ja som nejako mega super nekreslil, dost som dobral na doucovani jednej profesorky zo skoly, ktora nas naucila aj rozne vychytavky, kt. som aj tak uz zabudol (zacal som chodit asi v tomto obdobi pred prijimackami)
jeden moj kamos kresli imho este horsie nez ja a tiez sa dostal, takze skor si myslim, ze je podstatne, aby si spravne zachytil rozmery, proporcie predmetov (mali sme tie zatisia so stojanom-trojnozkou, kyblom, gulou, etc..), spravne odhadol vzialenosti, uhly..dolezite je aj dobre si umiestnit danu kompoziciu na papier, aby si nekreslil do laveho rohu

este sa pamatam, ze sme kreslili bustu, klasika ... hlavne z toho nesprav obludu. aby sa to aspon trochu podobalo, ako v mojom pripade. tienovanie nie je dolezite, ja som len na buste naznacil nejake tiene, aby to nabralo trochu plastickosti
dalej sme mali zostrojit most z danych utvarov (gula, kocka, kvader a podobne varianty ..)
mal si to nakreslit v perspektive a vyuzit kazdy z tych utvarov
posledna vec bola kolaz na urcitu temu (sci fi,slavnostna, smutocna atd..) a z veci, co si si mal doniest, si to tam mal pozliepat dokopy na urceny format.
este neviem, co robili tohtorocni prvaci, ale vraj sa tie talentovky velmi nemenia. povedal by som, ze dostanes za ulohu zostrojit nejaky iny objekt ako most.
to technicke kreslenie, co si uz mal na skole sa ti hodi na vykresy zo stavitelstva

mne sa to nezdalo tazke,,, boli to zaujimave prijimacky, ale zobrat by ta mohli ak vies obstojne kreslit. pokazde naberu veeela prvakov a potom ich veeela vyhadzuju. tento rok ich zobrali este viac nez nas predtym. staci len robit a neflakat to. mna zatial este nevyhodili