Obsah fóra www.hojko.com
Game-Points
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  CS  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

problem s x1600 pro 8x agp
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Hardware Choď na stránku 1, 2  Ďalšia 
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Crusader
Amateur
Amateur

Stav: Odhlásený
Založený: 09.11.2004

PríspevokZaslal: 21 Okt 2006, 23:29    Predmet: problem s x1600 pro 8x agp Odpovedať s citátom  

mam problem s vykonom karty.. napr. v cs1.6 mi pada fps na 60 pri stretnuti viacerych hracov.. kedze predtym som mal gforce4 mx440 co je sunka a pri nej som mal stale 100fps mi to pride divne ze s novou grafikou mam menej fps.. ovladace mam catalyst 6.9 ovladac na monitor tiez.. bios som updatol..chipset tiez.. a este jedna vec, pri starej karte som mal vyssie refresh rate ako pri novej.. zhruba +20hz na kazde rozlisenie ako je tomu teraz..
jedine v com by mohol byt problem je ze mam dosku 4x agp a karta je 8x agp.. ale to sa mi nezda zeby taky upadok vykonu karty kvoli tomu..

ak by mal niekto nejaky napad co s tym, budem vdacny.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
undertaker35
Medium Expert
Medium Expert

Založený: 27.09.2006

PríspevokZaslal: 22 Okt 2006, 11:53    Predmet: Odpovedať s citátom  

Skus napisat aky mas procesor ,dosku,ram lebo je mozne ze procesor brzdi GK
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Crusader
Amateur
Amateur

PríspevokZaslal: 22 Okt 2006, 15:07    Predmet: Odpovedať s citátom  

intel pentium4 2.4ghz, 768 ddram, mb platinix 2d/533e.. jedine co ma napada je ze na doska mam 4x agp a karta podporuje 8x agp.. skusim novu dosku ale ked to nepomoze tak uz neviem..
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
Crusader
Amateur
Amateur

PríspevokZaslal: 22 Okt 2006, 15:08    Predmet: Odpovedať s citátom  

chipset intel@845E
Návrat hore
INDIGOcorp.
Guru wannabe
Guru wannabe

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Založený: 23.01.2006

PríspevokZaslal: 22 Okt 2006, 18:52    Predmet: Odpovedať s citátom  

s tymi hz ti nepomozem ale na cs mam geforce fx5600 a tiez mam 60 fps viac neda a ked je dym este aj klesne a pri tom ta karta by to mala hravo stihat tiez neviem vobec pvoedat co to ej za problem ale rozhodne to neiej problem grafickej ako takej ale cs . a k tej agp4 moaj je tez agp 8 a do nedavna bola len v agp 4 a isla rovnako ako agp ti da vykon asi o 1.5percenta viac maximalne takze skus sa pohrat len s tymi hz cs je v phoode
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky AOL Instant Messenger MSN Messenger
Crusader
Amateur
Amateur

PríspevokZaslal: 22 Okt 2006, 19:49    Predmet: Odpovedať s citátom  

kamos ma fx5600 a ma stale 100fps.. a ked som ja mal s mx440 stale 100 tak s novou grafikou nemozem mat kua menej.. to urcite nie je v hre
Návrat hore
spect
Medium Expert
Medium Expert

Založený: 13.04.2006

PríspevokZaslal: 23 Okt 2006, 15:52    Predmet: Odpovedať s citátom  

Skus Catalyst control center a tam zapni tie vecy na openg....nevim vyskusaj Cool
Návrat hore
Kufor
Medium Star
Medium Star

Založený: 27.04.2005

PríspevokZaslal: 23 Okt 2006, 18:16    Predmet: Odpovedať s citátom  

ja by som vyskusal reinstall windowsu, kedze si siel z ati na nvidiu.. niekedy to pomaha.. Wink
Návrat hore
Crusader
Amateur
Amateur

PríspevokZaslal: 24 Okt 2006, 20:30    Predmet: Odpovedať s citátom  

ani to nepomohlo Sad
Návrat hore
butthead
Expert
Expert

Založený: 11.01.2006

PríspevokZaslal: 24 Okt 2006, 21:20    Predmet: Odpovedať s citátom  

chod do vlastností grafickej karty... pozri či zrejme nemáš náhodou zapnutú vertikalnú synchonizáciu, tá spôsobuje v csku max 60 fps... pozri aj anizotropné filtrovanie a vyhladzovanie(antyaliasing), to všetko povypínaj, potom napíš Wink
Návrat hore
Crusader
Amateur
Amateur

PríspevokZaslal: 25 Okt 2006, 11:06    Predmet: Odpovedať s citátom  

vsetko som vypol vsync, fw, aa, af.. vacsinou mam 100fps ale su momenty ked to padne na 70 napr.. a teplota kartz v klude je 60 stupnov co sa mi zda vela.. a to mi fan bezi na 70%.. pocas hrania stupa do 70 stupnov..
Návrat hore
butthead
Expert
Expert

PríspevokZaslal: 25 Okt 2006, 11:23    Predmet: Odpovedať s citátom  

Crusader napísal:
vsetko som vypol vsync, fw, aa, af.. vacsinou mam 100fps ale su momenty ked to padne na 70 napr.. a teplota kartz v klude je 60 stupnov co sa mi zda vela.. a to mi fan bezi na 70%.. pocas hrania stupa do 70 stupnov..

tak to mas dobre... teplota neviem... ja mam 6600gt a niekedy sa teplota vyšplhá na 82 stupnov
Návrat hore
Crusader
Amateur
Amateur

PríspevokZaslal: 25 Okt 2006, 19:30    Predmet: Odpovedať s citátom  

uz netusim co to moze byt.. skusil som inu dosku, zdroj, ramky, uz len procak ostava.. ale p4 2,4 by mal zvladat tuto kartu Sad
Návrat hore
krija
Guru of Politics
Guru of Politics

Založený: 29.01.2006

PríspevokZaslal: 25 Okt 2006, 19:50    Predmet: Odpovedať s citátom  

co som sa ja docítal na iných fórach, tak toto nie je iba tvoj problém. mozes len dufat, ze ATI na tom trocha popracuje a tento problem vyrieši. CS 1.6 nie je graficky náročná hra. dalej som sa docítal, to co ti poradil butthead. to ti pomohlo predsa, alebo nie? fps závisí aj hlavne na tom kam sa práve pozeráš. ak hladís v CS-ku do zeme (co ti neradím Wink ) tak budes mat 100 fps, ale akonáhle sa pozrieš na scenu s narocnejsím vykreslovaním fps moze poklesnut. ale ved 70 fps je nadstandardne hratelných, takze ja by som sa nad tým az tak velmi netrapil. niektorí dokonca odporucajú k tejto karte 1GB RAM, ale konkretne pri hre CS:Source, ktorá je predsa len o poznanie náročnejsia od CS 1.6.je pravdepodobné, ze karta ma problem s hrami beziacimi na engine od valve (hl,cs,dod,...hl2). pozoruješ tento problém aj pri iných hrách?
Návrat hore
butthead
Expert
Expert

PríspevokZaslal: 25 Okt 2006, 22:48    Predmet: Odpovedať s citátom  

No ešte je tu jedna možno ako zvýšiť fps v CSku: v hlavnom priečinku cska najdeš priečinok "gldrv" V tomto priečinku sa nachádzajú 2 súbory. 3dfxgl.dll a drvmap.txt. Tu je kameň úrazu celeho CS. Ako tento problem vyriešiť. Najprv si ujasníme aké ovládače graficke karty máš nainštalované v PC. Potom je treba ísť do adresára WindowsSystem32 (Windows/System) a odtiaľ skopírovať (nie vystrihnúť) nasledujúci súbor.

pre Nvidia ovládače Detonator skopírovať soubor : nvoglnt.dll
pre ATI ovládače skopírovať soubor : atioglxx.dll
pre užívatelov nevyužívajúcu ani jednu z variant súbor : opengl32.dll
Tento súbor potom skopírovať do adresára :

gldrv k tím dvom súborom.
Teraz je treba editovat súbor drvmap.txt a opravit v ňom riadok gldrv/3dfxgl.dll 3dfx mini driver podla druhu tvojho ovládača na:

gldrv/nvoglnt.dll OpenGl Driver
gldrv/atioglxx.dll OpenGl Driver
gldrv/opengl32.dll OpenGl Driver

Potom by to malo fachať lepšie Wink
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Hardware Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
Strana 1 z 2

Prejdi na: