problem s x1600 pro 8x agp

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Crusader
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

problem s x1600 pro 8x agp

Príspevok od používateľa Crusader »

mam problem s vykonom karty.. napr. v cs1.6 mi pada fps na 60 pri stretnuti viacerych hracov.. kedze predtym som mal gforce4 mx440 co je sunka a pri nej som mal stale 100fps mi to pride divne ze s novou grafikou mam menej fps.. ovladace mam catalyst 6.9 ovladac na monitor tiez.. bios som updatol..chipset tiez.. a este jedna vec, pri starej karte som mal vyssie refresh rate ako pri novej.. zhruba +20hz na kazde rozlisenie ako je tomu teraz..
jedine v com by mohol byt problem je ze mam dosku 4x agp a karta je 8x agp.. ale to sa mi nezda zeby taky upadok vykonu karty kvoli tomu..

ak by mal niekto nejaky napad co s tym, budem vdacny.
undertaker35
Expert
Expert

Príspevok od používateľa undertaker35 »

Skus napisat aky mas procesor ,dosku,ram lebo je mozne ze procesor brzdi GK
Crusader
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

intel pentium4 2.4ghz, 768 ddram, mb platinix 2d/533e.. jedine co ma napada je ze na doska mam 4x agp a karta podporuje 8x agp.. skusim novu dosku ale ked to nepomoze tak uz neviem..
Crusader
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

chipset intel@845E
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

s tymi hz ti nepomozem ale na cs mam geforce fx5600 a tiez mam 60 fps viac neda a ked je dym este aj klesne a pri tom ta karta by to mala hravo stihat tiez neviem vobec pvoedat co to ej za problem ale rozhodne to neiej problem grafickej ako takej ale cs . a k tej agp4 moaj je tez agp 8 a do nedavna bola len v agp 4 a isla rovnako ako agp ti da vykon asi o 1.5percenta viac maximalne takze skus sa pohrat len s tymi hz cs je v phoode
Crusader
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

kamos ma fx5600 a ma stale 100fps.. a ked som ja mal s mx440 stale 100 tak s novou grafikou nemozem mat kua menej.. to urcite nie je v hre
spect
Expert
Expert

Príspevok od používateľa spect »

Skus Catalyst control center a tam zapni tie vecy na openg....nevim vyskusaj 8)
Kufor
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Kufor »

ja by som vyskusal reinstall windowsu, kedze si siel z ati na nvidiu.. niekedy to pomaha.. :wink:
Crusader
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

ani to nepomohlo :(
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

chod do vlastností grafickej karty... pozri či zrejme nemáš náhodou zapnutú vertikalnú synchonizáciu, tá spôsobuje v csku max 60 fps... pozri aj anizotropné filtrovanie a vyhladzovanie(antyaliasing), to všetko povypínaj, potom napíš :wink:
Crusader
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

vsetko som vypol vsync, fw, aa, af.. vacsinou mam 100fps ale su momenty ked to padne na 70 napr.. a teplota kartz v klude je 60 stupnov co sa mi zda vela.. a to mi fan bezi na 70%.. pocas hrania stupa do 70 stupnov..
butthead
Darca
Darca

Crusader napísal:vsetko som vypol vsync, fw, aa, af.. vacsinou mam 100fps ale su momenty ked to padne na 70 napr.. a teplota kartz v klude je 60 stupnov co sa mi zda vela.. a to mi fan bezi na 70%.. pocas hrania stupa do 70 stupnov..
tak to mas dobre... teplota neviem... ja mam 6600gt a niekedy sa teplota vyšplhá na 82 stupnov
Crusader
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

uz netusim co to moze byt.. skusil som inu dosku, zdroj, ramky, uz len procak ostava.. ale p4 2,4 by mal zvladat tuto kartu :(
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

co som sa ja docítal na iných fórach, tak toto nie je iba tvoj problém. mozes len dufat, ze ATI na tom trocha popracuje a tento problem vyrieši. CS 1.6 nie je graficky náročná hra. dalej som sa docítal, to co ti poradil butthead. to ti pomohlo predsa, alebo nie? fps závisí aj hlavne na tom kam sa práve pozeráš. ak hladís v CS-ku do zeme (co ti neradím :wink: ) tak budes mat 100 fps, ale akonáhle sa pozrieš na scenu s narocnejsím vykreslovaním fps moze poklesnut. ale ved 70 fps je nadstandardne hratelných, takze ja by som sa nad tým az tak velmi netrapil. niektorí dokonca odporucajú k tejto karte 1GB RAM, ale konkretne pri hre CS:Source, ktorá je predsa len o poznanie náročnejsia od CS 1.6.je pravdepodobné, ze karta ma problem s hrami beziacimi na engine od valve (hl,cs,dod,...hl2). pozoruješ tento problém aj pri iných hrách?
butthead
Darca
Darca

No ešte je tu jedna možno ako zvýšiť fps v CSku: v hlavnom priečinku cska najdeš priečinok "gldrv" V tomto priečinku sa nachádzajú 2 súbory. 3dfxgl.dll a drvmap.txt. Tu je kameň úrazu celeho CS. Ako tento problem vyriešiť. Najprv si ujasníme aké ovládače graficke karty máš nainštalované v PC. Potom je treba ísť do adresára WindowsSystem32 (Windows/System) a odtiaľ skopírovať (nie vystrihnúť) nasledujúci súbor.

pre Nvidia ovládače Detonator skopírovať soubor : nvoglnt.dll
pre ATI ovládače skopírovať soubor : atioglxx.dll
pre užívatelov nevyužívajúcu ani jednu z variant súbor : opengl32.dll
Tento súbor potom skopírovať do adresára :

gldrv k tím dvom súborom.
Teraz je treba editovat súbor drvmap.txt a opravit v ňom riadok gldrv/3dfxgl.dll 3dfx mini driver podla druhu tvojho ovládača na:

gldrv/nvoglnt.dll OpenGl Driver
gldrv/atioglxx.dll OpenGl Driver
gldrv/opengl32.dll OpenGl Driver

Potom by to malo fachať lepšie :wink:
Crusader
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

mam catalysty 6.6.takze idem skusit tvoj navod.. ked to pomoze tak mas u mna pivo :D aj dve
Crusader
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

skusal som este lineage2 tam mam tak 10 fps :) a co sa tyka hry a sekania tak zaidny velky rozdiel oproti starej mx440
Crusader
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

takze som skusal menit tie dll.. ale nejak ucinok ziaden.. mozno to chce restart pc
a k tym fps.. vies ono mam 100 ale staci ze niekoho stretnem, nedajboze voacerych tak hned mam 60... a to proste stve ked ma clovek 100x lepsiu grafiku a ide to horsie
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

tak nainstaluj catalysty 6.9
Nové ATI Catalyst 6.9
21. 09. 2006

Společnost ATI vydala nové ovladače Catalyst 6.9 pro své grafické karty.

Hlavní novinkou je podpora CrossFire režimu na čipsetu Intel P965, která platí bohužel pouze pro Direct3D. Ovladače opravují opravdu mnoho chyb a vylepšen byl i výkon v některých aplikacích. Žádné razantní zvýšení ale nečekejte, výkon se zvedl pouze u 3Dmark06 (6,7 % -23,7 %) a u hry Doom3 (9,3 %). Největší rozdíl bude znát jako obvykle u nejnovější řady X1000 při vysokém rozlišení (1280 × 1024 a vyšší).
Crusader
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

tie som mal ako prve ale mozem skusit este raz no..
Napísať odpoveď