renault megane vs renault fluence

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
plusminus
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: renault megane vs renault fluence

Príspevok od používateľa plusminus »

vzhladom k nenavisti renaultom tu na fore napisem len v skratke.
v megane som sa viezol pred rokom pri uvadzani na trh, vo fluence este nie. technika bola popisana vyssie, interier megane /az na tachometer, megane-dig. fluence-analog, podvozok megane grandtour /je vyssi o 2,5cm/.
Fluence je tak ci tak pokracovatel radu Megane II. sedan... /prakticky je Fluence Megane III. sedan :D/
Fluence je pri rovnakej vybave troska lacnejsia ako Megane III.
osobne si myslim, ze sa v tomto pripade pri vybere jedna cisto o vyzor auta :)
Brzd@
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Brzd@ »

3-mato-3 napísal:tak teraz som bol v renaulte u nas vo vranove sedel som v megane a v tom fluence
fluenc mam taku istu palubnu dosku ako ma megane ,potom som si sadol do fluenca sedi sa tam velmi dobre ale v zadu je maly priestor na nohy aj po posunuti predneho sedadla trocha do predu,aj kufor mohol byt trocha menši a viac miesta na nohy vzadu

podla mna to nieje limuzina ale normalne osobne vozidlo

ja by som si vzal megana
Málo miesta na nohy? Chlap v tomto videu má teda poriadnu výšku a toho miesta pri posune sedačky dopredu by mal určite aj nazvyš...
Fluence je super ponuka na našom trhu v pomere cena/úžitok/výbava. Čo sa týka bohatej základnej výbavy, tak u nás momentálne nemá konkurenciu. Porovnaj si napríklad cenu Octavie v trošku porovnateľnej výbave :wink:
Mateq napísal: Pri výbere Megane - Fluence si autor musí povedať či má rodinu, na čo chce auto používať keďže sa jedná o cca rovnaké autá a rozdiel je len v počte dverí (a naleštenosti Fluencu). Ak jazdíš sám, maximálne vo 2 ber Fluence, sedan ti postačí a má lepší vzhľad. Ak máš kopu detí potrebuješ lepší prístup do kufra - Mégane, alebo Mégane GrandTour.
.
Ďalší postreh bez akýchkoľvek osobných skúseností so spomenutými modelmi. Práveže dosť ľudí momentálne prechádza od Megane k Flu, kvôli väčšiemu pohodliu pre svoju rodinu, pretože Megane na zadných sedadlách nie je žiadna výhra. Flu má 4618mm dĺžky a je teda väčší napríklad od takej Octávie či Mercedesu triedy C a je napríklad iba o 147mm kratší ako VW Pasat. Myslím si, že tieto rozmery, čo sa jeho veľkosti týka, hovoria za všetko.Fluence je ozaj veľké a pohodlné auto a rozdiel medzi Megane a Fluence nie je iba v nejakej "naleštenosti". Treba si do tých áut sadnúť, vyskúšať ich a až potom hodnotiť, či prípadne vyberať to vhodnejšie pre seba.

plusminus napísal:vzhladom k nenavisti renaultom tu na fore napisem len v skratke.
v megane som sa viezol pred rokom pri uvadzani na trh, vo fluence este nie. technika bola popisana vyssie, interier megane /az na tachometer, megane-dig. fluence-analog, podvozok megane grandtour /je vyssi o 2,5cm/.
Fluence je tak ci tak pokracovatel radu Megane II. sedan... /prakticky je Fluence Megane III. sedan :D/
Fluence je pri rovnakej vybave troska lacnejsia ako Megane III.
osobne si myslim, ze sa v tomto pripade pri vybere jedna cisto o vyzor auta :)
Omyl! Vo Fluence sú už napríklad zabudované niektoré nové technológie, ktoré nie sú v Megane. Vo vzájomnom porovnaní je Fluence väčšie auto s väčším vnútorným priestorom ako Megane, preto je v nižšej strednej triede a svojimi rozmermi dokonca zasahuje az do strednej triedy.
RATZINGER666 napísal:sundevil + adameeeec: toto berte s rezervou, pretoze som pil: samozrejme, zaujimame sa o nove vozidlo, preto plati to, co som napisal : za hentake peniaze si radej kupim fabku2 v plnke, ako nejaky renolt... okrem toho, existuje milion roznych volieb, ktorym by som dal urcite prednost...

3-mato-3 "cijaksatopise": ja som za to sedel v mazde 2, ktora je skoro zadarmo a neviem si to vynachvalit..... co mi na to povies?? :roll:
Ak si kúpiš spomenutú fabiu v plnej výbave a s porovnateným motorom,cena bude určite vyššia, ako pri Fluence. To, že sa v nej budete štyria dospelí voziť ako sardinky, už ani netreba hovoriť.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

brzd@ : radsej sa budem tlacit vo fabii ako sa vozit v renolte... a este raz dodavam, pretoze si asi nepochopil, o co mi islo - za 12k si mozem kupit zanovne auto uplne inej kategorie a este si aj mozes vyberat z roznych modelov... pre tych, ktori sa ma budu snazit chytat za slovicka - nie, nemyslim tym nejaku vylietanu lestenku, ale auto s max. 20 - 30kkm...
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Brzd@ napísal:Omyl! Vo Fluence sú už napríklad zabudované niektoré nové technológie, ktoré nie sú v Megane.
mozes prosim uviest priklad?
zatial vsetky porovnania, ktore som videl (najma forum renaultclubu) vyznievaju ako: fluence <= megane III
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Mateq napísal: Pri výbere Megane - Fluence si autor musí povedať či má rodinu, na čo chce auto používať keďže sa jedná o cca rovnaké autá a rozdiel je len v počte dverí (a naleštenosti Fluencu). Ak jazdíš sám, maximálne vo 2 ber Fluence, sedan ti postačí a má lepší vzhľad. Ak máš kopu detí potrebuješ lepší prístup do kufra - Mégane, alebo Mégane GrandTour.
.
Brzd@ napísal: Ďalší postreh bez akýchkoľvek osobných skúseností so spomenutými modelmi. Práveže dosť ľudí momentálne prechádza od Megane k Flu, kvôli väčšiemu pohodliu pre svoju rodinu, pretože Megane na zadných sedadlách nie je žiadna výhra. Flu má 4618mm dĺžky a je teda väčší napríklad od takej Octávie či Mercedesu triedy C a je napríklad iba o 147mm kratší ako VW Pasat. Myslím si, že tieto rozmery, čo sa jeho veľkosti týka, hovoria za všetko.Fluence je ozaj veľké a pohodlné auto a rozdiel medzi Megane a Fluence nie je iba v nejakej "naleštenosti". Treba si do tých áut sadnúť, vyskúšať ich a až potom hodnotiť, či prípadne vyberať to vhodnejšie pre seba.
Tak to ma podrž, ja tu ako prototyp auta pre rodinu dám kombík, a ty povieš že je to volovina že všetci prechádzajú k sedanom :D. Zrejme si veľmi spokojný keď cez superotvor v karosérii sedanu nakladáš naprílad kočík... Uvedom si že ak máš deti, tak pokiaľ nežerú dennodenne kurčatá nadopované hormónmi tak budú mať okolo 150-170cm maximálne, takže im nejaký priestor na nohy je dosť ukradnutý.

BTW, aby si nepovedal že ten tvoj argument úplne ignorujem: Fluence rozvor náprav: 2702mm, Mégane 2641. Dúfam že si nárast neskutočných 5cm! miesta na nohy všetky rodinky parádne užijú popri radosti z vyhodených zopár tisíc € za intergeneračnú výmenu vozu vrámci značky :). Aj keď už len ten argument o prechode je mi divný, tieto kategórie áut si nekupujú cieľovky ktoré menia auto po 3 rokoch.
luhanze
Novice
Novice

Príspevok od používateľa luhanze »

Vo fluenci je vzadu viacej miesta pre rodinu ako je v megane. Sedel som v oboch dnes v predajni. Neviem presne rozmery ale to auto je priestrannejsie ako megan.

//autoeditácia príspevku (19 Apr 2010, 23:29)
nordkapp_pb napísal:12 000 za oplacaneho logana ? diky neprosim :-) :-) ... rencek je aj zadarmo drahy ... jedine ze by to clovek zobral na firmu, pouzival to kym to poodpisuje (so servisom zadarmo u rencka (vraj!)) a potom to poslal do sveta ...
O akom logane tu prosim ta pises? Vyznas sa vobec trosku do aut? Sedel si v tom aute? Viezol si sa v nom? Asi nie, ked takuto volovinu dokazes napisat.A 12000 ze je vela?Si kup skodovku co za nu zacvakas.By si bol stastny keby si take auto vobec mal.Len to by tti to musel niekto darovat asi.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

vzdy ma potesi, ked si niekto necha stupit na otlak :-) ... keby bol rencek tak nekonecne dobry vyrobca, tak by ta asi ani nenapadlo na mna reagovat :-) ... ale verim ze preto ze zvazujes kupu tak spatneho auta si tu musis svoj komplex a psychicke vycerpanie liecit na mne :-P :-p mne to neva .. rad ti pomozem :-) ... precitaj si celu tuto sekciu fora a zistis ze mas pravdu - nic o autach neviem :-P :-P ... nechapem vobec preco utocis na financu situaciu studenta, ale ver ze renaulta by som si nekupil ... preto ze je aj zadarmo drahy ... preco myslis ze ma renault a peugeot najlepsie a najkrajsie servisy ? asi maju z coho zit co ? :-P .. vykonom, priestorom, designom, kvalitou, menom medzi motoristami, pohodlim - nicim z uvedeneho ma nemoze rencek oslovit :-) ...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

luhanze napísal:O akom logane tu prosim ta pises? Vyznas sa vobec trosku do aut? Sedel si v tom aute? Viezol si sa v nom? Asi nie, ked takuto volovinu dokazes napisat.A 12000 ze je vela?Si kup skodovku co za nu zacvakas.By si bol stastny keby si take auto vobec mal.Len to by tti to musel niekto darovat asi.
:D

ou, tak toto ma dneska rozosmialo asi najviac :D pan je zrejme hrdy majitel renoltu, podla vyjadrovania to tipujem na renolt 9, ktory mu uz druhym mesiacom stoji v servise a evidentne si potrebuje niekde vybit svoj hnev :) teda za predpokladu, ze mu udelili vynimku a mohol si v strnastich spravit vodicak :)
plusminus
King
King

jaaaj vy odporcovia renaultov. na svoj nedam dopustit :D
nordkapp_pb:
12 000 za oplacaneho logana ? diky neprosim ... rencek je aj zadarmo drahy
raz uznaj, ze si to prehnal :D placaneho logana ? tsss :D :D
drahy ? hmm videl som cennik skodovky, tak to tiez nie :smt059
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

plusminus: nic si z nas nerob, niekto nema rad pokrytectvo, niekto renolty :D

chalaniii, ved tolko krasnych aut je vokol nas, naco si zivot kazit francuzmi alebo koncernom :D
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

...všetky autá začínajúce na F sú zlé: ford, fiat a fšetky francúzske :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

... a ferrari :D
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

to ja tvrdim cely zivot ze Ferrari su auta na pycu, treba na nich brzdit ... a predsa vieme, ze kto brzdi, prehrava :-P :-P
Brzd@
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Brzd@ »

RATZINGER666: Fábia je to tvoja osobná voľba. Taká, akou je pre iných slobodné rozhodnutie kúpiť si toto pomerne vydarené auto. Každý nech sa vozí na tom čo sa mu páči, a tiež na čo má. Je to i tak celé iba o peniazoch.

Mateq: Napísal som doslova: "Práveže dosť ľudí momentálne prechádza od Megane k Flu" a nie, že "všetci prechádzajú k sedanom"...Takže ak chceš niekoho citovať, nauč prinajmenšom po ňom pozorne čítať.

...Mnohí vlastníci Megane II si neobjednávajú teraz Megane III, ale Fluence, pretože je priestrannejšie a pohodlnejšie. Teda sa viac hodí do rodiny. Kočíky sú, pokiaľ mám vedomosti, zväčša skladacie a tak ich istotne cez ten, oproti kombíku "superotvor", určite majiteľ pohodlne pred cestou naloží.

A ak tu na tomto fóre chcete písať o nejakom type auta hodnotenie, či ho kritizovať, tak sa najprv vzdelávajte a čítajte o danom type vozidla všetky dostupné informácie. Určite sa tu potom nebudú šíriť v takejto téme bludy pár veľkých "odborníkov" a la opilý RATZINGER666 a spol.
Myslím, že tu v tejto téme "renault megane vs renault fluence" odo mňa, a nielen o tomto aute stačilo...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Brzd@ napísal:A ak tu na tomto fóre chcete písať o nejakom type auta hodnotenie, či ho kritizovať, tak sa najprv vzdelávajte a čítajte o danom type vozidla všetky dostupné informácie. Určite sa tu potom nebudú šíriť v takejto téme bludy pár veľkých "odborníkov" a la opilý RATZINGER666 a spol.
boha, a ja sa tak snazim, dennodenne studujem tieto informacie a stale si to nikto nevazi :D

btw, neviem, ci je to len moj pocit, ale v poslednom case sa tu roztrhlo vrece s ludmi, ktorym sa nepaci, co pise "RATZINGER666 a spol." :roll: ved okey, piste, budeme radi, ked tu bude co najviac znalych ludi prispievajucich do auto moto, ale preboha, ked chcete reagovat na nejake prispevky, tak vas poprosime konstruktivne, inteligentne, vecne a konkretne... nie sposobom "on nieco napisal a mne sa to nepaci"...
plusminus
King
King

Ratzi: koli tebe sem len chodim :D +nordkapp :D ak nebudete prispievat, tato tema odpadne :D
Raztinger.., sice neviem odkial si ale ak si PB a okolie (ako nordkapp_predpokladam ze pb je PB) tak vam dam termin a mozete si obzriet 40-50 francuzov na jednom parkovisku :D od prvej po tretiu generaciu :D
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

aj za nordkappa dakujeme, tesi nas to a budeme sa nadalej snazit plnohodnotne prispievat :)

jo, sme z povazskej, jedineho mesta pod dialnicou :D btw, co myslis tym obzeranim francuzov? :P
plusminus
King
King

myslim len to, ze v maninskej tiesnave budu mat Meganisti zraz :D v lete..6,7,8-8.2010
vy by ste to z PB potom mali blizko..
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

hej, mame to kusok za ritou, uvidime, do leta daleko, hadam dojdeme pozriet :)

btw, teraz sa u nas v meste zacali pri tescu tusim kazdu nedelu stretavat akisi fandovia do aut... ucast tak 10 aut, stoja tam a rozpravaju sa :)

// v juli tam ma byt aj akysi zraz zo skoda klubu...
plusminus
King
King

v maninskej sme boli cca pred mesiacom, som vas zabudol zavolat :/
aj dva jednotkove megane sa objavili.. su na videu tu:

snad nedostanem ban za nejaku propagandu :D
tymto chcem pre teba osobne venovat 49sekundu videa :D :D
btw, boli tam aj dve strieborne clia s PB znackou..
Napísať odpoveď