renault megane vs renault fluence

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
3-mato-3
Medium Star
Medium Star

renault megane vs renault fluence

Príspevok od používateľa 3-mato-3 »

cawte,tak zacnem moj bratranec si chel kupit novy megane ale v predajni sa mu velmi zapacil novy renault fluence 1.6 16v 110k, teraz si nevie vybrat ci si ma kupit megana alebo fluenca
bratranec byva tu vo vranove a pracuje v blizkom zavode 2km od vranova,podla mna by mu stacil aj megan
ale chcem pocut este vaše nazory diky.
adameeec
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: renault megane vs renault fluence

Príspevok od používateľa adameeec »

Fluence je postaveny na platforme Megane Grandtour s predlzenym razvorom naprav. Tu ti asi nikto nepovie, ze ktore je lepsie a ktore horsie. Treba vyskusat a to, ktore mu bude viac vyhovovat, nech zoberie. :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

dakujem ti boze, ze si ma zatial nepostavil do takejto situacie :)

k teme: neviem, ja by som bral asi to fluence, ci jak sa to pise, mozno sa najde niekto, komu by sa to teoreticky mohlo pacit... kazdopadne vyhodit hentake peniaze za take auto by som si nedovolil, az tolko tych penazi nemam... neviem, ako je na tom momentalne renault so spolahlivostou, kazdopadne som dnes v novinach necital, ze by v pekle snezilo, takze asi bude vsetko pri starom :)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

samovrazdu moze spachat aj inak ako psychickym vycerpanim zo zlej kupy :-) nech porozmysla nad normalnym autom :-)
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

teoreticky to nemusia byt zle auta(ak opomenieme spolahlivost - ale toho by som sa uz asi nebal) :P A za ten peniaz... ved Megane zacina niekde na 10,000 a Fluence okolo 12,000.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

12 000 za oplacaneho logana ? diky neprosim :-) :-) ... rencek je aj zadarmo drahy ... jedine ze by to clovek zobral na firmu, pouzival to kym to poodpisuje (so servisom zadarmo u rencka (vraj!)) a potom to poslal do sveta ...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

adameeec napísal: A za ten peniaz...
no ved o to ide, za take prachy sa da kupit auto uplne inej kategorie...
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

RATZINGER666 napísal: no ved o to ide, za take prachy sa da kupit auto uplne inej kategorie...
ale nie nove...teda da sa kupit, aby som bol uplne presny, ale bude to male auto
3-mato-3
Medium Star
Medium Star

tak teraz som bol v renaulte u nas vo vranove sedel som v megane a v tom fluence
fluenc mam taku istu palubnu dosku ako ma megane ,potom som si sadol do fluenca sedi sa tam velmi dobre ale v zadu je maly priestor na nohy aj po posunuti predneho sedadla trocha do predu,aj kufor mohol byt trocha menši a viac miesta na nohy vzadu

podla mna to nieje limuzina ale normalne osobne vozidlo

ja by som si vzal megana
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Ratzinger666 - ja to beriem, ale kazdy ma ine naroky na auto a prave on chce mozno nieco nove. Auto je samozrejme najhorsia investicia a ja by som tiez kupoval jazdenku....
sundevil
VIP
VIP

Len na poopravenie, auto nie je ziadna investicia. Je to spotrebny tovar. Treba do toho vzdy liat benzin/naftu, olej, vodu...Snad len podnikatel moze povedat, ze auto kupil ako investiciu, kedze mu to auto zaraba, resp odpismi si optimalizuje svoje financie.
K porovaniu fluence vs megane. Tych rozdielov aj ked sa to nezda je kopec a vela z nich sa maskuje tym, ze je to nieco ako megane sedan. Ale v skutocnosti to tak nie. Nejdem tu teraz vypisovat vsetky mozne a nemozne odlisnosti, ale ak autor temy ma zaujem tak na fore ceskeho renaultclubu je viacero tem kde sa tieto rozdiely preberaju.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

sundevil + adameeeec: samozrejme, zaujimame sa o nove vozidlo, preto plati to, co som napisal : za hentake peniaze si radej kupim fabku2 v plnke, ako nejaky renolt... okrem toho, existuje milion roznych volieb, ktorym by som dal urcite prednost...

3-mato-3 : ja som za to sedel v mazde 2, ktora je skoro zadarmo a neviem si to vynachvalit..... co mi na to povies?? :roll:
3-mato-3
Medium Star
Medium Star

tak ja som v mazde2 este nesedel takže nebudem hodnotit ako sa v nej sedi,ale vonkajši vzlad je celkom ok
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

3-mato-3 napísal:v zadu je maly priestor na nohy aj po posunuti predneho sedadla trocha do predu,aj kufor mohol byt trocha menši a viac miesta na nohy vzadu
Zmenšenie batožinového priestoru by nepomohlo miestu na zadných sedadlách, nakoľko je to sedan. Ak posunieš sedadlá dozadu "do kufra" nemáš kam dať hlavu. O tomto sa dá baviť pri hatch-och a aj to len vrámci limitov rozvoru.

Pri výbere Megane - Fluence si autor musí povedať či má rodinu, na čo chce auto používať keďže sa jedná o cca rovnaké autá a rozdiel je len v počte dverí (a naleštenosti Fluencu). Ak jazdíš sám, maximálne vo 2 ber Fluence, sedan ti postačí a má lepší vzhľad.
Ak máš kopu detí potrebuješ lepší prístup do kufra - Mégane, alebo Mégane GrandTour.

Ešte zopár reakcií na príspevky:
RATZINGER666 napísal: 3-mato-3 "cijaksatopise": ja som za to sedel v mazde 2, ktora je skoro zadarmo a neviem si to vynachvalit..... co mi na to povies?? :roll:
vyše 20cm+ rázvoru, 120L (polovica kufra Mazdy) v prospech Renaultu,... Porovnávať prosím podobné autá. Rozdiel v cene 1500€ za rádovo väčšie auto sa oplatí. Tá tvoja skoro zadarmo Mazda 2 má 1,3L 75k, skoro zadarmo Megane 1,6L 100k. Hmotnosti sú.. ROVNAKÉ! Mazda je určite kvalitnejšia, s lepšími jazdnými vlastnosťami, ale Renault sa viac oplatí.

K tej Škode v plnke by som reagoval asi rovnako, naviac Fabia II je jeden z najväčších dizajnových nepodarkov čo behá po ceste, ale keď chce aby naňho ukazovali prstom.. Taktiež beriem ako negatívum koľko ich behá po cestách, obľúbenosť u lopkárov... Pri 100k 1,6L sa zastavíme na rovnakej úrovni ako Renault. Bez hmloviek, bez ESP, bez rádia! Renault s klímou a 6 bagov v základe 11 290€.

Taktiež neznášam francúzov, ale musím priznať že Renault sa ťahá hore v poslednej dobe a pomaly mením názor. Vo vyšších výbavách (tuším práve do Fluencu) dostaneš aj navi od TomTomu zabudovanú.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

predpokladam, ze to, co som pisal, nemal byt konkretny priklad na alternativu k fluence, ale len reakcia na matov prispevok, ale to este neznamena, ze neexistuju lepsie alternativy... samozrejme, fluence bude v priestore o kategoriu vyssie, a viem, ze za take peniaze si mozem vybrat z priestrannych aut roznych znaciek, vacsie auto sa bude dat kupit aj za cenu porovnatelnu s tymito renaultmi...

rovnako ako aj s tou fabkou, neviem, preco som sem curak napisal zrovna tieto hatchbacky...
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

vzhladom k nenavisti renaultom tu na fore napisem len v skratke.
v megane som sa viezol pred rokom pri uvadzani na trh, vo fluence este nie. technika bola popisana vyssie, interier megane /az na tachometer, megane-dig. fluence-analog, podvozok megane grandtour /je vyssi o 2,5cm/.
Fluence je tak ci tak pokracovatel radu Megane II. sedan... /prakticky je Fluence Megane III. sedan :D/
Fluence je pri rovnakej vybave troska lacnejsia ako Megane III.
osobne si myslim, ze sa v tomto pripade pri vybere jedna cisto o vyzor auta :)
Brzd@
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Brzd@ »

3-mato-3 napísal:tak teraz som bol v renaulte u nas vo vranove sedel som v megane a v tom fluence
fluenc mam taku istu palubnu dosku ako ma megane ,potom som si sadol do fluenca sedi sa tam velmi dobre ale v zadu je maly priestor na nohy aj po posunuti predneho sedadla trocha do predu,aj kufor mohol byt trocha menši a viac miesta na nohy vzadu

ja by som si vzal megana
Málo miesta na nohy? Chlap v tomto videu má teda poriadnu výšku a toho miesta pri posune sedačky dopredu by mal určite aj nazvyš...
Fluence je super ponuka na našom trhu v pomere cena/úžitok/výbava. Čo sa týka bohatej základnej výbavy, tak u nás momentálne nemá konkurenciu. Porovnaj si napríklad cenu Octavie v trošku porovnateľnej výbave :wink:
Mateq napísal: Pri výbere Megane - Fluence si autor musí povedať či má rodinu, na čo chce auto používať keďže sa jedná o cca rovnaké autá a rozdiel je len v počte dverí (a naleštenosti Fluencu). Ak jazdíš sám, maximálne vo 2 ber Fluence, sedan ti postačí a má lepší vzhľad. Ak máš kopu detí potrebuješ lepší prístup do kufra - Mégane, alebo Mégane GrandTour.
.
Ďalší postreh bez akýchkoľvek osobných skúseností so spomenutými modelmi. Práveže dosť ľudí momentálne prechádza od Megane k Flu, kvôli väčšiemu pohodliu pre svoju rodinu, pretože Megane na zadných sedadlách nie je žiadna výhra. Flu má 4618mm dĺžky a je teda väčší napríklad od takej Octávie či Mercedesu triedy C a je napríklad iba o 147mm kratší ako VW Pasat. Myslím si, že tieto rozmery, čo sa jeho veľkosti týka, hovoria za všetko.Fluence je ozaj veľké a pohodlné auto a rozdiel medzi Megane a Fluence nie je iba v nejakej "naleštenosti". Treba si do tých áut sadnúť, vyskúšať ich a až potom hodnotiť, či prípadne vyberať to vhodnejšie pre seba.

plusminus napísal:vzhladom k nenavisti renaultom tu na fore napisem len v skratke.
v megane som sa viezol pred rokom pri uvadzani na trh, vo fluence este nie. technika bola popisana vyssie, interier megane /az na tachometer, megane-dig. fluence-analog, podvozok megane grandtour /je vyssi o 2,5cm/.
Fluence je tak ci tak pokracovatel radu Megane II. sedan... /prakticky je Fluence Megane III. sedan :D/
Fluence je pri rovnakej vybave troska lacnejsia ako Megane III.
osobne si myslim, ze sa v tomto pripade pri vybere jedna cisto o vyzor auta :)
Omyl! Vo Fluence sú už napríklad zabudované niektoré nové technológie, ktoré nie sú v Megane. Vo vzájomnom porovnaní je Fluence väčšie auto s väčším vnútorným priestorom ako Megane, preto je v nižšej strednej triede a svojimi rozmermi dokonca zasahuje az do strednej triedy.
RATZINGER666 napísal:sundevil + adameeeec: toto berte s rezervou, pretoze som pil: samozrejme, zaujimame sa o nove vozidlo, preto plati to, co som napisal : za hentake peniaze si radej kupim fabku2 v plnke, ako nejaky renolt... okrem toho, existuje milion roznych volieb, ktorym by som dal urcite prednost...

3-mato-3 "cijaksatopise": ja som za to sedel v mazde 2, ktora je skoro zadarmo a neviem si to vynachvalit..... co mi na to povies?? :roll:
Ak si kúpiš spomenutú fabiu v plnej výbave a s porovnateným motorom,cena bude určite vyššia, ako pri Fluence. To, že sa v nej budete štyria dospelí voziť ako sardinky, už ani netreba hovoriť.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

brzd@ : radsej sa budem tlacit vo fabii ako sa vozit v renolte... a este raz dodavam, pretoze si asi nepochopil, o co mi islo - za 12k si mozem kupit zanovne auto uplne inej kategorie a este si aj mozes vyberat z roznych modelov... pre tych, ktori sa ma budu snazit chytat za slovicka - nie, nemyslim tym nejaku vylietanu lestenku, ale auto s max. 20 - 30kkm...
sundevil
VIP
VIP

Brzd@ napísal:Omyl! Vo Fluence sú už napríklad zabudované niektoré nové technológie, ktoré nie sú v Megane.
mozes prosim uviest priklad?
zatial vsetky porovnania, ktore som videl (najma forum renaultclubu) vyznievaju ako: fluence <= megane III
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Mateq napísal: Pri výbere Megane - Fluence si autor musí povedať či má rodinu, na čo chce auto používať keďže sa jedná o cca rovnaké autá a rozdiel je len v počte dverí (a naleštenosti Fluencu). Ak jazdíš sám, maximálne vo 2 ber Fluence, sedan ti postačí a má lepší vzhľad. Ak máš kopu detí potrebuješ lepší prístup do kufra - Mégane, alebo Mégane GrandTour.
.
Brzd@ napísal: Ďalší postreh bez akýchkoľvek osobných skúseností so spomenutými modelmi. Práveže dosť ľudí momentálne prechádza od Megane k Flu, kvôli väčšiemu pohodliu pre svoju rodinu, pretože Megane na zadných sedadlách nie je žiadna výhra. Flu má 4618mm dĺžky a je teda väčší napríklad od takej Octávie či Mercedesu triedy C a je napríklad iba o 147mm kratší ako VW Pasat. Myslím si, že tieto rozmery, čo sa jeho veľkosti týka, hovoria za všetko.Fluence je ozaj veľké a pohodlné auto a rozdiel medzi Megane a Fluence nie je iba v nejakej "naleštenosti". Treba si do tých áut sadnúť, vyskúšať ich a až potom hodnotiť, či prípadne vyberať to vhodnejšie pre seba.
Tak to ma podrž, ja tu ako prototyp auta pre rodinu dám kombík, a ty povieš že je to volovina že všetci prechádzajú k sedanom :D. Zrejme si veľmi spokojný keď cez superotvor v karosérii sedanu nakladáš naprílad kočík... Uvedom si že ak máš deti, tak pokiaľ nežerú dennodenne kurčatá nadopované hormónmi tak budú mať okolo 150-170cm maximálne, takže im nejaký priestor na nohy je dosť ukradnutý.

BTW, aby si nepovedal že ten tvoj argument úplne ignorujem: Fluence rozvor náprav: 2702mm, Mégane 2641. Dúfam že si nárast neskutočných 5cm! miesta na nohy všetky rodinky parádne užijú popri radosti z vyhodených zopár tisíc € za intergeneračnú výmenu vozu vrámci značky :). Aj keď už len ten argument o prechode je mi divný, tieto kategórie áut si nekupujú cieľovky ktoré menia auto po 3 rokoch.
Napísať odpoveď