Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Pinhead : Chápem ťa, ale nemyslíš si, že by bolo doživotie predsa len trochu tvrdým trestom ?

Ja by som to spravil tak, že ak by to spravil raz, dostal by trest x. Ak druhýkrát, tento trest x by sa mu zdvojnásobil atď.
To by neignorovalo ten opakujúci sa úmysel.
kali520
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa kali520 »

hughito napísal:A prečo ? Však nech sa k tým neplatičom, zlodejom a ničiteľom pristupuje tvrdo, ale cielene, proti nim a je jedno, akú majú farbu.
Preto lebo tu riesime cigansky problem ktory sa tyka aj inych problemov nie len toho s tymi neplaticmi

Inak este nieco k postoju medii http://radicalboys-brux.com/web/compone ... anoce.html
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...nedávno som na jednej našej rodinnej oslave započul ako sa jeden obyvaťeľ nášho mesta dostal do väzenia a keď sa vrátil tak všetkým sa sťažoval že jak mu tam bolo dobre, odrobil si 8 hodín a viac nemusel ani prstom pohnúť....čo tam potom že nemohol ísť von, mal teplo, televízor, jedlo 3x denne...a že teraz ide ráno do práce, príde domov, a zase práca v záhrade, okolo domu atď...
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

k tomu so SME len ze ktovie ci neboli dorubane tie ucitelky a ten cigan dostan South PArk syndrom :"Coze su opite?to preto ze som cigan?"

a myslim ze tie produktivne tresty su viac nez dobry napad, avsak to by najvacsi kriminalnici v najlepsich oblekoch isli proti sebe
Iron-Eddie
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Iron-Eddie »

Ďalší útok na auto zo strany "milovanej" menšiny.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...nemal zastavovať...alebo po prvom hodení hocičoho...aj špaku od cigarety...dupnúť na plyn hlava nehlava a rýchlo preč...ale jemu bolo ľúto tých cigánov čo mu stáli pred autom? Škoda že tým cigánom nebolo ľúto jeho...ja som tak trocha adrenalínový vodič a prvé čo ma napadlo je vypnúť svetlá, podradiť a pridať plyn...určite by uskočili...prečo vypnúť svetlá? Aby ma horšie videli a skôr uskočili...myslím že bez ohľadu na ich inteligenciu, pud sebazáchovy majú rovnako inteligentný ako my normálni...a kto by uskočil neskoro? Ten má proste smolu...keby som zistil že som niekoho z nich zrazil tak by som ešte viac pridal plyn a išiel preč...v živote by ma nenašli, lebo cigáni by poprvé nevedeli aký typ auta mám a podruhé, kôli vypnutým svetlám by nevideli moju značku, ktorú, aj keby som ich mal zapnuté, by nevedeli prečítať kôli negramotnosti...
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa Stoporko »

http://trencin.sme.sk/c/5227910/banovce ... mesto.html takže mesto chce nechať zrekonštruovať bytovku, dočasne odtiaľ vysídliť všetkých obyvateľov do prechodného ubytovania a po zrekonštruovaní nazad pustiť len tých, ktorí poctivo platia a nemajú problém s adaptáciou na normálnu spoločnosť. No ľuďom proti rasizmu sa to nepáči.
Mám návrh - každý človek patriaci k Ľuďom proti rasizmu alebo ich prívrženec si zoberie jednu rodinu z toho domu, ktorej bude odmietnutý návrat z dôvodu neplatenia účtov... k sebe do bytu, resp. po konzultácii s jeho susedmi im za svoje náklady na sibíri postaví zemljanku.

nevytáčajte ma takto na večer...
Iron-Eddie
Light Professional
Light Professional

Stoporko napísal:Mám návrh - každý človek patriaci k Ľuďom proti rasizmu alebo ich prívrženec si zoberie jednu rodinu z toho domu, ktorej bude odmietnutý návrat z dôvodu neplatenia účtov
Tiež som za! :aasmile29:
Aspoň pochopia, čo sa indivíduá si k sebe zobrali. Teda, ak ešte majú aspoň trochu zdravého rozumu.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Re:

Príspevok od používateľa Gothar »

Grim-Reaperka napísal:...nemal zastavovať...alebo po prvom hodení hocičoho...aj špaku od cigarety...dupnúť na plyn hlava nehlava a rýchlo preč...ale jemu bolo ľúto tých cigánov čo mu stáli pred autom? Škoda že tým cigánom nebolo ľúto jeho...ja som tak trocha adrenalínový vodič a prvé čo ma napadlo je vypnúť svetlá, podradiť a pridať plyn...určite by uskočili...prečo vypnúť svetlá? Aby ma horšie videli a skôr uskočili...myslím že bez ohľadu na ich inteligenciu, pud sebazáchovy majú rovnako inteligentný ako my normálni...a kto by uskočil neskoro? Ten má proste smolu...keby som zistil že som niekoho z nich zrazil tak by som ešte viac pridal plyn a išiel preč...v živote by ma nenašli, lebo cigáni by poprvé nevedeli aký typ auta mám a podruhé, kôli vypnutým svetlám by nevideli moju značku, ktorú, aj keby som ich mal zapnuté, by nevedeli prečítať kôli negramotnosti...
To napadlo aj mne, lenze mam pocit, ze by si ta nasli a ktovie ako by to potom dopadlo. No ja som tiez citlivy na to, ked ma na ceste niekto nas*rie a rad trubim a tu by som mozno tiez buchol jednotku a isiel hlava-nehlava dopredu. Pred policiou by sa to urcite dalo uhrat ako snaha o zachranu zivota. Ale inak sa k tomu neda napisat nic ine len: Cigansky teror.
Stoporko: mas uplnu pravdu, ale co zmozeme? Zacnes proti tomu protestovat a "uvedomeli" ta obvinia z rasizmu :smt117 Pritom aj oni musia citit, ze by to bolo spravodlive riesenie, lebo tie sucasne byty im neznicil nikto cudzi, ale oni sami.
Iron-Eddie
Light Professional
Light Professional

Musia, ale nechcú to cítiť. Je pre nich ľahšie zatvoriť pred tým oči a zvaliť to na "rasistickú väčšinu", než si priznať, že tí ich milovaní Rómovia nie sú až tak poľutovaniahodní, ako sa zdá. :?
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Iron-Eddie: o tomto odmietaní si uvedomiť krutú pravdu písala moja inak pomerne neobľúbená autorka K. Royová v knihe Za presvedčenie. Rozoberala tam idealizáciu slovákov v očiach skupinky mladých nadšencov snažiacich sa o pozdihnutie slovenskej kultúry. Ak niekto bojuje za nejakú vec, teda aj ĽpR, tak si idealizuje objekt svojho boja a odmieta vidieť vec aj z druhej strany.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Re:

GothaR napísal:Ale inak sa k tomu neda napisat nic ine len: Cigansky teror.
Čo myslíš pod pojmom "Cigánsky teror"?
1. To, že by som si nenechal zničiť auto a tak by som bezhlavo zdrhol bez ohľadu na následky svojho konania?
2. To, že cigáni mi chcú zničiť auto?
Gothar
Moderátor
Moderátor

To, ze cigani si uz naplno uvedomuju svoju beztrestnost a zacinaju si dovolovat takto bezdovodne pachat nasilie. Ked kradli zemiaky, tak sa to dalo aspon ciastocne ospravedlnit tym, ze nemali co do ust, ale ked len tak z roztopase napadnu auto s ludmi vo vnutri, tak je to teror.
hughito
Redeemer
Redeemer

Stoporko napísal:Iron-Eddie: o tomto odmietaní si uvedomiť krutú pravdu písala moja inak pomerne neobľúbená autorka K. Royová v knihe Za presvedčenie. Rozoberala tam idealizáciu slovákov v očiach skupinky mladých nadšencov snažiacich sa o pozdihnutie slovenskej kultúry. Ak niekto bojuje za nejakú vec, teda aj ĽpR, tak si idealizuje objekt svojho boja a odmieta vidieť vec aj z druhej strany.
Máš pravdu, tiež sa mi z tohto hľadiska LPR ako organizácia nepáči (okrem iného).
Jednoducho: vedomá pokora pred faktami je absolútne nevyhnutná.
Gothar
Moderátor
Moderátor

No Fico konecne vypustil z ust nieco rozumne: http://www.sme.sk/c/5275245/fico-intern ... estou.html
A Amnesty International na to reagovala klasicky: "Navyše ešte viac prehĺbi segregáciu rómskych detí mimo bežného systému vzdelávania, čo považujeme za porušenie ich práv"
Cize ak s nimi budu politici suhlasit, tak ostaneme pri sucasnom stave, ked deti nechodia do skol vobec a vyrastaju z nich fetaci a zlodeji. Aj ked v tych skolach na zaciatku nebude meisto pre vsetkych, tak casom, ked to bude fungovat, mozu vzniknut dalsie skoly a urcite sa podari vychovat aspon niekolko stoviek slusnych a vzdelanych romov, ktori budu mat deti, ktore uz internatne skoly nebudu potrebovat. Hlavne je vytrhnut ich z osad cim skor, pretoze teraz je to uzavrety kolobeh bez nadeje na zlepsenie.
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

neverim, Fico toto vymyslel dobre.. len ci nespravia z inraku dalsi lunik..
odporcovia to zoberu ako vezenie pre romov.
GothaR, dobre pises ze miesto nebudu mat vsetci, ale ked sa vrati zo skoly po 4 (8) rokoch Rom do svojej spinavej osady, bud zmeni osadu, alebo odijde inde, najde si prenajom a pracu inde..

toto by som ako dobre vychodisko bral..
hughito
Redeemer
Redeemer

Prikladám aj celý článok od AI (nie len jednu vetu), aby to bolo objektívne, názor nech si už každý urobí sám.

Amnesty International varuje, že vytváranie internátnych škôl pre rómske deti a snaha „postupne oddeľovať deti od spôsobu života, ktorý momentálne žijú v osadách“ je diskriminačným konaním a je jednoznačným útokom na spôsob života Rómov.

Kód: Vybrať všetko

„Myšlienka, že rómske deti majú byť odobraté z ich rodín a dané do internátnych škôl, keď sa môžu vzdelávať v bežných školách blízko svojich domovov, je v úplnom protiklade s najlepším záujmom dieťaťa. Vykorenenie z prostredia a z rodín je útokom na ich identitu,“ povedala Halya Gowan, programová riaditeľka pre Európu a Strednú Áziu.

Predseda vlády Slovenskej republiky Róbert Fico včera informoval, že vláda navrhuje systém, v ktorom budú rómske deti zobrané z osád a umiestnené v internátnych školách.

Fakt, že niektoré rómske rodiny žijúce v osadách – ako aj iné rodiny na Slovensku – zažívajú problémy pri podporovaní vzdelávania svojich detí kvôli chudobe, jazykovým bariéram a iným činiteľom iba zdôrazňuje nevyhnutnosť pomoci a podpory zo strany vlády pri prekonávaní takýchto bariér.

„Rómske deti izolované od okolitého sveta budú mať oveľa ťažšie uplatnenie v slovenskej spoločnosti. Návrh vlády podporuje segregáciu, ktorú rómski žiaci zažívajú už v súčasnosti. V skutočnosti sa len stane oficiálnou,“ povedala Halya Gowan.

„Návrh vlády je úplne mimo vývoja v Európskej únii. Ak bude prijatý, stane sa absolútnym porušením slovenského práva a medzinárodným štandardov ľudských práv proti diskriminácii, ktorými je Slovensko viazané.“

Amnesty International už v minulosti vyjadrila vážne obavy v súvislosti s diskrimináciou a segregáciou rómskych detí, ktoré zažívajú v slovenských školách, vrátane ich umiestňovania v špeciálnych školách a triedach so žiakmi s mentálnym postihnutím.

„Namiesto vytvárania ďalšieho paralelného systému segregovaného vzdelávania pre deti na základe ich etnického pôvodu je potrebné, aby slovenská vláda zamerala svoju snahu na zabezpečenie inklúzie v slovenských školách pre všetky deti bez ohľadu na sociálny pôvod, jazyk a iné schopnosti,“ povedala Halya Gowan.

Amnesty International vyzýva slovenskú vládu na riešenie hlavného problému – pretrvávajúcej segregácie rómskych detí vo vzdelávaní, ktorá môže byť prekonaná reformami vzdelávacieho systému na zabezpečenie skutočného inkluzívneho vzdelávania pre všetky deti. Vláda musí poskytnúť primeranú pomoc rodinám a žiakom, ktorí ju potrebujú, aby boli schopní efektívne participovať a naplno rozvíjať svoj potenciál v rámci bežných základných škôl.

kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Amnesty International varuje, že vytváranie internátnych škôl pre rómske deti a snaha „postupne oddeľovať deti od spôsobu života, ktorý momentálne žijú v osadách“ je diskriminačným konaním a je jednoznačným útokom na spôsob života Rómov.
Hold sposob zivota ciganov je zase utok na sposob zivota bielych.

Fico sa zase chce niekomu pacit. Vyzera to sice pekne ze sa s tym chce nieco robit ale zatial to len tak vyzera a vysledok bude podla mna aj tak minimalny.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Na zlepšenie nálady je jednoznačne dobrý tento článok http://www.sme.sk/c/5281384/usa-kritizu ... romov.html Ak má niekto problémy s nízkym tlakom, tak je to skvelý liek...Najdemokratickejšia a najmierumilovnejšia kolónia si znova púšťa hubu na špacír v čase, keď jej to najviac vyhovuje.
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

to len my máme s nimi probémy, alebo aj iné štáty? Lebo mám taký pocit, že nik iný rómov nemá. Najskôr drbe Brusel, teraz zas USA....
Napísať odpoveď