Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Súhlasím, takéto radikálne kroky by pomohli, niečo podobné by som zaviedol aj pri vražde : Ak niekto zabije (a nie je to sebaobrana, alebo nejaké iné špecifikum), tak nekompromisné doživotie, žiadne prepustenia za "dobré správanie" a podobné sračky.
Keby tým ľuďom hrozilo vyhodenie na ulicu a strata všetkých soc. dávok, určite by si dvakrát rozmysleli, ako sa budú správať k svojmu príbytku.
Thrash/Death
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Thrash/Death »

kedy už štát a mestá pochopia (ak vôbec majú trochu mozgovej hmoty) že rekonštrukcie bytov a nové byty pre cigánov sú peniaze spláchnuté do kanála??? Dalo sa čakať že už sú tie byty v devastácii :roll:
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...chudáci ľudia, že sa musia na takéto veci pozerať...a mi je do plaču z tohto sociálneho štátu...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

http://korzar.sme.sk/c/5170976/ucitelky ... luzit.html

Moje rodné mestečko...Najviac ma však dojala diskusia, kde vlastníkov oboch reštaurácií už vopred pseudohumanisti odsudzujú za rasizmus a rasovú segregáciu. Avšak jedna vec - ak je článok o cigánoch a na SME ich etnické pozadie nezverejnia, ľudia hneď vedia, že ide o cigánov a presne tí istí pseudoliberáli ich odsudzujú za takéto predsudky a predpovede. Takže ako si teraz môžu dovoliť takto odhadovať, že majitelia sú rasisti? Obaja sa vyjadrili, že tí hostia boli opití a preto im nechceli naliať...Takže takto to s tými obrancami cigánov je - vidia iba jednu stranu mince a to vždy.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

seth: no citaj dalej, tam pisu, ze sa pred vypovedou podrobil dychovej skuske a ta ukazala, ze nebol opity natolko, aby nemohol vypovedat. Ten jeden bar je v pohode, pretoze je iba pre VIP hosti (aj u nas to niektore bary vyuzivaju na to, aby mohli bezpecne nevpustit niekoho, kto sa obsluhe nepozdava), v tom druhom mali bohuzial smolu. Chapem ich z toho hladiska, ze tam nechcu zastupy ciganov ale teraz mali smolu, ze tam prisiel tento uvedomely a chytil sa toho. A prave tento tvori tu svetlu vynimku, ze pracuje.
K tym bytom: aj v diskusii pod clankom sa spomina, ze to treba zacat sledovat a konat nekompromisne, lenze je spravne spomenute, ze o vsetkom musia rozhodnut politici. A tym je lepsie takto raz za cas zaplatit rekonstrukciu, len aby ich niekto neobvinil z rasizmu. Zdravy rozum snad kazdemu hovori, ze by sme tym neprisposobivym uz nemali nic dat, ale kym sa tu bude z kazdeho obmedzenia cigana (samozrejme myslim opravnene, ake sa voci bielym robi bezne) robit rasovy utok, tak sa to asi nezmeni.
hughito: k trestom - uz davno som tu kdesi pisal, ze najlepsie by bolo davat dozivotie za kazdy umyselny trestny cin. Ak ukradnes kabelku a preukazu ti to, tak si proste zlodej a nic ine. Myslim, ze prave toto by znizilo aj "drobnu" kriminalitu. Teraz ked zlodej vie, ze dostane maximalne 2-3 roky, tak nema zabrany. 3x a dost tu urcite pomohlo, ale stale to nie je ono.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Gothar - 3x a dosť? WTF - v tomto bol stredovek skvelý: zlodej - useknúť ruku. Vrah - obesiť. Zaveďme nové kategórie: zkorumpovaný úradník - zaplať štátu 5x toľko, o koľko si ho pripravil. Zničenie štátneho majetku - vybuduj 2x nový, za svoje.

úplne by som zrušil väznice - kto má na tých dementov, čo v nich sedia, robiť?
Stredoveké tresty a potom na slobodu pustiť.
hughito
Redeemer
Redeemer

seth : No presne ako napísal GothaR, toto už je forma rasizmu, keď ťa na základe farby pleti odmietnu obslúžiť lebo to a to, trápne výhovorky, ktoré sa ukázali ako nepodstatné.
Toto som tu niekde dávnejšie písal, že ma štve, ak dobrý cigán doplatí na tých zlých, vytvára sa také rasistické podhubie. Proste ku každému človeku by sa malo pristupovať ako individuálnemu a nie ho niekam iracionálne zaradiť a podľa toho súdiť.

K tým trestom : Úplné stredoveké praktiky by som nezavádzal, ale 3 x a dosť sa mi zdá málo, aj keď podľa toho, na čo to je myslené. Ak niekto 3krát ukradne kabelku, určite by som mu nedával doživotie.
Ja som mal na mysli skôr vraždy a tam by som spravil 1 krát a dosť ( ak je to úmyselná či naplánovaná vražda ).

A väzňom by som dal si celý ich pobyt odrobiť, proste aby makali, kľudne aj v kameňolome, prečo by sme mali my platiť na ich televízory ?
Taká prvá nápravnovýchovná je ako hotel, oni sa tam majú dobre. Čisto, teplo, jedlo majú, televízor, fitko a iné záujmové aktivity, nádherný trest.

Čo si myslíte o tomto, keď sa tu už tak posielajú linky (jednostranne zamerané) : http://korzar.sme.sk/c/5162619/zbili-se ... sovie.html
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

hughito napísal:Toto som tu niekde dávnejšie písal, že ma štve, ak dobrý cigán doplatí na tých zlých, vytvára sa také rasistické podhubie. Proste ku každému človeku by sa malo pristupovať ako individuálnemu a nie ho niekam iracionálne zaradiť a podľa toho súdiť.
Bohuzial, takyto pristup nikdy neriesi socialne problemy.
hughito
Redeemer
Redeemer

kali520 napísal:Bohuzial, takyto pristup nikdy neriesi socialne problemy.
A prečo ? Však nech sa k tým neplatičom, zlodejom a ničiteľom pristupuje tvrdo, ale cielene, proti nim a je jedno, akú majú farbu.

Či ty si za nejaké globálne riešenie pre všetkých cigánov ?
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Stoporko napísal:úplne by som zrušil väznice
No neviem, neviem..... Nebola by skôr lepšia zmena väzenského systému v zmysle, že väzni by už nemali žiadny komfort (vrátanie písania dopisov a návštev) a museli by 16 hodín denne 7 dní v týždni tvrdo fyzicky pracovať????? A touto prácou by zároveň svoj pobyt vo väzení financovali..... V prípade sprísnenia trestov za úmyselné trestné činy by tieto opatrenia veľmi rýchlo znížili akúkoľvek kriminalitu..... Nielen cigánsku.....

hughito,

keď niekto trikrát ukradne čo i len kabelku, čo je to za človeka???? Taký človek je neprevychovateľný recidivista...... Pri trestných činoch aspoň podľa mňa nie je rozhodujúca výška škody, ale MOTIVÁCIA a ÚMYSEL..... S trochou nadsázky - tvrdšie by som potrestal človeka, čo kradol v obchode nejaké drobnosti ako toho, čo niekoho zabil na aute, keď dostal šmyk..... A prečo???? Lebo v prvom prípade to ten dotyčný urobil úmyselne s cieľom kradnúť a spraviť škodu..... Ale takto by som to aplikoval na každého bez rozdielu farby, rasy, pohlavia či politického presvedčenia.....
hughito
Redeemer
Redeemer

Pinhead : Chápem ťa, ale nemyslíš si, že by bolo doživotie predsa len trochu tvrdým trestom ?

Ja by som to spravil tak, že ak by to spravil raz, dostal by trest x. Ak druhýkrát, tento trest x by sa mu zdvojnásobil atď.
To by neignorovalo ten opakujúci sa úmysel.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

hughito napísal:A prečo ? Však nech sa k tým neplatičom, zlodejom a ničiteľom pristupuje tvrdo, ale cielene, proti nim a je jedno, akú majú farbu.
Preto lebo tu riesime cigansky problem ktory sa tyka aj inych problemov nie len toho s tymi neplaticmi

Inak este nieco k postoju medii http://radicalboys-brux.com/web/compone ... anoce.html
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...nedávno som na jednej našej rodinnej oslave započul ako sa jeden obyvaťeľ nášho mesta dostal do väzenia a keď sa vrátil tak všetkým sa sťažoval že jak mu tam bolo dobre, odrobil si 8 hodín a viac nemusel ani prstom pohnúť....čo tam potom že nemohol ísť von, mal teplo, televízor, jedlo 3x denne...a že teraz ide ráno do práce, príde domov, a zase práca v záhrade, okolo domu atď...
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

k tomu so SME len ze ktovie ci neboli dorubane tie ucitelky a ten cigan dostan South PArk syndrom :"Coze su opite?to preto ze som cigan?"

a myslim ze tie produktivne tresty su viac nez dobry napad, avsak to by najvacsi kriminalnici v najlepsich oblekoch isli proti sebe
Iron-Eddie
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Iron-Eddie »

Ďalší útok na auto zo strany "milovanej" menšiny.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...nemal zastavovať...alebo po prvom hodení hocičoho...aj špaku od cigarety...dupnúť na plyn hlava nehlava a rýchlo preč...ale jemu bolo ľúto tých cigánov čo mu stáli pred autom? Škoda že tým cigánom nebolo ľúto jeho...ja som tak trocha adrenalínový vodič a prvé čo ma napadlo je vypnúť svetlá, podradiť a pridať plyn...určite by uskočili...prečo vypnúť svetlá? Aby ma horšie videli a skôr uskočili...myslím že bez ohľadu na ich inteligenciu, pud sebazáchovy majú rovnako inteligentný ako my normálni...a kto by uskočil neskoro? Ten má proste smolu...keby som zistil že som niekoho z nich zrazil tak by som ešte viac pridal plyn a išiel preč...v živote by ma nenašli, lebo cigáni by poprvé nevedeli aký typ auta mám a podruhé, kôli vypnutým svetlám by nevideli moju značku, ktorú, aj keby som ich mal zapnuté, by nevedeli prečítať kôli negramotnosti...
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa Stoporko »

http://trencin.sme.sk/c/5227910/banovce ... mesto.html takže mesto chce nechať zrekonštruovať bytovku, dočasne odtiaľ vysídliť všetkých obyvateľov do prechodného ubytovania a po zrekonštruovaní nazad pustiť len tých, ktorí poctivo platia a nemajú problém s adaptáciou na normálnu spoločnosť. No ľuďom proti rasizmu sa to nepáči.
Mám návrh - každý človek patriaci k Ľuďom proti rasizmu alebo ich prívrženec si zoberie jednu rodinu z toho domu, ktorej bude odmietnutý návrat z dôvodu neplatenia účtov... k sebe do bytu, resp. po konzultácii s jeho susedmi im za svoje náklady na sibíri postaví zemljanku.

nevytáčajte ma takto na večer...
Iron-Eddie
Light Professional
Light Professional

Stoporko napísal:Mám návrh - každý človek patriaci k Ľuďom proti rasizmu alebo ich prívrženec si zoberie jednu rodinu z toho domu, ktorej bude odmietnutý návrat z dôvodu neplatenia účtov
Tiež som za! :aasmile29:
Aspoň pochopia, čo sa indivíduá si k sebe zobrali. Teda, ak ešte majú aspoň trochu zdravého rozumu.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Re:

Príspevok od používateľa Gothar »

Grim-Reaperka napísal:...nemal zastavovať...alebo po prvom hodení hocičoho...aj špaku od cigarety...dupnúť na plyn hlava nehlava a rýchlo preč...ale jemu bolo ľúto tých cigánov čo mu stáli pred autom? Škoda že tým cigánom nebolo ľúto jeho...ja som tak trocha adrenalínový vodič a prvé čo ma napadlo je vypnúť svetlá, podradiť a pridať plyn...určite by uskočili...prečo vypnúť svetlá? Aby ma horšie videli a skôr uskočili...myslím že bez ohľadu na ich inteligenciu, pud sebazáchovy majú rovnako inteligentný ako my normálni...a kto by uskočil neskoro? Ten má proste smolu...keby som zistil že som niekoho z nich zrazil tak by som ešte viac pridal plyn a išiel preč...v živote by ma nenašli, lebo cigáni by poprvé nevedeli aký typ auta mám a podruhé, kôli vypnutým svetlám by nevideli moju značku, ktorú, aj keby som ich mal zapnuté, by nevedeli prečítať kôli negramotnosti...
To napadlo aj mne, lenze mam pocit, ze by si ta nasli a ktovie ako by to potom dopadlo. No ja som tiez citlivy na to, ked ma na ceste niekto nas*rie a rad trubim a tu by som mozno tiez buchol jednotku a isiel hlava-nehlava dopredu. Pred policiou by sa to urcite dalo uhrat ako snaha o zachranu zivota. Ale inak sa k tomu neda napisat nic ine len: Cigansky teror.
Stoporko: mas uplnu pravdu, ale co zmozeme? Zacnes proti tomu protestovat a "uvedomeli" ta obvinia z rasizmu :smt117 Pritom aj oni musia citit, ze by to bolo spravodlive riesenie, lebo tie sucasne byty im neznicil nikto cudzi, ale oni sami.
Iron-Eddie
Light Professional
Light Professional

Musia, ale nechcú to cítiť. Je pre nich ľahšie zatvoriť pred tým oči a zvaliť to na "rasistickú väčšinu", než si priznať, že tí ich milovaní Rómovia nie sú až tak poľutovaniahodní, ako sa zdá. :?
Napísať odpoveď