|
| Patria podľa vás tieto krajiny do EU? |
| Áno |
|
50% |
[ 22 ] |
| Nie |
|
38% |
[ 17 ] |
| Je mi to jedno |
|
11% |
[ 5 ] |
|
| Celkom hlasov : 44 |
|
| Autor |
Správa |
sundevil VIP

Pohlavie:  Stav:  Založený: 18.03.2005 Príspevky: 2617 Bydlisko: Home: MT Work: BA Karma: 
|
Zaslal: 04 Jan 2007, 16:32 Predmet: |
|
|
ono bude problem v tom, co povazujeme za chudobu, teda aky mesacny prijem a vydavky
ak by mal napr. v bratislave niekto zit z minimalnej mzdy je mozno na ulici, ale inde to bude stacit na normalny priemerny zivot, takze chudoba je relativny pojem |
|
| Návrat hore |
|
 |
Godfather Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 03.01.2007 Príspevky: 310 Bydlisko: EU Karma: 
|
Zaslal: 04 Jan 2007, 16:41 Predmet: |
|
|
OK sorry ak ti vadi ze som reagoval.... UKrajina je na tom urcite lepsie ako Rumunsko ale zase si myslim ze na tom nie je lepsie ako Slovensko! Aj ked v takej Ukrajine je obrovsky potencial a to vie aj Rusko ktoremu sa nepaci jej orientovanie na zapad.---- To nazoaj si myslis ze je na tom Slovensko az tak zle lebo ja nie  |
|
| Návrat hore |
|
 |
brm Hardcore addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 02.11.2005 Príspevky: 6397
Zaslal: 04 Jan 2007, 16:43 Predmet: |
|
|
Veď jasné.. všetko je to relatívne.. veď napr. pre priemerného Angličana by bol náš priemerný plat akoby almužna.. možno na týždeň.
Len nechápem, prečo tu všetci hodnotia Rumunsko a Bulharsko ako chudobné a zaostalé krajiny.. nech sa radšej pozrú najskôr na Slovensko z pohľadu ekonomicky vyspelejšieho štátu. Vraj nemajú diaľnice.. a my máme? ..tých pár stoviek km z BA do ZA.. možno niečo okolo LM.. a zvyšok Slovenska je............. Skúste sa napr. autom dostať do Humenného a Bardejova, či Gelnice.. sú to v podstate priemerné slovenské okresné mestá.
Godfather.. ja neohováram Slovensko, že je tu horšie jak v Rumunsku.. Samozrejme, že je tu lepšie.. aj ja sa momentálne mám na Slovensku dobre.. ale! Ale ako som písal pár riadkov vyššie.. je to ťažké hodnotiť.. niekto z vyspelejšej krajiny by zase nevydržal na Slovensku.  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Godfather Medium Star

|
Zaslal: 04 Jan 2007, 16:50 Predmet: |
|
|
Namiesto tych dvoch mohlo zobrat radsej perspetivne a dynamicke Chorvatsko!!!!! NO dufam ze vedia co robia  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Zorg Expert

Pohlavie:  Stav:  Založený: 06.02.2006 Príspevky: 179 Bydlisko: atm - po dlhom case SK Karma: 
|
Zaslal: 04 Jan 2007, 19:45 Predmet: |
|
|
Preco by tam tieto dve krajiny nemali patrit??? Nachadzaju sa geograficky v Europe, boli podla sprav EU na vstup pripravene atd, je smutne ako su niektori ludia negativne naladeny.
Co sa tyka oboch krajin, bol som v oboch a tiez poznam dost ludi aj z Bulharska aj z Rumunska. Kedysi som si tiez myslel ze Rumunsko je na tom o dost horsie, avsak nie je to zrovna velka pravda. Rumunsko sa rozvija vcelku rychlo, Bulharsko brutalne zaostava. To ze tam niekto ide na dovolenku k Ciernemu moru a hovori si - "tu sa vsade stavia (hotely a pod)", tak mimo pobrezia to je uz o niecom inom.
Kazdopadne vsak maju obidve krajiny pravo patrit do EU, Turecko to je uz o niecom inom. |
|
| Návrat hore |
|
 |
mato.x Zablokovaný

Stav:  Založený: 04.12.2006 Príspevky: 275 Bydlisko: Prievidza Karma: 
|
Zaslal: 04 Jan 2007, 20:18 Predmet: |
|
|
| Godfather napísal: |
Namiesto tych dvoch mohlo zobrat radsej perspetivne a dynamicke Chorvatsko!!!!! NO dufam ze vedia co robia  |
No tam je háčik v niečom inom. A okrem toho v Chorvátsku je to dynamické a perspektívne iba na pobreží -> vo vnútrozemí je to ešte stále zaostalé. Ale v podstate s tebou súhlasím  |
|
| Návrat hore |
|
 |
P3Bo King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 30.08.2006 Príspevky: 1632 Bydlisko: Svidník Ghetto Karma: 
|
Zaslal: 04 Jan 2007, 20:33 Predmet: |
|
|
| mato.x napísal: |
No tam je háčik v niečom inom. A okrem toho v Chorvátsku je to dynamické a perspektívne iba na pobreží -> vo vnútrozemí je to ešte stále zaostalé. Ale v podstate s tebou súhlasím  |
Tento problem maju takmer vsetky mensie pobrezne staty pretoze infrastruktura je zalozena na cestovnom ruchu ale aspon nejaku maju co sa o Rumunsku povedat neda osobne nechcem aby bolo v Eu Turecko ale ked si mam vybrat Medzi Rumunmi ktore toho tak vela nespravilo a Tukrami ktorych vlada je ochotna spravit velke reformi na urobili na ukor Islamu tak zoberiem radsej do Eu teroristov ako flakacov. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Godfather Medium Star

|
Zaslal: 05 Jan 2007, 1:38 Predmet: |
|
|
Pre BRM: Ano viem naco naraz som z Michaloviec. Ale aj tak si myslim ze tie cesty niesu zle, TEDA MYSLIM z MI do KE alebo Z MI do HE. Nevravim, ze su v 100% stave ale nie je to zle. A Gelnica a Bardejov ... to uz neviem ako su na tom to by sa mohol vyjadrit niekto z tej oblasti.
Pre Zorqa: Ja nevravim ze BUL. alebo RUM. nepatria do EU a drzim im palce aby ich ekonomiky EU zlepsila. Len si niesom celkom isty ci je teraz ten spravny cas na ich prijatie. .... A dost ma prekvapuje, ty niesi prvy kto to pise, ze Bulharsko je na tom horsie ako Rumunsko. Doteraz som si myslel ze Rumusko je zaostalejsie ako Bulharsko. .... A som velmi nakloneny k myslienke zjednocovania Europy. A bol by som velmi rad keby v EU boli vsetky europske krajiny a EU by bola ekonomika ktora by dokazala konkurovat aj ekonomike USA ale to je daleka buducnost /alebo len moje sci - fi / Neberem do uvahy Turecko TO JE VELMI DISKUTABILNE a okolo toho si myslim bude este veelmi velka polemika
Pre MAto.x: Chorvatsko ma iny problem a tym su nevyriesene vsetky pojvonove zlociny!!! Podla slova komisara EU uz Chorvatsko mohlo clenom EU nebyt jeho povojnovej minulosti! A to hlavne pre generala Gotovinu ktoreho stale velmi oblubuju aj ked je pre EU nepriatelny.  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Vesper Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 17.04.2006 Príspevky: 1480 Bydlisko: Brooklyn, NY Karma: 
|
Zaslal: 05 Jan 2007, 2:07 Predmet: |
|
|
| mato.x napísal: |
hej ale zober si kolko maju v Chorvatsku pobrezia bol som v tom state viackrat a tiez mozem tvrdit ze ide dopredu skutocne rychlo... casti okolo pobrezia mozno najrychlesie kedze cestovny ruch a pod ale zvysok tiez nezaostava nejak vyrazne.. mozno ta vychodna cast Osijek a tak.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Santa Hitman Amateur

Stav:  Založený: 04.01.2007 Príspevky: 17 Bydlisko: Pred PC Karma: 
|
Zaslal: 05 Jan 2007, 11:58 Predmet: |
|
|
Čím ide človek severnejšie na pobreží v Bulharsku tým viac je tam Nemcov a Angličanov ja si nemyslím že je Bulharsko nejak zaostalé a nemá nejak zlé dialnice veľa sa toho zmenilo za posledných 8 rokov a to posudzujem optimálne lebo som tam bol už 6 krát.
Pre Brm: Je možné že Rumunsko má menej chudobných ale majú aj väčšiu rozlohu krajiny a ja som to posudzoval podla dedín cez ktoré sme išli ale tie mestá v Rumunsku nevyzerali nejak skvelo.Ale je možné že sa to už zmenilo. |
|
| Návrat hore |
|
 |
erytrocyt Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 10.08.2006 Príspevky: 2923 Bydlisko: Tam dze še muchy obracaju Karma: 
|
Zaslal: 05 Jan 2007, 15:23 Predmet: |
|
|
| Godfather napísal: |
A Gelnica a Bardejov ... to uz neviem ako su na tom to by sa mohol vyjadrit niekto z tej oblasti.
|
Cesta z Prešova do Bardejova je v relatívne dobrom stave. Aj keď musím uznať, 40tka v Kobilách a v ďalších dedinách nie je bohviečo. Ale inak je to dobrá cesta. |
|
| Návrat hore |
|
 |
skura3 Star

Stav:  Založený: 22.02.2005 Príspevky: 557
Zaslal: 05 Jan 2007, 17:49 Predmet: |
|
|
| afa napísal: |
tak to sa mylis a velmi sme mame lepsiu zivotnu a ohladom vsetkeho sme lepsi oprti rumunsku len v chudobe su lepsi a tam co tam bluznily a rozpravali bajky na markize ze co chcu byt aj rumuni vraveli to ze v eu chcu byt nejaky predatori v ekonomike ze co ja vem co isli od nebies to je somarina ako ich cely ze si vydel na markize iba hlavne mesto bukurest ale ostatne to si este nevidel boze ani nechci |
hlavne ze ty si ekonomicky odbornik  |
|
| Návrat hore |
|
 |
jackb Guru wannabe

Pohlavie:  Stav:  Založený: 09.09.2005 Príspevky: 2387 Bydlisko: okres BR - bohuzial Karma: 
|
Zaslal: 05 Jan 2007, 18:57 Predmet: |
|
|
ROM ma porobene "turistikáše" ci uz v Transilvanii, alebo pri mori (Mamaja). BUL je viac v pci aok ROM. Bez toho by som to prezil,ale bud po maturach,alebo v septembri pred skolou sa pojdem do ROM clapnut k moru za par supov...
a mali by sme si od ROM brat priklad v europskom povedomi. Uz pred 4 rokmi mal aj prednosta stanice niekde v pci za svojim chrbtom statnu a europsku vlajku... ktory nas papalas to tak ma? kde sa na SVK naposledy videli EU vlajku? vidno ze oni do EU chceli... |
|
| Návrat hore |
|
 |
mato.x Zablokovaný

Stav:  Založený: 04.12.2006 Príspevky: 275 Bydlisko: Prievidza Karma: 
|
Zaslal: 05 Jan 2007, 20:51 Predmet: |
|
|
| Vesper napísal: |
hej ale zober si kolko maju v Chorvatsku pobrezia bol som v tom state viackrat a tiez mozem tvrdit ze ide dopredu skutocne rychlo... casti okolo pobrezia mozno najrychlesie kedze cestovny ruch a pod ale zvysok tiez nezaostava nejak vyrazne.. mozno ta vychodna cast Osijek a tak.. |
Áno je to pravda ale tam je iný problém - generál Gotovina (myslím tak sa volá). Pre Chorvátov je národným hrdinom, pre EU zločinec a kým ho nevydajú EU tak sa nerozbehnú prístupové rokovania. |
|
| Návrat hore |
|
 |
afa Expert

Stav:  Založený: 09.04.2006 Príspevky: 160
Zaslal: 05 Jan 2007, 21:43 Predmet: |
|
|
| a inac este dodam preto je rumunsko chudobne lebo volakedy vladol chaucheska(čaučeska) myslim ze som to dobre napisal a on nechcel rozvyjat krajinu rumunsko |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
 |
|