Obsah fóra www.hojko.com
Cvaknito.sk
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

Rýchle písanie- písaným písmom
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Software  
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Adulko1
Medium Expert
Medium Expert

Stav: Odhlásený
Založený: 18.06.2006

PríspevokZaslal: 27 Sep 2006, 12:32    Predmet: Rýchle písanie- písaným písmom Odpovedať s citátom  

Čaute! Poprosil by som, či by niekto nevedel o nejakom výukovom programe, ktorý učí alebo radí ako sa dá rýchlo a zároveň pekne písať ... Veľmi by som bol za toto vďačný.. Smile Bo keď musím rýchlo písať, tak to potom po sebe ani neprečítam .. Crying or Very sad

Ps: jedná sa o písanie do zošita, nie do PC...

DIKESS!!!
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
brm
Hardcore addict
Hardcore addict

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Založený: 02.11.2005

PríspevokZaslal: 27 Sep 2006, 13:11    Predmet: Odpovedať s citátom  

Co tak radsej sa naucit stenografiu (tesnopis)? Smile

//EDIT: alebo ine riesenie.. si vyhliadni niekoho z Tvojich spoluziakov, kto pise pekne a rychlo.. a raz-zacas (najlepsie pred nejakou pisomkou) si od neho pozicaj zosit s poznamkami a prefotis ho cely. Wink Tak som to praktizoval posledne dva rocniky na gympli a celu vysoku skolu. Mal som vyhliadnutu lacnu kopirku + 1x do mesiaca v cukrarni banany v cokolade. Smile
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
Adulko1
Medium Expert
Medium Expert

PríspevokZaslal: 27 Sep 2006, 13:27    Predmet: Odpovedať s citátom  

No to by som rad, ale chcel by som proste ako by sa dalo rychlo a pekne zaroven pisat .. musi sa to nejako dat naucit, ale sam to nechcem sa ucit- aspom nejaky tutorial, ci program ...
Návrat hore
KoCi
King
King

Založený: 19.01.2006

PríspevokZaslal: 28 Sep 2006, 16:01    Predmet: Odpovedať s citátom  

Mozno ti bude tato rada pripadat ako ujeta - ale takto nejak sa uci pisat na ZS, takze ak to neodflaknes, mozno raz...

Rychlo sa nenaucis pisat z minuty na minutu, ani zo dna na den.. Zacinas pomaly s tym, ze si das zalezat na tvare pismena.. Prvaci na ZS maju take pisanky, kde maju na prvom riadku predpisane nejake pismeno (ako vzor) a cely riadok maju na to aby ten vzor napodobnili na cely riadok.

Proste miesto sedenia pri compe, zober harok cisteho linajkovaneho papiera, a daj si na kazdy riadok nejake pismeno ktore budes pisat cely riadok. V neskorsej faze to skus pomaly (ano pomaly a sustredene - inac sa ti tie pohyby nezafixuju Smile) spajat pismena do slov atd...

Ja ti poviem tolko ze na strednej sme sa podobnym sposobom ucili pisat technickym pismom na stvorcekovany papier - ja uz inak ako tlacenym ani pisat neviem - nie je to sice uz to technicke pismo co sme sa ucili.. ale pisem pomerne rychlo a citatelne (niekedy je to dokonca aj uhladne Very Happy )

Prajem vela trpezlivosti Smile

(btw originalna tema, s takou sa clovek nestretne vela krat Smile)
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Adulko1
Medium Expert
Medium Expert

PríspevokZaslal: 28 Sep 2006, 22:32    Predmet: Odpovedať s citátom  

Jeee! Dakujem KoCi! Smile Si ma potesil! Ved ja este take vymyslim, neboj .. Ale tamto rozmyslam tvoj postup- znie to velmi dobre, ale aj tak co ak sa casom aj keby som vypisal obojstranne 2 A4-ky uz len 1 pismenko, je zarucene, ze pri rychlom pisani bude to iste? Bo co ked sa vratim do toho isteho .. ako ty pises- pisal si tym technickym pismom a uz si prestal .. ja tiez pisem rychlo, ale chcel by som krajsie .. Smile A zaroven rychlo .. ked pomaly, myslim, ze pekne, bo mi hovorili, ze jak baba pisem, alebo farar- ako pekne, ale ked nahodim rychlopis, tak jak stara babka doktorka! Very Happy A tesnopis sa mi ucit nechce! Wink
Návrat hore
znais
Medium Expert
Medium Expert

Založený: 21.01.2006

PríspevokZaslal: 29 Sep 2006, 17:33    Predmet: Odpovedať s citátom  

Hm a nejaku ucebnicu tesnopisu by ste nemali niekto?
Moze to byt velmi zaujimave. Very Happy
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Adulko1
Medium Expert
Medium Expert

PríspevokZaslal: 01 Okt 2006, 16:29    Predmet: Odpovedať s citátom  

znais napísal:
Hm a nejaku ucebnicu tesnopisu by ste nemali niekto?
Moze to byt velmi zaujimave. Very Happy

Caff! To by bolo zaujimave, ale zaberie to cass! Smile
Návrat hore
KoCi
King
King

Založený: 19.01.2006

PríspevokZaslal: 02 Okt 2006, 0:04    Predmet: Odpovedať s citátom  

no ono ide o to ze technicke pismo ma svoje standardy ale to snad nebudes pisat 5mm pismom konstantne aby si si pamatal aj kolko milimetrov treba do sirky pre M kolko pre A, aky rozostup medzi AV, aka hrubka ciary a pod Wink (Nehovorim o inych velkostiach) .. pointa ucit sa technicke pismo je v tom, aby sa ti to dostalo do ruk - a uznaj ze tlacene pismo bude vzdy citatelnejsie ako pisane, aj v pripade ze je pisane naozaj rychlo.

Ono pocitaj aj s tym ze napises vela vela stran textu s uhladnymi pismenkami strasne pomaly Smile tu ide o to zotrvat - na skole sme boli nuteni kedze vizual sa hodnotil tiez - u seba si to budes hodnotit ty sam, takze ak by si sa pokusil oklamat niekoho, budes to zase len ty Wink

Takze pomaly si zvykat Wink
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Software
Strana 1 z 1

Prejdi na: