Rýchle písanie- písaným písmom

Informácie o software, ankety...
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Rýchle písanie- písaným písmom

Príspevok od používateľa Adulko1 »

Čaute! Poprosil by som, či by niekto nevedel o nejakom výukovom programe, ktorý učí alebo radí ako sa dá rýchlo a zároveň pekne písať ... Veľmi by som bol za toto vďačný.. :) Bo keď musím rýchlo písať, tak to potom po sebe ani neprečítam .. :cry:

Ps: jedná sa o písanie do zošita, nie do PC...

DIKESS!!!
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Co tak radsej sa naucit stenografiu (tesnopis)? :)

//EDIT: alebo ine riesenie.. si vyhliadni niekoho z Tvojich spoluziakov, kto pise pekne a rychlo.. a raz-zacas (najlepsie pred nejakou pisomkou) si od neho pozicaj zosit s poznamkami a prefotis ho cely. ;) Tak som to praktizoval posledne dva rocniky na gympli a celu vysoku skolu. Mal som vyhliadnutu lacnu kopirku + 1x do mesiaca v cukrarni banany v cokolade. :)
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

No to by som rad, ale chcel by som proste ako by sa dalo rychlo a pekne zaroven pisat .. musi sa to nejako dat naucit, ale sam to nechcem sa ucit- aspom nejaky tutorial, ci program ...
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Mozno ti bude tato rada pripadat ako ujeta - ale takto nejak sa uci pisat na ZS, takze ak to neodflaknes, mozno raz...

Rychlo sa nenaucis pisat z minuty na minutu, ani zo dna na den.. Zacinas pomaly s tym, ze si das zalezat na tvare pismena.. Prvaci na ZS maju take pisanky, kde maju na prvom riadku predpisane nejake pismeno (ako vzor) a cely riadok maju na to aby ten vzor napodobnili na cely riadok.

Proste miesto sedenia pri compe, zober harok cisteho linajkovaneho papiera, a daj si na kazdy riadok nejake pismeno ktore budes pisat cely riadok. V neskorsej faze to skus pomaly (ano pomaly a sustredene - inac sa ti tie pohyby nezafixuju :)) spajat pismena do slov atd...

Ja ti poviem tolko ze na strednej sme sa podobnym sposobom ucili pisat technickym pismom na stvorcekovany papier - ja uz inak ako tlacenym ani pisat neviem - nie je to sice uz to technicke pismo co sme sa ucili.. ale pisem pomerne rychlo a citatelne (niekedy je to dokonca aj uhladne :D )

Prajem vela trpezlivosti :)

(btw originalna tema, s takou sa clovek nestretne vela krat :))
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Jeee! Dakujem KoCi! :-) Si ma potesil! Ved ja este take vymyslim, neboj .. Ale tamto rozmyslam tvoj postup- znie to velmi dobre, ale aj tak co ak sa casom aj keby som vypisal obojstranne 2 A4-ky uz len 1 pismenko, je zarucene, ze pri rychlom pisani bude to iste? Bo co ked sa vratim do toho isteho .. ako ty pises- pisal si tym technickym pismom a uz si prestal .. ja tiez pisem rychlo, ale chcel by som krajsie .. :-) A zaroven rychlo .. ked pomaly, myslim, ze pekne, bo mi hovorili, ze jak baba pisem, alebo farar- ako pekne, ale ked nahodim rychlopis, tak jak stara babka doktorka! :D A tesnopis sa mi ucit nechce! :wink:
znais
Expert
Expert

Príspevok od používateľa znais »

Hm a nejaku ucebnicu tesnopisu by ste nemali niekto?
Moze to byt velmi zaujimave. :D
Adulko1
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

znais napísal:Hm a nejaku ucebnicu tesnopisu by ste nemali niekto?
Moze to byt velmi zaujimave. :D
Caff! To by bolo zaujimave, ale zaberie to cass! :)
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

no ono ide o to ze technicke pismo ma svoje standardy ale to snad nebudes pisat 5mm pismom konstantne aby si si pamatal aj kolko milimetrov treba do sirky pre M kolko pre A, aky rozostup medzi AV, aka hrubka ciary a pod ;) (Nehovorim o inych velkostiach) .. pointa ucit sa technicke pismo je v tom, aby sa ti to dostalo do ruk - a uznaj ze tlacene pismo bude vzdy citatelnejsie ako pisane, aj v pripade ze je pisane naozaj rychlo.

Ono pocitaj aj s tym ze napises vela vela stran textu s uhladnymi pismenkami strasne pomaly :) tu ide o to zotrvat - na skole sme boli nuteni kedze vizual sa hodnotil tiez - u seba si to budes hodnotit ty sam, takze ak by si sa pokusil oklamat niekoho, budes to zase len ty ;)

Takze pomaly si zvykat ;)
Napísať odpoveď