Sebapoškodzovanie

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
A7X
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa A7X »

dajme otmu ze mas pravdu.....hovorim dost vseobecne....neberte vsetky moje slova ako oznacenie pre vsetky pripady :)
Sepiroth
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Sepiroth »

A7X napísal:v ako ktorych pripadoch......ja som mal namysli tie tazke pripady kde uz hrozi ze si ten clovek vezme zivot...ale kazdy kdo sa vedome reze ma psychicke problemy.....a tato osoba by mala nasitvit psychologa....nie je to na hambu....napriklad mojej sestry kamaratka je ucitelka a ma nehoraznu tremu....tak nastivila psychologa a uz tu tremu nema.....cize psycholog riesi aj slabsie pripady....cize podla mna najlepsie pomoze psycholog-clovek co studoval dany odbor a bude asi tomu cloveku najlepsie rozumiet(psycholog je vzdy o krok dopredu v tvojom zmyslani...pozna tvoje dalsie kroky...)
netvrdím že nie, ale tie charakteristiky čo si dal na psychológa môže spĺňať aj mimoriadne empatický človek čo nič neštudoval a čo som chcel povedať je, že u týchto ľudí možno ani nejde o to, čo im niekto povie ako skôr o fakt, že im vôbec niekto niečo povie. That somebody cares.
A7X
Medium Star
Medium Star

Sepiroth napísal:netvrdím že nie, ale tie charakteristiky čo si dal na psychológa môže spĺňať aj mimoriadne empatický človek čo nič neštudoval a čo som chcel povedať je, že u týchto ľudí možno ani nejde o to, čo im niekto povie ako skôr o fakt, že im vôbec niekto niečo povie. That somebody cares.
kazda pomoc je dobra....aj ta minimalna ale myslim si(moj nazor)ze najlepsie dokaze pomoct psycholog.....co sa tyka sebaposkodzovania.......lebo ten clovek sii uvedomuje ze ublzuje najme sebe a vtakom pripade nepomoze prehovaranie od empata......mozno v niiecom ale aj tak.....psychoolog jwe podla mna primarna pomoc
Sepiroth
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Sepiroth »

A7X napísal:kazda pomoc je dobra....aj ta minimalna ale myslim si(moj nazor)ze najlepsie dokaze pomoct psycholog.....co sa tyka sebaposkodzovania.......lebo ten clovek sii uvedomuje ze ublzuje najme sebe a vtakom pripade nepomoze prehovaranie od empata......mozno v niiecom ale aj tak.....psychoolog jwe podla mna primarna pomoc
hmm, má to svoju logiku, ale i tak si stojím za svojím. že sa niekto stará môže takému človeku podľa mňa pomôcť viac, ako psychológ. vychádzam z predpokladu, že človek s takýmito vecami začne reto, že má pocit, že sa oňho nikto nezaujíma, že jeho žiot akosi stráca zmysel, pretože nikomu na ňom nezáleží. Potom podľa môjho názoru a predpokladu, ak sa tento pocit odstráni (tým, že niekto mu dá najavo, že sa stará), teda-odstráni sa príčina konania, i konanie samotné by malo prestať. Až vtedy, keby to nepomáhalo vôbec, alebo nedostatočne, by som vyhľadal profesionálnu pomoc.
Ako som povedal, viuem, o čom hovorím. Ja som síce nepotreboval psychológa, no išlo u mˇmna o relatívne krátku avantúru z ktorej som sa našťastie rýchlo spamätal. No chápem aj, že niekto sa už toho akosi nevie zbaviť, aj ak chce.
A7X
Medium Star
Medium Star

http://www.monix.mysteria.cz/
myslim ze toto hovori za vsetko
je to volanie o pomoc.......uprimne je mi ich luto...pre silnejsie zaludky odporucam aj galeriu.....v kazdom pripade ak sa niekot stretnete s takymto pripadom neotacajte sa chrbtom ale pomozte.....nezacnite slovami-coo si chory retard???moj nazor je ze najlepsia pomoc je od psychologa....a podla mna je psycholog tiez empat....
Drumbass
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

poznam

Príspevok od používateľa Drumbass »

jj jedneho pozan a uz sa to v skole aj riesi :x
Es2017
Novice
Novice

Re: Sebapoškodzovanie

Príspevok od používateľa Es2017 »

Ahojte, som študentkou psychológie v Olomouci. Oslovujem vás prostredníctvom tohto príspevku z dôvodu, že *hľadám* ľudí - konverzačných partnerov pre svoju bakalársku prácu, ktorá je zameraná na zámerné sebapoškodzovanie. Výskum bude prebiehať formou rozhovorov. Všetko bude kompletne ANONYMNÉ. Hľadám ľudí vo veku od 18 rokov, ktorí sa v minulosti či naďalej v súčasnosti sebapoškodzujú. V prípade akýchkoľvek otázok ma prosím kontaktuje prostredníctvom mailu: [email protected]. Ďakujem vopred.

//autoeditácia príspevku (14 Feb 2017, 22:01)
Ahojte, som študentkou psychológie v Olomouci. Oslovujem vás prostredníctvom tohto príspevku z dôvodu, že *hľadám* ľudí - konverzačných partnerov pre svoju bakalársku prácu, ktorá je zameraná na zámerné sebapoškodzovanie. Výskum bude prebiehať formou rozhovorov. Všetko bude kompletne ANONYMNÉ. Hľadám ľudí vo veku od 18 rokov, ktorí sa v minulosti či naďalej v súčasnosti sebapoškodzujú. V prípade akýchkoľvek otázok ma prosím kontaktuje prostredníctvom mailu: [email protected]. Ďakujem vopred.
Napísať odpoveď