Sebapoškodzovanie
-
Začiatok Konca
Professional
Vieš čo, mala by si každý deň dakovať, že si zdravá a že maš ruky, nohy a nie rezať sa. Ešte na svete nebol taký problém aby sa vyriešil švacnutím žiletky a krvou. A ešte napíšeš, že si to dezinfikuješ.
Žiadny psychoš Ťa nevylieči, ty nie si chorá. Vylieč sa sama tým, že si v pohode sadni, porozmýšlaj ako svoje problémy vyriešiš. Choď viac do spoločnosti a zabaváj sa...osvedčený spôsob ako zabiť depku.
No akože neviem kam nás ta doba tlačí, ale delíme sa tu samých emakov hoperov, punkerov...Každy by sa chcel na niečo hrať, opičiť sa po niečom/niekom. Ale načo? Ja si napríklad nespomínam aby mi rodičia niekedy spomenuli, žeby sa niekto poškodzoval z depky, alebo aby sa šiel vešať na strom keď príde zo zlým vysvečkom. To dnes máme teda dobu to Vám poviem.
Kaletica takže s rezaním to skonči. Jazvy ťa peknou určite nespravia.
A zober si k srdcu aj také moje motto, že ži život tak aby si sa mala každý deň na čo tešiť, hoci aj na maličkosť.
Žiadny psychoš Ťa nevylieči, ty nie si chorá. Vylieč sa sama tým, že si v pohode sadni, porozmýšlaj ako svoje problémy vyriešiš. Choď viac do spoločnosti a zabaváj sa...osvedčený spôsob ako zabiť depku.
No akože neviem kam nás ta doba tlačí, ale delíme sa tu samých emakov hoperov, punkerov...Každy by sa chcel na niečo hrať, opičiť sa po niečom/niekom. Ale načo? Ja si napríklad nespomínam aby mi rodičia niekedy spomenuli, žeby sa niekto poškodzoval z depky, alebo aby sa šiel vešať na strom keď príde zo zlým vysvečkom. To dnes máme teda dobu to Vám poviem.
Kaletica takže s rezaním to skonči. Jazvy ťa peknou určite nespravia.
A zober si k srdcu aj také moje motto, že ži život tak aby si sa mala každý deň na čo tešiť, hoci aj na maličkosť.
-
forgottten
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Matus87, ZitePunkom a ďalší, čo mali podobné myšlienky... Ja s vami plne súhlasím. Avšak tu je ten problém, že tieto postupy nemôžu fungovať na kaleticu. Jednoducho na to nemá dostatočne pevnú vôľu a podobne. Vaše nátury majú možno dostatok silnej vôle, pevného slova, no toto dievča si len zťažka dokáže povedať nie. Nemôžem to povedať na istotu, ale to je len môj osobný predpoklad. Teda preto psychoš, lebo on si už nájde cestičku aj pri takých, ktorí sa nevedia o seba postarať sami. Čo je vlastne podstata vášho riešenia. Aby sa postarala o seba a svoje problémy sama. Myslím, že to nedokáže, lebo na to nemá dostatok motivácie a asi ani rozumu. Nič v zlom, no offence, just my humble opinion....
-
qwerty-xyz
Re: Sebapoškodzovanie
majaa napísal:Čo vravíte na tento psychický problém? Poznáte niekoho kto ma túto poruchu? Ako s tým bojuje, alebo ako sa správa? Skrýva svoje rany alebo ich ukazuje na obdiv? Podľa mňa je to problém, ktorý je dosť rozšírený len sa o ňom nehovorí. Ja zo svojho okolia nikoho takého nepoznám, ale dosť som o tejto problematike našla na zahranicných stránkach a dosť ma to zaujíma. Tak chcem vedeť či s tým má nieko skúsenosť, alebo niekoho takého pozná.
(keby niekto nevedel, tak sebapoškodzovanie alebo automutilácia znamená, keď si človek zámerne spôsobuje zranenia s cieľom vyplaviť vnutornú psychickú bolesť na povrch a volá týmto spôsobom na pomoc. Pre tých ľudí je ťažké s tým prestať aj ked oni sami si uvedomujú, že konajú zle ale keď nastane pre nich ťažká chvíla tak si jednoducho musia ublížiť lebo ich to upokojuje aj keď potom majú výčitky svedomia. Je nutná pomoc psychiatra)
keby som sa Ja mal rezat za kazdy problem tak som dorezany od hlavy po paty
-
forgottten
Medium Star
-
qwerty-xyz
Fabo napísal:Do teba by som to nepovedal, ale vraciaš si u mňa kredit qwerty. Je hnusné že sa mu to prepieklo a ešte k tomu má záujem dievčat (aj keď ja by som sa za taký záujem hanbil).
Mimkorn klasicky rozumný názor. IMHO pozdlzne jedine ze by si zarezali az do tepny co je dost nepravdepodobne.
A k teme: no vazne ked sa dakto chce zabit tak preco kolo toho robi bordel? ja som to napisal na net ale bordel nerobim,a ked sa dakto nechce zabit preco si reze zily tak aby sa dostal do bezvedomia? Ja tam enchapem vyznam-potom ho musia v nemocnici vola skladat dokopy,zbytocne tranfuzie a zbytocnu robotu priraba. Ved nepoviem ked davaju transfuzie pri havarkach lebo na vecer sa stavaju vseliake nehody hlavne cez vikendy-sak od nas behaju vrtulniky dakedy do kosic ale tak ja by som rad vedel dovod ze preco preco toto robi. Ved ked sa chcel dorezat tak napisem list na rozlucku sadnem kilometer od mesta dakde a seknem sa tam. A pozornost? pozornost ma ale tak vysvetlis holke ze to bolo kvoli tomu? okamzite som ja ten zly pretoze on "chudacik" si cchel ublizit a sa mu musia ostatni venovat pretoze to je vykrik o pomoc okoliu. Ale ze ten DEBIL ZIAAAAADNE problemy nema to uz nikoho netrapi. a to mal chlapec 21 rokov? mozno viac. Boze a este by sme ho zbili vola tak by saasi len pravdepodobne rozplakal ako mu kazdy ublizuje a zase ho len dievcata lutovali,tha ja do pci ked mam problem a poviem ho dakomu tak pocujem asi tolko ze ja som psychicky velmi silny clovek ze si s tym isto poradim.--a konec...
-
forgottten
Medium Star
To mi príde asi tak, že títo ľudia si vytvorili vlastný svet a vlastnú realitu a vidia len to "strašné" vtých najväčších extrémoch. Klamú sami seba. Vsugerúvajú si "realitu", no tá v skutočnosti je úplne iná. Hovoria si, že je niečo TAKÉTO, a pritom je to možno sem-tam také... No čo je smutné, mnohokrát si to títo ľudia ani trochu neuvedomujú. Začalo to nevinne pri nejakých malých problémoch, na ktoré oni neustále koncentrovali svoju pozornosť a prikladali im na váhe. Zmenili si merítko a stali sa maximálnymi pesimistami. Vytvorili si určitý duševný postoj a potom už chudáci môžu ísť rovno doprdele. Nakoniec v tomto chorom stave začnú otravovať okolie a neustále sa dožadujú pozornosti, aby aj iní povedali, bože je Ti veľmi strašne, všetci obdivujeme, aké nešťastie prežívaš a tento si myslí, že ho potom všetci budú obskakovať ako okolo posoleného zadku. Možno dúfa, že nejaká baba príde, nejaká paris hilton a bude sa oň starať ako o malé dieťa, veď pozrite čo chudáčik musí všetko prežiť.tak by saasi len pravdepodobne rozplakal ako mu kazdy ublizuje a zase ho len dievcata lutovali,tha ja do pci ked mam problem a poviem ho dakomu tak pocujem asi tolko ze ja som psychicky velmi silny clovek ze si s tym isto poradim.--a konec...
Taki ludia ma vedia nasrat ked ich vidim v meste-problemy ziadne ale budu sa tvarit ze im ublizuje kazdy.
Myslím si, že celé toto správanie je akousi kompenzáciou vlastnej zakomplexovanosti, predpokladám, že zväčša ide o už spomínanú asocialitu (snáď dobre napísané), nakoľko sa to spája s "otravovaním ľudí". (A keď náhodou o neho nikto nejaký čas nezakopne, tak sa na to zase opzrie, aký je celý svet strašný, že si ho nevšimne... začarovaný kruh...)
-
forgottten
Medium Star
Prečítaj si tak dve stránky dozadu. Je tu jeden. (jedna).SRneC napísal:chalani neviem ci som taky dokonaly alebo namysleny (joke) ale vsetko co tu pisete je sice pravda a aj dobre napisane ale to snad vsetci vedia ... to je ako ospevovat LCD monitoryvazne no offense ...skor by bolo riesit to keby tu bol daky selfdestruct clovek
-
P41NK1LL3R
Light Professional
Tu nesúhlasím s mnohými myšlienkami...MimKoRn napísal:To mi príde asi tak, že títo ľudia si vytvorili vlastný svet a vlastnú realitu a vidia len to "strašné" vtých najväčších extrémoch. Klamú sami seba. Vsugerúvajú si "realitu", no tá v skutočnosti je úplne iná. Hovoria si, že je niečo TAKÉTO, a pritom je to možno sem-tam také... No čo je smutné, mnohokrát si to títo ľudia ani trochu neuvedomujú. Začalo to nevinne pri nejakých malých problémoch, na ktoré oni neustále koncentrovali svoju pozornosť a prikladali im na váhe. Zmenili si merítko a stali sa maximálnymi pesimistami. Vytvorili si určitý duševný postoj a potom už chudáci môžu ísť rovno doprdele. Nakoniec v tomto chorom stave začnú otravovať okolie a neustále sa dožadujú pozornosti, aby aj iní povedali, bože je Ti veľmi strašne, všetci obdivujeme, aké nešťastie prežívaš a tento si myslí, že ho potom všetci budú obskakovať ako okolo posoleného zadku. Možno dúfa, že nejaká baba príde, nejaká paris hilton a bude sa oň starať ako o malé dieťa, veď pozrite čo chudáčik musí všetko prežiť.
Myslím si, že celé toto správanie je akousi kompenzáciou vlastnej zakomplexovanosti, predpokladám, že zväčša ide o už spomínanú asocialitu (snáď dobre napísané), nakoľko sa to spája s "otravovaním ľudí". (A keď náhodou o neho nikto nejaký čas nezakopne, tak sa na to zase opzrie, aký je celý svet strašný, že si ho nevšimne... začarovaný kruh...)
Vlastný svet predsa vytvára každá myseľ a objektívna realita je vždy chápaná len tak, ako ju dokáže prijať psychika, duch, duša (podľa zamerania mysle)...
Tým pádom si každý vytvára "vsugerovanú realitu" a tento pojem sa stáva nezmyselný...
Podobne 'klamstvo samému sebe' (ale o tom som písal aj v svojej téme "Pravda")...
Stále je to úloha existencie človeka, ktorú ostatní nedokážu plne chápať, čiže otázka vytvorenia si vlastného sveta a pravidiel v ňom je subjektívna a nepopierateľná záležitosť (determinizmus beriem s ohľadom na vesmír...)...
Ďalej určovať správny životný, duševný postoj je strata času, pretože to vyplýva z predchádzajúcich vlastností, empírie, zážitkov človeka, ktoré my poznať nemôžeme...
Navyše pesimizmus sa nedá odsudzovať, pokiaľ ide o silnú pozíciu jedinca (u mňa nazývaného "nadčlovek" - od Nietzscheho sa to odlišuje, stačí pozrieť moju tému...)...
"Asociálnosť, komplex atď" sú tiež zbytočné pojmy, pretože ukazujú istú nadradenosť nedýchajúcej spoločnosti, ktorá vedie k uniformite...
...
Problém týchto ľudí (teda tých ako kaletica1, ktorá zrejme sama žiada o pomoc) spočíva v podhodnotení vlastnej osoby a neschopnosti byť príkladom pre vlastné bytie...
Keďže každý môj pozitívny/negatívny krok sa odrazí na mojej existencii v budúcnosti, vylučujem sebadeštrukciu ako neúctu nielen k telu, ale aj k tomu, čo akákoľvek jeho časť vytvorila...
(sympatické mi ale napr. čiastočne bolo Kierkegaardove sebatrýznenie, pretože spočívalo len v myšlienkových pochodoch a nijako neovplyvňovalo ostatných ľudí)...
Netreba tu samozrejme písať o tom, že nelogickosť sebapoškodzovania ešte znásobuje možný zásah do slobody iných osôb...
Pomoc a riešenie by teda skôr mali spočívať v zmene postoja k sebe samému z pohľadu jedinečnosti a neopakovateľnosti každej osoby a zároveň k pozícii, ktorá umožňuje človeku zničiť pri problémoch len myšlienky (inými myšlienkami, postojmi, pocitmi) a nie ich tvorcu...
-
qwerty-xyz
Skúšal som to. Rovnako, ako som skúšal alkohol a nejaké drogy, z tých istých príčim, tie sa nelíšia a sú od človeka k človeku rôzne. od frajeriny až po snahu utiecť (svoj "zdroj" neprezradím, no už takmer rok som v ústach nemal alkohol, o drogách a ostatnom svinstve ani nehovoriac), nedá sa to zovšeobecniť. Sebapoškodzovanie by som proste zaradil z tohto hľadiska medzi drogy, tiež je to návykové a pohnútky, čo k tomu vedu, sú, ako som povedal, tie isté.
coze? rezanie zil? sebaposkodzovanie? to co je toto za moralitu? takychto ludi treba kazdy den odvazat na bicicu pre elektrosoky alebo ich rovno podpalit zaziva, nech si to uziju... toto je proste chore
cele tie trapne pubertiacke 12rocne stetky, uz nevedia jak by inak riesili problemy...
do ustavu, kazdy den o chlebe a vode, a kazdu hodinu pelendrekom ich mlatit lebo to neni normalne...
-
majlo226
Amateur
Sebapoškodzovanie...
Ide o jedno dievča,ktoré som spoznal ešte začiatkom tohto roka a ked sme sa začali stretávať bolo ešte všetko fajn.Výlety na bicykloch,do lesa a podobne.Ja k nej momentálne cítim i niečo viac ako len ku kamarátke preto ma to tiež ničí čo sa s ňou deje.
To,že problémy,stres a nervozitu rieši rezaním sa po ruke som sa dozvedel len nedávno.Spravila to aj vtedy ked ju nechal chalan(to som sa dozvedel len náhodou).Nie je to až tak brutálne,ale samozrejme tam kde sú teraz malé rany budu časom väčšie.
Doma majú dusno a vraj sa viac háda s rodičmi,ale i zo sestrou.
Viac je uprednostnená jej sestra a tak má pocit samoty a nepochopenia.
Stále jej pripomínam,že tu má mňa.
Potom ešte škola z nej žmýka posledné kvapky nádeje ,že by bolo lepšie.
Musí sa veľa učiť a tým je vlastne skoro stále iba doma kde zas dochádza k škriepkam.Neviem ju nikam vytiahnuť,aby šla hocikam a nesedela doma.
Pred rodinou to zatiaľ úspešne tají.
U nás to už nie je také kamarátstvo ako na začiatku a myslím si,že nejaké iskry tam preskakujú no v tomto sa nevieme pohnúť dalej.
Pripomínam jej i,že jú mám rad takú aká je a,že mi na nej veľmi záleží.
--Ked vás taká blízka osoba prosí s tým,že "Prosím pomôž mi" čo by ste spavili na mojom mieste?????
--Čo mám urobiť???
--Inak povedať aj čo cítim,aby mala pocit,že má ozaj niekoho blízkeho pri sebe??
Nedávno sme mali aj debatu na icq,že jej chýba chlapec a že nikto by o nu nestál.Bolo to ako prosenie,aby som povedal čo k nej cítim ja pretože ja ju mám rád i s týmy ranami a problémamy aké má.
--A odpovede ako,že je blázon a mám ju dotiahnut k doktorke tu tuším ani nemusíte písať.
Skôr čo spraviť ako prvé a docieliť,aby si to zas a zas nerobila..
Prosím Vás.....
Ide o jedno dievča,ktoré som spoznal ešte začiatkom tohto roka a ked sme sa začali stretávať bolo ešte všetko fajn.Výlety na bicykloch,do lesa a podobne.Ja k nej momentálne cítim i niečo viac ako len ku kamarátke preto ma to tiež ničí čo sa s ňou deje.
To,že problémy,stres a nervozitu rieši rezaním sa po ruke som sa dozvedel len nedávno.Spravila to aj vtedy ked ju nechal chalan(to som sa dozvedel len náhodou).Nie je to až tak brutálne,ale samozrejme tam kde sú teraz malé rany budu časom väčšie.
Doma majú dusno a vraj sa viac háda s rodičmi,ale i zo sestrou.
Viac je uprednostnená jej sestra a tak má pocit samoty a nepochopenia.
Stále jej pripomínam,že tu má mňa.
Potom ešte škola z nej žmýka posledné kvapky nádeje ,že by bolo lepšie.
Musí sa veľa učiť a tým je vlastne skoro stále iba doma kde zas dochádza k škriepkam.Neviem ju nikam vytiahnuť,aby šla hocikam a nesedela doma.
Pred rodinou to zatiaľ úspešne tají.
U nás to už nie je také kamarátstvo ako na začiatku a myslím si,že nejaké iskry tam preskakujú no v tomto sa nevieme pohnúť dalej.
Pripomínam jej i,že jú mám rad takú aká je a,že mi na nej veľmi záleží.
--Ked vás taká blízka osoba prosí s tým,že "Prosím pomôž mi" čo by ste spavili na mojom mieste?????
--Čo mám urobiť???
--Inak povedať aj čo cítim,aby mala pocit,že má ozaj niekoho blízkeho pri sebe??
Nedávno sme mali aj debatu na icq,že jej chýba chlapec a že nikto by o nu nestál.Bolo to ako prosenie,aby som povedal čo k nej cítim ja pretože ja ju mám rád i s týmy ranami a problémamy aké má.
--A odpovede ako,že je blázon a mám ju dotiahnut k doktorke tu tuším ani nemusíte písať.
Skôr čo spraviť ako prvé a docieliť,aby si to zas a zas nerobila..
Prosím Vás.....