Spánok
No chodim spavat tak okolo 10-12 vecer (pm) a vstavam tak okolo siestej, niekedy skor niekedy neskor, cez tyzden. Sobota-Nedela, a ked je volno tak podla toho ako sa mi chce, raz tak raz tak. Len neviem preco, ci som vadny, ale ked mam vstavat do skoly, proste by som najradsej spal este den, ale ked vstavam do volneho dna, vstanem aj o 6-7 rano 
//nie si vadný, to je normálne
...eritrocit
//nie si vadný, to je normálne
Re:
to by ma zaujimalo ci je to pravda.to je fakt spim 11 hodin napriklad a vstanem poviem si ze chcem este spat a zaspim.zase vstanem za nejaky cas a to iste si poviem.a moze sa to stat aj 5 krat potom uz radsej vstanem lebo sa poznam ze som spal do 13 alebo 14 ale ako keby taky unaveny.majaa napísal:ja som citala ze clovek by mal spat 7-9 hodin....viacej hodin skracuje ze vraj zivot (neviem co je na tom pravdy ale citala som o tom) ja osobne ked spim dlho tak som viacej unavena ako ked spim normalne tych 8 hodin....a zase napriklad ked som dlho do noci hore napr. do 3-4 rana a idem spat tak som viacej unavena ako ked taham do rana a nespim vobec....no neviem cim to je...ale je to zaujimave...
Re: Spánok
ono je podla mňa rozdiel ak niekto ide povedzme v pondelok o 1am spať a vstáva vlastne v ten istý deň povdzme 6 am a takto sa to opakuje pár dní. Potom si povie tak teraz to dospím a myslí si, že za deň to všetko dobehne takto to nefunguje.... keď niekto pravidelne chodí spať napr. 10pm a vstáva povdzme 6:30am vkuse týždeň tak je určite viac oddychnutý ako keď raz prakticky nespí a na druhý deň dospáva...
A tiež u mňa platí, že budenie budíkom je rozhodne horšie ako samobudenie.
A moja teória z nie - Človek je vyspatý keď zobúdza on budík nie budík jeho
A tiež u mňa platí, že budenie budíkom je rozhodne horšie ako samobudenie.
A moja teória z nie - Človek je vyspatý keď zobúdza on budík nie budík jeho
s tym budikom pravda.inac kolkokrat sa mi stalo ze som sa naraz sam zobudil s pocitom ze som zaspal.vstaval som napr o 7 pravidelne s budikom a ked som si po urcitom case nastavil na 8,tak som sa zobudil napr o 7:30 s tym pocitom
Spať tých 8 hodín denne, pravidelne, je zdravé a potrebné. Organizmus je tak proste nastavený.
Niektorí udávajú aj viac ako 8 hodín.
Niektorí udávajú aj viac ako 8 hodín.
Re:
Ja chodievam spať pravidelne cez týždeň okolo tej polnoci až jednej hodiny ráno a pravidelne do školy vstávam o 5tej ráno čo znamená, že spávam tak 4-5 hodín denne a som v pohode.Takýto režim prevádzkujem už štvrtý rokjjj napísal: takto rychlo skoncis ..po mesiaci ti to zacne liezt na mozog mal som podobny problem ..odvtedy to uz neprehanam ... radim ti skus sa "znormalizovat"
ja spim tak cca 8-8,3hodiny ,pravidelne stavam do skoly o 06:00 . sranda je ze rano sa mi nechce stavat do skoly,ale ked je vikend alebo volno a musim niekam skoro rano vycestovat,alebo niekam ideme,neni pre mna problem zaspat okolo polnoci a vacsinou okolo tej 04:00 som obleceny,najdeny
zeby podmieney pocity ze zasa ta skola ? 
//autoeditácia príspevku (11 Dec 2010, 8:25)
uz ked sme pri tom spanku,co si myslite o napoji Good Night (anti stres drink) ?
//autoeditácia príspevku (11 Dec 2010, 8:25)
uz ked sme pri tom spanku,co si myslite o napoji Good Night (anti stres drink) ?
Hmm ten good night drink.... nikdy som o tom nepočul... Ale myslím ,že to máš to isté ako energy drink.... s opačným účinkom a myslím, že kým to neni nevyhnutné tak by som to moc nepil... je to dobre možno pred nejakou skúškou alebo pre niekoho kto prešiel nejakou stresovou situáciou
cez tyzden tak 5-6 hodin. vstavam do skoli 5.05 / 5.45, niekedy sa podari aj 7 podla toho kedy idem spat, pri zobudeni, je to strasne,ale potom pohoda, cez vykend 10-11 a to sa mi horsie vstava jak do skoly
//Niekde som zas cital ze netreba ani 8 hod, staci 6h pravidelneho spanku.
//Niekde som zas cital ze netreba ani 8 hod, staci 6h pravidelneho spanku.
ja spim co najviac
sice ked spim moc dlho tak som unaveny ale potom pocas dna som sviezi
ale ked spim malo tak som na rano sviezi ale potom neskorsie dolieha unava
mám spolužiaka ktorý chodí spávať o pol desiatej a je ráno v škole viac rozbitý jak ja, čo spím možno o 2,5 hodiny menej...
je to dosť individuálne si myslím
je to dosť individuálne si myslím
-
master23
Light Professional
podla mna ten faktor ci ste unaveny alebo nie cez den, ovplyvnuje takisto strava ako spanok. ja chodim vacsinou spavat o 21.30 ,
ale to tak, ze uz zaspavam pri TV o takom case. a vstavam 5:25. ranny trg, skola, po skole trg. ma to tak unavi, ze zaspim tak skoro.
ale to tak, ze uz zaspavam pri TV o takom case. a vstavam 5:25. ranny trg, skola, po skole trg. ma to tak unavi, ze zaspim tak skoro.
Vieš, prečo sa niektorí ľudia zobúdzajú o 3 ráno?...
https://vedelisteze.info.sk/vies-preco- ... -o-3-rano/
https://vedelisteze.info.sk/vies-preco- ... -o-3-rano/
-
starysomar
Hardcore addict
Ja sa o tretej ráno zobudím ak idem spať o 19-tej alebo ak idem mojej pani očistiť okná na aute (lebo zaskakuje za dcéru v práci)