|
| Ste za prijatie Turecka do EU? |
| Ano |
|
13% |
[ 35 ] |
| Nie |
|
78% |
[ 205 ] |
| Neviem |
|
8% |
[ 22 ] |
|
| Celkom hlasov : 262 |
|
| Autor |
Správa |
kali520 Guru

Stav:  Založený: 15.03.2006 Príspevky: 2798 Bydlisko: Valhalla Karma: 
|
Zaslal: 24 Feb 2008, 8:59 Predmet: |
|
|
No a je tu to coho som s najviac obaval, sice je to malo pravdepodobne ale ide uz o princip.
| Citácia: |
Izrael a Maroko chcú vstúpiť do Európskej únie
Kabinetný minister AvigdorLieberman v pondelok povedal, že Izrael by sa mal aktívne usilovať o vstup do aliancie NATO a Európskej únie. "Diplomatický a bezpečnostný cieľ Izraela... by mal byť jasný: pridať sa k NATO a vstúpiť do EÚ. Vojna, ktorú vedieme na Blízkom východe, to nie je len vojna štátu Izrael, ale vojna celého slobodného sveta a mysa nachádzame na frontových líniách."
Lieberman, minister pre strategické hrozby, patrí k izraelským najhlasitejším jastrabom a často rozhorčuje pravičiarov i ľavičiarov s takými nápadmi, ako je výmena územia s palestínskou vrchnosťou, aby bolo možné umiestniť izraelských Arabov mimo územia štátu Izrael. Hovoriac v izraelskom rozhlase odmietol názor, že keby Izrael vstúpil do NATO a EÚ, stratil by slobodu akcie v boji proti terorizmu. "Palestínsky terorizmus je dnes súčasťou celosvetového džihádu. Palestínskemu terorizmu napomáha al-Kajdá, Iránci a hnutie Hibolláh. Ti nejde len o samotný palestínsky terorizmus. Niet pochýb, že členstvo v NATO by nám aj naďalej na 100 % zabezpečilo slobodu, pokiaľ ide o vojenské aktivity".
Marocký kráľ Hasan kedysi povedal, že Maroko je strom, ktorého korene sú v Afrike a vetvy v Európe. Ide o arabský štát, ale polovica obyvateľstva hovorí buď berberským jazykom alebo po francúzsky. Je to síce africká krajina, ale do Organizácie africkej jednoty nepatrí. A väčšiu časť storočia sa o jeho politike nerozhodovalo v Rabate, ale v Paríži alebo v Madride. Nuž Maroko teraz opätovne obnovilo žiadosť o prijatie do Európskej únie. ...
Avigdor Lieberman, Haaretz
http://fufor.twoday.net/stories/4684738/
http://fufor.twoday.net/stories/4684717/ |
|
|
| Návrat hore |
|
 |
SchYzo Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 08.06.2007 Príspevky: 1424 Bydlisko: Twilight"s hammer Karma: 
|
Zaslal: 24 Feb 2008, 16:33 Predmet: |
|
|
no lol! izrael aspon nejakou castou lezi v europe ci vobec ee? a co sa tyka maroka to je snad vtip toto ma vazne pobavilo ten marocky kral ci co je riadny srandista  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Vesper Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 16.04.2006 Príspevky: 1530 Bydlisko: Praha/BB Karma: 
|
Zaslal: 24 Feb 2008, 22:26 Predmet: |
|
|
To už kde sme? V prípade Izreala sú ich dôvody jasné a je pochopiteľné že hľadajú nejaké riešenie aj keď absurdné ale predsa nepatria do Európy (ani kúskom ako Turecko). Maroko detto  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Jeremy Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 14.12.2006 Príspevky: 680 Bydlisko: Pažravá Karma: 
|
Zaslal: 25 Feb 2008, 8:33 Predmet: |
|
|
Dal som nie
turecko nieje europa, je to ina kultura, iny svet, a tazko by sa prisposobovalo europskemu zivotu IMHO
a ako bolo spomenute vyssie turecko nieje v eeurope |
|
| Návrat hore |
|
 |
mito85 Light Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 14.08.2007 Príspevky: 289
Zaslal: 16 Mar 2008, 20:57 Predmet: |
|
|
ja som rázne proti turecku v EU!
prečo? lebo to nie je európsky štát a preto tu nemá čo robiť(aj tunisko chcelo do EU ale jednoducho nemohlo lebo nie je v EU) a Maastrichtské kritériá jasne hovoria že do Eu môže vstúpiť len európsky štát!
viem prečo ho chcú- kvôli strategisckej polohe a obchodu. ale viete si prestaviť koľko pašerákov by tu bolo keby nakoniec vstúpili ešte aj do Schengenu (aj tak ich je tu dosť a ešte si viete predstaviť že turecko má problémy s Iránom a Sýriou a keby tieto štáty napadli turecko tak by sme ich museli ísť brániť (záväzok únie) veď si len vezmitte z histórie koľko bordelu sa urobilo ked turecko obsadilo balkán (teraz sa tam už nevyzná ani hergopáter- viď Kosovo a Srbsko) tam vznikla 1 sv war! (aj sa vtedy vravelo balkánsky kotol) |
|
| Návrat hore |
|
 |
Maki Guru wannabe

Pohlavie:  Stav:  Založený: 14.11.2005 Príspevky: 2360
Zaslal: 16 Mar 2008, 21:07 Predmet: |
|
|
| turci prasivi nech tiahnu do azie... maju v europe most a polku mesta atlacia sa sem? ako za cias osmanskej rise? im vtedy nestacilo? som proti... a izrael atd? sak ti su este dalej tak co chcu? |
|
| Návrat hore |
|
 |
KaktusBR Medium Expert

Pohlavie:  Stav:  Založený: 13.12.2007 Príspevky: 101 Bydlisko: IOM Karma: 
|
Zaslal: 17 Mar 2008, 13:43 Predmet: |
|
|
Europska Unia je len nazov, EU nebola zozaciatku EU takze nevidim problem ze by po prijati izraela zmyzlo z nazvu europska a zili by sme uz len v unii.
do EU patria aj uzemia napr. v juznej amerike, indickom oceane (francuzske kolonie) takze to ze izrael, turecko neni v europe nemoze byt argument.
skor si myslim ze argument proti turecku je cyprus. neni to tak davno co tam turci poslali vojenske lode a ako to skoncilo alebo sa ututlalo neviem. k izraelu sa vyjadrovat radsej nejdem lebo ma tu niekto obvini z antisemitskych vyjadreni.
neviem kam toto smeruje pretoze v 90tych rokoch slovensko nemalo ziadnu sancu dostat sa do eu a po reformach sme tam. myslim ze bulharsko, rumunsko je na tom teraz tak ako sme boli vtedy my a su v EU (len aby odtrhli rusko od srbska????) Turecko? ako ono moze ekonomicky prispiet? maroko co okupuje zapadnu saharu.... ekonomika na bode mrazu.... ako mozu ist do eu?
myslim ze izrael sa casom dostane kedze kopa vysokych predstavitelov eu su zidia................ |
|
| Návrat hore |
|
 |
BullyBoy Expert

Pohlavie:  Stav:  Založený: 16.03.2008 Príspevky: 166
Zaslal: 17 Mar 2008, 13:56 Predmet: |
|
|
| Turecko nie, aj ked patria len z malej casti do Europy(geograficky), tak si myslim, ze sem nepatria. Proste moj osobny nazor je, ze by som Turkov v EÚ nechcel... |
|
| Návrat hore |
|
 |
REBELL Light Expert

Pohlavie:  Stav:  Založený: 05.03.2008 Príspevky: 58 Bydlisko: (:P.B.:) Karma: 
|
Zaslal: 17 Mar 2008, 14:12 Predmet: |
|
|
Nikdy, zato ze maju jeden km stvorcovy na uzemi Europy sa vtieraju do EU?
Lepsie riesenie by bolo vyhlasit vojnu.
Ak vstupia do EU tak to nebude robit dobrotu, potom budu chciet ist do EU vsetky staty co su aspon 1000km pri Europe... ale tym co o tom rozhoduju je to asi jedno a bohvie o co im ide. |
|
| Návrat hore |
|
 |
theBliZZard Light Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 25.01.2005 Príspevky: 245 Bydlisko: 4.815 162.342 Karma: 
|
Zaslal: 17 Mar 2008, 14:18 Predmet: |
|
|
| Vojna je urcite to NAJHORSIE riesenie, lebo su vzdy len porazeny. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Vesper Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 16.04.2006 Príspevky: 1530 Bydlisko: Praha/BB Karma: 
|
Zaslal: 17 Mar 2008, 19:04 Predmet: |
|
|
| Maki napísal: |
| turci prasivi nech tiahnu do azie... maju v europe most a polku mesta atlacia sa sem? ako za cias osmanskej rise? im vtedy nestacilo? som proti... a izrael atd? sak ti su este dalej tak co chcu? |
Budem OT ale aj tá polka mesta (ktoré je btw najväčšie v Európe) má viac obyvateľov ako celé Slovensko  |
|
| Návrat hore |
|
 |
REBELL Light Expert

Pohlavie:  Stav:  Založený: 05.03.2008 Príspevky: 58 Bydlisko: (:P.B.:) Karma: 
|
Zaslal: 22 Mar 2008, 10:36 Predmet: |
|
|
| theBliZZard napísal: |
| Vojna je urcite to NAJHORSIE riesenie, lebo su vzdy len porazeny. |
Urcite ze to je zle riesenie, ale este horsie je ich zobrat do EU. |
|
| Návrat hore |
|
 |
tego2000 Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 08.08.2007 Príspevky: 841 Bydlisko: Trnava Karma: 
|
Zaslal: 22 Mar 2008, 10:39 Predmet: |
|
|
myslim si ze turecko by sa muselo najprv znormalizovat hlavne v ponimani vlady pretoze v ziadnom z eu statov nevladne namiesto politokv armada,a za dalsie turecko je aj z casti moslimske a oni nebudu tak lahko prikivovat vstupu do europskej unie(myslim hlavne radikalov)  |
|
| Návrat hore |
|
 |
shymo Novice

Stav:  Založený: 23.03.2008 Príspevky: 2
Zaslal: 23 Mar 2008, 14:21 Predmet: |
|
|
| Moj nazor je na Turecko ano, pokial splni vsetky kriteria, ktore muselo splnit Slovensko. Tzn. ak sa budu snazit, nevidim problem. |
|
| Návrat hore |
|
 |
chrobakos Light Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 13.01.2006 Príspevky: 228 Bydlisko: čo ?špiritus ? Karma: 
|
Zaslal: 23 Mar 2008, 17:02 Predmet: |
|
|
| Ja som za NIE.. hlavne z dovodu nepripravenosti ohladom mentality , nabozenstva atd. myslim si ze horuca krv moslimov(ci co to tam oni su) nam tu v EU ozaj nechyba. |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
 |
|