|
|
|
| Autor |
Správa |
kali520 Guru wannabe

Stav:  Založený: 15.03.2006 Príspevky: 2407
Zaslal: 13 Apr 2006, 13:25 Predmet: |
|
|
| POiNTER napísal: |
Ja som mozno jeden z tych...takze sa vyjadrim...
1. Necital som ich studiu...takze sa k nej nemozem vyjadrit
2. Cital som len citaciu v tomto prispevku...povodne som ju ani nechcel citat, kedze mi stacil titulok temy, ktory mi nepovedal nic nove...ale zaujimave je ze ked som si citaciu precital...tiez mi nepovedala nic nove. Akoze o co vlastne ide?. To ze ma izrael velky vplyv na USA vidi predsa kazdy normalny clovek...a z tohto clanku sa nedozvie nic nove... ale treba si uvedomit jedno..ja odsudzujem rasizmus ako celkovu ideologiu... vsak aj medzi zidami je velke percento rasistov, ktori neuznavaju ine rasi, kulturi ci nabozenstva. - takych ja neobhajujem. Proste rasizmus moze byt zakotveny v kazdej rase a narode. Mne ide hlavne o to nezovseobecnovat...neodsudzovat celu rasu kvoli urcitemu percentu tych, ktori jej robia hanbu...pretoze to najdes v kazdej rase. Takze vazne neviem aku ma spojitost tento clanok s odsudzovanim rasizmu... |
A kto tu prosimta siri rasizmus? niektorym tu proste vadi aky tu maju zidia vplyv. A to by sa nemalo dovolit. Priklad u nas pocul som ze markizu vlastni jeden zid. A ked si zapnete spravy na markize vidite iba ako hovoria ze sa niekto odpalil samozrejme arab. Ale to nepovedia ako izraelska armada postrielala nevinne deti a ako obsadzuju viac a viac uzemia. Nedavno my jeden znamy hovoril ze zidom to uzemie patri ale to je podla mna uplna blobost im to uzemie nikdy nepatrilo. Neviem ze ci podla teba kritika je rasizmus ale to kazdy kto ma trochu narodnej hrdosti to vadi |
|
| Návrat hore |
|
 |
POiNTER Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 28.05.2005 Príspevky: 347 Bydlisko: Bratislava Karma: 
|
Zaslal: 13 Apr 2006, 13:38 Predmet: |
|
|
| kali520 napísal: |
| A kto tu prosimta siri rasizmus? niektorym tu proste vadi aky tu maju zidia vplyv. A to by sa nemalo dovolit. Priklad u nas pocul som ze markizu vlastni jeden zid. A ked si zapnete spravy na markize vidite iba ako hovoria ze sa niekto odpalil samozrejme arab. Ale to nepovedia ako izraelska armada postrielala nevinne deti a ako obsadzuju viac a viac uzemia. Nedavno my jeden znamy hovoril ze zidom to uzemie patri ale to je podla mna uplna blobost im to uzemie nikdy nepatrilo. Neviem ze ci podla teba kritika je rasizmus ale to kazdy kto ma trochu narodnej hrdosti to vadi |
Takze poprve...ja som odpovedal na Tomasitovu pripomienku...
Po druhe...markiza je sukromna stanica...moze vysielat co chce (samozrejme musi dodrziavat zakon)...ona ti ponuka svoj produkt (vysielanie) v podstate zadarmo a je len tvoja sukromna volba, ci sa ju rozhodnes pozerat alebo nie. Tak isto funguju aj ostatne sukromne media...ponukaju svoj produkt a ty si volis ci ho prijmes alebo nie. (Cize mas moznost volby, co by si napr. za diktatorstva nemal...cize prakticky ani pri SP) Ale to uz vybocujem od temy. Chcel som len poukazat na to aby si sa nebhajoval takymto argumentami. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Aryan Angel Addict

Stav:  Založený: 05.08.2004 Príspevky: 3584 Bydlisko: Not Kosher Karma: 
|
Zaslal: 13 Apr 2006, 14:16 Predmet: |
|
|
S rasizmom opet uplne nelogicky zacal Linkman a potom p4ra a Tomasito tiez len reagoval na nich, POiNTER. Pre teba to nie je nic nove.. ok. Ale urcite to nepatri vseobecnym vedomostiam priemerneho cloveka.
Linkman & p4ra mi pripadaju ako naprogramovany boti, je to ubohe.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
impending_disaster Medium Expert

Stav:  Založený: 02.03.2006 Príspevky: 97
Zaslal: 13 Apr 2006, 15:22 Predmet: |
|
|
| Podla mna montovat sem rasizmus je uplne mimo misu, pretoze prvy prispevok Aryan Angela je len pravdive konstatovanie, potvrdzuje to vyskum na Harvarde a sme v slobodnej krajine, preto mozme na plnu hubu povedat ako sa veci maju. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Tomasito Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 30.01.2005 Príspevky: 5010 Bydlisko: Pressburg Karma: 
|
Zaslal: 13 Apr 2006, 15:24 Predmet: |
|
|
Pokusim sa este raz, kedze poniektorym to zrejme treba vysvetlit dva krat. Necitim sa byt rasistom len preto, ze mam na tzv. novy svetovy poriadok taky nazor aky mam (btw. poniektori by si tu mohli ozrejmit pojem rasista). Chapem, ze tu mozu byt ludia, ktori maju zidovsky povod a niektore temy sa ich mozu dotknut (nemyslim tym nikoho konkretneho!), ale to predsa nemoze byt dovodom otvorene o tychto temach nediskutovat. To, ze niektore fakty mozu zneuzivat ludia, ktori sa uchyluju k dogmatickym ideologiam je uz druha vec, no v suvislosti s tym o com by tu mala byt rec ide o vec irelevantnu- tak isto, ako ked sa niekto miesto vecnej diskusie na jasny predmet temy uchyluje k osobnym invektivam ala rasista, xenofob, antisemitista etc.
// Akurat dnes som si bol kupit ucebnicu, pricom v knihkupectve som narazil na knihu s nazvom Prumysl Holokaustu, ktora sa zaoberala ucelovym nafukovanim/zneuzivanim zidovskeho utrpenia v politike. Autorom tejto knihy je americky zid (na meno si uz nespomeniem), ktoreho rodicia zahynuli v Osviencime. Chcel som si ju kupit, ale uz mi na nu nevysli dukaty, kazdopadne... podla sposobu uvazovania, ktori tu niektori ludia prezentuju by musel byt tento zid taktiez rasista, xenofob, antisemitista etc.
POiNTER, moment, tak ako uz bolo spomenute, OT o rasizme tu zacali otvarat ludia o ktorych si napisal: “som mozno jeden z tych...takze sa vyjadrim...“ (opat, tema nie je o rasizme). BTW. jedine co si k predmetu tejto temy dokazal napisat je to, ze to pre teba nie je nic nove (ani pre mna, napriek tomu ma to zaujima...). Pokial sa mienis o temu zaujimat viac nez prazdnymi slovami o rasizme etc. a chyba ti k tomu len komplet verzia studie ktora je predmetom temy, jej povodne znenie najdes TU. |
|
| Návrat hore |
|
 |
POiNTER Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 28.05.2005 Príspevky: 347 Bydlisko: Bratislava Karma: 
|
Zaslal: 13 Apr 2006, 15:39 Predmet: |
|
|
| Tomasito napísal: |
| POiNTER, moment, tak ako uz bolo spomenute, OT o rasizme tu zacali otvarat ludia o ktorych si napisal: “som mozno jeden z tych...takze sa vyjadrim...“ (opat, tema nie je o rasizme). BTW. jedine co si k predmetu tejto temy dokazal napisat je to, ze to pre teba nie je nic nove (ani pre mna, napriek tomu ma to zaujima...). Pokial sa mienis o temu zaujimat viac nez prazdnymi slovami o rasizme etc. a chyba ti k tomu len komplet verzia studie ktora je predmetom temy, jej povodne znenie najdes TU. |
Takze moment...ja som totizto zle pochopil to tvoje PS...myslel som ze narazas na inu temu...(asi som si mal precitat vsetky prispevky)...takze moja chyba...sorry za to ze som diskusiu vjedol nespravnym smerom...ale ja som proste tvoju vyzvu zle pochopil. (ale co som napisal, nie su prazdne slova o rasizme). |
|
| Návrat hore |
|
 |
Tomasito Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 30.01.2005 Príspevky: 5010 Bydlisko: Pressburg Karma: 
|
Zaslal: 13 Apr 2006, 16:05 Predmet: |
|
|
| Takze moment...ja som totizto zle pochopil to tvoje PS...myslel som ze narazas na inu temu...(asi som si mal precitat vsetky prispevky)...takze moja chyba...sorry za to ze som diskusiu vjedol nespravnym smerom...ale ja som proste tvoju vyzvu zle pochopil. (ale co som napisal, nie su prazdne slova o rasizme). |
Rasizmus = "protihumanna teoria o nadradenosti jednej rasy nad druhou" (Kratky slovnik slovenskeho jazyka). Vidis v tejto diskusii niekde prejavy protihumannej teorie o nadradenosti jednej rasy nad druhou? Pevne verim, ze zvysok diskusie sa uz naozaj bude tykat predmetu. Pokial ide o zvysok tvojho prispevku vyssie, nic sa nedeje... hlavne ze sme si to vydiskutovali. |
|
| Návrat hore |
|
 |
POiNTER Medium Star

|
Zaslal: 13 Apr 2006, 16:28 Predmet: |
|
|
| Tomasito napísal: |
| Vidis v tejto diskusii niekde prejavy protihumannej teorie o nadradenosti jednej rasy nad druhou? |
Teraz si zrejme zle pochopil ty mna...pretoze ja som tym myslel, ze si stojim za svojimi myslienkami o rasizme, aj ked to bolo v tomto pripade mimo temy. (Cize prazne boli len v tejto teme)
// Ad. "prazne boli len v tejto teme": Na nic ine som TU predsa nepoukazoval. Tomasito |
|
| Návrat hore |
|
 |
t0m4s3 Admin

Pohlavie:  Stav:  Založený: 14.06.2004 Príspevky: 13944 Bydlisko: Martin SR, Brno CZE Karma: 
|
Zaslal: 13 Apr 2006, 18:37 Predmet: |
|
|
| p4ra napísal: |
| Niektori by ste sa mali nad sebou seriozne zamysliet.. Tolko xenofobie a rasizmu som snad nevidel nikde inde, ako na Slovensku. Evidentne stale mate nejaky complex.. |
a z coho podla teba maju ludia, ktori inklinuju k rasizmu komplex? Z toho ze oni nie su zlty alebo cierny? |
|
| Návrat hore |
|
 |
kali520 Guru wannabe

Stav:  Založený: 15.03.2006 Príspevky: 2407
Zaslal: 13 Apr 2006, 18:49 Predmet: |
|
|
Takze poprve...ja som odpovedal na Tomasitovu pripomienku...
Po druhe...markiza je sukromna stanica...moze vysielat co chce (samozrejme musi dodrziavat zakon)...ona ti ponuka svoj produkt (vysielanie) v podstate zadarmo a je len tvoja sukromna volba, ci sa ju rozhodnes pozerat alebo nie. Tak isto funguju aj ostatne sukromne media...ponukaju svoj produkt a ty si volis ci ho prijmes alebo nie. (Cize mas moznost volby, co by si napr. za diktatorstva nemal...cize prakticky ani pri SP) Ale to uz vybocujem od temy. Chcel som len poukazat na to aby si sa nebhajoval takymto argumentami. |
Boze. Ved o to ide. Ine stanice tu uz moc nemame kde by podavali informacie nebudem hovorit pravdive ale objektivne. A inac pokial ide o teba by si asi bol velmi rad keby nam tu vladli zidia? |
|
| Návrat hore |
|
 |
cubix Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 02.08.2005 Príspevky: 357
Zaslal: 13 Apr 2006, 18:58 Predmet: |
|
|
| Boze. Ved o to ide. Ine stanice tu uz moc nemame kde by podavali informacie nebudem hovorit pravdive ale objektivne. A inac pokial ide o teba by si asi bol velmi rad keby nam tu vladli zidia? |
co vies mozno je pointer zid... ale aj keby bol tak nic proti nemu samozrejme nemam ale mal by pozret look z inej strany - zijeme (skor si myslime ,ze zijeme) v dobe demokracie tak kazdy ma moznost vyjadrit svoj nazor aj ked nemusi byt spravny. Dalej tu zaznelo kdesi ze P4RA sa stretol s takym "rasizmom" len Slovensku... tak co tu robi ked sa mu to nepaci? mne sa nezda ze to tak je, ba praveze mnoho pristahovalcov sa este povysuje nad domacim obyvatelstvom, ale to uz je ina vec. |
|
| Návrat hore |
|
 |
POiNTER Medium Star

|
Zaslal: 13 Apr 2006, 22:31 Predmet: |
|
|
...nebojte sa nie som zit...som normalny biely clovek bez vierovyznania (nie som ani pokrsteny) ...a sere ma ze sa ludia rozdeluju podla ras, nabozenstiev a kultur a navzajom sa nenavidia...to je vsetko.
| Boze. Ved o to ide. Ine stanice tu uz moc nemame kde by podavali informacie nebudem hovorit pravdive ale objektivne. A inac pokial ide o teba by si asi bol velmi rad keby nam tu vladli zidia? |
A co ze tam ine stanice nemate? Tak nepozeraj telku a citaj si knihy. Alebo si listuj na internete ... je snad nejaky zakon, ktory prikazuje vysielat sukromnym staniciam to co ty chces vidiet?. Alebo nejaky, ktory ti kaze tu telku pozerat?
Nebol by som rad keby vladli hocijaky zaslepeny ludia...alebo nabozensky ci rasovo sfanatizovany. Ale ako som uz pisal, nemam rad zovseobecnovanie.
A nepytajte sa ma prosim na veci mimo temy, alebo sa ma to spytajte cez SS... ja potom musim na to odpovedat...a zbytocne to tu spamujem. (Za co sa moderatorom ospravedlnujem) Koncim... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Aryan Angel Addict

Stav:  Založený: 05.08.2004 Príspevky: 3584 Bydlisko: Not Kosher Karma: 
|
Zaslal: 14 Apr 2006, 0:45 Predmet: |
|
|
| Vobec nejde o to ci ma niekto nuti sledovat komercne media.. problem je v tom ze tieto viacmenej jednostrane zamerane informacie su prijmane stadom ludi, ktory ich bez vacsieho premyslania beru ako samozrejme.. tvoje rady typu nesledovat to, nemaju z globalneho hladiska zmysel.. cez media su ovladane masy ktore ich neprestanu sledovat, pretoze vobec nevedia o tom vsetkom co je za tym a pokojne tupo konzumuju vsetky tie lzi dalej.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
impending_disaster Medium Expert

Stav:  Založený: 02.03.2006 Príspevky: 97
Zaslal: 14 Apr 2006, 1:16 Predmet: |
|
|
| V niecom mas pravdu, len zasa sem das link na nejaku NS stranku, ktoru sleduje ine stado ludi a bezhlavo povazuje vsetko za pravdu, to je zasa opacny extrem oproti komercnym mediam. |
|
| Návrat hore |
|
 |
p4ra Hardcore addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 13.12.2005 Príspevky: 6600 Bydlisko: V tvojej hlave. Karma: 
|
Zaslal: 14 Apr 2006, 5:53 Predmet: |
|
|
| cubix napísal: |
| Dalej tu zaznelo kdesi ze P4RA sa stretol s takym "rasizmom" len Slovensku... tak co tu robi ked sa mu to nepaci? mne sa nezda ze to tak je, ba praveze mnoho pristahovalcov sa este povysuje nad domacim obyvatelstvom, ale to uz je ina vec. |
Mne sa Slovensko paci. Mam Slovensko uprimne rad a nasiel som si tu vela kamaratov a priatelov. Ale niektore veci ma zarazaju. Ja nechcem odsudit vsetkych (100% nie vsetci su taki), ale ma zaraza proste tolka nenavist Romom, Zidom alebo Madarom. Nic viac. Nedokazem pochopit, kde sa to v niektorych berie. Pozri, aj mne vadia niektore zidovske "praktiky", vadi mi to, ze vzdy musia mat pravdu, vadi mi, ze oni su vzdy ti chudaci a pod.. Tieto veci mi vadia, ale vadia mi v takej miere, ze si to necham pre seba nebudem navokol provokovat a zbytocne to rozpytvavat.
To, co som povedal par prispevkov dozadu. Je mi luto, ak som sa niekoho priamo dotkol alebo urazil, ale nemyslel som to nijako osobne. Ja osobne mam zatial taky nazor a pohlad, ako som to pisal dozadu. |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|