|
|
|
| Autor |
Správa |
uplink Lama designer

Pohlavie:  Stav:  Založený: 22.05.2005 Príspevky: 3734 Bydlisko: Bratislava Karma: 
|
|
| Návrat hore |
|
 |
minob Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 12.08.2005 Príspevky: 361 Bydlisko: Tangiers Karma: 
|
Zaslal: 29 Apr 2008, 13:29 Predmet: |
|
|
| Vidim prvykrat,ze nejaka aplikacia dokaze odstranit subory zo System Volume Information... Vzdy som musel odstranovat a definovat uzivatelske prava, lebo do systemovych priecinkov bodov obnovenia sa nedalo dostat...
|
|
| Návrat hore |
|
 |
hojko Site Admin

Pohlavie:  Stav:  Založený: 24.04.2004 Príspevky: 13837 Bydlisko: Európa Karma: 
|
Zaslal: 29 Apr 2008, 13:56 Predmet: |
|
|
| uplink: Rezidentna ochrana na tom PC bezala??? Automaticke aktualizacie fungovali spravne??? Internetovy monitor bol taktiez zapnuty???
|
|
| Návrat hore |
|
 |
uplink Lama designer

Pohlavie:  Stav:  Založený: 22.05.2005 Príspevky: 3734 Bydlisko: Bratislava Karma: 
|
Zaslal: 29 Apr 2008, 14:09 Predmet: |
|
|
| hojko napísal: |
| uplink: Rezidentna ochrana na tom PC bezala??? Automaticke aktualizacie fungovali spravne??? Internetovy monitor bol taktiez zapnuty??? |
komplet ESET Smart Security nainstalovane a vsetko aktivne. Rezidentna ochrana, automaticke aktualizacie [vsetko nastavene profesionalmi ^_^], internetovy monitor, mailova ochrana, eset personal firewall, eset antispyware a aj eset antispam. Zakaznikovi som odporucil "upgrade" na kaspersky internet security.
| minob napísal: |
| Vidim prvykrat,ze nejaka aplikacia dokaze odstranit subory zo System Volume Information... Vzdy som musel odstranovat a definovat uzivatelske prava, lebo do systemovych priecinkov bodov obnovenia sa nedalo dostat... |
ked nainstalujes KAV [samotny, nemusis ani KIS], tak si upravi vsetky prava tak, aby mohol realtimovo pristupovat takmer vsade. Tak ako ma alwil svoj "napalm" pre-boot time schedule, tak ma Kaspersky tieto prava.
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Šu-Do VIP

Stav:  Založený: 26.07.2006 Príspevky: 7993 Bydlisko: Australia <-!PB!-> Karma: 
|
Zaslal: 29 Apr 2008, 14:18 Predmet: |
|
|
nechapem... ten screen to je Kaspersky ? si precistil PC s kasperskym a vzniklo to co tam je vidiet ?
cize vsetok bordel sa hromadil v sys volume a nod 32 uplne na to sral ? cize to je ta pointa ? ak jo dobry post...
|
|
| Návrat hore |
|
 |
gwixt Addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 24.09.2005 Príspevky: 3342 Bydlisko: Trash-Can Karma: 
|
Zaslal: 29 Apr 2008, 14:44 Predmet: |
|
|
ano to je vysledok kasperskeho .... s tym ze to "co zanechal avs Nod 32 antivirus system" tam dopisal uplink
|
|
| Návrat hore |
|
 |
minob Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 12.08.2005 Príspevky: 361 Bydlisko: Tangiers Karma: 
|
Zaslal: 29 Apr 2008, 14:55 Predmet: |
|
|
Su-do: ano, pointu si pochopil Avsak NOD do System Volume Information pristup nema, pri kontrole mi vzdy napise : Pristup odmietnuty
Ja som si pre istotu vypol Obnovovanie systemu, toto mam osetrene cez image HDD.
Ale pre tu srandu skusim dnes vecer programy od uplinka, som velmi zvedavy co zostane po trialke NOD-u, btw, mam rezidentnu ochranu a internetovy monitor + heuristiku a zapnutu detekciu potencionalne skodlivych aplikacii, takze som zvedavy, vecer hodim fullscan z NODa potom nainstalujem Kaspersky AV...
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Šu-Do VIP

Stav:  Založený: 26.07.2006 Príspevky: 7993 Bydlisko: Australia <-!PB!-> Karma: 
|
Zaslal: 29 Apr 2008, 18:52 Predmet: |
|
|
mno mohol by si potom hodit vysledok (screen).. pretoze ak to bude pozitivne tak si nahodim aj ja KAV
system volume riadi svchost.. ked som vypol obnovovanie zlozky tam ostali.. ale su prazdne.. nejde sa do nich dostat a ani zmazat nejdu.. tak snad ked som vypol obnovovanie tak tam nic nebude.. i ked.. kebyze by mi IBA padol system alebo zacal blbnut to by mi nevadilo pokial by to nemalo dopad na HW
|
|
| Návrat hore |
|
 |
uplink Lama designer

|
Zaslal: 29 Apr 2008, 19:46 Predmet: |
|
|
neboli infikovane len subory v system volume information, ale aj v systeme, system 32, windows, program files, vsetko mozne. Kopa backdoorov, trojanov, spywaru, adwaru, virusov [co ma prekvapilo, som cakal ze aspon tie tam nebudu]. Proste sarapata. Ten PC bol v takom stave, ako keby tam ziadny AVS nebol a pritom tam bol [imo] celkom kvalitne nakonfigurovany NOD 32
|
|
| Návrat hore |
|
 |
xXPAINKILLERXx Light Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 27.09.2007 Príspevky: 283 Bydlisko: <CENSORED> Karma: 
|
Zaslal: 29 Apr 2008, 20:13 Predmet: |
|
|
ty vole tak ak je to pravda, tak hadzem iny antivirak ako ESET SMART SECURITY. Mal by som ? Mne sa ale zda ze mne facha vsetko ako ma. Aj virusy najde sem tam. Tak mal by som alebo nie? Dakujem za odpoved
|
|
| Návrat hore |
|
 |
uplink Lama designer

|
Zaslal: 29 Apr 2008, 21:00 Predmet: |
|
|
| xXPAINKILLERXx napísal: |
ty vole tak ak je to pravda, tak hadzem iny antivirak ako ESET SMART SECURITY. Mal by som ? Mne sa ale zda ze mne facha vsetko ako ma. Aj virusy najde sem tam. Tak mal by som alebo nie? Dakujem za odpoved  |
pozri pokial nemas PC zamoreny spy/adwarom/trojskymi konmi a neviem akou havedou, tak neni dovod. Problem je, ze ten disk patri jednemu podnikatelovi, ktory ma na vsetko "svi lidi", je prachaty a nema cas sa nicim zaoberat. Cize si dal kupit notebook, nainstalovat software priamo u predajcov softwaru, alebo si nechal predinstalovany soft a chcel v klude ficat. No a o par mesiacov na to ho cakalo neprijemne prekvapenie vo forme system crashu. Ja netvrdim ze NOD 32 je zly, len som necakal ze necha narobit so sebou az taky bordel. Ja som presiel z free avastu! na kasperskeho, lebo mi avast zacal robit bordel a zistil som ze som mal nejake 3 druhy trojanov na disku. Lenze tu tych druhov bolo asi 1000 a bolo infikovanych[vygenerovanych] cca 5000 suborov. Co je celkom silna kavicka.
|
|
| Návrat hore |
|
 |
p4ra Hardcore addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 13.12.2005 Príspevky: 6601 Bydlisko: V tvojej hlave. Karma: 
|
Zaslal: 29 Apr 2008, 21:24 Predmet: |
|
|
| Konecne viditelny vysledok kvality NOD. Heh. Zlaty Avast!
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Cesar Star

Stav:  Založený: 04.05.2006 Príspevky: 634
Zaslal: 29 Apr 2008, 21:37 Predmet: |
|
|
Niet čo dodať. Jedna vec je sú testy, reklamy a druhá vec je realita.
Ale viem, aj tak je nod lepší.
Škoda že si ten adresár neuložil, takú zbierku vírusov, spyware už nikdy v živote neuvidíš. (5 tisíc)
|
|
| Návrat hore |
|
 |
uplink Lama designer

|
Zaslal: 29 Apr 2008, 21:45 Predmet: |
|
|
| minob napísal: |
Su-do: ano, pointu si pochopil Avsak NOD do System Volume Information pristup nema, pri kontrole mi vzdy napise : Pristup odmietnuty
Ja som si pre istotu vypol Obnovovanie systemu, toto mam osetrene cez image HDD.
Ale pre tu srandu skusim dnes vecer programy od uplinka, som velmi zvedavy co zostane po trialke NOD-u, btw, mam rezidentnu ochranu a internetovy monitor + heuristiku a zapnutu detekciu potencionalne skodlivych aplikacii, takze som zvedavy, vecer hodim fullscan z NODa potom nainstalujem Kaspersky AV... |
ak chces vyskusat KAV, alebo KIS, tak odporucam najskor odinstalovat Eset Smart Guard, alebo Eset NOD 32. NOD 32 sa neznesie s nicim na jeho urovni, tzn. ze ked pouzivate dva fw. sice sa tvari ze spolupracuje, ale robi sarapatu, ak sa dobre nastavi, je celkom priatelsky, iny AVS neznesie. Proste zacne mrznut cely system [nejeden pripad] a robi zlotu. Celkom priatelsky FW je Nvidia HW FW a windows FW. Tieto dva funguju v pohode, dalej je dobra kombinacia Kerio + windows FW. Tak isto outpost nema moc rad windows FW. Ale to je uz na inu temu.
| Cesar napísal: |
Škoda že si ten adresár neuložil, takú zbierku vírusov, spyware už nikdy v živote neuvidíš. (5 tisíc)  |
heh, skoda no . Ale myslim ze sa prilezitost este naskytne.
|
|
| Návrat hore |
|
 |
hojko Site Admin

Pohlavie:  Stav:  Založený: 24.04.2004 Príspevky: 13837 Bydlisko: Európa Karma: 
|
Zaslal: 30 Apr 2008, 4:36 Predmet: |
|
|
Neviem co si mam o tom mysliet, pretoze mne plne postacuje NOD32 a pouzivam ho uz roky, konkretne je to 4. rok co ho pouzivam. System Restore mam vypnuty uz od samotnej instalacie.
Najviac ma vsak zaujali tvoje slova o tom, ako to bolo nastavene profesionalmi... a najma to, ze NOD32 bol kvalitne nakonfigurovany. Prezradis mi co je to kvalitne nakonfigurovany antivirak a aky je rozdiel medzi tym, ked ho pri instalacii len odklikam a necham defaultne nastavenia??? Pred necelym rokom si pretlacal Avast a Kaspersky, teraz uz len Kaspersky, co ta sklamal Avast???
Prave teraz na CDR.cz vysiel clanok, ktory je urceny pre teba Jak porovnávat antivirové programy? a dovolim si odtial citaciu: ,,Zajímavé je, že jsem nikde neviděl, že by měřítkem kvality byla schopnost odstraňování virů. Dle mých uživatelských zkušeností je podstatný rozdíl mezi tím, zda je škůdce odhalen a zda jej antivirový software dokáže i zneškodnit (včetně toho důvodu, že jde o falešný poplach). Na internetu je celá řada diskuzí, kde se uživatelé potýkají s trojskými konmi, které blokují antivirový software, zastavují jeho procesy, zapisují do systémového adresáře, do registrů, používají stealth techniky, pouští více svých procesů, které se navzájem kontrolují apod. Málokterý antivir se dokáže se všemi projevy malware vypořádat a správně je odstranit. To by dle mého názoru měl být další aspekt hodnocení antimalware produktů."
Aby som len tak nekecal, tak som si dal tu namahu, stiahol Kaspersky zo stranky, nainstalovat, aktualizoval a dal testovat. Samozrejme som predom vypol Nod. Uz na uvod ma uputal sposob instalacie, pekne po restarte sa program nainstaloval, nasledoval dalsi restart a samotna aktualizacia. Aktualizacia trvala neuveritelnych 18 a pol minuty, pricom slo len o 6 a pol megovy update, co je podla mna nepredstavitelne pomale. Predpokladam, ze za ten cas mi to stihlo stiahnut par desiatok virusov, ktore neskor odhali a bude sa tvarit, ze aky skvely antivir to je.
Pustil som sa do samotneho testu, rozhodol som sa testovat vsetko vratane archivov a tak test trval skoro hodinu a pol. Na moje "pocudovanie" a po otestovani systemoveho disku a 145 000 suborov mi v kolonke infikovanych suborov svietila nula. Ano, nula, cize velke kulove. Predtym som spravil test v Node, avsak netestoval som archivy, kedze som sa spoliehal na tento antivirus, kedze ho pouzivam 4 roky. Preto aj test v Node a aj pocet testovanych suborov bol nizsi, avsak test bol daleko rychlejsi, ale o to mi ani tak neslo. Slo mi o to vyskusat Kaspersky a co vsetko v mojom PC najde. Kaspersky zial nenasiel nic, co som aj ocakaval.
Aby som to zhrnul, tak hladat rozdiel a hodnotit antivirus je tazke, rozdiel medzi NOD32, Kaspersky ci Norton Antivirus nevidim ziadny, myslim, ze vsetky budu na takmer rovnakej urovni a rozdiel v nich bude len minimalny. Pre profesionalov ale aj pre obycajnych ludi, ktorym profesional nastavuje PC a antivirak doporucujem Kaspersky, pre nas normalnych uzivatelov pocitaca kludne odporucim NOD32 ci Norton Antivirus. Nebudem nikoho ovplyvnovat, ja ostavam pri Node, pretoze ma za 4 roky este nesklamal a nemam s nim ziadny problem, mam ho doma na oboch PC a aj na notebooku, samozrejme vsetko ide ako ma.
Som rad, ze som mohol aspon tymto duchaplnym minitestom prispiet do diskusie a uplinkovym kamatom "profesionalom" doporucujem, aby presli na X-Box alebo PlayStation, tam snad virus nedostanu
PS: Ak by chcel niekto argumentovat, ze som testoval PC pred... a vycistil to od virusov, tak to veru nie, len mam v Node pustene automaticke aktualizacie, bezi mi rezidentna ochrana (IMON a AMON), taktiez automaticke aktualizacie Windows XP SP2, nepouzivam firewall a tak raz za mesiac ci dva pustim Ad-Aware 2007 ci nieco najde (samozrejme vacsinou len cookies). Uplink, svoju narazku na to, ze Ad-Aware je shit si rovno strc za klobuk a ani ju nepis, ty si kludne nadalej pouzivaj SpySweeper ci Spyware Doctor alebo co to mas...
| Popis: |
|
| Veľkosť prílohy: |
74.59 kB |
| Prezretá: |
35 krát |

|
|
74.64 kB |
26 krát |

|
|
67.03 kB |
31 krát |

|
|
33.8 kB |
31 krát |

|
|
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|