Systém "chránený" avs nod 32

Informácie o software, ankety...
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Systém "chránený" avs nod 32

Príspevok od používateľa uplink »

Myslim ze nemam co viac dodat. Akoze nod 32 sa opat ukazal, ako user friendly avs. Tento screenshot je z mojho kasperskeho [original]. Opravoval som notebookovy disk zakaznikovi, ktory ma originalny nod 32 nainstalovany profesionalmi.

Este idem spravit scan so spysweeperom. Eset sa pysi ich "kompletnym" riesenim internetovej ochrany, ale zase dokazali velke hoXno. Jedina vec co drzi Eset nad vodou su lamerski useri, ktori nechodia na nebezpecne lokacie na internete a su spokojni s farebnym rozhranim ich avs, avsak ciha na nich hrozba, ktoru objavia az po mesiacoch, ak nie rokoch vo forme kolapsu systemu.

Enjoy the Eset@Nod 32 power!
Prílohy
nod_powa.jpg
minob
Star
Star

Príspevok od používateľa minob »

Vidim prvykrat,ze nejaka aplikacia dokaze odstranit subory zo System Volume Information... Vzdy som musel odstranovat a definovat uzivatelske prava, lebo do systemovych priecinkov bodov obnovenia sa nedalo dostat...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

uplink: Rezidentna ochrana na tom PC bezala??? Automaticke aktualizacie fungovali spravne??? Internetovy monitor bol taktiez zapnuty???
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:uplink: Rezidentna ochrana na tom PC bezala??? Automaticke aktualizacie fungovali spravne??? Internetovy monitor bol taktiez zapnuty???
komplet ESET Smart Security nainstalovane a vsetko aktivne. Rezidentna ochrana, automaticke aktualizacie [vsetko nastavene profesionalmi ^_^], internetovy monitor, mailova ochrana, eset personal firewall, eset antispyware a aj eset antispam. Zakaznikovi som odporucil "upgrade" na kaspersky internet security.
minob napísal:Vidim prvykrat,ze nejaka aplikacia dokaze odstranit subory zo System Volume Information... Vzdy som musel odstranovat a definovat uzivatelske prava, lebo do systemovych priecinkov bodov obnovenia sa nedalo dostat...
ked nainstalujes KAV [samotny, nemusis ani KIS], tak si upravi vsetky prava tak, aby mohol realtimovo pristupovat takmer vsade. Tak ako ma alwil svoj "napalm" pre-boot time schedule, tak ma Kaspersky tieto prava.
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

nechapem... ten screen to je Kaspersky ? si precistil PC s kasperskym a vzniklo to co tam je vidiet ?
cize vsetok bordel sa hromadil v sys volume a nod 32 uplne na to sral ? cize to je ta pointa ? ak jo dobry post...
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

ano to je vysledok kasperskeho .... s tym ze to "co zanechal avs Nod 32 antivirus system" tam dopisal uplink :)
minob
Star
Star

Su-do: ano, pointu si pochopil ;) Avsak NOD do System Volume Information pristup nema, pri kontrole mi vzdy napise : Pristup odmietnuty
Ja som si pre istotu vypol Obnovovanie systemu, toto mam osetrene cez image HDD.
Ale pre tu srandu skusim dnes vecer programy od uplinka, som velmi zvedavy co zostane po trialke NOD-u, btw, mam rezidentnu ochranu a internetovy monitor + heuristiku a zapnutu detekciu potencionalne skodlivych aplikacii, takze som zvedavy, vecer hodim fullscan z NODa potom nainstalujem Kaspersky AV...
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

mno mohol by si potom hodit vysledok (screen).. pretoze ak to bude pozitivne tak si nahodim aj ja KAV

system volume riadi svchost.. ked som vypol obnovovanie zlozky tam ostali.. ale su prazdne.. nejde sa do nich dostat a ani zmazat nejdu.. tak snad ked som vypol obnovovanie tak tam nic nebude.. i ked.. kebyze by mi IBA padol system alebo zacal blbnut to by mi nevadilo pokial by to nemalo dopad na HW
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

neboli infikovane len subory v system volume information, ale aj v systeme, system 32, windows, program files, vsetko mozne. Kopa backdoorov, trojanov, spywaru, adwaru, virusov [co ma prekvapilo, som cakal ze aspon tie tam nebudu]. Proste sarapata. Ten PC bol v takom stave, ako keby tam ziadny AVS nebol a pritom tam bol [imo] celkom kvalitne nakonfigurovany NOD 32 :?
xXPAINKILLERXx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa xXPAINKILLERXx »

:shock: ty vole tak ak je to pravda, tak hadzem iny antivirak ako ESET SMART SECURITY. Mal by som ? Mne sa ale zda ze mne facha vsetko ako ma. Aj virusy najde sem tam. Tak mal by som alebo nie? Dakujem za odpoved :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

xXPAINKILLERXx napísal::shock: ty vole tak ak je to pravda, tak hadzem iny antivirak ako ESET SMART SECURITY. Mal by som ? Mne sa ale zda ze mne facha vsetko ako ma. Aj virusy najde sem tam. Tak mal by som alebo nie? Dakujem za odpoved :)
pozri pokial nemas PC zamoreny spy/adwarom/trojskymi konmi a neviem akou havedou, tak neni dovod. Problem je, ze ten disk patri jednemu podnikatelovi, ktory ma na vsetko "svi lidi", je prachaty a nema cas sa nicim zaoberat. Cize si dal kupit notebook, nainstalovat software priamo u predajcov softwaru, alebo si nechal predinstalovany soft a chcel v klude ficat. No a o par mesiacov na to ho cakalo neprijemne prekvapenie vo forme system crashu. Ja netvrdim ze NOD 32 je zly, len som necakal ze necha narobit so sebou az taky bordel. Ja som presiel z free avastu! na kasperskeho, lebo mi avast zacal robit bordel a zistil som ze som mal nejake 3 druhy trojanov na disku. Lenze tu tych druhov bolo asi 1000 a bolo infikovanych[vygenerovanych] cca 5000 suborov. Co je celkom silna kavicka.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Konecne viditelny vysledok kvality NOD. Heh. Zlaty Avast!
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Niet čo dodať. Jedna vec je sú testy, reklamy a druhá vec je realita.

Ale viem, aj tak je nod lepší. :lol:

Škoda že si ten adresár neuložil, takú zbierku vírusov, spyware už nikdy v živote neuvidíš. (5 tisíc) :D
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

minob napísal:Su-do: ano, pointu si pochopil ;) Avsak NOD do System Volume Information pristup nema, pri kontrole mi vzdy napise : Pristup odmietnuty
Ja som si pre istotu vypol Obnovovanie systemu, toto mam osetrene cez image HDD.
Ale pre tu srandu skusim dnes vecer programy od uplinka, som velmi zvedavy co zostane po trialke NOD-u, btw, mam rezidentnu ochranu a internetovy monitor + heuristiku a zapnutu detekciu potencionalne skodlivych aplikacii, takze som zvedavy, vecer hodim fullscan z NODa potom nainstalujem Kaspersky AV...
ak chces vyskusat KAV, alebo KIS, tak odporucam najskor odinstalovat Eset Smart Guard, alebo Eset NOD 32. NOD 32 sa neznesie s nicim na jeho urovni, tzn. ze ked pouzivate dva fw. sice sa tvari ze spolupracuje, ale robi sarapatu, ak sa dobre nastavi, je celkom priatelsky, iny AVS neznesie. Proste zacne mrznut cely system [nejeden pripad] a robi zlotu. Celkom priatelsky FW je Nvidia HW FW a windows FW. Tieto dva funguju v pohode, dalej je dobra kombinacia Kerio + windows FW. Tak isto outpost nema moc rad windows FW. Ale to je uz na inu temu.
Cesar napísal:Škoda že si ten adresár neuložil, takú zbierku vírusov, spyware už nikdy v živote neuvidíš. (5 tisíc) :D
heh, skoda no :). Ale myslim ze sa prilezitost este naskytne.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Neviem co si mam o tom mysliet, pretoze mne plne postacuje NOD32 a pouzivam ho uz roky, konkretne je to 4. rok co ho pouzivam. System Restore mam vypnuty uz od samotnej instalacie.

Najviac ma vsak zaujali tvoje slova o tom, ako to bolo nastavene profesionalmi... a najma to, ze NOD32 bol kvalitne nakonfigurovany. Prezradis mi co je to kvalitne nakonfigurovany antivirak a aky je rozdiel medzi tym, ked ho pri instalacii len odklikam a necham defaultne nastavenia??? Pred necelym rokom si pretlacal Avast a Kaspersky, teraz uz len Kaspersky, co ta sklamal Avast???

Prave teraz na CDR.cz vysiel clanok, ktory je urceny pre teba Jak porovnávat antivirové programy? a dovolim si odtial citaciu: ,,Zajímavé je, že jsem nikde neviděl, že by měřítkem kvality byla schopnost odstraňování virů. Dle mých uživatelských zkušeností je podstatný rozdíl mezi tím, zda je škůdce odhalen a zda jej antivirový software dokáže i zneškodnit (včetně toho důvodu, že jde o falešný poplach). Na internetu je celá řada diskuzí, kde se uživatelé potýkají s trojskými konmi, které blokují antivirový software, zastavují jeho procesy, zapisují do systémového adresáře, do registrů, používají stealth techniky, pouští více svých procesů, které se navzájem kontrolují apod. Málokterý antivir se dokáže se všemi projevy malware vypořádat a správně je odstranit. To by dle mého názoru měl být další aspekt hodnocení antimalware produktů."

Aby som len tak nekecal, tak som si dal tu namahu, stiahol Kaspersky zo stranky, nainstalovat, aktualizoval a dal testovat. Samozrejme som predom vypol Nod. Uz na uvod ma uputal sposob instalacie, pekne po restarte sa program nainstaloval, nasledoval dalsi restart a samotna aktualizacia. Aktualizacia trvala neuveritelnych 18 a pol minuty, pricom slo len o 6 a pol megovy update, co je podla mna nepredstavitelne pomale. Predpokladam, ze za ten cas mi to stihlo stiahnut par desiatok virusov, ktore neskor odhali a bude sa tvarit, ze aky skvely antivir to je.

Pustil som sa do samotneho testu, rozhodol som sa testovat vsetko vratane archivov a tak test trval skoro hodinu a pol. Na moje "pocudovanie" a po otestovani systemoveho disku a 145 000 suborov mi v kolonke infikovanych suborov svietila nula. Ano, nula, cize velke kulove. Predtym som spravil test v Node, avsak netestoval som archivy, kedze som sa spoliehal na tento antivirus, kedze ho pouzivam 4 roky. Preto aj test v Node a aj pocet testovanych suborov bol nizsi, avsak test bol daleko rychlejsi, ale o to mi ani tak neslo. Slo mi o to vyskusat Kaspersky a co vsetko v mojom PC najde. Kaspersky zial nenasiel nic, co som aj ocakaval.

Aby som to zhrnul, tak hladat rozdiel a hodnotit antivirus je tazke, rozdiel medzi NOD32, Kaspersky ci Norton Antivirus nevidim ziadny, myslim, ze vsetky budu na takmer rovnakej urovni a rozdiel v nich bude len minimalny. Pre profesionalov ale aj pre obycajnych ludi, ktorym profesional nastavuje PC a antivirak doporucujem Kaspersky, pre nas normalnych uzivatelov pocitaca kludne odporucim NOD32 ci Norton Antivirus. Nebudem nikoho ovplyvnovat, ja ostavam pri Node, pretoze ma za 4 roky este nesklamal a nemam s nim ziadny problem, mam ho doma na oboch PC a aj na notebooku, samozrejme vsetko ide ako ma.

Som rad, ze som mohol aspon tymto duchaplnym minitestom prispiet do diskusie a uplinkovym kamatom "profesionalom" doporucujem, aby presli na X-Box alebo PlayStation, tam snad virus nedostanu :D

PS: Ak by chcel niekto argumentovat, ze som testoval PC pred... a vycistil to od virusov, tak to veru nie, len mam v Node pustene automaticke aktualizacie, bezi mi rezidentna ochrana (IMON a AMON), taktiez automaticke aktualizacie Windows XP SP2, nepouzivam firewall a tak raz za mesiac ci dva pustim Ad-Aware 2007 ci nieco najde (samozrejme vacsinou len cookies). Uplink, svoju narazku na to, ze Ad-Aware je shit si rovno strc za klobuk a ani ju nepis, ty si kludne nadalej pouzivaj SpySweeper ci Spyware Doctor alebo co to mas...
Prílohy
04test.jpg
03update.jpg
02nod2.jpg
01nod1.jpg
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

uplink:

1, 5781 najdenych infekcii v KAV skor vyvolava pochybnosti o spravnosti identifikacie jednotlivych "virusov", ako pochybnosti o spravnej funkcii NODu.

2, Nechapem co vyskakujes s tou "profesionalnou" instalaciou. Si nielen nasraty na NOD ale aj na ludi ktori ho instaluju, alebo ako tomu mam rozumiet? Antivir nainstaluje aj moja sestra a nemyslim si, ze jeho ucinnost by bola nejak podstatne nizsia, ako keby ho instaloval "profesional".

3, Pozivam NOD viac ako sedem rokov, zatial mi do compu neprepustil ziadnu infekciu (skusal som povedzme po viac ako roku behu systemu len tak z nudy aj KAV, NAV, Pandu etc.). Neinstaloval mi ho profesional a necitim potrebu svoj AV system menit ani po precitani Tvojich prispevkov.

4, NOD, NAV a KAV su povazovane v IT obci za rovnocenne spickove riesenia. Testovanie AV systemov je obecne velmi narocna problematika a predovsetkym vysledky z JEDNEHO pocitaca nieje mozne brat za objektivne relevantne.

5, Odkial mas zaruku, ze tych virusov bolo skutocne tolko, kolko Ti KAV ukazal? A ze ich skutocne aj tolko vyliecil? Nemas. Tak ako U ZIADNEHO AV nebudes mat NIKDY zaruku, ze ked Ti po heuristickom skene ukaze velku NULU, tak ze mas PC skutocne CISTE.

6, Otazka na telo: Ty tomu cislu skutocne veris? To si vazne myslis, ze NOD bezal len aby mohol zatazovat system? A lieky na to beries?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

profesionali su predajcovia avs, tzn. ich softwarovy team. Hojko, ja sa nehadam ze NOD je v pohode, len to ako sa "raz za cas" predvedie mi doslova vyraza dych, chapes? Pozri, cela moja nenavist voci NODu zacala pred par rokmi, ked si brasko na novy disk, ktory akurat naformatoval nahodil NOD a ten nasiel virusy. Potom mu cely comp zacal blbnut. Ja som chcel dat NODu par krat v zivote sancu, ale robil s mojim PC take psie kusy, ze som sa na to radsej vykaslal, neraz bol nutny reinstall samotneho OS. Tak isto sa ine avs dobre znasaju s roznymi antispyware/malware utilitami + firewallmi, avsak ESET Smart Security nie. Tot sjo z mojej strany. Navyse, ak nemas od kial nachytat virusy, tak sa ako "kvality" NODu nemaju ako preukazat. Si sice lama, ale nie si basic user, si advanced user. Vies kde si mozes dovolit chodit a kde nie. Nezabudaj na to ze bezny user Ti tukne na 999.999.999 visitora aj 3x za den, otvori nebezpecnu prilohu v maily a bude tukat po farebnych ikonkach adwaru a spywaru ako je virus heat a podobne "antivirusove" programy, ktore su faky aj cely den, len aby odstranil virusy. Obrovske % userov su bezni useri, nie profesionali, alebo pokrocili useri. NOD 32 sa pysi tym ze je pre vsetky cielove skupiny, lenze NIE JE. Aj preto vyhral Kaspersky ocenenie ako most user friendly avs, a NOD 32 ako best avs for professionals. Koho je viac? Profikov, alebo beznych userov? O to mi tu ide hojko, o nic ine.

K6: Tvoj post sa budem tvarit radsej ze nie je, myslim ze kazdy inteligentnejsi user pochopil o co mi slo, ale samozrejme Ty ako vzdy nie. Lieky by mal brat niekto iny.
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

uplink napísal:K6: Tvoj post sa budem tvarit radsej ze nie je, myslim ze kazdy inteligentnejsi user pochopil o co mi slo, ale samozrejme Ty ako vzdy nie. Lieky by mal brat niekto iny.
Osrat NOD?
minob
Star
Star

Zatial som otestoval komplet PC cez NOD, vsetky mozne volby detekcii virusov boli aktivovane, naslo mi dva trojany v SYSTEM VOLUME INFORMATION (coz ma dost prekvapilo, lebo po kazdom reinstale WIN.XP vypinam obnovenie systemu...) Avsak NOD mi ponukol ich zmazanie a aj ich uspesne zmazal,dalej mi nasiel jeden pravdepodobne falosny poplach

\siw.exe » PECompact v2.xx - pravdepodobne neznámy NewHeur_PE vírus

je to program na detekciu HW...
Inak zatial pohoda, este skusim KAV. Mam radsej starsiu verziu NODu, sice trial v2.7.xxx ale aktualizovane databazy, nova 3.0.x sa mi velmi nepozdavala...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

uplink: Ak povazujes za profesionalov predajcov PC, ktorych znalosti su daleko nizsie ako znalosti ludi, ktori pisali do tejto temy, tak dakujem pekne. Stale si mi neodpovedal na otazku aky je rozdiel medzi mnou nainstalovanym Nodom a medzi tym ked to nainstaluje predajca, hmm??? Aky je rozdiel v nastaveniach a co je podla teba profesionalne nastaveny Nod???

Tiez by som si rad vypocul odpovede na otazky, ktore ti polozik k6, lebo ako vidim, tak mas evidentne problem celit tymto otazkam zrejme z dovodu chybajucich argumentov.

Prezradis mi odkial si dospel k most user friendly avs??? Je to niekde na internete, ze ludia hlasovali alebo nieco take podobne alebo je to len tvoj vymysel??? Ked som si vcera KAV nainstaloval, tak som mal problem pri skenovani, pretoze mi dalo zabrat kym som nasiel nastavenia a nastavil ich..., takze mne to ako user friendly neprislo.

Pokial ide o mail, ktory spominas a otvaranie prilohy, tak predsa NOD kontroluje aj maily a hned na to upozorni, v pripade nastavenia rovno zablokuje prilohu, takze nie je mozne ju tak ci tak otvorit.

Pozrel som si tvoj obrazok, ktory si hodil s tymi virusmi a hla, napriklad:
Win32.Obfuscated.gp
http://www.eset.sk/podpora/aktualizacia-2471?lng=sk
2007-08-20 17:53

Win32/TrojanDropper.Agent.ELL
http://www.eset.sk/podpora/aktualizacia-2971
2008-03-25 14:14

Hoax.Win32.Renos.bvo
not-virus:Hoax.Win32.Renos.bvo
http://www.kaspersky.co.uk/viruswatchli ... s=hoax&x=1

Sranda, ze pred tristvrte rokom mala aktualizacia NODu tento virus uz v sebe, takze ho NOD vedel identifikovat, aj napriek tomu je v PC. Nemyslis, ze hladas problem tam kde nie je???
Napísať odpoveď