Vesper napísal:hej cital som si o tom tu http://en.wikipedia.org/wiki/Trans-Siberian_Railway a tam to bolo rozdelene na triedy a v nejakej lacnejsej by to mohlo byt v pohode dostupne... ale podla vyslednej ceny si viditelne nepocital cestu spat a tie tri mesiace boli trosku nadhodnotene
hej tie 3 mesiace boli trochu prehnane. cela cesta by bola asi nejaky ten mesiac a nieco.
inac na margo tych tried v transsib. uz som to trochu pobehal sajty na webe okolo toho.
poviem ti radsej si priplatim a bude sa mi pohodlne cestovat, nebudem spat medzi bandou 30 rusov (to su velkokapacitne vagony s lozkami...). ak by si sa rozhodol cestovat v takomto standarde, je vysoko odporucane rozlozit sa co najblizsie pre zachode... avsak takato predstava sa mi nejako nepozdava...
Jeder Zug umfasst mindestens 7 und maximal 21 Waggons, wobei sich darunter immer ein Gepäck- und ein Speisewagen befindet. Waggons mit [b]Zwei-Bett-Abteilen[/b], meist ein oder zwei, befinden sich direkt hinter der Lok oder am Zugende. Allerdings führen die Regelzüge der Transsib meist Waggons mit [b]Vier-Bett-Abteilen [/b]mit sich, die aus neun Abteilen pro Waggon bestehen
Eine 1. Klasse gibt es in den Regelzügen der Transsib gewöhnlich nicht. Viele Einheimische fahren auch in einem [b]Großraumwaggon mit 54 Betten ohne Abteile [/b]- auch Klasse "platzkartny" genannt.
Wenn Sie sich dennoch für eine Fahrkarte der Kategorie "platzkartny" entscheiden, sollten Sie unbedingt den Platz am Ende des Waggons meiden, der sich direkt neben der Tür befindet, die zum Vorraum führt. Hier sind nämlich Toilette, Mülleimer und Raucherecke ganz in der Nähe – wie Sie dann selber sehr bald feststellen würden. Neben verschiedensten unangenehmen Gerüchen hätten Sie dann auch mit lautstarkem Türenknallen von rücksichtslosen Passagieren zu kämpfen.
nie neviem po nemecky ja som anglo-francuz samozrejme ti najalacnejsie triedy musia stat pekne za h0vn0 ale som to myslel tak ze nie zase nejaku uplne najdrahsiu
Vesper napísal:nie neviem po nemecky ja som anglo-francuz samozrejme ti enjalacnejsie triedy musia stat pekne za h0vn0 ale som to myslel tak ze nie zase nejaku uplne najdrahsiu
tie najnizsie su dobry shit. ti teda poviem.
kupe pre 4 ludi (2.trieda) - 2927.1 (firm train 4423.1)
kupe pre 2 ludi (asi 1.trieda) - 6411.5 (firm train 9689.8 )
je to v rubloch, jeden rubel je priblizne 1 koruna.
skus este pozret http://transsib.ru/Eng/cat-cost.htm#no1
mozno z toho vykoumas toho viac
ja by som bral to kupe pre 4. ak by sme sa dohodli, ze by sme teda isli, tak ja mozem zohnat kamosa, a ty tiez...
Tempus napísal:tie najnizsie su dobry shit. ti teda poviem.
kupe pre 4 ludi (2.trieda) - 2927.1 (firm train 4423.1)
kupe pre 2 ludi (asi 1.trieda) - 6411.5 (firm train 9689.8 )
je to v rubloch, jeden rubel je priblizne 1 koruna.
skus este pozret http://transsib.ru/Eng/cat-cost.htm#no1
mozno z toho vykoumas toho viac
ja by som bral to kupe pre 4. ak by sme sa dohodli, ze by sme teda isli, tak ja mozem zohnat kamosa, a ty tiez...
no neviem ja som sa o tom bavil na cisto teoretickej urovni a na prazdniny mal uz viac ako dost planov a aj tak by som nemal dost penazi lebo ja som ubohy stredoskolak... to iba do buducnosti
podla najnovsich vyvojov vo svete ak by si siel do zo severu na juh do HKG a potom by si siel presne cez SECHUAN kde to maju mega posrate zemetrasenim tak cakaj problemy, plus zhorsene problemy s prechodom do Tibetu, nehladiac na prichadzajucu olympiadu a s nou spojeny hustle...
co myslis?
dair napísal:podla najnovsich vyvojov vo svete ak by si siel do zo severu na juh do HKG a potom by si siel presne cez SECHUAN kde to maju mega posrate zemetrasenim tak cakaj problemy, plus zhorsene problemy s prechodom do Tibetu, nehladiac na prichadzajucu olympiadu a s nou spojeny hustle...
co myslis?
myslim, ze hlavny tah z ruska na peknig - odbocka z transsibu bude pre cinanov prioritou.
myslim si ze sa ho budu snazit v co najrychlejsej dobe sprejazdnit.
a aj keby, cesta ktoru navrhujem sa neda realizovat sposobom: wau to je super idem. treba na to pripravu min. pol roka
no ja by som mal zaujem.. samozrejme podla ceny a pod. pisni mi na icq hodime rec a tak.. je to moj sen od 8 rokov kedy som si nieco o tom nastudoval:D for a muther russia (320-613-032)
my planujeme ist, 3-4 ludia. februar-marec 09.
Ale jednoznacne do Vladivostoku, cize ju prejst celu....
Do Pekingu ma nelaka ta odbocka.... to by som si nemohol povedat potom ze som ju presiel celu
najvacsi strach mam z toho ze na dakej stanici kde bude statie zopar hodin, nestihneme nastupit. to by bolo riadne v *****
az mi prebieha mraz po chrbte