Ukrajina A(H1N1)
Re: Ukrajina A(H1N1)
Juho, tipujem ze kazdy uzivatel tohto fora bol v detstve viac krat ockovany, takze tazko povedat ci by bol zdravy aj bez vakciny. Ale TY mas tu moznost to otestovat na svojich detoch, povedz panom doktorom ze si neprajes ockovanie a potom nam za par rokov mozes zreferovat ako sa maju haranti.
Len za predpokladu, že máš v hlave aspoň priemerný mozog. A ja som z tohto predpokladu veru nevychádzal, tak možno preto ta nezhoda. Ale to nevadí, že si mal problém s pochopením. Teraz sme si to dúfam vyjasnili.no ked chces aby to fungovalo ako urazka tak to treba pisat opacne ze "to co on ma v zadku ty mas v hlave" alebo podobne inak to posobi opacnym vyznamom.
H1N1 nieje to isté čo AH1N1ja nepisem ze sa snazi niekto dat cip do vakcin ani ze prasacia chripka bola umelo vytvorena..som daval linky nato ze prasacia chripka teda ta forma H1N1 bola pred par rokmi vakcinovana v oblasti MAURETANIE.
Všetky lieky sú do istej miery škodlivé. Na letáku vakcíny máš napísané aké vedľajšie efekty sa vyskytli na pozorovaných osobách. Máš tam aj frekvenciu 1z1000, 1z10000 a podobne. Mal by si to brať v úvahu keď sa rozhodneš dať očkovať. Ak si alergický na niektorú zložku vakcíny a nevieš o tom je dosť pravdepodobné, že to nebude príjemné. Ale u 95 percent sa nič horšie ako lokálne sčervenanie nevyskytne. Nejaké 4 percentá majú miernu malátnosť. A u percenta sa môžu vyskytnúť aj nepríjemnejšie stavy podobné chrípke. Promile a menej môže mať vážnejšie problémy. Nie je to žiadne tajomstvo, treba to brať v úvahu, je to v letáku. Pre novú vakcínu prasačej chrípky však toto celkom neplatí, lebo tá bola spravená naozaj narýchlo a to som tu odsúdil ako nezodpovedný krok. Ale dopyt si tvorí ponuku. Neviem o tom že by niekto bol donútený sa dať zaočkovať proti prasačej chrípke.nepisem ze ti ktori te lieky vymyslaju su vinni pisem ze ti ktori dovolia aby nejaky liek bol distribuovany ked vedia ze je skodlivy tak ti ludia su vinni, taki nechcu co pises ze znicit svet im je svet ukradnuty taki len idu po bohatstve, precitaj si clanky o zahranicnych tovarnach firiem nike alebo adidas atd... a je im jedno ze ci 1 000 alebo 100 000 ludi pojde z toho svinstva co predavaju hlavna vec ze tych niekolko miliard im bude dalej platit za ich vyrobok.
Možno by pochyboval o tom niekto ako ty, kto nevie o čom hovorí a má plnú hlavu bubliniek z internetu. Ak si to chceš overiť daj sa pohrýzť besným zvieraťom a nedaj sa zaočkovať. Potom mi daj vedieť. Pokiaľ viem je to jedna z najhorších smrtí.nechcem vnasat nepodlozene fakty ale mozno niekto by pochyboval ze ci ti ta vakcina fungovala jak mala.
Vieš koľko bolo podaných chrípkových vakcín doposiaľ? Asi nie inak by si takto nedrístal. Každoročne sú to milióny a to hovoríme len výlučne o chrípkových a žiadnych iných. Ja by som ti vedel dať štatistiku len za jednu firmu z mnohých, ktoré ich vyrábajú. Teda táto jedna firma vyprodukovala len za posledných 5 rokov vyše 30 miliónov vakcín a zdokumentovala len 166 vážnejších nežiaducich reakcií. A práve tých 166 sa dostane do médií a onanujú nad nimi ľudia ako ty. To je všetko.no ved sa spytaj ze ako to je teda az mas pristup k zdrojom ohladne vyskumu ze ako to je ked vyrobia vakcinu a potom za kolko mesiacov sa dostane na pult a aky cas trva kym sa otestuju vsetky mozne ucinky a kolko takych vakcin sa uz dostalo na trh ktorych ucinky sa prejavili az po dlhsej dobe.
Tie veci o dlhšej dobe a bla bla, to sú všetko len dohady a sugescia osôb, ktoré tomu majú vôľu uveriť. Paušálne to totiž nieje pravda. Každý z nás a aj ty, máme v zadku tucet vakcín a určite mali na 100 detí z 30 miliónov nejaké účinky, ale zvyšok nie. Ale ja netvrdím, že toto má byť povinná záležitosť. Privítal by som kľudne legislatívnu zmenu, ktorá by odstránila povinné detské očkovanie a nechala rozhodnutie na rodičoch. A rokmi by sa ukázala opodstatnenosť alebo neopodstatnenosť očkovania.
Pamätaj si, ty budeš navždy obeť.
Ďakujem za diskusiu, veľa pevného zdravia želám, aby si ty ani tvoje deti nikdy nepotrebovali lieky a vakcíny.
zas rovnaky spochybnovatel no si uvedom konecne ze ja cerpam a ty absolutne ty si vyberas informacie asi z hlavy ziadne linky ktore si dal nedokazali to co si napisal a tie ktore si dal tak dokazuju presny opak si to precitaj co sem pastujes tam boli opacne nazory ako tu pises takze tak .... a ze cerpam z hentej stranky? si chory? az si to necital tak som cerpal od Profesora Pierra Lépina, *1901 - †1989, šéf odd. bakteriológie pri Pasteurovom inštitúte a to je jedno ze na ktorom webe su jeho vlastne slova zobrazene vies co to je sef oddelenia bakt. vies kto to bol paster? najprv si precita obsah a nie ze sa pozres na link a vymyslis si respektive si povies tom svoje bludy sak takto sa to nerobiii predsa.
a ked sa pozres tak som cerpal so vseliakych zdrojov aj takych ktore si sem daval ty aj z tvojho "najdoverihodnejsieho" "najpravdivejsieho" SME.... 166 z 30milonov a de to je, kto dal take informacie 30 000 000 coho akych vakcin alebo 166 naco ochorelo ci zomrelo to znie ako vymyslene informacie nnicim nepodlozene nehladiac nato ze to bola firma teda no ja si mozem vymysliet ze firma vyrobila 100mil.a zomrelo na to 30 000 ludi keby som bol ako ty ale kedze niesom tak si take veci nevymyslam a dam nejaky zdroj...a nie ze nadtym sa budes este vzrusovatt ked to tahas z dvie akych zdrojov...
..A NAUC SA KONeCNE POROZUmiET CITANEJ INFORMACII..
a ked sa pozres tak som cerpal so vseliakych zdrojov aj takych ktore si sem daval ty aj z tvojho "najdoverihodnejsieho" "najpravdivejsieho" SME.... 166 z 30milonov a de to je, kto dal take informacie 30 000 000 coho akych vakcin alebo 166 naco ochorelo ci zomrelo to znie ako vymyslene informacie nnicim nepodlozene nehladiac nato ze to bola firma teda no ja si mozem vymysliet ze firma vyrobila 100mil.a zomrelo na to 30 000 ludi keby som bol ako ty ale kedze niesom tak si take veci nevymyslam a dam nejaky zdroj...a nie ze nadtym sa budes este vzrusovatt ked to tahas z dvie akych zdrojov...
tak to mi teda vysvetli ze aka to je ta chripka H1N1?(taku ja nepoznam) a preistotu sa pozri na to pismenko ktore je pred novou kaledoniou tam dolehttp://www.epis.sk/InformacnaCast/Ockov ... ripke.aspxa tuto stranku si este nespochybnil tak sprav to neh viem ze mas svet len sam preseba v ktorom sa pohybujes a vymyslas pren svoje vlastne zakony.slay napísal:H1N1 nieje to isté čo AH1N1
Len som ti chcel vysvetliť aby si sa neoháňal tými skratkami ak im nerozumieš.tak to mi teda vysvetli ze aka to je ta chripka H1N1?(taku ja nepoznam) a preistotu sa pozri na to pismenko ktore je pred novou kaledoniou tam dolehttp://www.epis.sk/InformacnaCast/Ockov ... ripke.aspxa tuto stranku si este nespochybnil tak sprav to neh viem ze mas svet len sam preseba v ktorom sa pohybujes a vymyslas pren svoje vlastne zakony.
Tu si trepol takú sprostosť, že som ti jednoducho naznačil, že H1N1 je len označenie podtypu, chrípkových vírusov typu A. Myslel som si márne, že ak si uvedomíš, že je to len vetva chrípkových vírusov typu A, že ti dôjde, že všetky A(H1N1) nie sú rovnaké. H1N1 samo o sebe určuje len typ hemaglutínu a neuramidázy ale to nie je celá genetická informácia vírusu, len jeho základne znaky, ktoré sú podstatné v styku s našim imunitným systémom.juho napísal:.som daval linky nato ze prasacia chripka teda ta forma H1N1 bola pred par rokmi vakcinovana v oblasti MAURETANIE
Takže pointa? Pointa je tá, že A(H1N1) zahrňuje mnoho rozličných vírusov a keďže nie sú rovnaké lebo neustále driftujú tak ich označujeme ešte aj miestom a rokom výskytu. Ak si ešte stále nepochopil, tak si uvedom že A(H1N1) sa už preháňa po zemi veľmi dlho a všetky veľké pandémie boli spôsobené týmto podkmeňom chrípkových vírusov typu A. ALE TIE VÍRUSY NIE SÚ TOTOŽNÉ. PRETO NEMOŽEŠ POROVNÁVAŤ VÍRUS "A/California/04/2009" S VÍRUSOM "A/New Caledonia/20/99". Obidva sú A(H1N1), ale sú to odlišné vírusy. Preto aj tvoja Mauretánia je argument hodný laika spod krčmového stola po siedmich pivách.
Btw. Tá informácia, ktorú som ti poskytol je podložená. Ale ja ti ju nemám ako podložiť, každopádne je to oficiálny interný výskum jednej z mnohých firiem vyrábajúcich chrípkové vakcíny. Písal som ti to jasne. 30 miliónov chrípkových sezónnych vakcín distribuovaných za posledných 5 rokov a zaznamenali 166 vážnejších neočakávaných reakcií. Pokiaľ si dobre pamätám nehovorilo sa o smrti, ale o znášanlivosti vakcíny. Osobne si myslím, že vakcína by ťa mohla priamo zabiť len v prípade ak ti nieje okamžite poskytnutá lekárska pomoc, napr. v prípade anafylaktického šoku a si veľmi silný alergik. Ale takým ľuďom sa neodporúča očkovať, resp. úplne je zakázané ich očkovať ak sú alergický na niektorú zložku vakcíny. A aj z toho dôvodu ostáva pacient po očkovaní aspoň 15 min v ambulancii. Ale nikto alergický na hociktorú zložku by sa nemal dávať očkovať.
A pochop, že sa nedá vypovedať o všetkých typoch vakcín, a všetkých miliónoch ľudí, ktorí im boli vystavení. Je jasné, že na malé percento populácie môže mať vakcína dosť zlý dopad. Je to predsa len cudzorodá látka. A určite je lepšie sa zbytočne neočkovať ak netreba, najmä proti chrípke, ak si zdravý mladý človek. Ale pri iných vakcínach už ide aj o to čo je horšie, či riskovať mikro šancu vedľajšieho účinku, alebo prípadnú chorobu. To si myslím, že by malo ostať na rodičoch a nebyť zákonne stanovené. Jednoducho myslím, že pokiaľ ide o vakcináciu mala by byť absolútna dobrovoľnosť. Práve kvôli ľuďom ako si ty. Aby ste mali možnosť na výber a mohli niesť výhody aj nevýhody svojho rozhodnutia. Preto povinné detské očkovanie sa mi nepáči. Ale nepáčia sa mi ani reči zmyslovzbavených pošahancov antivakcinačnej lobby, ktorí veľmi nafukujú a zavádzajú verejnosť s argumetom, že práve voči tomu ju chránia. Šírenie poplašných správ o smrtiacich čipoch, alebo umelom vytváraní chrípky na hubenie populácie sú nemiestne hlúposti.
Viac naozaj nehodlám reagovať, dokonale si ma unavil.
sak ty to uz pises v poslednych piatich prispevkoch ze nebudes reagovat a stale tie iste polopravdy tu vpustast a plnis nimi databazu. to je to ocom pisem ze si vymyslas a ziadne podklady nepostnes ... ked napises patkrat ze nebudes reagovat ze si nejaky vycerpany tak to fakt svedci otom ze si vymyselnik najhrubsieho zrna. a ze si unaveny? ty? tak teba sa neda unavit pretoze ked si to vsetko vymyslas tak nad tym nestravis tolko casu vyhladavanim faktov ty to uz sypes z rukavu. Si aspon nieco precitaj. aspon si precitaj ten SMEtisiak mne je jedno len nevymyslaj si vlastne pravdy ...precitaj si mozno chod na exkurziu abo co ale takto no fuuuha s tebou to ide dolu vodou.slay napísal:Viac naozaj nehodlám reagovať, dokonale si ma unavil.
kedze si znova nepochopil tak prave preto som pisal ze H1N1 nepoznam chripku bo som vedel ze to je oznacenie urciteho typu...tak a zas si pisal blbosti som presne pisal ze presne ta chripka typu A(H1N1) a ty zas nieco si zasplietal ze to nieje to iste proste uplne bludy..
az nevies tak ani sezonna chripka nieje to iste tento rok ako bola pred rokom alebo ako bude o rok neskor pretoze az nevies virusy stale mutuju( teda sa menia) vzdy nieco pribude a nieco odbudne v ich RNA tak co tu splietas o porovnavani virusov, vsak to je uplna psychacina odteba: preto epidemiologovia sa len domnievaju a potom navrhuju ze ake kmene maju dat do ockovacej latky aby si telo vytvorilo na ne "imunitu" aby boli aspon trosku podobne tym co koluju v tom ktorom roku po svete a jak ta tak citam tak ty asi nevies ze jak u cloveka moze prepuknut virus...moze aj ked je clovek zdravy a silny si prestuduj ze co sposobuje prepuknutie virusu radsej.
narozdiel odteba ja cerpam informacie najma z historie pretoze z tebou vytvorenej buducnosti sa to neda...to dokazes iba ty...:
ale jediny rozdiel v tom ze si teraz z toho napichany je v tom ze v tom roku media nezaujimali take ochorenia do vtacej chripky alebo mozno boli zamerani na sars a ine svinstva ale to ze si teraz jak prasaci puk okolo riti znamena ze ty tym mediam zozeries vsetko co len napisu alebo odvysielaju. nebyt MARKIZY alebo CNN co je vlstne to iste podla jednej zo spravodajstva( vravela ze rano prijdem do redakcie pustim si CNN a ...to dalsie si uz domysli...) a nebyt toho ze sa otom zrazu vysiela tak sa zas budes vzrusovat na vojne v iraku alebo com a nie na tomto ......ved sa uz ZOBUDMEKMENE PRASACEJ CHRIPKY H1N1, H1N2, H3N2 kolovali v minulosti v EU- FRANCUZSKO, TALIANSKO, GB, USA v 1997 a niekedy sa preniesli na cloveka a sposobili u oslabenych osob smrtelne choroby.
zdroj
Re: Re:
takze ty tvrdis ze farmaceuticke spolocnosti vyrabaju virusy a potom zarabaju natom ze distribuuju antivirusy? ako to robia niektore antivirove spolocnosti? nop...neviem neviem.... no napospolitosti nieco je ale tak no. nejak tou neverim...kennyman napísal:vsetko je o peniazoch! vyroba virusov a potom medicinu za dobre peniaze... ved ide o najvačšom biznise v 21. storoči
ako pozeram Juho je asi odbornik vo virologii... 
Nikto nemusí žiadne vírusy vyrábať. O to sa postará matka príroda. Tieto bludy o umelo vytvorených vírusoch a ziskoch farmaceutických spoločností sú tak strašne zaostalé, že je to na zaplakanie. Ľudia žerú tony tony tony tony tony liekov a kktín ktoré sa vírusov ani prdom netýkajú. Stará mama každého z vás prehltne každý deň liekov za nehorázne sumy. Žeriete vitamíny, žeriete tabletky od bolesti, vaše ženy žerú antikoncepciu a každý z vás ma v zadku 20 vakcín ktoré mu nasekali od malička a idete tu chŕŕŕliť drííísty o tom ako na trápnej chrípkovej vakcíne za 5 evro nehorázne zbohatnú farmaceutické spoločnosti. Príjmy farmaceutického priemyslu z tejto oblasti tvoria tak zlomok percenta prinajlepšom.
slay napísal:Nikto nemusí žiadne vírusy vyrábať. O to sa postará matka príroda. Tieto bludy o umelo vytvorených vírusoch a ziskoch farmaceutických spoločností sú tak strašne zaostalé, že je to na zaplakanie. Ľudia žerú tony tony tony tony tony liekov a kktín ktoré sa vírusov ani prdom netýkajú. Stará mama každého z vás prehltne každý deň liekov za nehorázne sumy. Žeriete vitamíny, žeriete tabletky od bolesti, vaše ženy žerú antikoncepciu a každý z vás ma v zadku 20 vakcín ktoré mu nasekali od malička a idete tu chŕŕŕliť drííísty o tom ako na trápnej chrípkovej vakcíne za 5 evro nehorázne zbohatnú farmaceutické spoločnosti. Príjmy farmaceutického priemyslu z tejto oblasti tvoria tak zlomok percenta prinajlepšom.
pride chripka zomrie kopu ludi, zvysok obyvatelstva dostane strach, 1 farm. spolocnost vyroby celosvetovo predajny liek, to mas desiatky (mozno stovky) milionov eur. Aj keby to bol len zlomok z tychto penazi aj tak su tam miliony.
perlička
KANADA: Očkovanie zvyšovalo riziko nákazy H1N1
Tagy: prasacia chrípka KANADA H1N1
Tlač Pošli
Ľuďom, ktorí sa nechali v minulom roku zaočkovať proti sezónnej chrípke, pravdepodobne hrozilo vyššie riziko nákazy chrípkou H1N1. Vyplýva to z výsledkov štyroch štúdií kanadských vedcov z ...
chripka BRATISLAVA 7. apríla (WEBNOVINY) - Ľuďom, ktorí sa nechali v minulom roku zaočkovať proti sezónnej chrípke, pravdepodobne hrozilo vyššie riziko nákazy chrípkou H1N1. Vyplýva to z výsledkov štyroch štúdií kanadských vedcov z British Columbia Centre for Disease Control, ktorí na vzorke približne 2700 ľudí porovnali frekvenciu predchádzajúcej vakcinácie u ľudí nakazených chrípkou H1N1 s ľuďmi, ktorí chrípku H1N1 nedostali.
Jedna zo štúdií potvrdila, že očkovanie proti sezónnej chrípke zvýšilo riziko nakazenia chrípkou H1N1 o približne 68 percent. Zvyšné tri štúdie taktiež preukázali, že ľudom zaočkovaným proti sezónnej chrípke hrozilo vyššie riziko nákazy chrípkou H1N1. Odborníci však aj napriek tomu tvrdia, že tieto výsledky nie sú dostatočným dôkazom priamej spojitosti medzi očkovaním proti sezónnej chrípke a následnou infekciou chrípkou H1N1. Ďalších šesť štúdií totiž dospelo k úplne iným záverom, čo mohlo byť spôsobené napríklad nezistenými rozdielnymi faktormi medzi sledovanými účastníkmi výskumu.
SITA/AFP
http://www.24hod.sk/kanada-ockovanie-zv ... 11890.html
Z celkového počtu 412 prípadov akútnych respiračných ochorení s pneumóniou (SARI) je na Slovensku evidovaných od začiatku chrípkovej sezóny 84 úmrtí. Pandemický vírus bol potvrdený v 55 prípadoch z nich.
SMIEŠNE Číslo.
KANADA: Očkovanie zvyšovalo riziko nákazy H1N1
Tlač Pošli
Ľuďom, ktorí sa nechali v minulom roku zaočkovať proti sezónnej chrípke, pravdepodobne hrozilo vyššie riziko nákazy chrípkou H1N1. Vyplýva to z výsledkov štyroch štúdií kanadských vedcov z ...
chripka BRATISLAVA 7. apríla (WEBNOVINY) - Ľuďom, ktorí sa nechali v minulom roku zaočkovať proti sezónnej chrípke, pravdepodobne hrozilo vyššie riziko nákazy chrípkou H1N1. Vyplýva to z výsledkov štyroch štúdií kanadských vedcov z British Columbia Centre for Disease Control, ktorí na vzorke približne 2700 ľudí porovnali frekvenciu predchádzajúcej vakcinácie u ľudí nakazených chrípkou H1N1 s ľuďmi, ktorí chrípku H1N1 nedostali.
Jedna zo štúdií potvrdila, že očkovanie proti sezónnej chrípke zvýšilo riziko nakazenia chrípkou H1N1 o približne 68 percent. Zvyšné tri štúdie taktiež preukázali, že ľudom zaočkovaným proti sezónnej chrípke hrozilo vyššie riziko nákazy chrípkou H1N1. Odborníci však aj napriek tomu tvrdia, že tieto výsledky nie sú dostatočným dôkazom priamej spojitosti medzi očkovaním proti sezónnej chrípke a následnou infekciou chrípkou H1N1. Ďalších šesť štúdií totiž dospelo k úplne iným záverom, čo mohlo byť spôsobené napríklad nezistenými rozdielnymi faktormi medzi sledovanými účastníkmi výskumu.
SITA/AFP
http://www.24hod.sk/kanada-ockovanie-zv ... 11890.html
Z celkového počtu 412 prípadov akútnych respiračných ochorení s pneumóniou (SARI) je na Slovensku evidovaných od začiatku chrípkovej sezóny 84 úmrtí. Pandemický vírus bol potvrdený v 55 prípadoch z nich.
SMIEŠNE Číslo.
IvanSk napísal:Ďalších šesť štúdií totiž dospelo k úplne iným záverom..
Slay
A načo? Veď to máš v tom článku.
Inak ty nemáš náhodou "prasačiu" chrípku každý 100 000-ci občan SR ju má?? Bež sa dať zaočkovať!!
Hlavne ti radím neprespávaj v chlieve tam sa dá najľahšie nakaziť!
A načo? Veď to máš v tom článku.
Inak ty nemáš náhodou "prasačiu" chrípku každý 100 000-ci občan SR ju má?? Bež sa dať zaočkovať!!
Hlavne ti radím neprespávaj v chlieve tam sa dá najľahšie nakaziť!
S tou chrípkou to bol ale biznis a cirkus, meno moje.

A načo? Lebo potom vyzeráš ako hlupák, alebo úbohý novinár z najtuctovešie plátku, ktorý má k dispozícii 7 štúdii z ktorých 6 tvrdí jednu vec a jedna tvrdí opak. A on zoberie tu jednu a s ohromujúcim titulkom ju prezentuje ako absolútnu pravdu, zgustne si víťazoslávne na tom a aby sa nepovedalo tak kdesi do rohu dá tri slovíčka o tom, že vlastne všetko čo povedal je vykonštruovaná účelová pi***** lebo sa mu to tak hodilo a zvyšných 6 štúdii tvrdí pravý opak.
Tak len preto
//autoeditácia príspevku (12 Jún 2010, 21:21)
Isto mnohí z Vás, videli dokument " Anita Petek - Očkování " bohate publikovaný na internete. Isto mnohých táto laická žena, ktorá by kľudne mohla hrať vo filme nejakú frojlajn z SS jednotky, presvedčila. Mňa nie. Niektoré veci som si overoval a už skôr som ich použil v diskusii. Minuli sa účinkom ako to býva a som si istý, že sa minie aj toto, ale je to jedno.
Skrátka, Anita Petek na začiatku prednášky rozpráva zapálene o Edwardovi Jennerovi, "zakladateľovi očkovania", ktorý sa nepochybne zaslúžil o rozvoj vakcinácie proti pravým kiahňam. K zdroju na základe došla k záverom sa vyjadrila len asi na pol sekundy neurčitým slovom "inquiry" (asi ani nevedela ako sa práca volá).
Nedávno som úplnou náhodou narazil na výstrižok z nejakého časopisu (asi nejaký starý Quark, alebo niečo také), zaoberal sa Jennerom, prečítal som si ho a nesedelo mi to veľmi s tým čo prezentovala Anita Petek. Preto som si našiel prvé z troch Jennerových diel - An Inquiry Into the Causes and Effects of the Variolæ Vaccinæ (To je to "Inquiry" lol). Cez GBooks si to môže nájsť každý z Vás, a nie je problém ani vygógliť abstrakty etc. , správnym hľadaním sa dostanete k tomu čo hľadáte.
Záver Anita Petek, to najskôr ani nečítala. Jennera vykreslila ako totálneho idiota. Pritom sa o tomto človeku hovorí, že zachránil viac životov ako ktorýkoľvek iný jednotlivec. Ak si o problematike naštudujete čo to zistíte, že Anita Petek, jednoducho zavádza a dovolím si tvrdiť otvorene klame a zamlčuje podstatné veci. Neviem prečo je to tak, ale je to tak. Zavádza lebo používa zámerne len útržkovitú informáciu, ktorú klamlivo vyloží tak aby jej pasovala. Minimálne pri Jennerovi dám za to ruku do ohňa.
Veľmi zjednodušene:
Pred tým si ľudia všímali, že niektorí z nich sa nenakazia a všímali si, že po ak niekto prekonal pravé kiahňe získal odolnosť. Nerozumeli tomu a bolo pred tým mnoho pokusov očkovanie samotnými pravými kiahňami. Neboli veľmi úspešné. Jenner, si ale všimol že dojičky kráv ktoré pred tým prekonali kravské kiahňe, ktoré nie sú pre človeka také nebezpečné, sú imúnne voči pravým kiahňam. Na základe toho infikoval 8 roč. syna svojho záhradníka kravskými kiahňami a tým vypestoval a aj otestoval uňho odolnosť voči pravým kiahňam. To overil na ďaších 23 osobách. Na základe toho napísal prácu. Ktorá sa v praxi potvrdila, zachránila milióny životov, Jenner sa z dedinského lekára stal kráľovským, bol všeobecne uznávaný, bohato podporovaný kolegami a bla bla bla žili šťastne dokiaľ nepomreli.
Dneska si niekto ako tá žena môže robiť srandy z toho ako ľudia 100 rokov pred žiarovkou pristupovali k medicíne a zneužívať to, boli to začiatky ako vo všetkom. A tvrdiť, že dnes je založená medicína na tom a že to nikto neoveroval je klamstvo. Tieto veci boli milión krát overované. A poznatky dnešnej medicíny sa nedajú ani len porovnávať z vtedajším svetom.
Očkovanie má určite aj negatívne efekty, o tom nepochybujem, ale tento dokument, rovnako aj milión ďalších bludov po internete zachádzajú do extrémov. Pravda je opäť niekde uprostred. Nevravím aby ste sa dávali očkovať. Robte si čo chcete, to nieje účel tohto príspevku, vravím len že tá žena účelovo nehovorí v tomto prípade pravdu takú aká je. Jednoducho je to extrém. Určite nie objektívne informácie o očkovaní, minimálne pokiaľ ide o Jennera.