umiestnenie fanov

Pretaktovanie, rady, tipy, screenshoty...
ferooo
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

umiestnenie fanov

Príspevok od používateľa ferooo »

chcem prerobit case aby lepsie chladila a vyzerala :)
len neviem kam dat fany... ci je lepsie dat jeden 14cm do bocnice, alebo dva 9,2cm-jeden dopredu(nasavanie) a druhy dozadu(odsavanie)..
co bude lepsie chladit?
ps: chcem si aj vystlat bocnice tenkou penou kvoli odhlucneniu...
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: umiestnenie fanov

Príspevok od používateľa IMI »

ferooo napísal:chcem prerobit case aby lepsie chladila a vyzerala :)
len neviem kam dat fany... ci je lepsie dat jeden 14cm do bocnice, alebo dva 9,2cm-jeden dopredu(nasavanie) a druhy dozadu(odsavanie)..
co bude lepsie chladit?
Ja by som to spravil takto: Dopredu by som dal jeden 12cm modry fan(led) a dozadu tiez 12cm modry fan(led) (artic cooling,aerocool,zalman... znaciek je vela)
. Alebo ked chces aby to svetlo lepsie vplivalo na oci hod si tak UV fany.A odhlucnovaciu penu som mal , nema to zmysel kupovat hluk je ten isty a pri odlepovani sa zahrajes . Ide to tazko

EDIT: zabudol som , potom si kup uz aj uv neon , ale najprv odfot bednu nech vieme povedat co kde a ako
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

ferooo napísal:chcem prerobit case aby lepsie chladila a vyzerala :)
co bude lepsie chladit?
tazko povedat...v prvom rade by si mal dat foto ako to v tvojej bedni vyzera...neda sa povedat konstantne pre vsetkych jednotny plan na dobry airflow v bedni...neskor Upnem moje foto...(pre informaciu...)

edit...
ok...narychlo som to v painte nacrtol :D
grafika sa nachadza v prevzdusnenom mieste...je tam dostatok otvorov na to aby mal zkade prudit vzdy cerstvy vzduch. od grafiky to ide cez Noctua-U12F (chladic procesora). a tu je teraz to podstatne co chcem povedat...
vyfukovanie tepleho vzduchu nemusi byt vzdy cez zadny fan na bedni...v mojom pripade by to bolo dost blbe takto spravit. vzduch ide stale zdola nahor, tak preco ho zatacat? pekne pokracuje do 12cm fanu ktory sa nachadza v zdroji a cez zdroj ide pekne von z bedne...

http://img486.imageshack.us/my.php?image=flowso6.jpg
ferooo
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

foto hodim poobede,
k tomu UV- ked chcem uv vetrak a trubice,musim mat aj nejaku ziariacu UV srandu(nieco ako vysielac), nie? ci to svieti aj bez toho?
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

no mne to bez toho nesvieti nie len mne ale aj ostatnym .takze k veci treba uv neon .

OT:dnes by som chcel v tomto fore (overclocking) napisat ako docielit minimalne ticho pocitaca
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

minimalne ticho pocitaca? tj hodit do compu motor z vysavaca? :) .. predpokladam ze mas namysli maximalne ticho alebo minimalnu hlucnost :)
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

ferooo napísal:chcem si aj vystlat bocnice tenkou penou kvoli odhlucneniu...
cisto informacne...
ak nekupis v prvom rade kvalitne chladice a fany, ktore ti uchladia komponenty pri nizkych otackach, tak potom ta pena nema ABSOLUTNE ziadny vyznam...nepocitis rozdiel. ked uz by si to chcel velmi spravit, vela ludi (vid moj obrazok :D ) dava do kompu obycajny koberec...ucel ti to splni ten isty a nemusis kupovat tie predrazene "specialne" peny... ;)
ferooo
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

SatchBoogie napísal:cisto informacne...
ak nekupis v prvom rade kvalitne chladice a fany, ktore ti uchladia komponenty pri nizkych otackach, tak potom ta pena nema ABSOLUTNE ziadny vyznam...nepocitis rozdiel. ked uz by si to chcel velmi spravit, vela ludi (vid moj obrazok :D ) dava do kompu obycajny koberec...ucel ti to splni ten isty a nemusis kupovat tie predrazene "specialne" peny... ;)
jj, vystlat som to chcel kobercom :) za tie origo peny je skoda vyhadzovat peniaze..

ked budem mat teda UV neon, tak budu vsetky UV veci v compe(fany, oflexovane kable...) svietit? UV neon je teda zdroj?
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ked mas uv veci tak ti to bude svietit
OphusS
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa OphusS »

Ja mam fan na bocnici (nasavanie) a zozadu (odsavanie). Osobne by som tam ziadnu penu nedaval :)
majto
Novice
Novice

Príspevok od používateľa majto »

ja som to vyriesil najjednoduchsie, skrinku mam stale otvorenu a nemusim nijako "prichladzoavt"
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

majto napísal:ja som to vyriesil najjednoduchsie, skrinku mam stale otvorenu a nemusim nijako "prichladzoavt"
To, ze pri otvorenej skrini je pocitac lepsie chladeny je velmi rozsireny omyl amaterov.
verreaux
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa verreaux »

Suhlasim, mam to aj otestovane. Ked otvorim bocnicu tak mi stupne napr teplota grafiky o 4°C. Samozrejme zalezi to aj od toho ako je zabepecena cirkulacia vzduchu v bedni. Pokial tam nie je ziadna tak asi fakt len otvorit bednu
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deblasco »

t0m4s3 napísal:To, ze pri otvorenej skrini je pocitac lepsie chladeny je velmi rozsireny omyl amaterov.
v kazdom pripade, ked je otvoreny, lepsie donho sada prach :D
paradajka
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa paradajka »

sak ty vyrobcovia te skrine stavaju tak aby boli chladene ,ked su zatvorene lebo vtedy je tam dobra cirkulacia vzduchu :)
verreaux
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa verreaux »

No ale ked mas skrinku staru asi 7 rokov (ak nie viac) ako ja tak tam ziadna cirkulacia vzduchu zabezpecena nie je. No ja som si ju prerobil a teraz tam mam riadny prievan :wink:
Napísať odpoveď