chcem prerobit case aby lepsie chladila a vyzerala
len neviem kam dat fany... ci je lepsie dat jeden 14cm do bocnice, alebo dva 9,2cm-jeden dopredu(nasavanie) a druhy dozadu(odsavanie)..
co bude lepsie chladit?
ps: chcem si aj vystlat bocnice tenkou penou kvoli odhlucneniu...
ferooo napísal:chcem prerobit case aby lepsie chladila a vyzerala
len neviem kam dat fany... ci je lepsie dat jeden 14cm do bocnice, alebo dva 9,2cm-jeden dopredu(nasavanie) a druhy dozadu(odsavanie)..
co bude lepsie chladit?
Ja by som to spravil takto: Dopredu by som dal jeden 12cm modry fan(led) a dozadu tiez 12cm modry fan(led) (artic cooling,aerocool,zalman... znaciek je vela)
. Alebo ked chces aby to svetlo lepsie vplivalo na oci hod si tak UV fany.A odhlucnovaciu penu som mal , nema to zmysel kupovat hluk je ten isty a pri odlepovani sa zahrajes . Ide to tazko
EDIT: zabudol som , potom si kup uz aj uv neon , ale najprv odfot bednu nech vieme povedat co kde a ako
ferooo napísal:chcem prerobit case aby lepsie chladila a vyzerala
co bude lepsie chladit?
tazko povedat...v prvom rade by si mal dat foto ako to v tvojej bedni vyzera...neda sa povedat konstantne pre vsetkych jednotny plan na dobry airflow v bedni...neskor Upnem moje foto...(pre informaciu...)
edit...
ok...narychlo som to v painte nacrtol
grafika sa nachadza v prevzdusnenom mieste...je tam dostatok otvorov na to aby mal zkade prudit vzdy cerstvy vzduch. od grafiky to ide cez Noctua-U12F (chladic procesora). a tu je teraz to podstatne co chcem povedat...
vyfukovanie tepleho vzduchu nemusi byt vzdy cez zadny fan na bedni...v mojom pripade by to bolo dost blbe takto spravit. vzduch ide stale zdola nahor, tak preco ho zatacat? pekne pokracuje do 12cm fanu ktory sa nachadza v zdroji a cez zdroj ide pekne von z bedne...
foto hodim poobede,
k tomu UV- ked chcem uv vetrak a trubice,musim mat aj nejaku ziariacu UV srandu(nieco ako vysielac), nie? ci to svieti aj bez toho?
ferooo napísal:chcem si aj vystlat bocnice tenkou penou kvoli odhlucneniu...
cisto informacne...
ak nekupis v prvom rade kvalitne chladice a fany, ktore ti uchladia komponenty pri nizkych otackach, tak potom ta pena nema ABSOLUTNE ziadny vyznam...nepocitis rozdiel. ked uz by si to chcel velmi spravit, vela ludi (vid moj obrazok ) dava do kompu obycajny koberec...ucel ti to splni ten isty a nemusis kupovat tie predrazene "specialne" peny...
SatchBoogie napísal:cisto informacne...
ak nekupis v prvom rade kvalitne chladice a fany, ktore ti uchladia komponenty pri nizkych otackach, tak potom ta pena nema ABSOLUTNE ziadny vyznam...nepocitis rozdiel. ked uz by si to chcel velmi spravit, vela ludi (vid moj obrazok ) dava do kompu obycajny koberec...ucel ti to splni ten isty a nemusis kupovat tie predrazene "specialne" peny...
jj, vystlat som to chcel kobercom za tie origo peny je skoda vyhadzovat peniaze..
ked budem mat teda UV neon, tak budu vsetky UV veci v compe(fany, oflexovane kable...) svietit? UV neon je teda zdroj?
Suhlasim, mam to aj otestovane. Ked otvorim bocnicu tak mi stupne napr teplota grafiky o 4°C. Samozrejme zalezi to aj od toho ako je zabepecena cirkulacia vzduchu v bedni. Pokial tam nie je ziadna tak asi fakt len otvorit bednu
No ale ked mas skrinku staru asi 7 rokov (ak nie viac) ako ja tak tam ziadna cirkulacia vzduchu zabezpecena nie je. No ja som si ju prerobil a teraz tam mam riadny prievan