Vas nazor na warez
1. Jasneeee... gigabajty dat
2. Vo vacsine pripadov su dnes programi, hudba, filmy cenovo dost nedostupne (mozno aj su dostupne a slovensky cloevk by na to aj mal ale potom by asi musel zit z chleba a vody), je to omnoho jednoduchsie a setri to cas ked to nemusim kupovat
3. Nie neplanujem... ak raz budem taky bohaty ze si to budem moct dovolit, prosim, v tom nevidim ziaden problem, vzdy je lepsie mat original ako ilegalnu verziu uz len kvoli podpore ale zatial sa nicomu tak profesionalne nevenujem.
4. uz som popisal vyssie
5. nie, neocitol...a ak by som sa ocitol zalezi ako by to prezentoval a na ake uceli...ale s najvacsou pravdepodobnostou by ma to potesilo lebo by som to bral ako dobre ohodnotenie kedze si ten clovek z velkej ponuky vybral prave moj vytvor
2. Vo vacsine pripadov su dnes programi, hudba, filmy cenovo dost nedostupne (mozno aj su dostupne a slovensky cloevk by na to aj mal ale potom by asi musel zit z chleba a vody), je to omnoho jednoduchsie a setri to cas ked to nemusim kupovat
3. Nie neplanujem... ak raz budem taky bohaty ze si to budem moct dovolit, prosim, v tom nevidim ziaden problem, vzdy je lepsie mat original ako ilegalnu verziu uz len kvoli podpore ale zatial sa nicomu tak profesionalne nevenujem.
4. uz som popisal vyssie
5. nie, neocitol...a ak by som sa ocitol zalezi ako by to prezentoval a na ake uceli...ale s najvacsou pravdepodobnostou by ma to potesilo lebo by som to bral ako dobre ohodnotenie kedze si ten clovek z velkej ponuky vybral prave moj vytvor
K otazke 4 som dnes nasiel na Tiscali zaujimavu veticku: "snadnosti pirátění se vyrovná snad pouze jednoduchost Steamu"
To je vlastne presne moj pripad - zo stareho warezaka sa vdaka steamu stal clovek, ktory zaplatil aj za hry, ktore kedysi presiel este ked ich mal nelegalne
Tiez tam ako negativum steamu spomenuli: "Tomu však nenahrává fakt, že přes něj nikdy nepořídíte nic hmotného, což může psychologicky užírat"
link: http://www.games.tiscali.cz/news/news.a ... 8894&r=top
Mne to vsak nevadi, cez steam sa hry daju aj zalohovat na dvd a pre mna je hlavne to, ze cena je oproti krabicovym titulom omnoho nizsia (V pripade TF2 je to 450 Sk proti 1000) a navyse ked si kupujem novy produkt, tak nemam starosti so stahovanim patchov a vsetko si zariadi steam. To iste plati pri nakupe - staci zaplatit kreditkou a hra sa hned zacne stahovat, pri rychlom internete ju doma mozete mat v priebehu niekolkych desiatok minut.
To iste plati o filmoch - pozicovna (T-Com) je dobra vec, ale ta casova obmedzenost na pozretie ma znervoznuje, u mna je casty pripad, ze dostanem tip na dobry film, ten stiahnem a na disku ostane aj 2 mesiace, kym mam naladu pozriet si ho...na tomto by mali zapracovat. To sa tyka aj hudby s drm, pretoze pokial viem, tak iTunes ma peknu databazu, ale stale je to este chranena hudba...ja chcem volnost, nech si to mozem po zakupeni hodit kam len chcem.
To je vlastne presne moj pripad - zo stareho warezaka sa vdaka steamu stal clovek, ktory zaplatil aj za hry, ktore kedysi presiel este ked ich mal nelegalne
Tiez tam ako negativum steamu spomenuli: "Tomu však nenahrává fakt, že přes něj nikdy nepořídíte nic hmotného, což může psychologicky užírat"
link: http://www.games.tiscali.cz/news/news.a ... 8894&r=top
Mne to vsak nevadi, cez steam sa hry daju aj zalohovat na dvd a pre mna je hlavne to, ze cena je oproti krabicovym titulom omnoho nizsia (V pripade TF2 je to 450 Sk proti 1000) a navyse ked si kupujem novy produkt, tak nemam starosti so stahovanim patchov a vsetko si zariadi steam. To iste plati pri nakupe - staci zaplatit kreditkou a hra sa hned zacne stahovat, pri rychlom internete ju doma mozete mat v priebehu niekolkych desiatok minut.
Toto som si myslel o hudbe, dnes som videl jednu dobru pesnicku na amazon.com za 0.9 $, cena je to prijatelna, ale kupovat sa mi ju nechce, pretoze mi to pripada zdlhave, v pripade jednotlivych pesniciek je pre mna stale jednoduchsie pouzivanie DC++micpu napísal:3. Nie neplanujem... ak raz budem taky bohaty ze si to budem moct dovolit, prosim, v tom nevidim ziaden problem, vzdy je lepsie mat original ako ilegalnu verziu uz len kvoli podpore ale zatial sa nicomu tak profesionalne nevenujem.
To iste plati o filmoch - pozicovna (T-Com) je dobra vec, ale ta casova obmedzenost na pozretie ma znervoznuje, u mna je casty pripad, ze dostanem tip na dobry film, ten stiahnem a na disku ostane aj 2 mesiace, kym mam naladu pozriet si ho...na tomto by mali zapracovat. To sa tyka aj hudby s drm, pretoze pokial viem, tak iTunes ma peknu databazu, ale stale je to este chranena hudba...ja chcem volnost, nech si to mozem po zakupeni hodit kam len chcem.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
GothaR: Hru mam doma pri rychlom internete v priebehu niekolkych desiatok minut ci si ju zaplatim alebo nie, pretoze nie je problem ju stiahnut z internetu a dnes to dokaze uz neskotucne mnozstvo ludi. Patche si najdes na internete, ak ich vobec potrebujes k hraniu..., niekomu vobec nechybaju a instaluju ich len v pripade multiplayerovych hier.
To je jasne, ja som to bral skor z toho pohladu, ze dost casto je ten, kto si kupi original znevyhodneny, lebo napriklad pri spusteni hry musi mat medium v mechanike. Ja nemam problem zaplatit za hru(pri nejakej hre si pamatam aj na to, ze som si ju chcel kupit, ale nevedel som kde a dalej sa mi nechcelo hladat), ak viem ze je dobra, lenze niekedy moze byt problem s dostupnostou krabicovej verzie, preto preferujem to, ze si ju najdem v katalogu steamu, zaplatim a stiahnem, co sa casovo rovna alebo je lepsie ako warez verzia, navyse odpadavaju neskorsie problemy so zhananim patchov.
Neviem ci ma chapes, ale tomuto zodpoveda napriklad aj to, ze ked skupina Radiohead vydala album na internete a dal sa zadarmo stiahnut z ich stranky, aj tak ho velka cast ludi stiahla z torrentov. Neviem ci sa na ich stranke pred stiahnutim vyplnala nejaka registracia alebo co, ale asi to nebol iba jeden link...prave preto tie torrenty.
Neviem ci ma chapes, ale tomuto zodpoveda napriklad aj to, ze ked skupina Radiohead vydala album na internete a dal sa zadarmo stiahnut z ich stranky, aj tak ho velka cast ludi stiahla z torrentov. Neviem ci sa na ich stranke pred stiahnutim vyplnala nejaka registracia alebo co, ale asi to nebol iba jeden link...prave preto tie torrenty.
-
Soviet
Darca
Môj človek..taktiež som si na steame zaplatil Day of Defeat Source..200sk oproti 800? prečo nieGothaR napísal: Mne to vsak nevadi, cez steam sa hry daju aj zalohovat na dvd a pre mna je hlavne to, ze cena je oproti krabicovym titulom omnoho nizsia (V pripade TF2 je to 450 Sk proti 1000) a navyse ked si kupujem novy produkt, tak nemam starosti so stahovanim patchov a vsetko si zariadi steam. To iste plati pri nakupe - staci zaplatit kreditkou a hra sa hned zacne stahovat, pri rychlom internete ju doma mozete mat v priebehu niekolkych desiatok minut.
Sťahovanie z warezu hry je dobré keď chcete skúsiť čo je to za hra..Keby ma niektorá hra fakt že bavila tak tých pár korún si človek nájde
-
hojko
Site Admin
GothaR: Tusim sa zameriavas najma na onlinovky a tam je to s platenim ine, pretoze ak chces hrat na dobrych serveroch a vyhybat sa cheaterom, tak to je pravazne na serveroch, ktore overuju CD-key, pripadne hry, ktore sa nedaju hrat na privatnych serveroch ci LANke/Hamachi. Ak by mal vsak clovek kupovat hry, ktore si zahra a po 15 hodinach zmaze, tak neviem.
Re: Vas nazor na warez
1./ urcite, nepoznam snad nikoho kto ma net a este to neurobilHolubar napísal:1/Stiahli ste uz niekedy nieco nelegalne z internetu?
2/Aky mate na to nazor?
3/Ak ste "vlastnikom" ilegalnych suborov, mate v plane ich niekedy zlegalizovat zakupenim licencii alebo originalov?
4/Z akeho dovodu uprednostnujete stahovanie pred kupou?
5/Ocitli ste sa uz v situacii, ked niekto iny pouzival/prezentoval/pomahal si/dosiahol nejake vysledky prave vdaka vasej praci a to bez vasho vedomia ci dovolenia?
2./ warez je podla mna logicky dôsledok ludsej tuzby vymanit sa spod pravidiel( a nejde len o oblast softwaru, ale vseobecne). Aj keby zato vrazdili, ludia by to robili nadalej, uz len kôli pocitu ze robia nieco co sa nesmie.
3./a naco by to bolo dobre? Mozno ked nastane seriozny dôvod.
4./cena, pocit ze tie softwerove koncerny niesu vladcami sveta
5./ano, ale s tym s casto neda nic robit
-
moosha
Darca
1/Stiahli ste uz niekedy nieco nelegalne z internetu?
> ano
2/Aky mate na to nazor?
> keby nebolo warezu, mozno tu ani nie som, no som si vedomy moznych nasledkov
3/Ak ste "vlastnikom" ilegalnych suborov, mate v plane ich niekedy zlegalizovat zakupenim licencii alebo originalov?
> uz som aj tak urobil, Vista Home Basic, najprv stiahnuta a potom na NB OEM verzia
> financie, programy, ake pouzivam nekupim v hociakej predajni HWSW ale musel by som to brat z eshopu, a tym padom aj cakat
5/Ocitli ste sa uz v situacii, ked niekto iny pouzival/prezentoval/pomahal si/dosiahol nejake vysledky prave vdaka vasej praci a to bez vasho vedomia ci dovolenia?
> ano, na informatike
, n00bz 
> ano
2/Aky mate na to nazor?
> keby nebolo warezu, mozno tu ani nie som, no som si vedomy moznych nasledkov
> uz som aj tak urobil, Vista Home Basic, najprv stiahnuta a potom na NB OEM verzia
> financie, programy, ake pouzivam nekupim v hociakej predajni HWSW ale musel by som to brat z eshopu, a tym padom aj cakat
> ano, na informatike
-
Thrash/Death
Star
1: Áno a veľakrát, najčastejšie hudbu. Originály (hlavne zahraničné) sú veľmi drahé podaktoré a keď nie sú, tak ja zas nemám peniaze, takže sa musím uspokojiť s MP3 alebo FLAC verziami albumovHolubar napísal:1/Stiahli ste uz niekedy nieco nelegalne z internetu?
2/Aky mate na to nazor?
2: Ja viem že warez je zločin, ale jeho vývoj sa už zastaviť nedá a warez stránky sa šíria ako hudby po daždi, to sa už nebude dať zastaviť. Ale zato sa ku napr. pesničkám môže dostať ktokoľvek kto má internet a touto cestou môže kapela získať množstvo nových fanúšikov, ktorí budú na oplátku chodiť na koncerty, z čoho bude mať kapela logicky vyššie zisky ako z predaja albumov
3: Nemám v pláne nahradzovať albumy za originálne. Album už môžem mať opočúvaný a preto nevidím dôvod aby som kúpil originál. A vôbec tá ilegálna vec by musela byť pre mňa veľmi dôležitá že by ma to doviedlo ku kúpe originálu.
4: Z akého dôvodu? Z jednoduchého - cena. Platiť stovky za hry, albumy alebo hry nemienim, nie som ešte pracujúci človek aby som si to mohol dovoliť. Možno v budúcnosti budem kupovať originálne veci, ale na to si budem musieť sám zarobiť a mzda bude musieť byť primeraná aby som aj mal z čoho žiť
5: Nie
-
Lyson2580q
Zablokovaný
>Moje vsetky veci su stiahnute z internetu.
Jedine co mam doma legalne su cd ktore som dostal ako bonus k pc a jedna hra Dungeon Siege II
2/Aky mate na to nazor?
>Jasne, ze kazdy stiahne z internetu, jak by mal platit tazke peniaze za jeden film alebo za hru.
>Nie nemam to v plane, radsej stiahnem aj crack a key
>1.Som doma a nikde nemusim ist ono to pride samo do pc
>2.Kupa nejakeho filmu alebo hry stoji vela penezi a nie kazdy si to moze dovolit.
>3.A mam to za par hodin zalezi co taham.
>4.A hlavne je to zadarmo.
>Nie, neocitol.
>Moje vsetky veci su stiahnute z internetu.
2/Aky mate na to nazor?
>Jasne, ze kazdy stiahne z internetu, jak by mal platit tazke peniaze za jeden film alebo za hru.
>Nie nemam to v plane, radsej stiahnem aj crack a key
>1.Som doma a nikde nemusim ist ono to pride samo do pc
>2.Kupa nejakeho filmu alebo hry stoji vela penezi a nie kazdy si to moze dovolit.
>3.A mam to za par hodin zalezi co taham.
>4.A hlavne je to zadarmo.
>Nie, neocitol.
-
M.a.R.o.s.H
Medium Professional
-
2janci2
Medium Professional
ano,a dost vela - 99% vsetkeho(take,ze fotky zo svadby neratam)
2/Aky mate na to nazor?
warez - i am lovin' it
jednu-dve
velmi prosteho - je to zadarmo
da sa to tak povedat
strucne odpovede
ano,a dost vela - 99% vsetkeho(take,ze fotky zo svadby neratam)
2/Aky mate na to nazor?
warez - i am lovin' it
jednu-dve
velmi prosteho - je to zadarmo
da sa to tak povedat
strucne odpovede
Samozrejme. Kto tvrdí, že nikdy nič, tak buď nemá počítač alebo je to bohapustý klamár.
2/Aky mate na to nazor?
Warez bol - je - bude... s tým nikto (a to akože fakt NIKTO) nič nenarobí.
Nie... sťahujem najmä filmy. Dávať cez 100 korún na film v kine, ktorý sa mi možno ani nebude páčiť, alebo 50 za DVDčko z požičovne... dajte pokoj - to je okrádanie. Stiahnem - pozriem - vymažem.
Väčší výber tovaru.
Nerozumiem otázke...
Samozrejme. Kto tvrdí, že nikdy nič, tak buď nemá počítač alebo je to bohapustý klamár.
2/Aky mate na to nazor?
Warez bol - je - bude... s tým nikto (a to akože fakt NIKTO) nič nenarobí.
Nie... sťahujem najmä filmy. Dávať cez 100 korún na film v kine, ktorý sa mi možno ani nebude páčiť, alebo 50 za DVDčko z požičovne... dajte pokoj - to je okrádanie. Stiahnem - pozriem - vymažem.
Väčší výber tovaru.
Nerozumiem otázke...
Swayne: hlavne pri tretej otazke posobis dost obmedzene.
Co je to 100 korun, ked mozes mat film v plnej kvalite na velkom platne a s vybornym zuvkom...
50 sk za dvd to je tiez dost dobra cena.
Ja do kina chodim na preverene tituly a kedysi, ked som mal pomalsi internet, tak som chodil aj do pozicovne. Teraz som filmy prestal pozeravat a uprednostnujem stiahnutie dvd ripu. A ked chcem nejaky film vidiet cim skor, tak idem radsej do kina ako keby som ho mal pozerat na nahravke z kamery...
PS: ked je film dobry, tak preco nepodporit tvorcov?
Co je to 100 korun, ked mozes mat film v plnej kvalite na velkom platne a s vybornym zuvkom...
Ja do kina chodim na preverene tituly a kedysi, ked som mal pomalsi internet, tak som chodil aj do pozicovne. Teraz som filmy prestal pozeravat a uprednostnujem stiahnutie dvd ripu. A ked chcem nejaky film vidiet cim skor, tak idem radsej do kina ako keby som ho mal pozerat na nahravke z kamery...
PS: ked je film dobry, tak preco nepodporit tvorcov?
Nuž tak pri počte filmov, ktoré pozriem trebárs do mesiaca by som za to isté v kine dal minimálne 5000 - a to akože ďakujem pekne, ale ani bohovy... posledne som bol v kine po takmer po pol roku na The Dark Knight... to som chcel vidieť v kine - ale obyčajné rádové filmy... načo sa trepať niekam do mesta do kina či požičovne ak to môžem mať za 5 minút stiahnuté v compe a pozerať pekne doma?GothaR napísal:Swayne: hlavne pri tretej otazke posobis dost obmedzene.
Tiež nepozerám nejaké CAM ripy či TSka... počkám si prinajhoršom na R5. A tvorcov filmov podporujem inými spôsobmi... ak sa mi film naozaj páčil, tak si kúpim DVDčko, s tým nemám problém. No ako som už povedal, nebudem vyhadzovať prachy na každú hlúposť
-
Lyson2580q
Zablokovaný
-
Lyson2580q
Zablokovaný
MPEG2 sa časom už prestane používať... začína sa nástup HD (MPEG4). Osobne necítim žiadnu potrebu sťahovať DVD pre nejaké menu, ktoré mi je zbytočné, pre bonusy či výber viacerých jazykov alebo titulkov - stiahnem avi v jazyku aký chcem + titulky aké chcem
Rovnako to platí aj pri x264
Ak by som si mal vybrať medzi sťahovaním DVDčka a mkv o rovnakej veľkosti, tak 100% si vyberiem mkv.
Ale toť iba môj osobný pohľad na vec...
Ale toť iba môj osobný pohľad na vec...
-
Lyson2580q
Zablokovaný