Vas nazor na warez

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
PFCOOLER
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Vas nazor na warez

Príspevok od používateľa PFCOOLER »

Warez je vec, ktorá by nemala/nesmie zaniknúť. Je to jedna z tých slobodných častí v dnešnom svete (Pretože samotný internet prestáva byť)...
Sťahujem všetko, a čo sa mi páči a neskôr na to narazím v obchode, tak si to aj kúpim (lebo tým podporím autora)..ale to nebýva často :P ..
Warez môže zaniknúť len tak, že by všetci sťahovali a nikto nekupoval = nikto by nič netvoril. Našťastie sa na tejto planéte nájde stále zopár ľudí, kt. iba kupujú..avšak neviem si predstaviť napríklad ďaľšiu generáciu..hm..
ale to už nieje moja vec. ^^

Torrentz powa :smt059
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Holubar napísal:1/Stiahli ste uz niekedy nieco nelegalne z internetu?
2/Aky mate na to nazor?
3/Ak ste "vlastnikom" ilegalnych suborov, mate v plane ich niekedy zlegalizovat zakupenim licencii alebo originalov?
4/Z akeho dovodu uprednostnujete stahovanie pred kupou?
5/Ocitli ste sa uz v situacii, ked niekto iny pouzival/prezentoval/pomahal si/dosiahol nejake vysledky prave vdaka vasej praci a to bez vasho vedomia ci dovolenia?

1) strasneeeeeeee mnozstvo suborov, prakticky originalne mam len cd (dvd) co boli pri dakom casaku. Navse premium ucty ci torrenty su za babku.. Raz som si este niekedy v 1997 ci 8 kupil CD Blumchen :D.
2) nezamyslam sa nad tym, nechcem mat blby pocit.
3) NIE, mozno jedine by som nad legalizaciou uvazoval v pripade hier (filmov, hudby), kt. sa mi strasne pacili napr. uvazujem ze si kupil originalku FAR CRY 1.. Ale na druhej strane by sa mi aj tak len povalovala kdesi na policke, tak este uvidim..
4) Cena samozrejme je hlavna pricina, ale je tu aj pohodlnost a dostupnost niektorych titulov. Pri stahovani nemusim pohnut pomaly ani prstom
Iron-Eddie
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Iron-Eddie »

1/Stiahli ste uz niekedy nieco nelegalne z internetu?
2/Aky mate na to nazor?
3/Ak ste "vlastnikom" ilegalnych suborov, mate v plane ich niekedy zlegalizovat zakupenim licencii alebo originalov?
5/Ocitli ste sa uz v situacii, ked niekto iny pouzival/prezentoval/pomahal si/dosiahol nejake vysledky prave vdaka vasej praci a to bez vasho vedomia ci dovolenia?
1. Áno :psssst:
2. Ak si to niekto stiahne výlučne pre osobnú potrebu, tak mi je to jedno. Vadí mi, iba ak to niekto robí vo veľkom a pokúša sa na tom "zarábať".
3. Áno, a aj priebežne kupujem (hoci zatiaľ si nemôžem všetko dovoliť, takže väčšinou skôr v budúcnosti...)
4. Vyššie uvedené (finančné dôvody), občas aj nedostupnosť diela (originálu)... A pri filmoch je to tak trochu aj "odpor" k reklamám...
5. Našťastie nie (a dúfam, že podobné ani nezažijem)

(ospravedlňujem sa, ak som tu už ja niečo podobné spomínal...)
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re:

Príspevok od používateľa moosha »

moosha napísal:1/Stiahli ste uz niekedy nieco nelegalne z internetu?
> ano
2/Aky mate na to nazor?
> keby nebolo warezu, mozno tu ani nie som, no som si vedomy moznych nasledkov
> uz som aj tak urobil, Vista Home Basic, najprv stiahnuta a potom na NB OEM verzia
> financie, programy, ake pouzivam nekupim v hociakej predajni HWSW ale musel by som to brat z eshopu, a tym padom aj cakat
> ano, na informatike :roll: , n00bz :-D
Po skoro dvoch rokoch som nejakym sposobom dospel a moj nazor sa viac-menej zmenil, tak si dam dotaznik este raz :)

1/Stiahli ste uz niekedy nieco nelegalne z internetu?
> ano
2/Aky mate na to nazor?
> wrz je fenomen, vzdy bude a ak by zanikol, tak by to bolo nieco velmi zleee :). Ma svoju scenu, ktora funguje podla striktnych pravidiel a svojim sposbom je krasny :). A podla mna by skor zanikla legalna distribucia ako samotny wrz :P
> pri software som tak urobil akurat pri Windowse, ktory bol predinstalovany v laptope (aj to som s tou Vistou nevedel vydrzat tak som tam drbol cracknute XP...), ale kupujem si pomerne casto hudobne CDcka... aspon trocha podporim umelcov a ja mozem mat FLACko, booklet a o desat rokov si budem pripominat stare dobre casy :). Taktiez mam asi 10 hier kupenych na Steame, ale to preto, aby som mohol hrat online bez problemov (CS 1.6, CS:CZ, TF2, Audiosurf, Doom, etc.)
> financie samozrejme... ale taktiez nevidim dovod preco by som si mal kupovat nejaky videoconverter, ktory vyuzijem trikrat do roka. Jediny program, ktory vyuzivam takmer kazdodenne je Photoshop - a aj ten si urcite raz kupim.
> stale ostava ta informatika :D
Napísať odpoveď