//To mame 300 sekund tak aj keby ti stahovalo 3 mb/s tak to mame 900mb.
Vas nazor na warez
-
Lyson2580q
Zablokovaný
-
Lyson2580q
Zablokovaný
MPEG2 sa časom už prestane používať... začína sa nástup HD (MPEG4). Osobne necítim žiadnu potrebu sťahovať DVD pre nejaké menu, ktoré mi je zbytočné, pre bonusy či výber viacerých jazykov alebo titulkov - stiahnem avi v jazyku aký chcem + titulky aké chcem
Rovnako to platí aj pri x264
Ak by som si mal vybrať medzi sťahovaním DVDčka a mkv o rovnakej veľkosti, tak 100% si vyberiem mkv.
Ale toť iba môj osobný pohľad na vec...
Ale toť iba môj osobný pohľad na vec...
-
Lyson2580q
Zablokovaný
-
Sagittarius
Guru
Re: Vas nazor na warez
1. Áno.Holubar napísal:1/Stiahli ste uz niekedy nieco nelegalne z internetu?
2/Aky mate na to nazor?
3/Ak ste "vlastnikom" ilegalnych suborov, mate v plane ich niekedy zlegalizovat zakupenim licencii alebo originalov?
4/Z akeho dovodu uprednostnujete stahovanie pred kupou?
5/Ocitli ste sa uz v situacii, ked niekto iny pouzival/prezentoval/pomahal si/dosiahol nejake vysledky prave vdaka vasej praci a to bez vasho vedomia ci dovolenia?
2. Keby na Slovensku mali zavierať ľudí, ktorý používajú nelegálny softvér, tak by bolo vo väzniciach viac ľudí ako na slobode.
3. Možno.
4. Lepšia dostupnosť, cena. A na čo mám kupovať niečo, čo sa mi nebude páčiť a nikdy to v konečnom dôsledku nevyužijem.
5. Neviem o tom.
-
Lyson2580q
Zablokovaný
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
GothaR: Film vo velmi dobrej kvalite mam aj na PC a ak ma AC3 zvuk, tak nie je problem. Navyse ja som typ divaka, ktory si na HD kvalitu ci ine vysoke rozlisenie nepotrpi, rovnako ani na zvuk, takze mne staci bohapuste DVDrip ci HDTVrip a stereo zvuk, aby som si film ci serial pozrel a vychutnal. Filmy, ktore ma zaujimaju su na nete aj tak skor ako u nas v kine, zivy priklad su Simpsonovci z minuleho roku. Tretina miest na Slovensku ho vysielala hned, tesil som sa, ze na to pojdem do kina, no nestalo sa tak, pretoze u nas sa vysielal az po dvoch ci troch tyzdnoch a tak som si ho stiahol z netu a pozrel doma. I ked som skoro rok rozpraval, ze pojdem do kina na ten film, tak som napokon nesiel, pretoze bol v kine neskoro a ja som si ho pozrel doma, navyse ako som si ho pozrel, tak ma neuputal natolko, aby som za neho zaplatil vstup do kina. To je zaroven aj odpoved na tvoju otazku, ze preco nepodporit tvorcov, ked je dobry film..., mno ako mam vediet, ci je film dobry? Nie vzdy suhlasim s nazormi divakov na internete, takze kym ho neuvidim, tak tomu neuverim a ked film uz uvidim, tak nemam zaujem si ho o par dni pozriet opat v kine. Naposledy som bol v kine mozno niekedy pred tromi mesiacmi ci kedy to bolo, bol som v kine s kamaratkou na nejakej rozpravke, ktora ma nebavila, nehovoriac o tom teple v kine. Este som som neplatil to vstupne ja 
Hojko: ja ta chapem, u nas boli Simpsonovci hned, tak som isiel
Ale vacsinou staci pozriet na csfd.cz a ked tam ma film cez 80%, tak sa kino oplati. Ale zabudol som spomenut jednu vec - do kina by som nesiel napriklad na nejaku dramu, preferujem nieco akcnejsie alebo potom komedie. Je to prave tym, co si spomenul - ze na normalny film staci rozlisenie dvdripu, ale napriklad taki Transformers boli v kine zazitkom, podobne ako Vojna svetov, atd.
S týmto by som nesúhlasil - nie je to tak vo všetkých prípadoch predsa... každý má iný vkus a niečo čo sa páči iným sa nemusí hneď páčiť aj mne. Napríklad včera: pustil som si film The Air I Breathe, ktorý má na CSFD síce dobré hodnotenia, no mňa osobne to nudilo, keďže Crash tu bol už dávnejšie. Je to otázka vkusu.GothaR napísal:Ale vacsinou staci pozriet na csfd.cz a ked tam ma film cez 80%, tak sa kino oplati.
Podľa mňa je to presne o tom ako hovorí hojko - v dnešnej dobe dať peniaze na niečo o čom si nie si istý, že sa to oplatí... heh... no to sa neoplatí
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
GothaR: Nesuhlasim tak uplne. Skor ako divam film, tak pozriem hodnotenie na IMDB a CSFD, to je jasna vec a predpokladam, ze to robi asi vacsina filmovych fansmejkrov, ale nie vzdy to hodnotenie odpoveda tomu co divak chce vidiet. Kazdemu sa paci iny styl, ma svojich oblubenych a neoblubenych hercov, niekomu vadi dlzka filmu, inemu hudba. Prevazne vsak plati, ze sa da na to hodnotenie spolahnut, ale najdu sa vynimky. Napriklad posledny film, ktory mal slusne hodnotenie a nebavil ma, tak to bol In Bruges, taktiez Juno, Michael Clayton, A Simple Plan, ale i legendy ako Pulp Fiction a Requiem for a Dream. Pri komediach sa ale riadit hodnotenim IMDB ci CSFD moc neda, pretoze tam to byva casto len okolo 6.0, aj u horrorov byva chabe hodnotenie.
Komedie si vychutnam aj v kine, kedze sa tam nic nedeje, nie je tam potrebny zvuk ani velky obraz, ine je to napriklad uz u filmov s historickou tematikou, je fakt, ze tam je pozitok si to pozriet s poriadnym zvukom a na velkom platne.
Kto chce, tak si za to kino zaplati a kto nie, tak si nezaplati. Mas to to iste ako v pripade hudby, urcite pocuvas hudbu, nakolko to vidim na Last.FM a nemyslim si, ze mas vsetko pokupene. Takze kto chce, tak si hru kupi, zaplati si kino alebo kupi film na DVD a taktiez si kupi CDcko svojej oblubenej kapely. Mozno som si zvykol na to, ze si tieto veci viem zohnat vsetky zadarmo a tak nevidim dovod za ne davat peniaze, ale zase peniaze dam vzdy, ked ma v centre zastavia s nejakou zbierkou, ci uz to bolo nedavno kvoli lesom, Dobry anjel, Liga proti rakovine... tu mi nie je problem hodit 50 korun, kedze viem, ze tie peniaze niekomu pomozu a Hollywood ma uz dost penazi, takze 70 korun za kino im moc nepomoze, navyse cast zhltne kino, distributor na Slovensko atd...
Komedie si vychutnam aj v kine, kedze sa tam nic nedeje, nie je tam potrebny zvuk ani velky obraz, ine je to napriklad uz u filmov s historickou tematikou, je fakt, ze tam je pozitok si to pozriet s poriadnym zvukom a na velkom platne.
Kto chce, tak si za to kino zaplati a kto nie, tak si nezaplati. Mas to to iste ako v pripade hudby, urcite pocuvas hudbu, nakolko to vidim na Last.FM a nemyslim si, ze mas vsetko pokupene. Takze kto chce, tak si hru kupi, zaplati si kino alebo kupi film na DVD a taktiez si kupi CDcko svojej oblubenej kapely. Mozno som si zvykol na to, ze si tieto veci viem zohnat vsetky zadarmo a tak nevidim dovod za ne davat peniaze, ale zase peniaze dam vzdy, ked ma v centre zastavia s nejakou zbierkou, ci uz to bolo nedavno kvoli lesom, Dobry anjel, Liga proti rakovine... tu mi nie je problem hodit 50 korun, kedze viem, ze tie peniaze niekomu pomozu a Hollywood ma uz dost penazi, takze 70 korun za kino im moc nepomoze, navyse cast zhltne kino, distributor na Slovensko atd...
No hudba je jasna, tam zaplatene nemam skoro nic, az na 2 originalne cd slovenskych kapiel
Pri hudbe je problem, ktory sme uz kdesi preberali - original nevie zakaznikovi ponuknut nieco naviac. Ak si vsak kupis listok do kina, tak mas k dispozicii lepsi zvuk a obraz ako mozes mat doma(ak nemas vlastnu kinosalu
). Ak by som mal s kym chodit do kina, tak by som chodil castejsie, lebo teraz je to tak, ze musim vsetkych ukecavat a aj tak sa nikomu nechce.
K imdb - poznam, ale sam som sa presvedcil, ze hodnotenie tam malokedy zodpoveda mojim dojmom, na csfd je to omnoho lepsie. Pripisujem to trochu inej mentalite v CR-SR.
K imdb - poznam, ale sam som sa presvedcil, ze hodnotenie tam malokedy zodpoveda mojim dojmom, na csfd je to omnoho lepsie. Pripisujem to trochu inej mentalite v CR-SR.
No presne tu si to vystihol. Dnes je to práve o tomto... Filmy v kine nie sú len o tom filme - je to akýsi spoločenský zážitok, ide o to "byť v tom kine", vychutnať si film v prítomnosti niekoho. Zvykol som častejšie chodievať na filmy do kina s kočkou - rozišli sme sa - mám chodievať do kina sám? No iste...GothaR napísal:Ak by som mal s kym chodit do kina, tak by som chodil castejsie, lebo teraz je to tak, ze musim vsetkych ukecavat a aj tak sa nikomu nechce.
WAREZ
Viacerí ste sa tu vyjadrovali k hudbe a filmom ako k warezu. Co som pozeral autorsky zakon 618/2003 (napr na www.zbierka.sk) tak tam v §24 bolo pisane co sa rozmnozovat moze a nikde nebola zmienka o filmoch alebo hudbe ako o vynimke ktora by sa nemala stahovat. Preto by som sa rad opytal co si o tom myslite. Ci je warez podla vas iba software alebo aj hudba, filmy...
1/Stiahli ste uz niekedy nieco nelegalne z internetu?
2/Aky mate na to nazor?
3/Ak ste "vlastnikom" ilegalnych suborov, mate v plane ich niekedy zlegalizovat zakupenim licencii alebo originalov?
5/Ocitli ste sa uz v situacii, ked niekto iny pouzival/prezentoval/pomahal si/dosiahol nejake vysledky prave vdaka vasej praci a to bez vasho vedomia ci dovolenia?
1. Ano
2. Preco nie, ak si to chce niekto vyskusat a planuje to skusat dlhsie ako je skusobna doba vymedzena autorom softu.
3. Mno ziadne ilegal momentalne nemam, inak snazim sa hladat alternativy vo freeware softoch, ale nie vzdy najdem, co hladam.
4. Chcem to vyskusat a preto to stiahnem rovno aj s crackom. Cital som, ze trialware ci shareware zanechaju vo win registri zapis a ten tam je aj po odinstalovani a moze sposobit problemy v systeme. Preto nestahujem tieto skusobne verzie.
5. Nie
2/Aky mate na to nazor?
1. Ano
2. Preco nie, ak si to chce niekto vyskusat a planuje to skusat dlhsie ako je skusobna doba vymedzena autorom softu.
3. Mno ziadne ilegal momentalne nemam, inak snazim sa hladat alternativy vo freeware softoch, ale nie vzdy najdem, co hladam.
4. Chcem to vyskusat a preto to stiahnem rovno aj s crackom. Cital som, ze trialware ci shareware zanechaju vo win registri zapis a ten tam je aj po odinstalovani a moze sposobit problemy v systeme. Preto nestahujem tieto skusobne verzie.
5. Nie