Vlastenecky zákon
-
cuteSTYLE69
Zablokovaný
Re: Vlastenecky zákon
Radšej utierať riť aristokratom v UK ako pchať sa do riti "aristokratom" na Slovensku
.
To ci si alebo nie by si mal nechat na posudenie ostatnych. Kazdopadne sa mi zda ze nemas ani jasno v tom co je stat a co narod, takze strata casu s tebou viest nejaku diskusiu.cuteSTYLE69 napísal:Ja sa otáčam ale nemyslím si, že národná hrdosť má niečo s týmto spoločné. Materialista som, individualista možno v niečom ale sebec určite nie !
1. Zákon vás do ničoho nenúti. Ani do vlastenectva, ani do spievania, ani k hrdosti.
2. To, či ste hrdý na vlasť, či ju lúbite alebo nenávidíte, JE ÚPLNE JEDNO, je to len váš názor/postoj, s "vlasteneckým zákonom" to Vôbec nesúvisí
3. Len tak spomínať Maďarov, Židov, Tisa, je odveci, "vlastenecký zákon" sa k nim nevyjadruje. To či ich (ne)máte radi a čo si o nich myslíte, je len váš osobný postoj/názor. Nikto vám ho neberie a nehovorí, že je nepravdivý a zlý.
4. Protestovať proti tomuto zákonu z NEOBJEKTíVNYCH príčin (vlastenectvo, nútenie, lebo SNS) a nie z objektívnych (odkiaľ zoberú financie) JE ZBYTOČNÉ, hlúpe, bezpredmetné, na nič
5. Čítal si ten zákon? Ja viem, že nie, ale počul, čítal si a spravil si si názor z toho, čo o tom zákone informovalo.
6. Ak vám vadí hymna, vlajka, preabula, tak ju ignorujte. Je to úplna prkotina, aby ste sa rozčulovali.
7. ako siedme by som sem mal niečo dať, no neviem čo, nevadí
2. To, či ste hrdý na vlasť, či ju lúbite alebo nenávidíte, JE ÚPLNE JEDNO, je to len váš názor/postoj, s "vlasteneckým zákonom" to Vôbec nesúvisí
3. Len tak spomínať Maďarov, Židov, Tisa, je odveci, "vlastenecký zákon" sa k nim nevyjadruje. To či ich (ne)máte radi a čo si o nich myslíte, je len váš osobný postoj/názor. Nikto vám ho neberie a nehovorí, že je nepravdivý a zlý.
4. Protestovať proti tomuto zákonu z NEOBJEKTíVNYCH príčin (vlastenectvo, nútenie, lebo SNS) a nie z objektívnych (odkiaľ zoberú financie) JE ZBYTOČNÉ, hlúpe, bezpredmetné, na nič
5. Čítal si ten zákon? Ja viem, že nie, ale počul, čítal si a spravil si si názor z toho, čo o tom zákone informovalo.
6. Ak vám vadí hymna, vlajka, preabula, tak ju ignorujte. Je to úplna prkotina, aby ste sa rozčulovali.
7. ako siedme by som sem mal niečo dať, no neviem čo, nevadí
Hm, tym ze spievanie nie je povinne ste ma zaskocili, bol som v tom ze to tam je. V tom pripade zasa proti tomu zakonu nejake velke vyhrady nemam, azda okrem toho financovania, ale keby sme sa mali nad takym niecim na Slovensku pozastavovat, rychlo by nas to prestalo bavit...
Pises voloviny. Pokial su tu ako sam priznavas objektivne priciny, protesty nie su zbytocne.4. Protestovať proti tomuto zákonu z NEOBJEKTíVNYCH príčin (vlastenectvo, nútenie, lebo SNS) a nie z objektívnych (odkiaľ zoberú financie) JE ZBYTOČNÉ, hlúpe, bezpredmetné, na nič
No to spievanie ten zákon vôbec neobsahuje, to sa len šíril taký pekný mýtus.
Síce v tom pôvodnom znení bolo zakomponované aj spievanie, ale to sa upravilo iba na počúvanie.

Síce v tom pôvodnom znení bolo zakomponované aj spievanie, ale to sa upravilo iba na počúvanie.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
v kazdom dobrom socializme ma predsa viset na stene Führerova fotka (neviem ci to u nas bude Fico, alebo Ivan), na budovach institucii ma viat vlajka a ludia si maju pospevovat budovatelske songy, aby vedeli ze su zjednoteni ako narod aj stat
a teraz vazne ... skutocne zas potrebujeme byt za ocasov pred celym svetom ? ... nutene vlastenectvo ? wtf ? kazdy sa smial z gottwalda visiaceho nad tabulou a dnes taku myslienku niektori velebia
.... kde zobereme prachy, aby sme prispeli kazdej institucii na vhodne insignie ? kto a akym sposobom bude takyto "zakon" kontrolovat, pripadne vynucovat (skola dostane pozicku, nepouzije ju na co ma a potom dostane pokutu ? zaujimave kedze je statna
) ... su to zbytocne vyhodene prostriedky, ci uz financne alebo casove 
... skutocne sme narod takych chu****, ze nemame co ine a dolezitejsie v tomto state zlepsovat ? keby sme neboli lepmpli, tak by sme na seba a svoj stat resp. narod mohli byt hrdi
...
a teraz vazne ... skutocne zas potrebujeme byt za ocasov pred celym svetom ? ... nutene vlastenectvo ? wtf ? kazdy sa smial z gottwalda visiaceho nad tabulou a dnes taku myslienku niektori velebia
... skutocne sme narod takych chu****, ze nemame co ine a dolezitejsie v tomto state zlepsovat ? keby sme neboli lepmpli, tak by sme na seba a svoj stat resp. narod mohli byt hrdi
Nepíšem voloviny, viem dobre čo píšem.eMPiko napísal: Pises voloviny. Pokial su tu ako sam priznavas objektivne priciny, protesty nie su zbytocne.
Priznávam, že protesty založené z objektívnych príčin nie sú zbytočné. Sú niekedy potrebné, ale to sa vôbec nevylučuje s tým, čo som povedal: Protestovať proti HOCIČOMU z NEOBJEKTíVNYCH (aj neexistujúcich) príčin je zbytočné. Čo myslíš, protestuje sa proti vlasteneckému zákonu lebo nie sú peniaze na školstve alebo kvôli tomu, že sú ľudia nútený spievať hymnu, byť vlastencami, byť poslušnou ovečkou (niekoho)???
Ja osobne by som protestoval za dobrú, rozumnú, múdru vec.
A paradox je, že ľudia vôbec neprotestovali, keď ich štát bol okrádaný.
V českej republike sú na stenách tried prezidenti až doteraz a že by boli až takí veľký socialiticki štát,... je to skôr tradícia z čias rakúska uhorskanordkapp_pb napísal:v kazdom dobrom socializme ma predsa viset na stene Führerova fotka (neviem ci to u nas bude Fico, alebo Ivan), na budovach institucii ma viat vlajka a ludia si maju pospevovat budovatelske songy, aby vedeli ze su zjednoteni ako narod aj stat![]()
a kedysi dávno som počul že na cirkevných školách sa musia každý týždeň modliť tak keď niekto chodí na štátnu tak potom nech sa nesťažuje že si každý týždeň vypočuje v škole hymnu,.. to až tak veľmi ľudom trhá ta hymna uši?
Tu nejde len o pocuvanie hymny a tiez podla mna nikomu hymna nevadi sama o sebe, problem je v tom, ze to nariadili zakonom a v tom, ze v case ked skoly nemaju peniaze na ucebnice, tak musia nakupovat vlastenecku vybavu do tried.
zaspievajme si. http://www.youtube.com/watch?v=tYV714zD ... r_embedded
vcelku pekna verzia. dufam ze ju budu pustat aspon raz do mesiaca nech tych narodovcov klepne pepka hned na pociatku
vcelku pekna verzia. dufam ze ju budu pustat aspon raz do mesiaca nech tych narodovcov klepne pepka hned na pociatku
3PO napísal:zaspievajme si. http://www.youtube.com/watch?v=tYV714zD ... r_embedded
Teba len zbaviť občianstva a poslať do Maďarska, keď takto obdivuješ maďarský jazyk. Mohol by si tam zostať doživotne na výmennom pobyte.
Ďalšia konina. Pár korún sa všade nájde. Myslím si že peniaze venované na slovenské symboly narozdiel od slobodomurárskych knižiek sú investované ešte celkom dobre.Re: Vlastenecky zákon
Tu nejde len o pocuvanie hymny a tiez podla mna nikomu hymna nevadi sama o sebe, problem je v tom, ze to nariadili zakonom a v tom, ze v case ked skoly nemaju peniaze na ucebnice, tak musia nakupovat vlastenecku vybavu do tried.
Veď aj tu na fóre vidím, čo z vás tie učebnice urobili, takže si myslím že kupovanie učebníc by bola väčšia debilina
Keď mal výjsť dejepis pre školy od Ďuricu každý portestoval, načo sú nám nové a vraj zaujaté knihy, teraz zrazu potrebujeme nové knihy a štátne znaky či vlajky sú vyhodené peniaze. To že sa milióny strácajú V SDKú, to už zrazu nikomu neprekáža.
My vidime co z teba urobilo prilisne pozeranie na vlajku a caste pocuvanie hymny. A takto maju dopadnut vsetci ziaci a studenti? S panom bohom, bez racej vlastenecky rozsirovat hranice svojho milovaneho statu smerom na madarske uzemie.IvanSk napísal: Keď mal výjsť dejepis pre školy od Ďuricu každý portestoval, načo sú nám nové a vraj zaujaté knihy, teraz zrazu potrebujeme nové knihy a štátne znaky či vlajky sú vyhodené peniaze. To že sa milióny strácajú V SDKú, to už zrazu nikomu neprekáža.
Koľko vlastne stojí taká vlajka a znak? Naša škola má 5blokov + niaké priestory navyše(telocvična, plaváreň, posilka atď). Každý blok má 7 poschodí a na každom poschodí je niekoľko učební(zvyšok sú kancle alebo inak využité priestory). Podľa mňa tam je aspoň 150 miestností ak nie viac ktoré budú potrebovať takéto úpravy. Myslím že to bude pekný výdavok pre školu.
Kybelvody: Možno keby sa viac ľudí pozerá na tú vlajku tak by im bolo ľúto okrádať vlastný štát a nepchať sa do zadku kadekomu kto zamáva eurami, čo by zrejme malo za následok, že by nám bolo všetkým lepšie.
predstav si ze sa nenajdu, na vychode existuju skoly, ktore nemaju ani len zavesy, aby sa mohli zatiahnut, ked prazi slnkoIvanSk napísal:Ďalšia konina. Pár korún sa všade nájde. Myslím si že peniaze venované na slovenské symboly narozdiel od slobodomurárskych knižiek sú investované ešte celkom dobre.
a to nehovorim, ze existuju skoly, kde nie je skolsky rozhlas, pripadne je nefunkcny...
ako spravny vlastenec by si mal podporovat vzdelanost naroda, taketo "debiliny", ake pises, moze vypustit z huby len "debil"IvanSk napísal:Veď aj tu na fóre vidím, čo z vás tie učebnice urobili, takže si myslím že kupovanie učebníc by bola väčšia debilina![]()
zaujate knihy su horsie ako ziadne, kedze manipuluju zasadne informacie z minulostiIvanSk napísal:Keď mal výjsť dejepis pre školy od Ďuricu každý portestoval, načo sú nám nové a vraj zaujaté knihy, teraz zrazu potrebujeme nové knihy a štátne znaky či vlajky sú vyhodené peniaze. To že sa milióny strácajú V SDKú, to už zrazu nikomu neprekáža.
peniaze chybaju na dolezitejsie veci ako vlajka a preambula v kazdej triede, nedokazes pochopit tuto zakladnu a jednoduchu informaciu?
beardie: My keď sme chceli aby na nás na strednej nepražilo slnko tak sme si museli kúpiť žalúzie. To neznamená, že vlajka do každej triedy by bola chu****, i keď pre deti to je asi zbytočnosť, lebo by sa snou asi nahánali skorej. Ďalej tie bludy, čo sa šíria mediami a aj v učebniciach sú strašneeeee hovadiny, lebo to nie je možne aby bol daky nezaujatý človek a povedal ano takto a takto to bolo. Každý vie, že hitler bol chorý človek a všade sa píše o jeho zverstvách, čo si myslím, že je samozrejme OK ale v žiadnej učebnici som nevidel nič o zverstvách, ktoré robil komunizmus, nie je dakde chyba ? A to je len jeden z mnohých príkladov, že veľa vecí opisujú učebnice milne a to najmä dejepisne.
prepac ivan ale snazil som sa ovladnut ten pocit ti to napisat ale uz dlhsie to nejde... prosim ta co si ty za cloveka? s niekym ako si ty som sa este nestretol... vsetkych posielas do madarska, do zahranicia, najradsej by si vsetkym pobral obcianstvo a podobne... ak som spravne pocital tak s tebou vas je tu 4 max. 5 co mate taketo podobne nazory v ohladoch multikulturalizmu, zidovstva, narodovectva a podobne... a oproti tebe je asi 20 ludi (len v tejto teme) co maju ist prec? vies nemozem si pomoct ale demokracia a zakony vacsiny nepustia... trepes tu o neopodstatnenosti protestov ale sam sa nezamyslis nad tym kolko to bude stat a tak isto sa nezamyslas nad tym kde su nase demokraticke principy... ale holt to tebe asi tazko vysvetlim...IvanSk napísal:
Teba len zbaviť občianstva a poslať do Maďarska, keď takto obdivuješ maďarský jazyk. Mohol by si tam zostať doživotne na výmennom pobyte.
Ďalšia konina. Pár korún sa všade nájde. Myslím si že peniaze venované na slovenské symboly narozdiel od slobodomurárskych knižiek sú investované ešte celkom dobre.
Veď aj tu na fóre vidím, čo z vás tie učebnice urobili, takže si myslím že kupovanie učebníc by bola väčšia debilina![]()
Keď mal výjsť dejepis pre školy od Ďuricu každý portestoval, načo sú nám nové a vraj zaujaté knihy, teraz zrazu potrebujeme nové knihy a štátne znaky či vlajky sú vyhodené peniaze. To že sa milióny strácajú V SDKú, to už zrazu nikomu neprekáža.
nechcel by si si pohladat nejaky utulny ostrov, vystahovat sa a nepostit tam nikoho iba toho kto s tebou bude suhlasit? zaved si diktaturu... kazde rano pochoduj spievaj si svoju hymnu oblec sa do zastavy... mne je to jedno... mozno budes stastny... inak sa prisposob... zijes v modernej spolocnosti a podla toho sa spravaj...
ach... ako by bolo potrebne niekedy pouzit ostrakizmus...
EDIT kto si este nevsimol ako moze byt na svk postavene vsetko na hlavu, tak nech sa paci : http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... -deti.html
-
cuteSTYLE69
Zablokovaný
No tak to už hejrozpravka napísal:
EDIT kto si este nevsimol ako moze byt na svk postavene vsetko na hlavu, tak nech sa paci : http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... -deti.html
rozpravka napísal: nechcel by si si pohladat nejaky utulny ostrov, vystahovat sa a nepostit tam nikoho iba toho kto s tebou bude suhlasit? zaved si diktaturu... kazde rano pochoduj spievaj si svoju hymnu oblec sa do zastavy... mne je to jedno... mozno budes stastny... inak sa prisposob... zijes v modernej spolocnosti a podla toho sa spravaj...
-
Sagittarius
Guru
A ináč, čo sa týka tých učebníc, tak tie musia kupovať aj vďaka Mikolajovej reforme školstva.
prepac ivan ale snazil som sa ovladnut ten pocit ti to napisat ale uz dlhsie to nejde... prosim ta co si ty za cloveka? s niekym ako si ty som sa este nestretol... vsetkych posielas do madarska, do zahranicia, najradsej by si vsetkym pobral obcianstvo a podobne...
Mimochodom asi ti uniklo, čo tu niektorí z uživateľov postol....nejakú verziu madarčiny a ich hymnu ako provokáciu na Ivana....kam ma takýchto ľudí posielať...ja by som ho poslal do horúceho pekla...čo majú tie paprikové xichty so zákonom o vlastenectve v SR
dúfam, že si do tej uzkej skupiny zaradil aj mňa ale hlásim sa iba k veciam týkajúcim sa tohto zákona....neviem, podľa čoho usudzuješ, že tí 4 alebo 5 useri majú rovnaké názory aj v otázkach multikulturalizmu, židovstva....ked táto tema je o vlasteneckom zákoneak som spravne pocital tak s tebou vas je tu 4 max. 5 co mate taketo podobne nazory v ohladoch multikulturalizmu, zidovstva, narodovectva a podobne... a oproti tebe je asi 20 ludi
...vies nemozem si pomoct ale demokracia a zakony vacsiny nepustia
demokracia a zakony väčšiny nepustia????? sa uvedomuješ čo píšeš prakticky si potvrdil, že čo je schválene, je ako sväté písmo....ved parlamentná väčšina schválila zákon, takže o čom sa tu vyjadruješ, zákon schválilo 77 poslancov, a tých predsa do zákonodarneho zboru niekto prekružkoval a nebolo tých ľudí iba 5 či 20....
fakt, keby si si neprečítal jednú opravnenú výhradu (finančn zaťaženie) tak tvoj príspevok nemá absolútny zmyseltrepes tu o neopodstatnenosti protestov ale sam sa nezamyslis nad tym kolko to bude stat a tak isto sa nezamyslas nad tym kde su nase demokraticke principy... ale holt to tebe asi tazko vysvetlim...
Prečo neprotestuješ proti zlým podmienkam v zdravotníctve, nízkym príjmom zdravotných sestier a lekárov..toto je profesia, ktorá zachranuje ľudske životy a nie tam nejaké vlajočky a znaky.....prečo také banalnosti vadia tak ľudom
spievaj si svoju hymnu
A tvoja ta hymna nie je???
A prečo by sa mal prispôsobiť on, ked zákon riadne legitímne prešiel v zákonodarnom zbore,, to ty sa prispôsob tým zákonom, ktoré sa schvalujú v republike ak si naivne myslíš že s demokratickými principmi neičo môžeš dosiahnuť....to len človek naivny, ktorý nemal možnosť v živote nič poriadne zažiť a nestretol si sa vôbec s reálnym svetom
tak točíš tu o modernej dobe a zrazu tu preferuješ ostrakizmus, čo patrí ešte do starovekeho Gréckaach... ako by bolo potrebne niekedy pouzit ostrakizmus...