vlastná WIFI sieť

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
sundevil
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa sundevil »

cim vyssia frefvencia tym ma signal vyssi utlm ked prechadza napr. cez steny, teda wifi co ma 2.4ghz sice prejde cez nejaku stenu a cez panelak uz len s problemami
QyncY
Expert
Expert

Príspevok od používateľa QyncY »

Na akom princípe potom fungujú tí WIFI provideri, veď to nemôžu s tým rádať, že ich klient bude mať priamu viditeľnosť na ich vysielač a môžeš byť za "hocijakými hrubými stenamy" a budeš chytať dobre ich net, ne?
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

ked si v panelaku, obycajne maju podmienku, ze si u nich musi dat net aspon par ludi a este si musia dat aj viaznost, obycajne 2 roky, potom sa dohodnu so spravcom a na strechu hodia apcko a k ludom to do bytov natahaju normalnou lankou - tpckom. A ked byvas v rodinnom dome tak ti pridu zmerat aky mas signal ich apciek a potom na zaklade tohoto meradia, ak budes mat obstojny signal ti oni predaju antenu + HW alebo si mozes sam kupit antenu + potrebny hw
mailinator
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mailinator »

Wifi moze fungovat aj na odrazeny signal (napr. od ineho panelaku).
Samuell
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Samuell »

mailinator napísal:Wifi moze fungovat aj na odrazeny signal (napr. od ineho panelaku).
Ale toto by som povedal je pekne svinstvo, lebo ak sa bude niekto v tom panelaku(cez ktory signal odrazas), tak mu to absolutne znemoznis.
Napísať odpoveď