WiFi pripojenie - Problém s routrom?

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
bulo
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa bulo »

ahojte nechcem zakladat novy topic ale mam podobny problem
na mojom PC je pripojeny router DLINK DSL-G84at

v dalsom pc je WIFI karta AIR LIVE WT-2000 PCI

počitace su od seba vzdialene asi cca 10-11 metrov cez jednu stenu a na ´´clientovi´´ pc s wifi kartou signal stale koliše :? skusal som rozne kanali ale nepomaha to :( :cry: pomoze kupa nakej malej anteny a pripojit ju k wifi karte? :roll:
Magic
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Magic »

No, ako riešenie môjho problému sa ukázalo, že stačilo upgradnut firmware. Aspoň zatiaľ mi to funguje, no musím poznamenať, že s tým routrom aj tak nie som spokojný... nekorektné správanie, slabý signál, ...
mademan
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mademan »

I router pribliziti budes, ked signal kolisati najdes, az potom stazovati budes !

bulo> ak ti to kolise na desktope, skus ho otocit tak, aby signal ku karte nemusel prechadzat krabicou pocitaca, pripadne si rovno nainstaluj netstumbler, a postni hodnotu SNR
Magic
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Re: WiFi pripojenie - Problém s routrom?

Príspevok od používateľa Magic »

Celkom zaujimave je, ze stale som mal problem s rychlostou pripojenia, co som pripisoval velkej vzdialenosti a slabemu signalu, no ukazalo sa po nainstalovani 7cky na pocitac namiesto XP, ze internet ide uplne bez problemov, plnou rychlostou. Zas sa nieco pokazilo za par dni po nainstalovani updatov a naposledy sa vsetko znovu upravilo po vypnuti broadcastovania SSID routrom.
Teraz cakam, kedy sa nieco znovu pokazi... skratka Siemens uz nechcem ani vidiet, no nechcel som ho menit hned po kupeni.
ab021
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa ab021 »

Mám WIFI pripojenie cez router. Sila signálu je cca 30%. Internet zatiaľ beží: upload 0,37 Mb/s, download 3,76 Mb/s, ping 35 ms. Čo ovplyvní sila signálu? 30% je dosť? THX
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

To 30% ti ukazuje aj keď si pri routri ? (AP) , k tvojej otázke či je 30% dosť ak teraz stabilný net aj pri 30% tak je to ok lebo kvalita signalu je v pohode , ak más prístup k tomu routru skus este zmeniť vysielací kanál napr na 9
ab021
Medium Star
Medium Star

Vysielací kanál je na 1. Tých 30% je prvý router (pri anténe) na kábli 20m od neho. Z neho ide do druhého routera a potom káblami do 3 PC. Musel som merať NB, nakoľko po druhom routri mi prvý nenačítalo.
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

precital som si to dva krát ale nechápem , cize vraví ze si nenameral pri druhom R. ale pri prvom na tých 30 % , skus zmeniť ten kanál napr na 9 .
RomanB
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RomanB »

Podľa toho akú normu tvoj router používa , aká velká je amplitúda vysielaneho signálu , teda aj velľkosť prekážky od , ktorej sa dokáže odraziť...
ab021
Medium Star
Medium Star

Ešte raz popíšem zariadenie: anténa 19db - router - 20 m káblom do druhého routera a z neho káblami do troch PC. Kanál nemôžem zmeniť, pretože poskytovateľ ide na jednotke a pri zmene kanála prestane ísť pripojenie.
RomanB
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RomanB »

Nechce sa mi čítať , celý topic , ale skúšal si novší firmware , prip. že by bola chyba v klientovy resp. vyskúšať silu signálu s iným zariadeníim ..
ab021
Medium Star
Medium Star

Ako by sa dala nastavením zvýšiť sila signálu(bez zmeny prestavenie antény)? Pri anténe mám router Air Live a z neho ide signál do routera Black Box.THX
Napísať odpoveď