Zabíjanie hudby
-
mastermind
VIP
kazdy mana to iny nazorprosex napísal:no ja napriklad mam na kupenie cd ale nehrozi aby som ho kupoval ked ho mozem mat zadarmo. Pre mna su aj dolezitejsie veci ako si kupovat cd-cka. Neviem si predstavit seba ako idem do music shopu a kupujem si cd. Nehrozi za tie peniaze co tam vyvalim sa pojdem radsej opit.
-
pinacolada
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
kamarat.tento vydavatel predava CDcka za 200 korun a nie 600.kapelam z toho ide drviva vacsina.on sa nevozi na bmw a tie kapely neziju z predaja CDciek ale z prace.predajom CD si aspon nieco privyrobia na aparaturu,vydanie CDcka a to su nemale sum.cubix napísal:mne je teda jedno ci ten chlap s titulom Mr. Vydavatel nebude mat na nove BMW. Vacsina kapiel ma napalovanie na haku - ved im sa aj tak dostane len minimalna ciastka z predaja CD. Ten komentar Mr. Vydavatela je mozno tak maximalne propaganda a nie snaha pomoct hudobnikom.
P.S. ked uz tak - vela spevakov ktorych pocuvam uz nezije tak im to asi uz bude jedno
neviem odkial mas taketo informacia ale budis...pinacolada napísal:kamarat.tento vydavatel predava CDcka za 200 korun a nie 600.kapelam z toho ide drviva vacsina.on sa nevozi na bmw a tie kapely neziju z predaja CDciek ale z prace.predajom CD si aspon nieco privyrobia na aparaturu,vydanie CDcka a to su nemale sum.
nikto nespravi pre nikoho nic zadarmo, vydavatelstvu je uplne jedno ci to je skutocne kvalitna hudba alebo je to totalny grc, ide len o peniaze. Musi sa to co najviac predat mase a to je asi tak vsetko, ak obcas aj vidis/pocujes dobru hudbu v masmediach tak to je len preto ze sa to komercne presadzuje.
a kamarat. tento vydavatel ide do kazdeho projektu s tym ze z toho vytrieska prachy a samotny interpret (aj ked to je samozrejme individualne a najdu sa vynimky ale...) uvidi len fakt ciastku z celkoveho zisku.
-
mathev
Star
stiahnem vypocujem, ked je kvalita tak kupim.
a tak som majitelom velkej zbierky slovenského hip hopu
co uz ked je na slovensku tolko kvalitneho....
najviac ma bavia ti vselijaki "umelci" ktori sa velice boja jak kopirovanie zabija hudbu pritom keby ich cd stalo za to aby si ho ludia kupili tak by nemali problem... predavat brak sa proste nevyplaca. bohuzial dovidenia
a tak som majitelom velkej zbierky slovenského hip hopu
co uz ked je na slovensku tolko kvalitneho....
najviac ma bavia ti vselijaki "umelci" ktori sa velice boja jak kopirovanie zabija hudbu pritom keby ich cd stalo za to aby si ho ludia kupili tak by nemali problem... predavat brak sa proste nevyplaca. bohuzial dovidenia
ved ked habera ma drahsie cd jak 50cent tak sa ani nedivim ze to ludia nekupuju
ale nasiel som jedno naozaj lacne cd pozrite
http://www.dunaj.sk/Hudba/Pop/Slovensko ... orie=7107/ to uz aj napalenie je drahsie 
-
DeFeAt
Medium Professional
aky mudry, a mas odkial ze sa robi na PCckach? niekedy sa robila, teraz to uz je nieco ine..Flinstone napísal:Na slovensky hip hop mam vlastny nazor ... asi taky ze aj skoda cdcka to napalit .. nic v zlom ale mne sa hudba robena na pocitaci nepaci ... kazdy sme inyale take nieco ako horkyze slize si kupujem originalky .... lebo mi to stoji za tie prachy ...
no ked sa ti to nepaci, tvoja vec, som radsej ticho..
14 dolarov? to nemozes tak prepocitavat..Steju napísal:v amerike som kupoval nove CDcka za 14 dolarov.. tak si to spocitajte
tu v priemere (brigada) zarobis tak 60sk a musis robit na CD 10 hodin kde v USA mas priemerne 10 dolarov a robis 1,5hod.
no za 1 1/2 mzdu v USA si tam kupis nike tricko (14-15 dolarov) a na slovensku tak ponozky..
a slovensku scenu (hlavne hip-hopovu) nepodporujem ani tak kupou CDciek ale navstevou na koncerte..
mimo ineho ponuky a tak..
DeFeAt, akakolvek hudba sa po nahrati elektronicky spracuje, aj ked dajme tomu ze slovensky hip hop je po hudobnej stranke len zvukovy zaznam, nie hudba tak aj tam co su tie zvuky na pozadi tak su dodane pocitacom. Teda vobec vsade to je, spevak sedi v studiu a maximalne tak on moze este okrem spevu hrat na jednom nastroji ale ajtak je to vsetko, ak je to cela skupina tak ti sice hraju ale ak by sa to neupravilo tak by museli este zavolat orchester na nahravanie takze skladba aspon z polovice zavisi na zvukarovi. Kazdy si hovori ze "ako on/ona pekne spieva" a pri tom ak by mali pocut iba cisto spev tak by asi z toho bol dobry grc.
Ostatne, neviem naco sa vydavaju este vobec CDcka, nech predavaju wavka po internete a maju pokoj a kto chce to mat na CD tak si to vypali tak ci tak a co sa tyka slovenskej sceny nie je tu co pocuvat, chyba tu viac skupin ala Ine Kafe.
Ostatne, neviem naco sa vydavaju este vobec CDcka, nech predavaju wavka po internete a maju pokoj a kto chce to mat na CD tak si to vypali tak ci tak a co sa tyka slovenskej sceny nie je tu co pocuvat, chyba tu viac skupin ala Ine Kafe.
-
DeFeAt
Medium Professional
samozrejme ze sa spracuje ale som to myslel tak, ze beaty sa nerobia na PC atd..Sheep napísal:DeFeAt, akakolvek hudba sa po nahrati elektronicky spracuje, aj ked dajme tomu ze slovensky hip hop je po hudobnej stranke len zvukovy zaznam, nie hudba tak aj tam co su tie zvuky na pozadi tak su dodane pocitacom. Teda vobec vsade to je, spevak sedi v studiu a maximalne tak on moze este okrem spevu hrat na jednom nastroji ale ajtak je to vsetko, ak je to cela skupina tak ti sice hraju ale ak by sa to neupravilo tak by museli este zavolat orchester na nahravanie takze skladba aspon z polovice zavisi na zvukarovi. Kazdy si hovori ze "ako on/ona pekne spieva" a pri tom ak by mali pocut iba cisto spev tak by asi z toho bol dobry grc.
jednoducho, tak ako kapela robi rytmiku a hudbu na nastrojoch v hiphopovych pesnickach hudbu robi DJ spojenim roznych zvukov a podla mna je to dost kreativne..
som reagoval na Flinstona
pretoze ked nie su prostriedky nie je technika, ked nie je technika, nie je zvukova kvalita;) bezny posluchac si ani nevie predstavit co vsetko sa da robit so zvukovou nahravkou, resp. co vsetko uz je robene na tom co pocuvame aby to znelo aspon tak dobre ako to znie(co je aj tak mnohokrat na uvazenie...ale to je uz kapitola)M142 napísal:a prečo by to, že je niekto nekomerčný znamenalo, že to musí byť zvukovo nekvalitná nahrávka?
Presne tak. Cim viac ma clovek prostriedkov, tym lespi zvuk sa da dosiahnut. Samozrejme je tu este jeden faktor a to, aky clovek robi mix a master nahravky. A je skutocne velmi vela moznosti ako sa da nahravka ozivit, urpavit alebo aj pokazit. Ale zaklad je jedno. Na vsetko potrebujes peniaze. Som zvedavy kto by chcel robit hudbu tak, ze by nahraval a vydaval CD z vlastnych nakladov...