begbeee napísal:Sapkowski je úžasný, čítam síce ešte len druhý diel Zaklínača - Čas opovržení ale už teraz viem, že je to naj fantasy čo som čítal.
Tolkien je profesionálny, technicky dokonalý.. Sapkowski to stvárnil oveľa ľudskejšie.. Nevynecháva sex, nadávky a tak podobne.
Čo sa týka obľúbenej postavy - Geralt určite a zatiaľ obe čarodejky Yennefer aj Triss Ranuncul - si ich predstavujem tak rajcovne
Mám od neho dosť e-bookov tak sa teším..
potom odporucam aj trilogiu veza blaznov, tiez fajnove poctenicko, clovek by si myslel ze vtom case zil, lebo jeho znalost rodov a uzemnych deleni toho casu je az dych beruca
hej carodejky nato kolko maju rokov (100+) boli vykreslene velmi rajcovne:D
Mne sa páči na tomto diele tá "ľudskosť", postavy robia chyby, vyvájajú sa.. Tolkien (mám ho načítaného kompletne všetko, čo vyšlo v slovenčine) ja ak to mám pravým menom nazvať taký "sterilný" (deti snáď nosili bociany a aj najpodlejší podliak mal vyjadrovanie ako slušne vychovaný človek)...
Naopak tu človek napr. na plese čarodejskej kapituly "cíti" tú povrchnosť, pretvárku a veľkú mieru elitárstva, králi sú vykreslení naozaj ako politici (zákulisné ťahy) a sa mi páči, že každá postava má "jazyk" primeraný svojmu postaveniu (vojak povie "naša šedá koruhva ide vždy na čele ako k***t do...") a tým viac to dostáva reálnejšiu podobu.
Bilingo napísal:Ak by uz nic ine nebolo nevadi. Neviete ci to v brolohu este budu mat ?
ja by som tiez tieto knihy chcel ale v brlohu su vypredane neviete nahodou o nejakej strasnke aj s ceska keby dovazali na slovensko ale chcel by som to velmi neviete o tej stranke?
Ahoj!
Na knihy o zaklínačovi sa teším už 4 mesiace no všade sú vypredané... ale toto som nechcel riešiť (no ak viete o nejakom e-shope kde sa dajú zohnať budem rád keď napíšete )
Chcel som sa spýtať na to v akom poradí mám tie knihy čítať.
Začať asi poviedkami "Posledné prianie" a "Meč osudu".
No potom nastáva u mňa dilema. Tretia kniha nesie názov "Krev Elfů" no ten istý názov má aj prvá časť ságy (román).
Aký je vlastne rozdiel medzi týmito knihami http://www.brloh.sk/kniha.php?id_knihy=217 http://www.martinus.sk/?uItem=8870
povodne vysli poviedky posledni prani a mec osudu oznacene ako zaklinac 1 a 2, potom nezavysle od toho vysla pentalogia krev elfu-pani jazera(v poradi ako napisal kolega nadomnou) no tie vysli v papierovych doskach a v nedavnej minulosti po dohode s autorom vychadza opat pentalogia v tvrdej vezbe (tak ako poviedky) oznacena 3-7 aby bolo vsetkym jasne v akom poradi to citat a aby aj pentalogia niesla istu formu "prestize" prameniacej z tvrdeho obalu a peknej stylyzovanej obalky (vzdy iny zaklinacsky znak)
Zdravím vás, chcel by som sa spýtať pár vecí. Našiel by sa niekto, kto vie o zaklínačovi "všetko"?
(Nerád by som to riešil tu, tak prosím, veľmi prosím, napíšte mi niekto SS)