Zaklinac-poviedky a pentalogia

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
Fall
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Zaklinac-poviedky a pentalogia

Príspevok od používateľa Fall »

No tema o zemeploche ma inspirovala na zalozenie tohoto topicu
Kedze sa jedna asi o moju najoblubenejsiu knihu, zaujimalo by ma ci ju poznate a co si o nej myslite, zaujala vas niecim, obohatila vas? alebo to bola len strata casu?
jamess
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jamess »

ja akurat hram cesku online hru zaklinac...ale kopa ludi vravela ze je zaklinac super, tak rozmyslam ze to bude dalsia kniha co si kupim
JoDo
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa JoDo »

Rozmyslam, ci mam kupit :wink: To su dokopy 2 knihy poviedok a 5-dielny roman ? (aby som nekupil blbo)
jamess : aj ja hram tu online hru :)
Cicatrix
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Cicatrix »

je to najlepšia fantasy...konečne niečo farebné a nie úplne čierno-biele videnie zla a dobra.
od Sapkowskeho sú super aj Boží bojovníci

P.S.-aká online hra?
JoDo
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa JoDo »

www.zaklinac.cz
sice ta hra s knihou nema az tak vela spolocneho, ale co uz.
Fall
Medium Star
Medium Star

JoDo napísal:Rozmyslam, ci mam kupit :wink: To su dokopy 2 knihy poviedok a 5-dielny roman ? (aby som nekupil blbo)
jamess : aj ja hram tu online hru :)
ano su to dve knihy na seba viac menej nenadvezujucich poviedok a 5knih romanu ktore na seba nadvezuju
Kels
King
King

Príspevok od používateľa Kels »

JO zatial jedna z naj knih ako takych ktore som kedy cital. (ako podla mna-nechcem nikoho urazit- sa moze tolkien oproti zaklinacovi tak strcit do...skretiej nory :D )
Je to genialne a to som si bol iba nedavno kupit knizku menom "Posledni Prani" cize ta nova pomerne ,nie s tych starych...no hodlam si kupit zostavajuce dve ,a potom ist na 5 tych predoslych ktore su tiez vynikajuce vraj.. A na hru ktora pripravovana je (http://bonusweb.idnes.cz/detail.html?cislo=566) vypada byt poctivym rpg, na ktore sa kua dost tesim :wink:
Fall
Medium Star
Medium Star

Kelusko napísal:JO zatial jedna z naj knih ako takych ktore som kedy cital. (ako podla mna-nechcem nikoho urazit- sa moze tolkien oproti zaklinacovi tak strcit do...skretiej nory :D )
Je to genialne a to som si bol iba nedavno kupit knizku menom "Posledni Prani" cize ta nova pomerne ,nie s tych starych...no hodlam si kupit zostavajuce dve ,a potom ist na 5 tych predoslych ktore su tiez vynikajuce vraj.. A na hru ktora pripravovana je (http://bonusweb.idnes.cz/detail.html?cislo=566) vypada byt poctivym rpg, na ktore sa kua dost tesim :wink:
som rad, ze sa ti paci len ta poupravim, ze najprv boli poviedky az potom pentalogia a o akej este hovoris ? je posledni prani mec osudu a uz len pentalogia :)
Kels
King
King

o tomto ze POsledni Prani ( http://brloh.sk/kniha.php?id_knihy=506 ) -tu citam tedko ,potom Mec Osudu ( http://brloh.sk/kniha.php?id_knihy=1216 )
a Krev Elfu ( http://brloh.sk/kniha.php?id_knihy=217 ) a potom ten patdielny roman ..Ci nie? Apon tak som to pochopil ja :)
//EDIT - tka podla tohoto http://www.sapkowski.cz/recenze.asp som sa teda splietol :) a toto http://www.sapkowski.cz/GFX/KNIHY/KREV_V.JPG je to iste ako toto http://brloh.sk/kniha.php?id_knihy=217 ? heh :)
Fall
Medium Star
Medium Star

Kelusko napísal:o tomto ze POsledni Prani ( http://brloh.sk/kniha.php?id_knihy=506 ) -tu citam tedko ,potom Mec Osudu ( http://brloh.sk/kniha.php?id_knihy=1216 )
a Krev Elfu ( http://brloh.sk/kniha.php?id_knihy=217 ) a potom ten patdielny roman ..Ci nie? Apon tak som to pochopil ja :)
//EDIT - tka podla tohoto http://www.sapkowski.cz/recenze.asp som sa teda splietol :) a toto http://www.sapkowski.cz/GFX/KNIHY/KREV_V.JPG je to iste ako toto http://brloh.sk/kniha.php?id_knihy=217 ? heh :)
hej, splietol si sa, krev elfu je prva cast sagy, ale teraz to myslim na ziadost autora alebo vydavatelstva, znova vydavaju ako pokracovanie(teda 3-8 ) v tvrdej vezbe, cize ak si pockas isty cas malo by vyjst aj ostatne teda cas opovrzeni, krest ohnem, vez vlastovky a pani jezera v tvrdej vezbe
Kels
King
King

moc dik za info...Urcite si kupim vsetky.. JE to fakticky genialne čtivo.. Inak nevies o nejakych inych fantasy,aspon briblizne rovnako kvalitnych? (okrem pana obrucky)
Fall
Medium Star
Medium Star

Kelusko napísal:moc dik za info...Urcite si kupim vsetky.. JE to fakticky genialne čtivo.. Inak nevies o nejakych inych fantasy,aspon briblizne rovnako kvalitnych? (okrem pana obrucky)
no fantasy je velmi vela, aj som ho dost precital, ale musim povedat, ze okrem tolkiena som taku kvalitu uz nenasiel, mozno by som ti este odporucil dalsie Sapkowskeho knihy a to novu trilogiu: Veza Blaznov, Bozi Bojovnici treti diel este nevysiel, ale je to tiez citanie na velmi vysokej urovni, akurat, ze je to trosku o niecom inom, uz to nie je klasicke fantasy, ale jedna sa o historicko-fantasticky roman s obdobia husitskych vojen v strednej europe(pochopitelne hlavne v cechach) autor(kedze je a ma k tematike dost blizko poliak) sa zasa ukazal v najlepsom svetle ocividne sa v danej tematike vyzna, nechybaju rozne citaty v latincine a odkazy na realne postavy s dejin(aj ked hraju len vedlajsiu ulohu) na druhej strane stoja rozne myty a poveri o carodejniciach, magoch a kuzlach ktore tam podava ako realne zasadene do pribehu no zaroven to je pisane velmi dobre tieto dve strany, teda historicka a fantasticka si vobec neodporuju, no naopak spolu velmi dobre ladia a kniha citatela nenudi, no naopak priam pohlti(teda aspon mna pohltila) iked sa musi uznat, ze je to citanie dost narocne, no kazdopadne ak sa ti bude pacit zaklinac odporucam ti precitat si aj toto
Spagetyno
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Spagetyno »

knihy som necital, ale chystam sa, je to o dost odlisne od ostatnych fantasy
precital som si jeho pohlad na ine fantasy
a videl som film zaklinac, ale ten vraj nedopadol velmi dobre, ale aj tak pozerat film po polsky s ceskymi titulkami stoji za to :lol:
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

Ah, Zaklinac. Uzasne to dielko pana Sapkowskeho. Poviedkove knihy (mam ich 3, nie 2 ako som tu niekde zahliadol) boli vyborne spracovane (a neboli tak prehnane heroicke) a prepletene s hlavnym dejom. Vela veci objasnili a taktiez obsahovali kvetnate dialogy, ktore sa oplati zapamat.

Co sa samotnej pentalogie tyka bola tiez brilantna, ale dost stracala na dlzke deja. Hlavne niektore konspiracie okolo Ciri boli uz skutocne len zbytocne pretahovanie a komplkovanie. Taktiez niektore postavy sa vynarali len preto aby bol na nich vysvetleny kusok deja (ale kompletne ho pomotali) a potom opat zmizli. Uz v tretej casti som mal dost velky problem rozoznat kto je vlastne kto (panovnici, spioni, magovia....jezis). Ale aby som len nekarhal tak treba urcite pochvalit hlavne postavy, i ked boli niekedy az moc inteligentne, (dokonca aj Milwa bez vzdelania niekedy davala primudre rady do zivote na tu dobu dost nezvykle) boli spracovane a charakterovo vykreslene. Opisy bojov taktiez super (zvlast bitka Nilfgaard vs. sever ma dohnala skoro k slzam).
Celkovo Zaklinaca povazujem za najlepsie fantasy, ktore som doposial cital a plati fakt, ze ziak porazil majstra- Tolkiena.
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Neda mi opytat sa. Ktora postava zo Zaklinaca sa vam najviac pacila?
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Zaklinac je moja naj kniha (hned po Biblii :D ). Poviedky dej pentalogie len krasne dokresluju a vysvetluju niektore detaily. V diele sa mi paci rozoberanie filozofie, premyslanie nad neutralitou, "mocenie proti vetru" a pod. Ako tu uz niekto napisal, je to najlepsia post-tolkienovska fantasy.
Pri prvom citani mi trosku vadil v kazdej knihe iny styl rozpravania pribehu - uvod, ale na druhykrat to praveze este umocnilo atmosferu ze sa jedna o "skutocne dejiny."
Vrelo odporucam
Fall
Medium Star
Medium Star

axXis napísal:Ah, Zaklinac. Uzasne to dielko pana Sapkowskeho. Poviedkove knihy (mam ich 3, nie 2 ako som tu niekde zahliadol) boli vyborne spracovane (a neboli tak prehnane heroicke) a prepletene s hlavnym dejom. Vela veci objasnili a taktiez obsahovali kvetnate dialogy, ktore sa oplati zapamat.

Co sa samotnej pentalogie tyka bola tiez brilantna, ale dost stracala na dlzke deja. Hlavne niektore konspiracie okolo Ciri boli uz skutocne len zbytocne pretahovanie a komplkovanie. Taktiez niektore postavy sa vynarali len preto aby bol na nich vysvetleny kusok deja (ale kompletne ho pomotali) a potom opat zmizli. Uz v tretej casti som mal dost velky problem rozoznat kto je vlastne kto (panovnici, spioni, magovia....jezis). Ale aby som len nekarhal tak treba urcite pochvalit hlavne postavy, i ked boli niekedy az moc inteligentne, (dokonca aj Milwa bez vzdelania niekedy davala primudre rady do zivote na tu dobu dost nezvykle) boli spracovane a charakterovo vykreslene. Opisy bojov taktiez super (zvlast bitka Nilfgaard vs. sever ma dohnala skoro k slzam).
Celkovo Zaklinaca povazujem za najlepsie fantasy, ktore som doposial cital a plati fakt, ze ziak porazil majstra- Tolkiena.
co sa tyka poviedok, pokial viem, hej je ich viac knih, ale vacsina(ak nie vsetky) poviedky s prvej knihy boli aj v dalsich dvoch, nie som si teraz presne isty

a co sa tyka najoblubenej postavy, tak najviac mi rozhybali branicu trpaslici ako taky, ale ked to chcem brat vazne, tak jednu postavu vybrat nemozem, skor by som povedal, ze vztah Yennefer x Geralt
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

jj, ogaři - morava, cesko-polske pohranicie. :D ich hlasky nemaju chyba. Dost sa mi pacil Geraltov pristup ku neutralite, tema "mocenia proti vetru" a tema lasky. Inak, Regis je mojim favoritom cislo 2. Este raz, genialna kniha.
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Oné, ogaři boli skveli, tož, lebo to nejboli nespoločenské a ulisne tvory, keré sa hanbia prirodzene potreby pred ostatnymi vyknavat :D :D :D
Ano skutocne boli vyborne vykresleni, ale z hlbkou inych charakterov sa nemozu velmi zrovnavat. Moja najoblubenejsia postava je pravdepodobne samotny Geralt (viem, ze fandit hl. hrdinovi je odveci, ale ten chlapik isiel cez utrapy s bolestami za svojim cielom a pri tom este stihol trestat nepravost. A nerobil to vznesenym janosikovskym stylom JA SOM GERALT LOOK AT ME, ale skutocne okrajovo pocas vandrovky, kladna postava ako ma byt :) Spominat jeho politicko-mocenske nazory hadam netreba-vzdy trefne a moralne spravne, az sa to zda prehnane )
Edit: Regis bol ten upir? Aj ten usiel.
Ale koho som fakt nemusel bola Cirila z Cintry. Jedna z najhorsich postav ake som kedy videl. Pozorovat v romane zbojnikov, psychopatom a nekromanceorv je normalne, ale ona bola neuvaritelne marnotratna a zbytocne. Keby bolo na mne tak ju odkraglujem este na Kaer morhen.
Fall
Medium Star
Medium Star

axXis napísal:Oné, ogaři boli skveli, tož, lebo to nejboli nespoločenské a ulisne tvory, keré sa hanbia prirodzene potreby pred ostatnymi vyknavat :D :D :D
Ano skutocne boli vyborne vykresleni, ale z hlbkou inych charakterov sa nemozu velmi zrovnavat. Moja najoblubenejsia postava je pravdepodobne samotny Geralt (viem, ze fandit hl. hrdinovi je odveci, ale ten chlapik isiel cez utrapy s bolestami za svojim cielom a pri tom este stihol trestat nepravost. A nerobil to vznesenym janosikovskym stylom JA SOM GERALT LOOK AT ME, ale skutocne okrajovo pocas vandrovky, kladna postava ako ma byt :) Spominat jeho politicko-mocenske nazory hadam netreba-vzdy trefne a moralne spravne, az sa to zda prehnane )
Edit: Regis bol ten upir? Aj ten usiel.
Ale koho som fakt nemusel bola Cirila z Cintry. Jedna z najhorsich postav ake som kedy videl. Pozorovat v romane zbojnikov, psychopatom a nekromanceorv je normalne, ale ona bola neuvaritelne marnotratna a zbytocne. Keby bolo na mne tak ju odkraglujem este na Kaer morhen.
hej regis bol ten upir
vcom sa ti zdala ciri marnotratna? ako marnotratna a trucovita bola vykreslena len v poviedkach v pentalogii, myslim, presla dost znacnym vyvinom ako postava
Napísať odpoveď