Obsah fóra www.hojko.com
Game-Points
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  CS  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

Zákony cestnej premávky pre bicykle
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Voľná diskusia Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3  Ďalšia 
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
rixo
Light Professional
Light Professional

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Stav: Odhlásený
Založený: 11.08.2006

PríspevokZaslal: 30 Sep 2006, 13:36    Predmet: Odpovedať s citátom  

mishenko napísal:
Ja ti poviem ako to je. Co nie je schvalene od vyrobcu vozidla (cize aj bicykla), to je zakazane. Ale napr. v aute mozes mat aj kolotoce vo vnutri.
LEDkove svetla nie su doriesene, aspon podla mna. Ja by som za to pokutoval. Pekne dynamo, klasicke svetlo a ide sa Smile
ano uz ta vidim s dynamom na ceszte z ba do tt ako menis kabliky a zarofku co sa vypali....mimochodom na bik si idem davat 12 led diod(12mm dopredu(bielych)a dozadu 5 12mm cervenych doplnene odrazkami za toto ked ma chytia policajti ...tak im zoberem svetla z feldy hhh
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
mishenko
King
King

Založený: 20.06.2005

PríspevokZaslal: 30 Sep 2006, 14:01    Predmet: Odpovedať s citátom  

rixo no ak bicyklujes az tak vela, tak sa to da, ja som myslel hlavne v meste. mimo mesta nechodi tolko aut, takze to az tolko neoslepuje
ja som mal teraz par dni obe auta mimo prevadzky, tak som chodil na brachovom bicykli a nie je to zla vec, buduci rok na jar kupujem, aspon usetrim za benzin a samozrejme, ze budem mat pekne dynamo a spravne osvetlenie Very Happy
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
The Devil
Medium Professional
Medium Professional

Založený: 10.10.2005

PríspevokZaslal: 30 Sep 2006, 20:03    Predmet: Odpovedať s citátom  

mishenko napísal:
Ja ti poviem ako to je. Co nie je schvalene od vyrobcu vozidla (cize aj bicykla), to je zakazane. Ale napr. v aute mozes mat aj kolotoce vo vnutri.
LEDkove svetla nie su doriesene, aspon podla mna. Ja by som za to pokutoval. Pekne dynamo, klasicke svetlo a ide sa Smile
Ty si nejaký odporca bicyklov? Very Happy
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail MSN Messenger
mishenko
King
King

PríspevokZaslal: 30 Sep 2006, 20:14    Predmet: Odpovedať s citátom  

Nie, ale dost jazdim autom a denne sa stretavam s dobrovolnymi darcami organov, ktori absolutne nerespektuju pravidla cestnej premavky, nemaju poriadne vybavene bicykle a samozrejme vo vecernych hodinach sa to prejavi tak, ze par metrov predo mnou zbadam cyklistu, ktoreho som mohol vidiet uz kilometer predtym, keby svietil. Oproti ide auto, co spravim, ked nestiham poriadne ubrzdit, ale ani nemam kam sa vyhnut cyklistovi ? Nestava sa raz za cas, ale uz to zacina byt pravidlom.
Inak ako som uz neskor spominal, tiez planujem daky rozumny bike na leto, ale ja ako vodic si aspon uvedomujem okolnosti premavky a preto sa autam zbytocne nepcham do cesty ked netreba a samozrejme planujem svietit.
Pokial si cyklisti neuvedomia, ze to svetlo nie je na tom biku len kvoli nim, ale aj kvoli ostatnym ucastnikom cestnej premavky, tak to nema zmysel.
Bohuzia si neviem predstavit osvetu v rozumnej forme. Asi by som daval vodicaky aj na bicykle, prejst jednoduchymi testami by mali prejst vsetci, bez vynimiek Very Happy
Návrat hore
The Devil
Medium Professional
Medium Professional

PríspevokZaslal: 30 Sep 2006, 20:20    Predmet: Odpovedať s citátom  

Tak to je pravda. Niektorí cyklisti robia zlé meno správnym cyklistom.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail MSN Messenger
Curuj
Light Professional
Light Professional

Založený: 15.10.2005

PríspevokZaslal: 01 Okt 2006, 15:01    Predmet: Odpovedať s citátom  

The Devil napísal:
Tak to je pravda. Niektorí cyklisti robia zlé meno správnym cyklistom.

najcastejsie dochodci co idu na starej liberte 5 Km/h a smrt v ociach (cest vynimkam). poznam z vlastnej skusenosti - chodim kazdy den na biku do a zo skoly. pekne vie aj nastvat, ak ma niekto prehadzovacky a vyde prvych 5 metrov do kopca a potom tlaci Laughing
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu MSN Messenger
Dead_Warrior
Professional
Professional

Založený: 20.09.2005

PríspevokZaslal: 01 Okt 2006, 16:14    Predmet: Odpovedať s citátom  

Jasne a ked bz presiel testom tak dostane licenciu a ked mu ju 3x zoberu tak nebude moct resp bude moct ale ked ho nacapu policajti tak to prenho dobre nedopadne... a licencie by boli druhu jazdia po dedine,meste,medzi mestske Very Happy
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
The Devil
Medium Professional
Medium Professional

PríspevokZaslal: 07 Okt 2006, 17:31    Predmet: Odpovedať s citátom  

Curuj napísal:
najcastejsie dochodci co idu na starej liberte 5 Km/h a smrt v ociach (cest vynimkam). poznam z vlastnej skusenosti - chodim kazdy den na biku do a zo skoly. pekne vie aj nastvat, ak ma niekto prehadzovacky a vyde prvych 5 metrov do kopca a potom tlaci Laughing
Na biku do školy? Nám nechcú dovoliť. Aká je tvoja škola?
Návrat hore
yoplin
Star
Star

Založený: 16.10.2005

PríspevokZaslal: 15 Okt 2006, 21:55    Predmet: Odpovedať s citátom  

zasa ale musite pozerat na to aky bike mate. ja mam tri bike. jeden xc stroj, na ktorom mam len to, co potrebujem aby fungoval. cize ziadne svetlo ani blatnik nehrozi, cim lahsi, tym lepsi Cool

druhy mam len taky na presun z bodu a do bodu b. ten je aspon osvetleny. blatnik? k comu ti pomoze? ked bude prsat, aby si nebol oprskany, alebo ked ides po suchej ceste aby ti nelietal prach do zubov?

a treti je moj fesny cruiser, style cafe racer, jediny na svete, samozrejme bez blatnikov, tie by tam spatili. ale vzadu blikacka - lebka, ktorej blikaju oci Razz v predu chromovane svetlo na dynamo prerobene na 5 vyskosvietivych diod. cista raketa
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
MayDaySK
Medium Star
Medium Star

Založený: 27.12.2006

PríspevokZaslal: 10 Jan 2007, 19:13    Predmet: Odpovedať s citátom  

Citácia:
a som chcel vedieť, čo by sa stalo, ak by ma chytil policajt na ceste bez výbavy.
Kamarát dostal 1000sk pokutu zato že nemal svetlá na bicykli...
Návrat hore
mathev
Light Star
Light Star

Založený: 26.08.2006

PríspevokZaslal: 10 Jan 2007, 19:40    Predmet: Odpovedať s citátom  

MayDaySK napísal:
Citácia:
a som chcel vedieť, čo by sa stalo, ak by ma chytil policajt na ceste bez výbavy.

ja si myslim ze je to nefer proti tym co jazdia v aute tam to mas za 2000 Smile a ked jazdi bez svetla tak je to jeho blbostja idem sice na bicikli sviatocne ale nevyleziem do tmy bez blikacky a svetielka sak to stoji par korun a ide o tvoj zivot nie zivot toho co ta oslepeny autom v protismere neuvidi....
Návrat hore
mishenko
King
King

PríspevokZaslal: 10 Jan 2007, 20:59    Predmet: Odpovedať s citátom  

MayDaySK napísal:
Citácia:

dufam, ze to nie je staznost, zasluzil si 2000 Smile
Návrat hore
insane
Expert
Expert

Založený: 07.06.2005

PríspevokZaslal: 10 Jan 2007, 22:08    Predmet: Odpovedať s citátom  

S tymi svetlami a vybavou zalezi od policajta. S kamosom sme sa v lete rozhodli, ze si dame kratky okruh cez Rakusko(par km), na hranici sa nas Rakusanka pytala kde mam svetlo, som jej slusne vysvetlil, ze mam doma pokazene, ale ze do zotmenia sme urcite spat. Nebola nadsena, ale pustila nas. A slub sme dodrzali...
BTW. Este sa mi nestalo, ze by ma zastavoval policajt kvoli vybave/fukaniu atd. Ani to nepotrebujem Smile
Návrat hore
Pezzo
Star
Star

Založený: 04.02.2006

PríspevokZaslal: 10 Jan 2007, 22:24    Predmet: Odpovedať s citátom  

minule sa mi stala taka vec:
siel som na mojom biku, LED svetlo zapnute, vychadzal som na hlavnu cestu, dal som prednost fizlom a oni kludne obisli, nezastavili ma koli tej LEDke.
myslim si skor ze boli spokojni ze aspon svietim
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
ROKI49
Light Professional
Light Professional

Založený: 03.01.2005

PríspevokZaslal: 11 Jan 2007, 14:39    Predmet: Odpovedať s citátom  

mishenko napísal:
dufam, ze to nie je staznost, zasluzil si 2000 Smile
ak je to horsky bicykel, tak si mohol policajt lestit vtaka, horsky nema v povinnej vybave svetlo, aspon predne isto nie
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Voľná diskusia Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3  Ďalšia
Strana 2 z 3

Prejdi na: