|
|
|
| Autor |
Správa |
rixo Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 11.08.2006 Príspevky: 724 Bydlisko: Trnava Paradise :) Karma: 
|
Zaslal: 30 Sep 2006, 13:36 Predmet: |
|
|
| mishenko napísal: |
Ja ti poviem ako to je. Co nie je schvalene od vyrobcu vozidla (cize aj bicykla), to je zakazane. Ale napr. v aute mozes mat aj kolotoce vo vnutri.
LEDkove svetla nie su doriesene, aspon podla mna. Ja by som za to pokutoval. Pekne dynamo, klasicke svetlo a ide sa  |
ano uz ta vidim s dynamom na ceszte z ba do tt ako menis kabliky a zarofku co sa vypali....mimochodom na bik si idem davat 12 led diod(12mm dopredu(bielych)a dozadu 5 12mm cervenych doplnene odrazkami za toto ked ma chytia policajti ...tak im zoberem svetla z feldy hhh |
|
| Návrat hore |
|
 |
mishenko King

Stav:  Založený: 20.06.2005 Príspevky: 1824
Zaslal: 30 Sep 2006, 14:01 Predmet: |
|
|
rixo no ak bicyklujes az tak vela, tak sa to da, ja som myslel hlavne v meste. mimo mesta nechodi tolko aut, takze to az tolko neoslepuje
ja som mal teraz par dni obe auta mimo prevadzky, tak som chodil na brachovom bicykli a nie je to zla vec, buduci rok na jar kupujem, aspon usetrim za benzin a samozrejme, ze budem mat pekne dynamo a spravne osvetlenie  |
|
| Návrat hore |
|
 |
The Devil Medium Professional

Stav:  Založený: 10.10.2005 Príspevky: 1225 Bydlisko: Košice city Karma: 
|
Zaslal: 30 Sep 2006, 20:03 Predmet: |
|
|
Ja ti poviem ako to je. Co nie je schvalene od vyrobcu vozidla (cize aj bicykla), to je zakazane. Ale napr. v aute mozes mat aj kolotoce vo vnutri.
LEDkove svetla nie su doriesene, aspon podla mna. Ja by som za to pokutoval. Pekne dynamo, klasicke svetlo a ide sa  |
Ty si nejaký odporca bicyklov?  |
|
| Návrat hore |
|
 |
mishenko King

Zaslal: 30 Sep 2006, 20:14 Predmet: |
|
|
Nie, ale dost jazdim autom a denne sa stretavam s dobrovolnymi darcami organov, ktori absolutne nerespektuju pravidla cestnej premavky, nemaju poriadne vybavene bicykle a samozrejme vo vecernych hodinach sa to prejavi tak, ze par metrov predo mnou zbadam cyklistu, ktoreho som mohol vidiet uz kilometer predtym, keby svietil. Oproti ide auto, co spravim, ked nestiham poriadne ubrzdit, ale ani nemam kam sa vyhnut cyklistovi ? Nestava sa raz za cas, ale uz to zacina byt pravidlom.
Inak ako som uz neskor spominal, tiez planujem daky rozumny bike na leto, ale ja ako vodic si aspon uvedomujem okolnosti premavky a preto sa autam zbytocne nepcham do cesty ked netreba a samozrejme planujem svietit.
Pokial si cyklisti neuvedomia, ze to svetlo nie je na tom biku len kvoli nim, ale aj kvoli ostatnym ucastnikom cestnej premavky, tak to nema zmysel.
Bohuzia si neviem predstavit osvetu v rozumnej forme. Asi by som daval vodicaky aj na bicykle, prejst jednoduchymi testami by mali prejst vsetci, bez vynimiek  |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: 30 Sep 2006, 20:20 Predmet: |
|
|
| Tak to je pravda. Niektorí cyklisti robia zlé meno správnym cyklistom. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Curuj Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 15.10.2005 Príspevky: 856 Bydlisko: Laugaricio Karma: 
|
Zaslal: 01 Okt 2006, 15:01 Predmet: |
|
|
| The Devil napísal: |
| Tak to je pravda. Niektorí cyklisti robia zlé meno správnym cyklistom. |
najcastejsie dochodci co idu na starej liberte 5 Km/h a smrt v ociach (cest vynimkam). poznam z vlastnej skusenosti - chodim kazdy den na biku do a zo skoly. pekne vie aj nastvat, ak ma niekto prehadzovacky a vyde prvych 5 metrov do kopca a potom tlaci  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Dead_Warrior Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 20.09.2005 Príspevky: 1365 Bydlisko: BrickField/ Samsung Arena Karma: 
|
Zaslal: 01 Okt 2006, 16:14 Predmet: |
|
|
Jasne a ked bz presiel testom tak dostane licenciu a ked mu ju 3x zoberu tak nebude moct resp bude moct ale ked ho nacapu policajti tak to prenho dobre nedopadne... a licencie by boli druhu jazdia po dedine,meste,medzi mestske  |
|
| Návrat hore |
|
 |

|
Zaslal: 07 Okt 2006, 17:31 Predmet: |
|
|
| Curuj napísal: |
najcastejsie dochodci co idu na starej liberte 5 Km/h a smrt v ociach (cest vynimkam). poznam z vlastnej skusenosti - chodim kazdy den na biku do a zo skoly. pekne vie aj nastvat, ak ma niekto prehadzovacky a vyde prvych 5 metrov do kopca a potom tlaci  |
Na biku do školy? Nám nechcú dovoliť. Aká je tvoja škola? |
|
| Návrat hore |
|
 |
yoplin Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 16.10.2005 Príspevky: 582 Bydlisko: izba Karma: 
|
Zaslal: 15 Okt 2006, 21:55 Predmet: |
|
|
zasa ale musite pozerat na to aky bike mate. ja mam tri bike. jeden xc stroj, na ktorom mam len to, co potrebujem aby fungoval. cize ziadne svetlo ani blatnik nehrozi, cim lahsi, tym lepsi
druhy mam len taky na presun z bodu a do bodu b. ten je aspon osvetleny. blatnik? k comu ti pomoze? ked bude prsat, aby si nebol oprskany, alebo ked ides po suchej ceste aby ti nelietal prach do zubov?
a treti je moj fesny cruiser, style cafe racer, jediny na svete, samozrejme bez blatnikov, tie by tam spatili. ale vzadu blikacka - lebka, ktorej blikaju oci v predu chromovane svetlo na dynamo prerobene na 5 vyskosvietivych diod. cista raketa  |
|
| Návrat hore |
|
 |
MayDaySK Medium Star

Stav:  Založený: 27.12.2006 Príspevky: 382 Bydlisko: Galanta Karma: 
|
Zaslal: 10 Jan 2007, 19:13 Predmet: |
|
|
| Citácia: |
| a som chcel vedieť, čo by sa stalo, ak by ma chytil policajt na ceste bez výbavy. |
Kamarát dostal 1000sk pokutu zato že nemal svetlá na bicykli... |
|
| Návrat hore |
|
 |
mathev Light Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 26.08.2006 Príspevky: 268 Bydlisko: umlátit prdel štětkou Karma: 
|
Zaslal: 10 Jan 2007, 19:40 Predmet: |
|
|
| MayDaySK napísal: |
| a som chcel vedieť, čo by sa stalo, ak by ma chytil policajt na ceste bez výbavy. |
ja si myslim ze je to nefer proti tym co jazdia v aute tam to mas za 2000 a ked jazdi bez svetla tak je to jeho blbostja idem sice na bicikli sviatocne ale nevyleziem do tmy bez blikacky a svetielka sak to stoji par korun a ide o tvoj zivot nie zivot toho co ta oslepeny autom v protismere neuvidi.... |
|
| Návrat hore |
|
 |
mishenko King

Zaslal: 10 Jan 2007, 20:59 Predmet: |
|
|
| MayDaySK napísal: |
dufam, ze to nie je staznost, zasluzil si 2000  |
|
| Návrat hore |
|
 |
insane Expert

Stav:  Založený: 07.06.2005 Príspevky: 197 Bydlisko: Bratislava Karma: 
|
Zaslal: 10 Jan 2007, 22:08 Predmet: |
|
|
S tymi svetlami a vybavou zalezi od policajta. S kamosom sme sa v lete rozhodli, ze si dame kratky okruh cez Rakusko(par km), na hranici sa nas Rakusanka pytala kde mam svetlo, som jej slusne vysvetlil, ze mam doma pokazene, ale ze do zotmenia sme urcite spat. Nebola nadsena, ale pustila nas. A slub sme dodrzali...
BTW. Este sa mi nestalo, ze by ma zastavoval policajt kvoli vybave/fukaniu atd. Ani to nepotrebujem  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Pezzo Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 04.02.2006 Príspevky: 629 Bydlisko: SNV Karma: 
|
Zaslal: 10 Jan 2007, 22:24 Predmet: |
|
|
minule sa mi stala taka vec:
siel som na mojom biku, LED svetlo zapnute, vychadzal som na hlavnu cestu, dal som prednost fizlom a oni kludne obisli, nezastavili ma koli tej LEDke.
myslim si skor ze boli spokojni ze aspon svietim |
|
| Návrat hore |
|
 |
ROKI49 Light Professional

Stav:  Založený: 03.01.2005 Príspevky: 947 Bydlisko: LM Karma: 
|
Zaslal: 11 Jan 2007, 14:39 Predmet: |
|
|
dufam, ze to nie je staznost, zasluzil si 2000  |
ak je to horsky bicykel, tak si mohol policajt lestit vtaka, horsky nema v povinnej vybave svetlo, aspon predne isto nie |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|