Zemepis
rovnaky problem pred 2 rokmi len ked vies dobre improvizovat
tak treba robit to na pisomkach, ak nie tak len ucit sa ucit sa ucit, ale priebezne sice ja som to tak nerobil pretoze ked prisla pismoka ja som zaimprovizoval, vymyslel som si par veci a na dvojku som to v poho dal
neboj o rok to bude lepsie, to bude Europa a budete to brat po castiach cize Zapadna, Vychodna, Stredna, Juzna, Juhozapadna, Severna a tam je toho menej a to som sa uz aj ucil 
pokial sa ucis na kazdu hodinu aspon ako tak ze vies o com tam ide a vies to aspon na 70 - 80% tak imho nieje problem naucis sa vsetko aj na posleny den. Horsie je ze ak sa neucis a nechas si to na posledny den vtedy ma clovek fakt malu sancu. Podobne aj ja, neucil som sa 3 tyzdne, dosla pisomka, 8 latok z ggr na posledny den, dostal som 3 a to osm sa ucil snad 4 hod
Osobne pred pisomkou zvyknem este si to vecer v posteli vsetko prejst, najlepsie sa vtedy sustredim. A nakoniec nejaky tahaky na lavicu pripadne na papieriky....
Nuz a ak to teda fakt nevies tak sa uc laku po latke a nechod dalej kym nevies tu jednu.
Osobne pred pisomkou zvyknem este si to vecer v posteli vsetko prejst, najlepsie sa vtedy sustredim. A nakoniec nejaky tahaky na lavicu pripadne na papieriky....
Nuz a ak to teda fakt nevies tak sa uc laku po latke a nechod dalej kym nevies tu jednu.
-
Martin44
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Menko ty si siedmak na zakladke.... To ucivo co tam preberate a tie knihy kde su konske obrazky nie je este ucenie.Ked pojdes na strednu skolu tak to budes mat taky skok,pokial teda nejdes na maliara zametača.A ak sa ti podari na vysoku tak to ani nehovorim.
Radsej fakt sa donut sa naucit tie dve strany z jednej latky co ti zaberie pol hodku denne ako potom o par rokov si buchat hlavu o stenu ze ja ko*ot teraz mozem sadrovat diery na stene.
Radsej fakt sa donut sa naucit tie dve strany z jednej latky co ti zaberie pol hodku denne ako potom o par rokov si buchat hlavu o stenu ze ja ko*ot teraz mozem sadrovat diery na stene.
-
metallista
Medium Expert
tiez som nemal rad zemepis a teraz lutujem, ze som sa to neucil poriadne. som z toho niekedy dost mimo a dost to chyba. raz som si zohnal taky program. volalo sa to encarta interactive world atlas. su tam kadejake kvizy, vsemozne informacie o krajine, ich pesnicky, fotky ich pamiatok, prirody. a s tym ma to potom aj bavilo. no to uz sme zemepis nemali. ale ten program fakt stoji za to 
-
ikovan
Darca
to nemyslis vazne .. beriem sice ze kazdy sa casm zdokonaluje a zvlada viacej latky .. ale urcite toho nie je mrte vela .. presne keby sa ucis len raz za dve tri hodiny tak ti to musi stacit..ClicK napísal:ale chapes toho je mrte vela vies ona pride do triedy tusim ze vcera vosla a povedala "tak sa pripravte na buducu hodinu piseme pisomku z celej Azie" no mna slo je****
zemepis som sa nikdy extra neucil ani na strednej ani na zakladnej a pritom som ho vzdy celkom dobre vedel treba si len udrziavat prehlad .. a nevypisovat na hojkovi ale ist sa ucit.. (( ak user uposluchol moju radu tak sa Hojkovi ospravedlnujem za znizenie prijmu z reklamy
-
blitzkrieg
Professional
-
Lomenia
Spammer
Ja som mala nos v atlase od 3 rokov,mala som v malíčku všetky štáty,ich hlavné mestá,rieky,jazerá atď.,ale vždy som na druhom stupni mala zo Z 3ku,okrem 2-polroku v 8.ročníku(to som mala 2).Na hodinách sa preberajú podľa mňa zbytočné podrobnosti.Rada by som videla,či sa aj v iných krajinách učia toľko čo my.Ved napr.v USA ani nevedia,kde je Slovensko a my musíme vedieť všetky ich štáty.metallista napísal:ja by som radil hlavne učit sa z atlasu, ja som si len tak zo zaujmu listoval v atlase a mal som jednotky
-
metallista
Medium Expert
ak si sa ty musela ucit vsetky ich staty to mi pride dost divne, asi to je tym ze som us peknych par rokov von zo skoly my sme sa to neucili, ako ten cas letiLomenia napísal:Ja som mala nos v atlase od 3 rokov,mala som v malíčku všetky štáty,ich hlavné mestá,rieky,jazerá atď.,ale vždy som na druhom stupni mala zo Z 3ku,okrem 2-polroku v 8.ročníku(to som mala 2).Na hodinách sa preberajú podľa mňa zbytočné podrobnosti.Rada by som videla,či sa aj v iných krajinách učia toľko čo my.Ved napr.v USA ani nevedia,kde je Slovensko a my musíme vedieť všetky ich štáty.
-
Shamway
Professional
Tak v prvom rade treba davat pozor na hodinach . Z toho pochytis 70-80% potom doma si 2-3krat precitas poznakmy a knihu a vies to.
A na mapu sa mne osvedcil sposob ze som si nakreslil mapu a podoplnoval ju. Inak ked mas pracovny zosit tak rob tie mapy co su postranach. Vela stastia v dalsom studiu.
inak na krajiny a mesta si stihani program Settera
A na mapu sa mne osvedcil sposob ze som si nakreslil mapu a podoplnoval ju. Inak ked mas pracovny zosit tak rob tie mapy co su postranach. Vela stastia v dalsom studiu.
-
Lomenia
Spammer
Ked mna nezaujima kde sa co pestuje(myslim či juh či zapad nejakej krajiny) a take s.ačky.Shamway napísal:Tak v prvom rade treba davat pozor na hodinach . Z toho pochytis 70-80% potom doma si 2-3krat precitas poznakmy a knihu a vies to.
Ale je to aj otázka učiteľa.Teraz máme napr.inú učku ako v 5-8.ročníku a je to lepšie.
Re: Zemepis
Pár čísel..miest na Slovensku je len 141. Najviac miest je v Banskobystrickom samosprávnom kraji (24), v Prešovskom (23), v Žilinskom (19), v Trenčianskom (18), v Košickom a v Trnavskom (17), v Nitrianskom (16) a v Bratislavskom (7).
Informácia hodná 13 rokov čakania, nekromancer.
Ja sa citim lepsie. Doma som mal kedysi mapu na stene a tam bolo 136 miest. Teraz viem, ze pribudlo za tie roky 5 novych miest.
možno osady
Predpokladam, ze mapa bola vyrobena medzi rokmi 1990 a 2001 
https://sk.wikipedia.org/wiki/Zoznam_miest_na_Slovensku
(a aka pekna diskusia sa z toho vyklula
)
https://sk.wikipedia.org/wiki/Zoznam_miest_na_Slovensku
(a aka pekna diskusia sa z toho vyklula
Ana, mapa mohla byt tak z roku 1996 az 1998.