Zemepis

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
ikovan
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ikovan »

ClicK napísal:ale chapes toho je mrte vela vies ona pride do triedy tusim ze vcera vosla a povedala "tak sa pripravte na buducu hodinu piseme pisomku z celej Azie" no mna slo je****
to nemyslis vazne .. beriem sice ze kazdy sa casm zdokonaluje a zvlada viacej latky .. ale urcite toho nie je mrte vela .. presne keby sa ucis len raz za dve tri hodiny tak ti to musi stacit..
zemepis som sa nikdy extra neucil ani na strednej ani na zakladnej a pritom som ho vzdy celkom dobre vedel treba si len udrziavat prehlad .. a nevypisovat na hojkovi ale ist sa ucit.. (( ak user uposluchol moju radu tak sa Hojkovi ospravedlnujem za znizenie prijmu z reklamy :) ) a dolezite je poznat kde sa krajina nachadza .. ak uvazujes logicky a mas prehlad odvodis si vsetko priemysel, polnohospodarstvo .. povahu uzemia .. dokonca i kulturu :D
aviceN
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa aviceN »

no tak teda pisomku som zvladol nebola daka extremne tazka ze mesto-krajina , krajina-mesto dopises mesto tak vedel som cojaviem 3 a pak pred koncom hodiny asi 5 minut nam dovolila otvorit atlas v atlase sa vyznam tak som si to vsetko dopisal :P:P
blitzkrieg
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa blitzkrieg »

najlepsie ked si zoberes zosit, atlas a ucis sa, pozeras do mapy poprpipade pomoze velmi aj dokumentray film atd, ja viem ake to je neboj, ja sa neviem naucit Dejepis
Lomenia
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Lomenia »

metallista napísal:ja by som radil hlavne učit sa z atlasu, ja som si len tak zo zaujmu listoval v atlase a mal som jednotky
Ja som mala nos v atlase od 3 rokov,mala som v malíčku všetky štáty,ich hlavné mestá,rieky,jazerá atď.,ale vždy som na druhom stupni mala zo Z 3ku,okrem 2-polroku v 8.ročníku(to som mala 2).Na hodinách sa preberajú podľa mňa zbytočné podrobnosti.Rada by som videla,či sa aj v iných krajinách učia toľko čo my.Ved napr.v USA ani nevedia,kde je Slovensko a my musíme vedieť všetky ich štáty. :?
metallista
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa metallista »

Lomenia napísal:Ja som mala nos v atlase od 3 rokov,mala som v malíčku všetky štáty,ich hlavné mestá,rieky,jazerá atď.,ale vždy som na druhom stupni mala zo Z 3ku,okrem 2-polroku v 8.ročníku(to som mala 2).Na hodinách sa preberajú podľa mňa zbytočné podrobnosti.Rada by som videla,či sa aj v iných krajinách učia toľko čo my.Ved napr.v USA ani nevedia,kde je Slovensko a my musíme vedieť všetky ich štáty. :?
ak si sa ty musela ucit vsetky ich staty to mi pride dost divne, asi to je tym ze som us peknych par rokov von zo skoly my sme sa to neucili, ako ten cas leti :(
Lomenia
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

metallista napísal:ak si sa ty musela ucit vsetky ich staty to mi pride dost divne, asi to je tym ze som us peknych par rokov von zo skoly my sme sa to neucili, ako ten cas leti :(
Nie doslova všetky,ale aspoň 10.Keby tam oni mali vymanovať 10 našich miest,možno by nevedeli ani to hlavné.
Shamway
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shamway »

Tak v prvom rade treba davat pozor na hodinach . Z toho pochytis 70-80% potom doma si 2-3krat precitas poznakmy a knihu a vies to.
A na mapu sa mne osvedcil sposob ze som si nakreslil mapu a podoplnoval ju. Inak ked mas pracovny zosit tak rob tie mapy co su postranach. Vela stastia v dalsom studiu. :)
inak na krajiny a mesta si stihani program Settera
Lomenia
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Shamway napísal:Tak v prvom rade treba davat pozor na hodinach . Z toho pochytis 70-80% potom doma si 2-3krat precitas poznakmy a knihu a vies to.
A na mapu sa mne osvedcil sposob ze som si nakreslil mapu a podoplnoval ju. Inak ked mas pracovny zosit tak rob tie mapy co su postranach. Vela stastia v dalsom studiu. :)
inak na krajiny a mesta si stihani program Settera
Ked mna nezaujima kde sa co pestuje(myslim či juh či zapad nejakej krajiny) a take s.ačky. :x
Ale je to aj otázka učiteľa.Teraz máme napr.inú učku ako v 5-8.ročníku a je to lepšie.
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

Ved ta nikto nenuti aby ta to bavilo ale potom sa necuduj ze ta budu povazovat za blbu ked tresnes nieco na ten styl ze hrozno sa pestuje v tatrach a podobne....skratka co to by si mala vediet resp. nauc sa to a potom to zabudni a ak ta to nebavi nikto ti nebrani aby si nesla robit kadernicku. :wink:
taki7
Professional
Professional

Re: Zemepis

Príspevok od používateľa taki7 »

Pár čísel..miest na Slovensku je len 141. Najviac miest je v Banskobystrickom samosprávnom kraji (24), v Prešovskom (23), v Žilinskom (19), v Trenčianskom (18), v Košickom a v Trnavskom (17), v Nitrianskom (16) a v Bratislavskom (7).
temp
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa temp »

Informácia hodná 13 rokov čakania, nekromancer.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ja sa citim lepsie. Doma som mal kedysi mapu na stene a tam bolo 136 miest. Teraz viem, ze pribudlo za tie roky 5 novych miest.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

možno osady
konyk87
King
King

Príspevok od používateľa konyk87 »

Predpokladam, ze mapa bola vyrobena medzi rokmi 1990 a 2001 :)
https://sk.wikipedia.org/wiki/Zoznam_miest_na_Slovensku

(a aka pekna diskusia sa z toho vyklula :D )
Prílohy
Screenshot 2020-04-23 at 09.26.35.png
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ana, mapa mohla byt tak z roku 1996 az 1998.
taki7
Professional
Professional

Najvyšší bod územia Nitrianskeho kraja sa nachádza v pohorí Považský Inovec na severozápade územia – je to vrch Panská Javorina (942,6 m n.m.) v obci Podhradie v okrese Topoľčany. Najnižší bod kraja (100,1 m n.m.) sa nachádza na JZ Podunajskej roviny v obci Vlčany na hranici s obcou Neded v okrese Šaľa.

http://www.regionnitra.sk/sk/nitriansky-kraj

Je 100.1 m.n.m. najnižšie umiestnený bod Podunajskej nížiny? Vďaka.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Najnižší bod

Pri výtoku Dunaja z územia SR v okrese Nové Zámky v katastri obce Chľaba leží najnižší bod - 110 m n.m.
to plati pre nitriansky kraj, ci pre celu nizinu, netusim
taki7
Professional
Professional

Pre Nitriansky kraj to platí, Štúrovo napr. je 109 m.n.m. a Komárno 112 m.n.m.

Autoeditácia príspevku po 23 min 34 sek:
BTW..odkedy je pri Bodrogu tento pomník? Údajne by mal byť novší.

Autoeditácia príspevku po 37 min 17 sek:
Miniatúrne krajiny sveta akosi v Európe milujeme. Veď ich tu máme hneď niekoľko vrátane svetovo najmenších krajín na celej Zemi. Hoci Lichtenštajnsko nie je najmenšia krajina, mnohí z nás si pod týmto názvom predstavia čosi malé a určite svetoznámy hrad, ktorý sa pýši nad Vaduzom. Lichtenštajnsko je ale omnoho viac, ako len Vaduz...

Menu
Téma
Lichtenštajnsko: 300-ročná krajina s množstvom zaujímavostí

Števo Porubský, 29. decembra 2019, 08:24
TECHBOX, NEPREHLIADNITE
Miniatúrne krajiny sveta akosi v Európe milujeme. Veď ich tu máme hneď niekoľko vrátane svetovo najmenších krajín na celej Zemi. Hoci Lichtenštajnsko nie je najmenšia krajina, mnohí z nás si pod týmto názvom predstavia čosi malé a určite svetoznámy hrad, ktorý sa pýši nad Vaduzom. Lichtenštajnsko je ale omnoho viac, ako len Vaduz.
Vedeli ste, že z Lichtenštajnska sa ani cez susednú krajinu nedostanú obyvatelia k moru? Na svete sú len dve takéto krajiny. Druhou je Uzbekistan...

https://techbox.dennikn.sk/temy/lichten ... jimavosti/
Prílohy
IMG_20210422_110417.jpg
Napísať odpoveď