Zimne oblecenie

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
king
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa king »

bolek napísal:V podstate mám tieto veci na saláme
chcel by som vidieť tu tvoju salamu :hehe:

aby som nebol OT:
no tak ja sa cez zimu poobliekam do nejakých handier na umyvanie dlážok a tiež samozrejme ked idem von si obujem šlapky no ale pred tým si nohodim tesco sáčky aby mi neprepustilo vodu. :smt024
papillonbubu
Expert
Expert

Príspevok od používateľa papillonbubu »

Najlepšie sú kabáty... Ja to nosím a keď aj vidím chlapíka v kabáte tak mi tečú sliny...
No a čo sa týka tej témy. Preboha myslím, že každý normálny človek dáva prednosť teplému oblečeniu v zime... Dá sa predsa obliecť aj teplo a štýlovo...
violator
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa violator »

v podstate cely rok mam povacsine oblecene outdoorove oblecenie
k veci: klasicke outdoorove topanky v style vibram, lyziarska bunda, flisova bunda a nejake triko a ked idem lyzovat dam si soft shell bundu
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

neznasam zimne oblecenie, obuv a tak.. Clovek nabere +3kg na vahe, vyzera jak medved a proste.. vobec sa v tom necitim prijemne.. ked nesnezi alebo neprsi nosim termo bundu, pod nu az tak vela vrtstiev davat nemusim.. ale ak to vonku "kvápe" musim zobrat aj klasicku pogumovanu vetrovku.. a tie nosim nerad..

proste, najradsej behat po vonku v trenkach :)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

kukiak napísal:neznasam zimne oblecenie, obuv a tak.. Clovek nabere +3kg na vahe, vyzera jak medved a proste.. vobec sa v tom necitim prijemne.. ked nesnezi alebo neprsi nosim termo bundu, pod nu az tak vela vrtstiev davat nemusim.. ale ak to vonku "kvápe" musim zobrat aj klasicku pogumovanu vetrovku.. a tie nosim nerad..

proste, najradsej behat po vonku v trenkach :)
zimne oblecenie vobec nemusi znamet "medved styl" - je to len o tom, co si oblecies. Osobne uprednostnujem outdoorove veci - su lahke, odolne , nie su hrube a maju kopec vychytavok. Len dost stoja :D
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Stoporko napísal:zimne oblecenie vobec nemusi znamet "medved styl" - je to len o tom, co si oblecies. Osobne uprednostnujem outdoorove veci - su lahke, odolne , nie su hrube a maju kopec vychytavok. Len dost stoja :D
Mam termo bundu, je fakt tepla a staci podtym jedna vrstva a je to v pohode:).. lenze ma nevyhodu, ze nie je pogumovana.. ale vseobecne mas urcite v zime na sebe viac latky ako po ine obdobia :D a ja ten pocit rad nemam! :) Najradsej by som behal cely rok nahy.. :lol:
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

kukiak napísal:Mam termo bundu, je fakt tepla a staci podtym jedna vrstva a je to v pohode:).. lenze ma nevyhodu, ze nie je pogumovana..
takzvana thermobunda, cim asi myslis materialy typu polartec, tecnopile a rozne ine polyesterove tkaniny s roznou dlzkou vlasu a roznou hustotou tkania pogumovane v pravom slovazmysle ani nemozu byt .. lebo by potom stracali svoj zmysel .. caro je ze odvadzaju cast vlhkosti tym znizuju pocit zimy ... ked zabranis tomu aby ventilovali tak budes ako v sklenniku, tzn. ze raz zafuka a ides jak sa vravi s prvym snehom :-) ... samozrejmä maju vela dalsich vychytavok ako su vetruodolne membrany (nowind,crosswind a asi milion dalsich) atd ...

.. ked si nacrtol ze ked "kvape" tak davas nejaku gumu ... su rozne softshellove bundy ktore maju parametre polartecovych bund a pritom maju aj ciastocnu odolnost voci vode ktora moze byt zvysena roznymi zatermi :-) ... ja mam napr. doma softshellku zn. Kilimanjaro s Teflonovym zaterom a vydrzi fakt dost vody .. samozrejmä treba aplikovat aj rozne impregnacie :-)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

viete mi poradit nejake fajn gate, s ktorymi mozem ist na zjazdovku, na turu v zime i do mesta? Davnejsie som mal pozicane jedny hannahy a boli skvele...
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

V zime zvyknem nosiť ritierky,aby mi slivky v trenkách nenachladli.
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

Ja v zime nosím normálne rifle väčšinou plus to chce nejaké kvalitné topánky keď je mokro, ale zase musí to vyzerať kultivovane takže žiadne športové :) A na vrch čierna bunda alebo kabát ako kedy... Kožené rukavice a šál a hor sa von :) A čiapka až v extrémnych pripadoch keď by mi mali odmrznúť uši :)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

Stoporko napísal:viete mi poradit nejake fajn gate, s ktorymi mozem ist na zjazdovku, na turu v zime i do mesta? Davnejsie som mal pozicane jedny hannahy a boli skvele...
take co su viac do mesta

Kód: Vybrať všetko

http://www.directalpine.cz/GoodsDetail_LS.asp?nGoodsID=8495&nLanguageID=1
tieto viac do prirody

http://www.directalpine.cz/GoodsDetail_LS.asp?nGoodsID=8403&nLanguageID=1
take neutralne

http://www.directalpine.cz/GoodsDetail_LS.asp?nGoodsID=8538&nLanguageID=1
je samozrejmä vela vyrobcov technickych nohavic, ale mne sa najviac pacia od DA, pretoze maju velmi priaznivy pomer cena/vykon, pocujemna ne samu chvalu a na bezu vysokohorsku turistiku bezne stacia ...
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

no tak do mesta, skoly ... si stale beriem rifle a vetrovku , obcas sal a rukavice . Ked je velmi zima tak si beriem pod to aj termo pradlo vyborna vec to je a nieje mi luto vyhodit 1500sk za spodky :P . ked idem na SNB tak som zladeny do modro - biela (modre nohavice, bielo-modra bunda a bielo modra capica) ...
yoplin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa yoplin »

kukiak napísal:Mam termo bundu, je fakt tepla a staci podtym jedna vrstva a je to v pohode:).. lenze ma nevyhodu, ze nie je pogumovana.. ale vseobecne mas urcite v zime na sebe viac latky ako po ine obdobia :D a ja ten pocit rad nemam! :) Najradsej by som behal cely rok nahy.. :lol:
ty si myslis, ze outdoorove, sportove a neviem ake nepremokave bundy su pogumovane? to si mozes zrovna kupit prsiplast. bunda musi byt predysna aby si sa nezaparil a nie ako keby som bol paprika vo foliovniku
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

jeezis boze, neznasam ked sa niekto snazi vyzerat tak k posraniu imidzovo - csa tyka zimi jednoducha vec, podla kosi, spodky, hrube ponozky,ciapka,dobre nepremokave boty,sveter s rolakom a tepla bunda, niet o com
bocian
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bocian »

V zime najviac uprednostnujem oblecenie znacky NordBlanc ... Zatial ma nesklamala :)
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

spojit priemne s uzitocnym.. :)
aj ked 2 kilove boty na nohach ku krase nepridaju tenisky su zasa druhy extrem :(
r2nger
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa r2nger »

Hlavne nie je dobré obliekať sa ako "cibula" (čím viac vecí, tým lepšie). Správne oblečenie na zimu je nátelník s viac ako 50% polyesteru, fleeceová mikina, windstopperová (100% odolnosť voči vetru) alebo gore-texová bunda (100% nepremokavosť). Samozrejme aj nejaké kvalitné nohavice a nejaké gore-texové topánky. Síce sú to veľmi kvalitné veci, sú aj dosť drahé (gore-tex bunda stojí cca 7.000,-SK, topánky nad 4.000,-SK). Je to na každom ako sa oblečie :sly:
kubodinho
Professional
Professional

Príspevok od používateľa kubodinho »

r2nger napísal:Hlavne nie je dobré obliekať sa ako "cibula" (čím viac vecí, tým lepšie). Správne oblečenie na zimu je nátelník s viac ako 50% polyesteru, fleeceová mikina, windstopperová (100% odolnosť voči vetru) alebo gore-texová bunda (100% nepremokavosť). Samozrejme aj nejaké kvalitné nohavice a nejaké gore-texové topánky. Síce sú to veľmi kvalitné veci, sú aj dosť drahé (gore-tex bunda stojí cca 7.000,-SK, topánky nad 4.000,-SK). Je to na každom ako sa oblečie :sly:
jj a hodi sa aj nieake to termotricko
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

iste sa tu najdu nejaki velkonohi vysoki jedinci z BA, ktori mi veria dat tip kde nakupovat obuv/oblecenie? :) Potrebujem sa konecne prezliect do zimneho (aj mna prekvapila zima, nielen cestarov :D ) avsak v auparku sa mi mov nepostastilo...
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

KoCi napísal:iste sa tu najdu nejaki velkonohi vysoki jedinci z BA, ktori mi veria dat tip kde nakupovat obuv/oblecenie? :) Potrebujem sa konecne prezliect do zimneho (aj mna prekvapila zima, nielen cestarov :D ) avsak v auparku sa mi mov nepostastilo...
a aky mas styl? hladas akcie ci nie?
Napísať odpoveď