Obsah fóra www.hojko.com
Game-Points
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  CS  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

Zneužitie kreditnej karty
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Voľná diskusia Choď na stránku 1, 2  Ďalšia 
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
adamico
Light Expert
Light Expert

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Stav: Odhlásený
Založený: 26.07.2008

PríspevokZaslal: 29 Júl 2008, 22:24    Predmet: Zneužitie kreditnej karty Odpovedať s citátom  

Možno ste videli film Osobný strážca, v ktorom hlavná aktérka filmu na začiatku chce zruinovať svojho manžela a tak ide do prvého obchodu a pomocou manželovej kreditnej karty vykúpi celý obchod.. Zaujímalo by ma ako je to v skutočnosti. Keď vám niekto požičia svoju kreditnú kartu a vy si za ňu nakúpite čokoľvek za akúkoľvek hodnotu s tým že od toho tovaru máte prakticky pokladničný blok, tak je tá vec naozaj vaša ? Myslím ako právne, kedže majiteľ karty vám poskytol svoju kartu bez nátlaku a dobrovoľne ?! Môže majiteľ karty požadovať vrátenie peňazí, poprípade si uplatňovať nárok na veci kúpené prakticky za jeho peniaze ?
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky
TFT-kenny
Expert
Expert

Založený: 24.02.2008

PríspevokZaslal: 29 Júl 2008, 22:59    Predmet: Odpovedať s citátom  

hmm nie som az taky odbornik ale ja si myslim ze kreditne karty pokial je plnolety by sa nemali vobec "poziciavat" cize ten majetok kt. kupi ten jeho kamarat je majitela karty ale ak nie si plnolety tak mozes dostat kreditku len na suhlas rodica kt. je spolumajitelom kreditky a ten majetok je zas jeho a nie tvoj Smile
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Založený: 05.10.2005

PríspevokZaslal: 29 Júl 2008, 23:16    Predmet: Odpovedať s citátom  

Moralne - majitel zakupenych veci je vlastnik karty,
Teoreticky - majitelom veci je osoba, ktora uskutocnila kupno-predajny akt,
Prakticky - vid "Moralne".

Imho, to ze niekomu pozicias kartu dobrovolne a s tvojim vedomim je jedna vec. Ked si s nim zadobre, tak vsetko hra, veci su toho dotycneho. Myslim si, ze ak by si predsalen nahlasil odcudzenie karty, resp. jej zneuzitie, veci automaticky patria majitelovi platobnej karty, tebe.
Návrat hore
adamico
Light Expert
Light Expert

PríspevokZaslal: 29 Júl 2008, 23:19    Predmet: Odpovedať s citátom  

TFT-kenny napísal:
hmm nie som az taky odbornik ale ja si myslim ze kreditne karty pokial je plnolety by sa nemali vobec "poziciavat" cize ten majetok kt. kupi ten jeho kamarat je majitela karty ale ak nie si plnolety tak mozes dostat kreditku len na suhlas rodica kt. je spolumajitelom kreditky a ten majetok je zas jeho a nie tvoj Smile
no dobre, neberme teraz do uvahy neplnoletosť.. ale z čiste teoretického hľadiska ked mi niekto "požičia" svoju kartu a ja si dobijem napríklad kredit na mobil, tak je to nevymáhateľná položka na ktorú si nemôže majiteľ robiť nárok.. resp. každá transakcia je vedená na meno majiteľa karty a všetok tovar predaný pod touto kartou musí automaticky patriť platnému držiteľovi karty ?

EDIT: predbehol si ma Very Happy
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky
TFT-kenny
Expert
Expert

PríspevokZaslal: 29 Júl 2008, 23:32    Predmet: Odpovedať s citátom  

ano to je samozrejmost ze za vsetky tie transakcie ktore tvojim "pozicanim" mu ty sposobis je on zodpovedny no ale ak ma niekto aspon trochu rozumu a je kolko tolko zodpovedny tak svoju kreditku nikomu nepozicia a ak by si napr. ty potreboval odomna dobyt kredit tak ti to spravim cez internetbanking a je to..
Návrat hore
adamico
Light Expert
Light Expert

PríspevokZaslal: 29 Júl 2008, 23:38    Predmet: Odpovedať s citátom  

TFT-kenny napísal:
a ak by si napr. ty potreboval odomna dobyt kredit tak ti to spravim cez internetbanking a je to..
ano ? Laughing Laughing

Hej, v každom prípade vyplýva že neni dobré požičiať svoju kartu nikomu.. ani vlastnej žene Very Happy
Návrat hore
TFT-kenny
Expert
Expert

PríspevokZaslal: 29 Júl 2008, 23:40    Predmet: Odpovedať s citátom  

adamico napísal:
ano ? Laughing Laughing

Hej, v každom prípade vyplýva že neni dobré požičiať svoju kartu nikomu.. ani vlastnej žene Very Happy
to bol len priklad ze ti ho dobyjem Very Happy

jj kreditku nepoziciavaj absolutne nikomu a v tejto dome nevies komu mas verit a zene uz duplom nie ta ti tam spravi taky booom ze druhy krat tu kreditku ani nebudes xcet mat Razz
Návrat hore
adamico
Light Expert
Light Expert

PríspevokZaslal: 29 Júl 2008, 23:47    Predmet: Odpovedať s citátom  

TFT-kenny napísal:
to bol len priklad ze ti ho dobyjem Very Happy

už som ti chcel číslo napísať Laughing

TFT-kenny napísal:
jj kreditku nepoziciavaj absolutne nikomu a v tejto dome nevies komu mas verit a zene uz duplom nie ta ti tam spravi taky booom ze druhy krat tu kreditku ani nebudes xcet mat Razz
no inak tie kreditky to je svinstvo, zas bolo v telke jak na bankomaty dávajú rôzne zariadenia ktoré zoskenujú kartu a bla bla.. normalne rozmyšlam či si tu svoju kartu nerozlomim o koleno.. Very Happy
Návrat hore
TFT-kenny
Expert
Expert

PríspevokZaslal: 29 Júl 2008, 23:52    Predmet: Odpovedať s citátom  

hm no to by si si moc nepomohol a vlasne kolko mas rokow ?
Návrat hore
adamico
Light Expert
Light Expert

PríspevokZaslal: 29 Júl 2008, 23:53    Predmet: Odpovedať s citátom  

primerane Laughing
Návrat hore
martiner
Amateur
Amateur

Založený: 09.06.2006

PríspevokZaslal: 30 Júl 2008, 22:01    Predmet: Odpovedať s citátom  

neznalých možem len upozorniť že zneužitie elektronického platobného prostriedku a inej platobnej karty može niekomu priniesť 5 rokov v base.
Návrat hore
GothaR
Moderátor
Moderátor

Stav: Prihlásený
Založený: 21.02.2005

PríspevokZaslal: 30 Júl 2008, 22:06    Predmet: Odpovedať s citátom  

Zneuzit kartu nie je problem, pri embosovanej nepotrebujes ani PIN, staci opisat podpis podla toho, aky je na karte, alebo na internete mozes nakupovat len tak, tam stacia udaje, ktore su na karte. Ale prakticky by to malo byt tak, ze poskodeny by od teba mohol utratene peniaze vymahat sudnou cestou a este by si mohol ist aj do basy.
Návrat hore
adamico
Light Expert
Light Expert

PríspevokZaslal: 30 Júl 2008, 22:35    Predmet: Odpovedať s citátom  

dobre ale to už ide o zneužitie, resp. krádež.. ale pokiaľ ide o tzv. požičanie karty, tak táto možnosť odpadá.. alebo sa mýlim ? Pokiaľ to nie je na papiery, tak nikto nikomu nič nepožičial ?
Návrat hore
martiner
Amateur
Amateur

Založený: 09.06.2006

PríspevokZaslal: 30 Júl 2008, 22:57    Predmet: Odpovedať s citátom  

adamico napísal:
dobre ale to už ide o zneužitie, resp. krádež.. ale pokiaľ ide o tzv. požičanie karty, tak táto možnosť odpadá.. alebo sa mýlim ? Pokiaľ to nie je na papiery, tak nikto nikomu nič nepožičial ?
samozrejme že je rozdiel medzi požičkou a krádežou. Keď raz niekomu v dobrej viere požičiam peniaze, a to buď v hotovosti ale prostredníctvom platbnej karty, a on mi tieto peniaze nevráti tak je somár.
Návrat hore
boborko
Expert
Expert

Založený: 30.01.2006

PríspevokZaslal: 30 Júl 2008, 23:06    Predmet: Odpovedať s citátom  

ja som videl taku vec ze tam hore gde ma byt svetlo ci co daju mobil-nan napojena kamera-asi z mobilu-a ono to dako odosle data ci co...nvm uz...a ete davaju na tu dieru kam sa strka karta taku srandu---pozryte si obrazok Arrow

1ban.jpg
 Popis:
 Veľkosť prílohy:  29 kB
 Rozlíšenie:  490x316
 Prezretá:  51 krát

1ban.jpg

rabovacka-t.jpg
 Popis:
 Veľkosť prílohy:  43.55 kB
 Rozlíšenie:  250x170
 Prezretá:  22 krát

rabovacka-t.jpg

Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Voľná diskusia Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
Strana 1 z 2

Prejdi na: