Zníženie veľkosti videa
-
Marbulinek
Amateur
Zníženie veľkosti videa
Zdravím..
Každoročne po dovolenke si natočené časti z kamery presuniem na pc..
Po zlepení všetkých častí "filmu" a pridaní patričných efektov dám vy-renderovať film. Ten je vo formáte AVI.. Avšak film, ktorý má zhruba 1 hodinu, 50minút zaberá cca 22GB... Ako prosím Vás znížim veľkosť tohto filmu tak, aby sa vmestil na DVD??? Na internete som sa dočítal, že re-komprimovať pomocou kodeku Xvid, ktorý pri zachovaní kvality zníži veľkosť aj o pár GBajtov..
Ďakujem - Marbulinek
Každoročne po dovolenke si natočené časti z kamery presuniem na pc..
Po zlepení všetkých častí "filmu" a pridaní patričných efektov dám vy-renderovať film. Ten je vo formáte AVI.. Avšak film, ktorý má zhruba 1 hodinu, 50minút zaberá cca 22GB... Ako prosím Vás znížim veľkosť tohto filmu tak, aby sa vmestil na DVD??? Na internete som sa dočítal, že re-komprimovať pomocou kodeku Xvid, ktorý pri zachovaní kvality zníži veľkosť aj o pár GBajtov..
Ďakujem - Marbulinek
-
halabaster
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Zníženie veľkosti videa
Video musis komprimovat bud v nejakom editore videa alebo pomocou konvertoru. Z konvertorov mozes pouzit napr. http://www.xmedia-recode.de/download.html a z editorov virtualdub s kodekom xvid http://www.hojko.com/virtualdub-strih-v ... 05713.html.
-
lekoklatik
VIP
Prípadne patričné nastavenie renderu v programe v ktorom pracuješ.
-
Marbulinek
Amateur
Strihal som to v Adobe Premiere Pro CS3... 
Ale myslím, že to automaticky generuje výsledok len do formátu AVI.. Alebo aspoň som doteraz neprišiel na princíp, ako to zmenšiť priamo v Premiere, čo by bolo super. Ak niekto prosím poznáte taký fígel, tak hoďte to sem.. Ďakujem..
Ale myslím, že to automaticky generuje výsledok len do formátu AVI.. Alebo aspoň som doteraz neprišiel na princíp, ako to zmenšiť priamo v Premiere, čo by bolo super. Ak niekto prosím poznáte taký fígel, tak hoďte to sem.. Ďakujem..
-
halabaster
Darca
Na nete je kopec programov na konverziu a editaciu videa, ktore su zadarmo, mensie a sikovnejsie ako adobe premier, ktory si "ukradol" z warezu a navyse v nom nevies ani robit
To co ty chces (zmensit video a napalit ho na dvd), zvladne aj movie maker (pokial podporuje dekodovanie formatu videa, ktory mas ty).
To co ty chces (zmensit video a napalit ho na dvd), zvladne aj movie maker (pokial podporuje dekodovanie formatu videa, ktory mas ty).
-
lekoklatik
VIP
problem je vsak v tom, ze on pise o tom ze to video aj nejak editoval. Asi mu bol pohodlnejsi premiere ako WMM.
Ja pouzivam :
QuickTime
Video compresia h.264, D1/DV (widescreen zalezi od videa), kompresiu si nastav akú chceš
Ja pouzivam :
QuickTime
Video compresia h.264, D1/DV (widescreen zalezi od videa), kompresiu si nastav akú chceš
-
halabaster
Darca
Editovat video moze aj v jednoduchsich aplikaciach ako je premier. No ale zvolil si premier (tazsiu cestu) tak nech ma premier.
Pripomina mi to uzivatelov, ktory si chcu zmensit rozlisenie fotky a odstranit cervene oci, tak si samozrejme stiahnu photoshop.
Pripomina mi to uzivatelov, ktory si chcu zmensit rozlisenie fotky a odstranit cervene oci, tak si samozrejme stiahnu photoshop.
-
lekoklatik
VIP
Píše "každoročne si po dovolenke ....."
TakŽe v premiery asi nebude úplný začiatočník. Sry ale pracujem v premiery a nedám si naň dopustiť.
Je v celku dosť jednoduchý, má len mrte funkcií ktoré ľudia nevyužívajú lebo nevedia ako. V tom je potom tak ťažký... V základe je to brnkačka, prehľadná. Časová os, knižnica, import, export, open, save. nic viac nepotrebujes.
TakŽe v premiery asi nebude úplný začiatočník. Sry ale pracujem v premiery a nedám si naň dopustiť.
Je v celku dosť jednoduchý, má len mrte funkcií ktoré ľudia nevyužívajú lebo nevedia ako. V tom je potom tak ťažký... V základe je to brnkačka, prehľadná. Časová os, knižnica, import, export, open, save. nic viac nepotrebujes.