Zníženie veľkosti videa

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
Marbulinek
Amateur
Amateur

Zníženie veľkosti videa

Príspevok od používateľa Marbulinek »

Zdravím..
Každoročne po dovolenke si natočené časti z kamery presuniem na pc..
Po zlepení všetkých častí "filmu" a pridaní patričných efektov dám vy-renderovať film. Ten je vo formáte AVI.. Avšak film, ktorý má zhruba 1 hodinu, 50minút zaberá cca 22GB... Ako prosím Vás znížim veľkosť tohto filmu tak, aby sa vmestil na DVD??? Na internete som sa dočítal, že re-komprimovať pomocou kodeku Xvid, ktorý pri zachovaní kvality zníži veľkosť aj o pár GBajtov..

Ďakujem - Marbulinek
halabaster
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Zníženie veľkosti videa

Príspevok od používateľa halabaster »

Video musis komprimovat bud v nejakom editore videa alebo pomocou konvertoru. Z konvertorov mozes pouzit napr. http://www.xmedia-recode.de/download.html a z editorov virtualdub s kodekom xvid http://www.hojko.com/virtualdub-strih-v ... 05713.html.
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Prípadne patričné nastavenie renderu v programe v ktorom pracuješ.
Marbulinek
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Marbulinek »

Strihal som to v Adobe Premiere Pro CS3... ;)
Ale myslím, že to automaticky generuje výsledok len do formátu AVI.. Alebo aspoň som doteraz neprišiel na princíp, ako to zmenšiť priamo v Premiere, čo by bolo super. Ak niekto prosím poznáte taký fígel, tak hoďte to sem.. Ďakujem.. ;)
halabaster
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Na nete je kopec programov na konverziu a editaciu videa, ktore su zadarmo, mensie a sikovnejsie ako adobe premier, ktory si "ukradol" z warezu a navyse v nom nevies ani robit :)
To co ty chces (zmensit video a napalit ho na dvd), zvladne aj movie maker (pokial podporuje dekodovanie formatu videa, ktory mas ty).
lekoklatik
VIP
VIP

problem je vsak v tom, ze on pise o tom ze to video aj nejak editoval. Asi mu bol pohodlnejsi premiere ako WMM.

Ja pouzivam :
QuickTime
Video compresia h.264, D1/DV (widescreen zalezi od videa), kompresiu si nastav akú chceš
halabaster
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Editovat video moze aj v jednoduchsich aplikaciach ako je premier. No ale zvolil si premier (tazsiu cestu) tak nech ma premier.
Pripomina mi to uzivatelov, ktory si chcu zmensit rozlisenie fotky a odstranit cervene oci, tak si samozrejme stiahnu photoshop. :roll:
lekoklatik
VIP
VIP

Píše "každoročne si po dovolenke ....."
TakŽe v premiery asi nebude úplný začiatočník. Sry ale pracujem v premiery a nedám si naň dopustiť.
Je v celku dosť jednoduchý, má len mrte funkcií ktoré ľudia nevyužívajú lebo nevedia ako. V tom je potom tak ťažký... V základe je to brnkačka, prehľadná. Časová os, knižnica, import, export, open, save. nic viac nepotrebujes.
Napísať odpoveď