1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-2023) + Odorova vláda (2023)
Re: 1. Matovičova vláda (2020-2024)
Sme dost OT no este zareagujem, ze papez sa stavia k LG komunite inak ako vrcholni predstavitelia slovenskej cirkvi. Ja verim ze tento trend bude pokracovat.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Ja som podobnu sprsku "krestanskej lasky" dostal po tom, ako som poznamenal, ze KBS ignoruje vedcovu, ze v sucansosti otvarat kostoly nie je najlepsi napad, ze je to ignoracia vedy a vieme, co sa stane ked sa ignoruje veda a vedci (vidime to v priamom prenose).
Inu sprchu krestanskej lasky som dostal od znamich ,ked som povedal, ze kampan "Bez vyznania" hovori, ze ludia by nemali klamat pri scitani.
A vzdy zakoncene frazou "dufam, ze najdes Boha" (co je v preklade: chcem aby si uznal, ze ja mam pravdu).
Cirkevne oranizacie su stedro preplacane, zatial co neziskovky tento rok nedostanu takmer nic, lebo (podla Krajniaka) dostali peniaze uz minuly rok. Pritom neziskovky maju velke problemy, kvoli Corone nemozu mat ine primy ako minule, zbierky tak nejdu, beneficne koncerty usporiadat nemozu,...
Inu sprchu krestanskej lasky som dostal od znamich ,ked som povedal, ze kampan "Bez vyznania" hovori, ze ludia by nemali klamat pri scitani.
A vzdy zakoncene frazou "dufam, ze najdes Boha" (co je v preklade: chcem aby si uznal, ze ja mam pravdu).
Cirkevne oranizacie su stedro preplacane, zatial co neziskovky tento rok nedostanu takmer nic, lebo (podla Krajniaka) dostali peniaze uz minuly rok. Pritom neziskovky maju velke problemy, kvoli Corone nemozu mat ine primy ako minule, zbierky tak nejdu, beneficne koncerty usporiadat nemozu,...
na tuto vyzvu sa mozes spytat ktoreho, ci toho jednoho z 3000 moznych a ze preco je to prave ten jeden
Aj prezidentka SR sa stavia inak k LG komunite ako zvyšní predstavitelia vlády SR a neverím, že tento jej trend bude pokračovať.
Ako to myslis ze neveris? Ze zrazu zmeni nazor ci co?
-
starysomar
Hardcore addict
"Boha" hľadajú slabí, ktorí nenašli seba.
Tak prezidentka v tejto téme vela vody nenamúti a pochybujem, že za jej mandátu bude podpisovať zákon o manželstve pre páry rovnakého pohlavia. Bola by hlúpa, ak by sa snažila z nenávisti vytĺcť politický kapitál. Harabin sa o to pokúšal a videli sme ako "džendžer / stop LPG TDI" dopadol. 
_____
_____
Podpredseda superprenášač. Zjavne klamal aj o tom, ako dodržuje opatrenia, keď chodí do Británie.
https://www.aktuality.sk/clanok/868108/ ... ronavirus/
_____
_____
Podpredseda superprenášač. Zjavne klamal aj o tom, ako dodržuje opatrenia, keď chodí do Británie.
https://www.aktuality.sk/clanok/868108/ ... ronavirus/
To bol komentár ku gorscheho príspevku ohľadom pápeža.. tak ako prezidentka u nás nenamúti veľa vody, tak ani pápež nič nevykoná v rámci katolíckej cirkvi.... nitky ťahajú úplne iní ľudia.
tak ale prave v cirkvi by som hladal trochu pevnejsiu hierarchiu, ved papez je najvyssi predstavitel boha na zemi, co on povie to plati.
ale spat k teme, samozrejme najlogickejsie by bolo umoznit kazdemu obcanovi aby castou svojich dani prispel komu on sam uzna za vhodne. akejkolvek neziskovke.
to tu uz samozrejme mame, jedine co staci je zrusit akekolvek statne financovanie cirkvi a o tuto ciastku zvysit percento dane ktoru moze kazdy rok obcan odovzdat neziskovke.
ale samozrejme ani to by nebolo take jednoduche, lebo teraz sice mozme odovzdat iba trapne 2% ale ani to nebrani ludom si s kamaratmi zakladat vlastne NO aby nahodou neprispeli na dobru vec...
keby sa to z 2% zvysilo na 5% tak by zrazu mal kazdy neziskovku (tak ako ma teraz kazdy zrazu zivnost, mna vratane, aby mohol ist nakupit do hornbachu)
ale spat k teme, samozrejme najlogickejsie by bolo umoznit kazdemu obcanovi aby castou svojich dani prispel komu on sam uzna za vhodne. akejkolvek neziskovke.
to tu uz samozrejme mame, jedine co staci je zrusit akekolvek statne financovanie cirkvi a o tuto ciastku zvysit percento dane ktoru moze kazdy rok obcan odovzdat neziskovke.
ale samozrejme ani to by nebolo take jednoduche, lebo teraz sice mozme odovzdat iba trapne 2% ale ani to nebrani ludom si s kamaratmi zakladat vlastne NO aby nahodou neprispeli na dobru vec...
keby sa to z 2% zvysilo na 5% tak by zrazu mal kazdy neziskovku (tak ako ma teraz kazdy zrazu zivnost, mna vratane, aby mohol ist nakupit do hornbachu)
-
starysomar
Hardcore addict
Hlboko si vážim veriacich, ktorí žijú podľa ... zásad - poznám takých.
Ich "predstaviteľov" si tak nejak (až na výnimky) nemám pre čo.
Ich "predstaviteľov" si tak nejak (až na výnimky) nemám pre čo.
Charakter sa naštastie nemeria počtom omší, takže keby sme začali ľudí posudzovať všeobecne podľa ich správania nezávisle od vierovyznania, možno by sme zistili, že cirkev je už iba taký drahý obal, ktorý nemá pridanú hodnotu.
Čo sa týka samotnej podstaty cirkvy u nás, teda nejaké služby duchovnej obrody, pochovávanie, krst, svadby a pod... tak z tohto všetkého má cirkev nemalý príjem, ktorý síce sami "fakturujú" ako dar, aby z neho neplatili daň, ale fakticky sa jedná o nezdanený príjem. Skúste farárovi nedať finančný "dar" za omšu, pohreb, svadbu... Väčšina by vás nechala zhorieť v pekle, lebo však keď máte na koláče a muziku, musíte mať aj na farára. Aj preto som za odluku, nech pekne zdaní cirkev všetky svoje príjmy, lebo z darov si postavia kostoly, z darov si postavia fary, zaplatia elektrinu, obnovia vozový park a ešte ich má štát financovať.
Čo sa týka samotnej podstaty cirkvy u nás, teda nejaké služby duchovnej obrody, pochovávanie, krst, svadby a pod... tak z tohto všetkého má cirkev nemalý príjem, ktorý síce sami "fakturujú" ako dar, aby z neho neplatili daň, ale fakticky sa jedná o nezdanený príjem. Skúste farárovi nedať finančný "dar" za omšu, pohreb, svadbu... Väčšina by vás nechala zhorieť v pekle, lebo však keď máte na koláče a muziku, musíte mať aj na farára. Aj preto som za odluku, nech pekne zdaní cirkev všetky svoje príjmy, lebo z darov si postavia kostoly, z darov si postavia fary, zaplatia elektrinu, obnovia vozový park a ešte ich má štát financovať.
No ked som 2 dni dozadu videl, ze nas farar ma XC60 , aktualny model a udajne nalozenu, zaprisahal som sa, ze v kostole uz neutratim ani cent.
Sulík navrhol Matovičovi, že ak by nemal náhradu za ministra Krajčího, prevzal by riadenie ministerstva zdravotníctva on sám. „Premiér to odmietol,“ povedal Sulík. Tiež dodal, že odteraz nemieni preberať spoluzodpovednosť za vývoj pandémie.
No ak by si nechal od Matovica srat na hlavu rovnako ako doteraz, tak tento navrh od Sulika mi pride ako cista ironia. Zajtra by sa stal ministrom zdravotnictva a pozajtra by podpisoval peticny harok za referendum o predcasnych volbach.
Ale mam aj dalsi priklad uplneho zlyhania cirvi u nas, nas byvaly farar ma decko s ucitelkou, samozrejme cikrev to ututlala a prelozili ho na opacny koniec republiky. Taktiez je verejnym tajomstvom, ze niekdajsi emeritny arcibiskup KC ma decko. Dalsi knaz od nas obtazoval vydate zeny, toho tiez odpratali do neznama a jeho excesy iba tisko zamietli pod kobercek. Tym nechcem povedat, ze vsetci knazi su zli, ale cirkev je u nas minimalne tak skazena a skorumpovana, ako politika, ak nie aj viac. Taky Bezak by zrejme vedel tiez rozpravat...
To ja som uz videl slovenskeho farara aj na A4 cabrio, co som najprv abolustne netusil, ze ten dotycny bol farar, iba ked mi to jeden znamy povedal, tak som myslel, ze zijem v MiamiJohnnny napísal: 24 feb 2021, 12:28 No ked som 2 dni dozadu videl, ze nas farar ma XC60 , aktualny model a udajne nalozenu, zaprisahal som sa, ze v kostole uz neutratim ani cent.
Ale mam aj dalsi priklad uplneho zlyhania cirvi u nas, nas byvaly farar ma decko s ucitelkou, samozrejme cikrev to ututlala a prelozili ho na opacny koniec republiky. Taktiez je verejnym tajomstvom, ze niekdajsi emeritny arcibiskup KC ma decko. Dalsi knaz od nas obtazoval vydate zeny, toho tiez odpratali do neznama a jeho excesy iba tisko zamietli pod kobercek. Tym nechcem povedat, ze vsetci knazi su zli, ale cirkev je u nas minimalne tak skazena a skorumpovana, ako politika, ak nie aj viac. Taky Bezak by zrejme vedel tiez rozpravat...
https://www.aktuality.sk/clanok/868357/ ... votnictva/
Vo vzájomnom boji Matovič-Sulik fandím viac Sulikovi, lenže ak by aj bol minister zdravotnictva tak by tým pádom takisto prevzal zodpovednosť za stav aký tu je. K čomu toto bolo dobré aby sám seba ponukal na taketo miesto hm
. Kedže ho Matovič odmietol tak Sulik povie ze odteraz nie je spoluzodpovedný. Viem si skorej Letanovsku predstaviť na poste ministerky zdravotnictva na kolko je lekárka a nie ekonomka.
Vo vzájomnom boji Matovič-Sulik fandím viac Sulikovi, lenže ak by aj bol minister zdravotnictva tak by tým pádom takisto prevzal zodpovednosť za stav aký tu je. K čomu toto bolo dobré aby sám seba ponukal na taketo miesto hm
Ja som tiez fandil viac Sulikovi. Ale uz mi to pride, ze ti dvaja sa fackuju len tak, lebo im to robi dobre. Preco to robia na verejnosti netusim. Toto co navrhol Sulik nemalo nic spolocne s blahom ludi na Slovensku. To bola len daxlsia facka ktora mu urobila dobre. A tiez sa mohol vyvinit z priebehu pandemie u nas. Bolo jasne ze to neprejde, a aj keby to preslo, tak Slovensko nepotrebuje ministra zdravotnictva ktory sa do zdravotnictva nevyzna + uz jedno ministerstvo ma, to urcite nie je malo roboty mat dve ministerstva z toho jedno je ministerstvo zdravotnictva pocas pandemie. Lobovat za vymenu MZ, preto, aby sme sa mali lepsie, sa da urcite lepsie a efektivnejsie. Ale o to ocividne nikomu nejde. Preto v tomto spore fandim nam. Len nech to uz nejak prezijeme, kym sa tito uspokojuju svojimi uchylkami.
Vypocitavost na oboch stranach. Sulik z koalicie neodide, pretoze je lepsie byt fackovacim panakom vo vlade, ako fackovacim panakom na druhom brehu so Smerom. A Matovic Sulika neodvola, pretoze je lepsie mat fackovacieho panaka v koalicii, ako si hladat noveho a oslabovat koaliciu.
Inak nevidim ziadnu nadej v tom, zeby Krajci odstupil, alebo zeby niekto z Olana chcel jeho demisiu. Olano nie je standardna strana, ani len snem nemali poriadny, media sa o nejakom smene strany dozvedeli asi po 4 dnoch. Toto mi na Olano vzdy prekazalo a preto som ich nikdy ani nevolil. A na tom sa v plnej sile ukazuje aj slabost takejto nestandardnej strany. Je to najsilnejsia vladna strana, ale nema strukturu na sebareflexiu. Aj keby im pomreli na koronu vsetci volici, tak Matovic nepusti a vsetci ostatni su tam iba podrztasky bez vlastneho nazoru. Za teplu stolicku v parlamente urobil nabor pred volbami, aby naplnil kandidatku, ale po volbach mu vacsina zutekala az doteraz, lebo teraz uz bolo preco zotrvat.
Inak nevidim ziadnu nadej v tom, zeby Krajci odstupil, alebo zeby niekto z Olana chcel jeho demisiu. Olano nie je standardna strana, ani len snem nemali poriadny, media sa o nejakom smene strany dozvedeli asi po 4 dnoch. Toto mi na Olano vzdy prekazalo a preto som ich nikdy ani nevolil. A na tom sa v plnej sile ukazuje aj slabost takejto nestandardnej strany. Je to najsilnejsia vladna strana, ale nema strukturu na sebareflexiu. Aj keby im pomreli na koronu vsetci volici, tak Matovic nepusti a vsetci ostatni su tam iba podrztasky bez vlastneho nazoru. Za teplu stolicku v parlamente urobil nabor pred volbami, aby naplnil kandidatku, ale po volbach mu vacsina zutekala az doteraz, lebo teraz uz bolo preco zotrvat.
Však Sulík už aj tak robí ministra zdravotníctva. Nakupuje testy, vytvára ekaranténu, zháňa ochranné prostriedky, vytvára covidsemafor...zatiaľ čo Krajči rieši interupcie a či otvoriť kostoly.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
ephramko: Predsa ekrantenu nema schvalenu, takze ju este nerobi. Ma len pripravenu koncepciu, zistene co a ako...
Heh, to je tiez pravda ephramko. Akurat sa zamyslam, co by robil Matovic na Sulikovom mieste. Podla mna by uz rozosielal peticne harky, alebo by zrejme v koalicii ani nebol.