1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-2023) + Odorova vláda (2023)

Diskusie na politické témy...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: 1. Matovičova vláda (2020-2024)

Príspevok od používateľa heker »

kayko napísal: 23 mar 2021, 17:04 Tuto vladu povali iba vyslovenie nedovery v parlamente. Ja referendu neverim, myslim, ze koalicia sa ho bude snazit zmarit
Ty mas nenormalne komplexy z tejto vlady, vsak? Aj citas po sebe tie fantasmagorie, ktore pises?
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

kayko napísal: 23 mar 2021, 17:04 Tuto vladu povali iba vyslovenie nedovery v parlamente. Ja referendu neverim, myslim, ze koalicia sa ho bude snazit zmarit, aj keby ho museli vyhlasit a nakoniec aj keby bolo uspesne, tak je tu ta moznost, ze ho nebude brat NRSR zavazne. To vidime uz teraz, ze ustava je pre tuto vladu zdrap papiera.
Referendum vyhlasuje prezident na zaklade zozbieranych podpisov alebo hlasovania NRSR, nie koalicia.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

heker napísal: 23 mar 2021, 19:15 Ty mas nenormalne komplexy z tejto vlady, vsak? Aj citas po sebe tie fantasmagorie, ktore pises?
Nie väčšie ako ty z mojich príspevkov. Nečítam to, je to môj aktuálny postoj, nepotrebujem ho po sebe študovať len preto, že to robíš ty.
ropman napísal: 23 mar 2021, 19:23 Referendum vyhlasuje prezident na zaklade zozbieranych podpisov alebo hlasovania NRSR, nie koalicia.
Neriešim vyhlásenie referenda, ale jeho úspešnosť.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

To naozaj teraz kriza stoji na tom, ze Sulik sa nechce vzdat ministerstva hospodarstva? Teda aspon to tvrdi Naď v rozhovore s Todovou.

Sulikova reakcia zatial ziadna, takze by sa dalo usudzovat, ze sa ho vazne nechce vzdat. Co mi pride ale uplne absurdne, kedze bez mihnutia oka moze zajtra odist s celym klubom z vlady.
Ten Matovicov post zapasnika s korupcnikmi by bol prenho ako spasenie, paradoxne mozno k tomu smerovalo cele jeho rocne tyranie slovenska, akurat si ani na sekundu nechcem predstavit tie vladne rokovania s nim za stolom, ak by tam nebodaj zostali za ludi, pripadne sas.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

retkvic napísal: 24 mar 2021, 23:02Ten Matovicov post zapasnika s korupcnikmi by bol prenho ako spasenie,
ale kdeze, na Slovensku (ak sa teda tvarime, ze sme pravny stat) bojuju proti korupcii len tri zlozky - policia, prokuratura a sudy
nezda sa mi, ze by bol ten trnavsky nevzdelanec sucastou niektorej z nich
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

Podej demisi vyzívá Prezidentka premiéra ...
beardie
Redeemer
Redeemer

co to pivo taki? dame?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Takze Kollar povedal ak sa do konca týzdna nijako nedohodnu odchádza do opozicie. Sulik je v nej jednou nohou a Za ludí možno ako jediný ostanu pri Olane. Ale kiežby tiež odišli nech padne Olano s ich diletantským sposobom vládnutia.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

V mensinovej vlade s Olano by zostal iba martyr a Remisova. Povaha vladnej strany je jasna, ked s nimi niekto nesuhlasi, tak je strategicky odstaveny na vedlajciu kolaj, blokovanie navrhov v parlamente, obvinovanie zo skodenia vlade, hadzanie zodpovednosti za stav opatreni a nasledky pandemie. Najmensie zlo pre vsetky koalicne strany okrem Olano su predcasne volby. Len priznat to nemozu, lebo by boli v predvolebnej kampani za destruktorov vlady.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Presne tak, pokial koalicný partneri,vedci nerobia to co chce Matovič možu za vsetko potom koalicný partneri a mudrosrači,kuvici vedci. Normálne aj ten B.Kollár aj ked nanho viem ponadávat mi príde po včerajsku ked som ho pocuval na Ta3 ovela viac rozumnejsí ako Matovič.
Nech su volby, tí rozumnejsí lidri aj ked su z iných politických taborov sa možno lepsie budu k sebe správať a viac sa zhodnu na spolocnom postupe aj s vedcami v boji proti covidu a ekonomickej pomoci ludom. Take dristy navrat mafie ktorá tu vládla 12 rokov( hoci tá tu zacala robit problemy od 1993) si mozu schovat niektorí za klobuk, kedze všetci do jedneho z parlamentných/mimoparlamentných strán maju maslo na hlave, len uz ide o to mat vo vláde ludí ktorí sa vedia dohodnut a neporusuju zmluvy.
gorsche
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa gorsche »

Myslim ze Heger zaznamenal najvacsi karierny rast na Slovensku. Je min. financii, zdravotnictva, skolstva a asi bude aj premier, to posledne neviem kedze dnes Korcok povedal ze SaS odchadza z vlady. Este to moze dopadnut tak, ze Matovic ostane premierom, kedze nemam pocit ze Za ludi vadi Matovic.
retkvic
Addict
Addict

beardie napísal: 25 mar 2021, 0:13 ale kdeze, na Slovensku (ak sa teda tvarime, ze sme pravny stat) bojuju proti korupcii len tri zlozky - policia, prokuratura a sudy
nezda sa mi, ze by bol ten trnavsky nevzdelanec sucastou niektorej z nich
práve mu v olano vymyslaju nový post, čo nebolo môže byť, nakoniec vdaka tomu zlakal aj lavicovych volicov, aj narodinarov, aj nerozhodnutych, nevolicov, bude sa to volat "specialne pr protikorupcne oddelenie" spolupracujuse s sis a nakou a linx komandom a danovou kobrou, a raz mozno viac krat do tyzdna k tomu bude mat taky kratky cca pol hodinovy brifing.

Inac penta na sme uz pise, ze sas odchadza z vlady, hoci Korcok zatial nic take nepotvrdil.
Pytali sa ho na to ci to myslel ako odchod z vlady, alebo odchod ministrov za sas z vlady a on na to odpovedal, ze k tomu sa dnes vyjadri Sulik na tb.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

OĽaNO vyhlasuje, že Sulík uprednostnil svoju ministerskú stoličku pred budúcnosťou krajiny. Vysvetlite mi, aký je rozdiel oproti OĽaNO, ktoré uprednostnilo ministerskú stoličku pre IM pred budúcnosťou krajiny?

Jasným víťazom je Pelle, ktorý si teraz môže vziať dovolenku a % mu rastú do neba......
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

Zo správ STV1...
Prílohy
Screenshot_20210325-124048.png
retkvic
Addict
Addict

Takže Matovičovi sa podarilo to, čo by sa Ficovi mohlo pred 2 rokmi iba snivat. Dakujeme Igor, dakujeme Sulik, pretoto som ja o olano pri volbach ani len neuvazoval a sas som prestal volit kvoli Sulikovi.
Potvrdila sa aj dalsia vec, ze minimalne tymto dvom ludom nejde o dobro na slovensku, ale o politicky kapital, ktory vytlkaju na ukor coho, na tuto otazku by som rad vedel odpoved, ego a peniaze?
beardie
Redeemer
Redeemer

ja sa Sulikovi nedivim, mat enormne neschopneho sefa, ktory ti nielen ze nici povest, ale aj sabotuje racionalne navrhy, je velmi zla situacia
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Z potencionálneho premiéra Hegera tiež nie som nadšený. Jediné čo doteraz robil, je to, že pripravoval tu reformu dane z nehnuteľnosti, podľa ktorej sa má daň platiť z hodnoty nehnuteľnosti a pripravujú sa mapy luxusných lokalít, kde vraj žijú milionári. V praxi by teda milionár s haciendou niekde v zapadákove platil smiešnu daň, ale nejaká babka v dvojizbáku v centre BA by zrazu platila zo 400€ dôchodku milionársku daň. A ešte povedal, že nemusíme mať strach, že tí dôchodcovia to platiť nemusia, len vám potom štát zhabe byt pri dedičskom konaní.

Inak Kollár musí mať tiež plné gate. Strana je na hranici zvoliteľnosti, takže pri predčasných voľbách by sa nemusel ani dostať do parlamentu. A teraz je to o tom, či zvládne Matoviča vydierať, aby polícia prižmúrila očko pri ľuďoch zo SMER RODINA. Ak polícia pod kontrolou OLANO zavrie niekoho ďalšieho od Kollára, tak máme ďalšiu vládnu krízu. Keďže sa Krajniak vyparil ako tichý prd, tak mi niečo vraví, že sa niečo chystá...
retkvic
Addict
Addict

beardie napísal: 25 mar 2021, 12:58 ja sa Sulikovi nedivim, mat enormne neschopneho sefa, ktory ti nielen ze nici povest, ale aj sabotuje racionalne navrhy, je velmi zla situacia
to sa ale bavime o premierovi Matovicovi a Sulikovy, ktory ak Matovic zostane ministrom chce zostat ministrom hospodarstva, ak by sme sa bavili o Sulikovy, ktory nechce silou mocou zostat ministrom hospodarstva, ale pozadoval by, ze ani matovic nemôze zastavat ministersku funkciu, tak by to bolo ok, takto sa to vsak skrutilo na to, ze ani jeden ani druhy sa nehodla ustupit. Mativic blble ludi tym, ze sulik poklada vladu a on je chudak lebo vsak je nahy a blazon ale sulik je zase lietadlo.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Sulík povedal, že po rekonštrukcii vlády zostane ministrom, keď aj Matovič zostane vo vláde. Je to len z trucu. Nenapadlo ich, že keď vidia problém v Matovičovej osobe a správaní, žiadajú jeho odchod, tak že si Matovič vymyslí, že "odíde" len na iné kreslo vo vláde.

Osobne v tejto situácii vidim iba jedno riešenie, že odídu obaja a najlepšie by bolo, ak by odišli nielen z vlády, ale aj z parlamentu a verejného života. Ak sú takí skvelí politici a Slovensko sa bez nich nezaobíde, nech sa páči, môžu sa uchádzať o mandát v najbližších voľbách, či už v predčasnom alebo riadnom termíne.

Za pravdepodobnejší pokladám scenár, že sa bude pokračovať bez SaS a novým boxovacím panákom pre Matoviča bude Remišová alebo ktokoľvek, kto si dovolí otvoriť hubu. A do pár mesiacov Matovič spôsobí ďalšiu vládnu krízu.

Prípadne, že sa to bude naťahovať, Matovič podá demisiu a prezidentka poverí zostavením vlády niekoho z OLANO, ale hádky budú pokračovať, v NRSR nebudú vedieť dlhšie otvoriť schôdzu a skončí to rozpustením parlamentu a predčasnými voľbami.
Napísať odpoveď