Ja si myslim to iste, vsteko tomu nasvedcuje. Rovnako ako aj jeho spravanie pre vypisovani otazok. Ale to som spominal uz mnohokrat.ephramko napísal: 10 jan 2023, 9:22 O tom referende je tak ticho, až mám pocit, že ani Fico nechce, aby bolo úspešné. Lebo ak by vyhral voľby, tak hneď na druhý deň môžeme zbierať podpisy na ďalšie referendum a odvolať jeho vládu.
Fico zneužil referendum na politickú kampaň voči vláde aj prezidentke a podľa mňa dúfa, že nebude úspešné, aby následne mohol pokračovať v kampani a obviniť ich, že to oni referendum zmarili...
1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-2023) + Odorova vláda (2023)
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: 1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-202x)
Ano je to sposob taktiky ved jedná sa o politický boj. Slovenský jaffovia - voliči do poslednej sekundy budu tvrdohlavo veriť svojim Goauldským vládcom (politikom) ze práve oni sú tí spasitelia. Ako ked sa mafoš B.K. hrá na samaritana a falošnu empatiu ( Miro Sykora by bol nanho hrdý lebo aj ten chcel ist do politiky, len ho pred hotelom zastrelili), ocividný egocentrik I.M. hrá na spasitela sveta a pritom je fanatik a využíva falošný kult(charizmatici).Nackovia sa hraju na kresťanov, bolševici na sociálne citiacich demokratov, V.R. sa hrá na vševedku pritom je bábkoherečka, V.M. doteraz nesedí v base za skutky v 90 rokoch, gorila z SDKU M.D. sa chce vrátiť do politiky ved ide aj o peniaze ktoré strany ziskaju. Ex kapitán A.D.či aj vie ako sa vlastne volá lebo nie je videa v ktorom by niečo nepovedal zle alebo opačne, čistý moták a zlodej k tomu.
Referendum je o uprave zakona a ten bude platit, ci tam bude Fico, alebo niekto iny. Ludia su taki kratkozraki, pozeraju sa len na preferencie a nariekaju, ze znova pride Fico, ale ked maju moznost nieco sami zmenit tak, aby mali vyssie pravomoci samotni obcania, tak sa vyhovaraju, ze to je len kampan opozicie. To je take slovenske, vsetko vieme, vsade sme boli, mame to uz odskusane, tak naco sa premahat. Budeme sa teda spoliehat, ze pride nejaky zazracny spasitel, ktory nahrabe ustavnu vacsina a co potom? To je zaruka, ze uz bude dobre? Ano asi tak, ako ked sme sa spoliehali, ze staci odstavit Meciara a uz bude len dobre.retkvic napísal: 09 jan 2023, 22:45 A preto opozicia nerobi kampan? Istejsie ako terajsie referendum je ziskat v buducich volbach ustavnu vecsinu a presadit si co potrebuju, len ci to vtedy uz bude pre nich tema...
Treba mysliet na to, ze po Ficovi pridu dalsi podobni a predovsetkym treba vziat zodpovednost do vlatnych ruk a nie sa spoliehat, ze pride niekto zodpovedny. V zivote by som nevolil Fica ani Pellegriniho, ani nackov, ale na referendum pojdem, lebo mi dava v sucasnej situacii vacsi zmysel nez volby, kedze vdaka tomu zakonu, by sa dali odstavit dalsie vlady magorov, alebo mafianov. Samozrejme, to kto pride po nich zavisi od toho, ako budu volit ludia, ale ak je vacsina najivna a opat zvoli slubotechny, ktore nas zadlzia, rozkradnu a rozpredaju, tak potom nie je chyba len v politikoch, ale aj v ludoch.
Veď práve to, že toto referendum je čiste politická záležitosť. Čiže chleba lacnejší nebude. Nie sme náhodou zastupiteľská demokracia? Neplatíme si 30 rokov poslancov, aby nás zastupovali a presne toto riešili?
Ľudia budú mať možnosť vyjadriť svoju (ne)spokojnosť s konkrétnymi stranami a politikmi pri najbližších voľbách. Tak keď sa niekomu nepáči politik prilepený na svojej stoličke, nech ho občan pošle preč z politiky pri voľbách. (a platí to aj presne opačne, ak by sa Fico vrátil so 40%, tak asi ťažko ho potom ľudia odvolajú cez referendum, keď ho sami chceli a zvolili si ho).
Význam referenda vidím len v prípadoch, kedy si politici pýtajú potvrdenie od občanov na rozhodnutie, ktoré ovplyvní život nás všetkých. Ako bol napr. vstup do EU. Alebo na lokálnej úrovni, keď politici chcú v mestečku postaviť napr. spalovňu na tuhý odpad. Je to o vás občania, tak rozhodnite, či budeme voziť odpad inde a vy si priplatíte, alebo budeme riešiť odpad tu, budete to mať lacnejšie, ale bude z toho smrad. O tomto by malo byť referendum.
A nie, že zákon číslo, paragraf, odsek taký a taký, sa doplní o slovíčko také a také, v paragrafe takom odseku takom sa vymaže to a to...atď. Občania súhlasíte?
Treba si prečítať nielen referendovú otázku, ale celé znenie. Po prvej vete je občan stratený a v podstate nemá šajnu o čom má hlasovať.
Ľudia budú mať možnosť vyjadriť svoju (ne)spokojnosť s konkrétnymi stranami a politikmi pri najbližších voľbách. Tak keď sa niekomu nepáči politik prilepený na svojej stoličke, nech ho občan pošle preč z politiky pri voľbách. (a platí to aj presne opačne, ak by sa Fico vrátil so 40%, tak asi ťažko ho potom ľudia odvolajú cez referendum, keď ho sami chceli a zvolili si ho).
Význam referenda vidím len v prípadoch, kedy si politici pýtajú potvrdenie od občanov na rozhodnutie, ktoré ovplyvní život nás všetkých. Ako bol napr. vstup do EU. Alebo na lokálnej úrovni, keď politici chcú v mestečku postaviť napr. spalovňu na tuhý odpad. Je to o vás občania, tak rozhodnite, či budeme voziť odpad inde a vy si priplatíte, alebo budeme riešiť odpad tu, budete to mať lacnejšie, ale bude z toho smrad. O tomto by malo byť referendum.
A nie, že zákon číslo, paragraf, odsek taký a taký, sa doplní o slovíčko také a také, v paragrafe takom odseku takom sa vymaže to a to...atď. Občania súhlasíte?
Preco buduci cas? Uz predsa prisli. Teda minimalne jeden.
Čo s tým má referendum? Voliť zástupcov budeš stále iba cez voľby. Ale mne napr. príde ako nedokonalosť systému, že občan má možnosť voliť vždy iba raz za 4 roky, že máme 150 poslancov, z ktorých väčšina sa len vezie, že máme jeden volebný obvod. A tieto veci sami politici zmeniť nechcú. Som názoru, že tejto krajine už politici nasľubovali dosť a zmeny sa nedejú, alebo len veľmi povrchne. A preto si myslím, že zmena musí prísť zdola a uprednostním referendum pred voľbami - čo neznamená, že chcem zrušiť voľby, iba chcem aby bola aj iná možnosť, než že si poslanci sami schvália predčasné voľby. Je to myslím celkom uvážlivé, že nechcem aby 5mil boli rukojemníkmi 150 ľudí zakaždým na 4 roky s istotou, s akou si povinný platiť dane.ephramko napísal: 10 jan 2023, 10:31 Nie sme náhodou zastupiteľská demokracia? Neplatíme si 30 rokov poslancov, aby nás zastupovali a presne toto riešili?
Ak ti stačia referendá na skládky a vstupy do inštitúcií, tak máš dosť malé nároky na fungovanie krajiny v ktorej platíš dane, ktoré sa používajú aj na iné veci, než na odvoz smetí.
Ako funguju ine krajiny? Kde je moznost odvolat vladu referendom? Pocul som v spravach, ze v Lichtenstajnsku. Da sa to vo vyspelejsich krajinach ako je Slovensko, napriklad v Cesku, Nemecku, Rakusku, Francuzsku, Finsku, Dansku, Norsku alebo vo Svedsku? Myslis si, ze inde neprevlada nespokojnost s vladou, parlamentom a ze by nechceli kludne aj po roku zmenu? Preco zrovna ty mas potrebu odvolavat a menit vladu? Predsa si stranu a poslanca volis na 4 roky, mas moznost volby a vola sa to demokracia.
heker: preco nemas potrebu odvolavat a menit vladu? Za 4 roky sa moze totalne zmenit situacia, navyse s ustavnou vacsinou ma vlada nesmierne pravomoci. Nehovoriac o tom, ze volis strany, kde sa castokrat k moci dostane niekto uplne iny, ako ten, kto dostal hlasy. Taktiez, volicov mozes totalne oje*** ako svojho casu charakter vojtech a jediny mechanizmus, ktori volici maju, je nezvolit ta o 4 roky. Ta tvoja posledna veta znie naivne, azda tomu sam neveris. Momentalne je to nastavene v neprospech volicov, oni svoj zavazok (4 roky respektovania moci politikov) splnili vzdy, kdezto politici svoje zavazky volicom plnia malokedy.
Pretoze to povazujem za nebezpecny precedens. Zvykol som si, ze v maji su vsetci experti na hokej, v lete na cyklistiku a futbal, po vikendoch na politiku. Mnoho antivaxerov su experti z mediciny, konkretne z pneunologie, alergologie, intenzivnej mediciny, ale aj inych odvetci. Tiez tu mame plno ekonomov, pravnikov a neviem coho vsetkeho. Nesuhlasim s tym, aby pri nesuhlase obyvatelov napriklad s obmedzeniami v pripade ockovania, pri zmene danovych zakonov, pri uprave Trestneho zakona alebo pri zmene skolskeho systemu, aby mala daka politicka strana alebo jednotlivec zbierat podpisy pod referendum a snazit sa odvolat vladu. Nie, takto to nema fungovat ani demokracii.
Ked teraz pocas posledneho mesiaca vysla sprava o smrti gaunera Lucanskeho, tak internetove diskusie zaplavila kombinacia sudnych lekarov, pravnikov a nacionalistov, ktori hrdo velebili a generala Lucanskeho (schvalne pisem, ze generala, pretoze oni si dali na tom zalezat) a vypisovali, ze aj tak neveria vysetrovacej sprave, ze to bolo zmanipulovane, ze doslo k ovplyvnovaniu svedkov, ze Matovic a Lipsic ho potrebovali umlcat, lebo vedel vela, ze treba ist do ulic a povalit vladu. A tymto ludom by sa mala dat mozno referenda, hoci aj kvoli Lucanskeho sprave? Neblazi.
Vlada, nie len nasa, ale aj mnohe ine, tak musia riesit aj nepopularne temy, ktore rozvijaju vase. Ci su to danove reformy, dochodkove reformy, statny rozpocet, skolstvo, zdravotnicvto a mnoho tem, kde sa mnohokrat vychadza z navrhov fundovanych ludi. Kedysi som cital rozhovor s dakou rektorkou ci dekankou, tusim z Ekonomickej univerzity v ktorej opisovala fungovanie Ministerstva financii. Ze tam pracuje 100 ludi, ktori pripravuju zmeny, pracuju na nich, prepocitavaju, analyzuju. Pokial dosiahnu vysledok, ktory ocakavali, tak vypustia prve sumy medzi odbornu verejnost. Ta to pripomienkuje, niektore pripomienky sa zapracuju, opat sa spravia analyzy, prepocty. Potom sa to vypusti sirokej verejnosti, komentuju to media, ludia, napokon dojde k priprave zakona a schvaleniu. Pre mna velmi zaujimavy rozhovor, pretoze som netusil, ze takto funguje Ministerstvo financii a ich zmeny zakonov. Ano, teraz tam bol Matovic, bol priamo nadriadeny a tak rozdaval rozkazy, ktore Sulik oznacoval ako atomovky a kraviny. Zial. Ale pokial to skutocne pred Matovicom fungovalo na odbornikoch a komunikacii, tak za mna klobuk dole. Lenze pokial vyschne statna kasa a musi prist ku zvyseniu dani alebo nedajboze DPH, tak co sa stane? Ludia sa zacnu burit a budu chciet v referende odvolat vladu. Pre mna vsak pekar, vlekar, baca zo salasa alebo hoci aj vodic taxika nie je osoba, ktora by mala mudrovat do danovych zakonov, ale je mozne, ze by medzi prvymi podpisali referendu a ze by medzi prvymi stali v sobotu rano na referende.
A nepopularnych tem je vo vlade skutocne vela. Vela problemov, ktore musi vlada riesit. Pride Zaborska so zakazom interupcii? Tak podme zbierat podpisy na referendum a odvolajme vladu! Ano, Zaborska mi je vrcholne nesympaticka, som proti zakazu interupcii a dnes nie je necakane/neplanovane tehotenstvo nicim vynimocne, preto som za to, aby sa zeny mohli slobodne rozhodnut, ze ci si dieta nechaju alebo nie. Ale to nie je dovod, aby som chcel kvoli tomu odvolat vladu.
Alebo Fico zacne vykrikovat o Lipsicovi a USP, ze poluju po jeji ludoch, ze je to o kajucnikoch, ze je to polovacka NAKA na skusnych politikov a tak podme zbierat podpisy a odvolat vladu. Sorry, ale Ficovi neverim, aj ked netvrdim, ze nehovori obcas pravdu. Ale pri cistke na sudoch, ktore za posledne 3 roky boli, tak verim nezavislemu sudnictvu a tomu, ze konecne slovo ma sud, ktory rozhodne o vine a treste. Ale aby som isiel odvolavat vladu, lebo sa mi nepaci minister vnutra, minister spravodlivosti alebo minister obrany, tak to veru nie.
Je vela dovodov pre ktore nesuhlasim a myslim si, ze ani krajiny, ktore su daleko pred nami a aj daleko za nami, tak nic take ako moznost referenda o skrateni volebneho obdobia nemaju.
Ked teraz pocas posledneho mesiaca vysla sprava o smrti gaunera Lucanskeho, tak internetove diskusie zaplavila kombinacia sudnych lekarov, pravnikov a nacionalistov, ktori hrdo velebili a generala Lucanskeho (schvalne pisem, ze generala, pretoze oni si dali na tom zalezat) a vypisovali, ze aj tak neveria vysetrovacej sprave, ze to bolo zmanipulovane, ze doslo k ovplyvnovaniu svedkov, ze Matovic a Lipsic ho potrebovali umlcat, lebo vedel vela, ze treba ist do ulic a povalit vladu. A tymto ludom by sa mala dat mozno referenda, hoci aj kvoli Lucanskeho sprave? Neblazi.
Vlada, nie len nasa, ale aj mnohe ine, tak musia riesit aj nepopularne temy, ktore rozvijaju vase. Ci su to danove reformy, dochodkove reformy, statny rozpocet, skolstvo, zdravotnicvto a mnoho tem, kde sa mnohokrat vychadza z navrhov fundovanych ludi. Kedysi som cital rozhovor s dakou rektorkou ci dekankou, tusim z Ekonomickej univerzity v ktorej opisovala fungovanie Ministerstva financii. Ze tam pracuje 100 ludi, ktori pripravuju zmeny, pracuju na nich, prepocitavaju, analyzuju. Pokial dosiahnu vysledok, ktory ocakavali, tak vypustia prve sumy medzi odbornu verejnost. Ta to pripomienkuje, niektore pripomienky sa zapracuju, opat sa spravia analyzy, prepocty. Potom sa to vypusti sirokej verejnosti, komentuju to media, ludia, napokon dojde k priprave zakona a schvaleniu. Pre mna velmi zaujimavy rozhovor, pretoze som netusil, ze takto funguje Ministerstvo financii a ich zmeny zakonov. Ano, teraz tam bol Matovic, bol priamo nadriadeny a tak rozdaval rozkazy, ktore Sulik oznacoval ako atomovky a kraviny. Zial. Ale pokial to skutocne pred Matovicom fungovalo na odbornikoch a komunikacii, tak za mna klobuk dole. Lenze pokial vyschne statna kasa a musi prist ku zvyseniu dani alebo nedajboze DPH, tak co sa stane? Ludia sa zacnu burit a budu chciet v referende odvolat vladu. Pre mna vsak pekar, vlekar, baca zo salasa alebo hoci aj vodic taxika nie je osoba, ktora by mala mudrovat do danovych zakonov, ale je mozne, ze by medzi prvymi podpisali referendu a ze by medzi prvymi stali v sobotu rano na referende.
A nepopularnych tem je vo vlade skutocne vela. Vela problemov, ktore musi vlada riesit. Pride Zaborska so zakazom interupcii? Tak podme zbierat podpisy na referendum a odvolajme vladu! Ano, Zaborska mi je vrcholne nesympaticka, som proti zakazu interupcii a dnes nie je necakane/neplanovane tehotenstvo nicim vynimocne, preto som za to, aby sa zeny mohli slobodne rozhodnut, ze ci si dieta nechaju alebo nie. Ale to nie je dovod, aby som chcel kvoli tomu odvolat vladu.
Alebo Fico zacne vykrikovat o Lipsicovi a USP, ze poluju po jeji ludoch, ze je to o kajucnikoch, ze je to polovacka NAKA na skusnych politikov a tak podme zbierat podpisy a odvolat vladu. Sorry, ale Ficovi neverim, aj ked netvrdim, ze nehovori obcas pravdu. Ale pri cistke na sudoch, ktore za posledne 3 roky boli, tak verim nezavislemu sudnictvu a tomu, ze konecne slovo ma sud, ktory rozhodne o vine a treste. Ale aby som isiel odvolavat vladu, lebo sa mi nepaci minister vnutra, minister spravodlivosti alebo minister obrany, tak to veru nie.
Je vela dovodov pre ktore nesuhlasim a myslim si, ze ani krajiny, ktore su daleko pred nami a aj daleko za nami, tak nic take ako moznost referenda o skrateni volebneho obdobia nemaju.
Moj názor SR nikdy nemalo dostat vlastnú štátnu svojprávnosť a mali sme ostat Ceskoslovensko boli by sme na tom lepšie po všetkých smeroch.
rovnaky populizmus zalozeny na emociach ale predsa uz strany vyuzivaju pred volbami, naposledy to bol boj s mafiou ci hradza proti extremizmu. Vdaka nemu mame samovzaneho odbornika na vsetko priamo na cele najsilnejsej koalicnej strany. Aktualny system teda nijako nebrani tomu, aby sa impulzivni hlupaci dostali ku korytu, prave naopak, zabetonuva ich tam.
V pripade referenda je potrebne prave to kvorum, ktore je v nasich koncinach takmer nenaplnitelne. Muselo by sa teda jednat o obrovsky zlyhavajucu vladu, aby preslo samotne referendum. Aj v pripade minimalnej ucasti potrebnej na jeho uspech (teda ze by hlasovalo 50% opravnenych volicov, a dopadlo by to stylom 50% + 1 Za) by sa stale jednalo o stvrtinu vsetkych volicov, co je v absolutnych cislach porovnatelne s podporou vladnych stran vo volbach. V naslednych predcasnych volbach by samozrejme priaznivci aktualnej vlady mali moznost jej mandat potvrdit, ci dokonca posilnit. Je to teda riesenie na hranicne pripady, ktore ale naozaj mozu nastat. Defacto premier Matovic ma doveryhodnost na 9%, no nie je to kvoli nevyhnutnym a nepopularnym opatreniam, ale preto, ze je uplne vysinuty. Co s tym momentalne moze robit lud? Sledovat rozvrat a cakat do dalsich volieb.
Tvoj argument v podstate naznacuje, ze volici su tupe stado, ktoremu mozeme dovolit nechat sa zmanipulovat len raz za styri roky, a to preto, ze je bezpecnejsie spoliehat sa na politikov. S tym ja nesuhlasim, vzdy by mala byt moznost odstranit od koryta garnituru, ktora si uletela az prilis, nech je zelena ci cervena.
V pripade referenda je potrebne prave to kvorum, ktore je v nasich koncinach takmer nenaplnitelne. Muselo by sa teda jednat o obrovsky zlyhavajucu vladu, aby preslo samotne referendum. Aj v pripade minimalnej ucasti potrebnej na jeho uspech (teda ze by hlasovalo 50% opravnenych volicov, a dopadlo by to stylom 50% + 1 Za) by sa stale jednalo o stvrtinu vsetkych volicov, co je v absolutnych cislach porovnatelne s podporou vladnych stran vo volbach. V naslednych predcasnych volbach by samozrejme priaznivci aktualnej vlady mali moznost jej mandat potvrdit, ci dokonca posilnit. Je to teda riesenie na hranicne pripady, ktore ale naozaj mozu nastat. Defacto premier Matovic ma doveryhodnost na 9%, no nie je to kvoli nevyhnutnym a nepopularnym opatreniam, ale preto, ze je uplne vysinuty. Co s tym momentalne moze robit lud? Sledovat rozvrat a cakat do dalsich volieb.
Tvoj argument v podstate naznacuje, ze volici su tupe stado, ktoremu mozeme dovolit nechat sa zmanipulovat len raz za styri roky, a to preto, ze je bezpecnejsie spoliehat sa na politikov. S tym ja nesuhlasim, vzdy by mala byt moznost odstranit od koryta garnituru, ktora si uletela az prilis, nech je zelena ci cervena.
Ja by som v podstate súhlasil, ale len ak by na to referendum bolo potrebné vyzbierať omnoho väčší počet podpisov. Momentálne toľko podpisov dokáže vyzbierať každá politická strana, čo má preferencie aspoň pár percent, v dôsledku čoho by sa referendum konalo pri každej hovadine, lebo opozícia si toľko podpisov proste zoženie. Samozrejme tie referendá zadarmo nebudú, takže sa všetci daňoví poplatníci budú pravidelne skladať na neúspešné referendá z najrozmanitejších dôvodov.
Referendum je nepodstatne, podstatne je, ze 12 rokov ficovej vlady to nikomu nevadilo, ten isty pan teraz inicioval referendum, ktore nebude platne, nakoniec ani sam zan neagituje. Politici nechcu ani uradnicku vladu menovanu prezidentkou, ktora by bola urcite lepsia ako hocikto z opozicie alebo z vlady, su vyslovene proti niecomu co sa tam hore nedostane slizkou cestou, nedajboze niekto kto by tam chcel spravit nieco prospesne pre obcanov. Preco musi parlament menovat generalneho prokuratora?kayko napísal: 10 jan 2023, 10:01 Ludia su taki kratkozraki, pozeraju sa len na preferencie a nariekaju, ze znova pride Fico, ale ked maju moznost nieco sami zmenit tak, aby mali vyssie pravomoci samotni obcania, tak sa vyhovaraju, ze to je len kampan opozicie. To je take slovenske, vsetko vieme, vsade sme boli, mame to uz odskusane, tak naco sa premahat. Budeme sa teda spoliehat, ze pride nejaky zazracny spasitel, ktory nahrabe ustavnu vacsina a co potom? To je zaruka, ze uz bude dobre? Ano asi tak, ako ked sme sa spoliehali, ze staci odstavit Meciara a uz bude len dobre.
Preco musi parlament schvalit uradnicku vladu, ktora je menovana docasne na obdobie dovladnutia, ked parlament nie je 3 mesiace uznasania schopny a potom by mal ten isty parlament o nej rozhodovat, preco musi parlament menovat sefa policie, preco mame na sk jeden volebny obvod, preco pouzivame obciansky zakonik z 68 roku...
Ako to inac funguje v Taliansku, alebo v Izraeli, tam bola tusim co rok to nova vlada.
Prečo si myslíš, že všetko musí fungovať iba kopírovaním západu? A kde je napísané, že v demokracii by sa malo voliť iba každé 4 roky?heker napísal: 10 jan 2023, 18:11 Ako funguju ine krajiny? Kde je moznost odvolat vladu referendom? Pocul som v spravach, ze v Lichtenstajnsku. Da sa to vo vyspelejsich krajinach ako je Slovensko, napriklad v Cesku, Nemecku, Rakusku, Francuzsku, Finsku, Dansku, Norsku alebo vo Svedsku? Myslis si, ze inde neprevlada nespokojnost s vladou, parlamentom a ze by nechceli kludne aj po roku zmenu? Preco zrovna ty mas potrebu odvolavat a menit vladu? Predsa si stranu a poslanca volis na 4 roky, mas moznost volby a vola sa to demokracia.
Minulosť nezmeníme, takže nepodstatných je práve tých 12 rokov Ficových vlád.retkvic napísal: 10 jan 2023, 22:33 Referendum je nepodstatne, podstatne je, ze 12 rokov ficovej vlady to nikomu nevadilo, ten isty pan teraz inicioval referendum, ktore nebude platne, nakoniec ani sam zan neagituje.
Úradnícka vláda nie je demokraticky zvolená, ak by ju podľa teba nemal ani parlament ratifikovať, tak už nemá s demokraciou nič.
-
harrison314
Hardcore addict
No dolezite v tomto kontexte su prave posledne roky. Ked bol po proptestoch nuteny odstupit s premierskeho kresla a nemiesto seba si dal bieleho kona. Vtedy mal ustavnu vetcinu a takyto zakon si mohol schvalit, ale neschvalil.kayko napísal: 11 jan 2023, 7:23 Minulosť nezmeníme, takže nepodstatných je práve tých 12 rokov Ficových vlád.
No vtedy mal Fico plnu hubu toho, ze vlada sa voli na 4 roky. A ze bol demokraticky zvoleny.
To je trochu zavazadnie, uradnicka vlada je demokraticka. Nezbudaj, ze jej padlament musi vyjadrit doveru. Ani normalnu vladu nevolia ludia priamo.kayko napísal: 11 jan 2023, 7:23 Úradnícka vláda nie je demokraticky zvolená, ak by ju podľa teba nemal ani parlament ratifikovať, tak už nemá s demokraciou nič.
A čo má s tým zase Fico? V tej referendovej otázke nie je predsa napísané, že toto bude platiť iba vtedy, ak vo vláde nebude Fico.
Vytrhol si to z kontextu, lebo presne o tom som písal, že "ak by úradnícku vládu nemal ratifikovať parlament", tak nie je demokratická. No akákoľvek vláda, ktorá nevzíde z parlamentných volieb je určite menej demojraticky zvolená. Preto je toto riešenie krajné.
Stále nechápem, čo môže byť také zlé na vyvolaní predčasných volieb cez referendum. Určite je to lepšie riešenie ako protesty a násilné zvrhnutie vlády ako sa udialo napr. na Ukrajine.
Vytrhol si to z kontextu, lebo presne o tom som písal, že "ak by úradnícku vládu nemal ratifikovať parlament", tak nie je demokratická. No akákoľvek vláda, ktorá nevzíde z parlamentných volieb je určite menej demojraticky zvolená. Preto je toto riešenie krajné.
Stále nechápem, čo môže byť také zlé na vyvolaní predčasných volieb cez referendum. Určite je to lepšie riešenie ako protesty a násilné zvrhnutie vlády ako sa udialo napr. na Ukrajine.
-
harrison314
Hardcore addict
Fico s tym ma vela, 1. je to len jeho PR pre jednoduchsich ludi, 2. ani to nemysli vazne, 3. Bol v podobnej situacii ako Matovic, no vtedy vehementne vyhlasoval, ze je volany na 4 roky.kayko napísal: 11 jan 2023, 8:06 A čo má s tým zase Fico? V tej referendovej otázke nie je predsa napísané, že toto bude platiť iba vtedy, ak vo vláde nebude Fico.
Ja som proti tomu refendu s principu, aby som ukazal, ze nepristupim na politicku hru a vyhadzovanie penazi, len kvoli PR cloveka, co rozkradol tuto republiku.
Navyse ak by vyslo, zacali by podobne veci robit aj ini, lebo to pre nich bude cesta.
Ziadna vlada na SLovensku nevzide z volieb, z volieb vzide padlament.kayko napísal: 11 jan 2023, 8:06 Vytrhol si to z kontextu, lebo presne o tom som písal, že "ak by úradnícku vládu nemal ratifikovať parlament", tak nie je demokratická. No akákoľvek vláda, ktorá nevzíde z parlamentných volieb je určite menej demojraticky zvolená. Preto je toto riešenie krajné.
Kvoli tomu,ze tak ako je to teraz, je to tak lahko zneuzitelne. A dovody boli pisane vyssie.kayko napísal: 11 jan 2023, 8:06 Stále nechápem, čo môže byť také zlé na vyvolaní predčasných volieb cez referendum. Určite je to lepšie riešenie ako protesty a násilné zvrhnutie vlády ako sa udialo napr. na Ukrajine.
Praveze naopak, jednoduchsi ludia sa riadia emociami a chodia hlasovat podla toho, ci je to ich oblubenec, alebo nie. V referende nehlasujem za stranu, ale za zakon, ktory ma platit pre vsetkych, takze PR to sice moze byt pre kratkozrakych, ale uznaj, ze dopad takeho referenda je ovela vyznamnejsi.harrison314 napísal: 11 jan 2023, 9:31 Fico s tym ma vela, 1. je to len jeho PR pre jednoduchsich ludi, 2. ani to nemysli vazne, 3. Bol v podobnej situacii ako Matovic, no vtedy vehementne vyhlasoval, ze je volany na 4 roky.
Ja som proti tomu refendu s principu, aby som ukazal, ze nepristupim na politicku hru a vyhadzovanie penazi, len kvoli PR cloveka, co rozkradol tuto republiku.
Podla uspesnosti referend to vobec nie je lahko zneuzitelne. Ovela lahsie je zmanipulovat volby, lebo tam nepotrebujes viac nez 50% ucast.harrison314 napísal: 11 jan 2023, 9:31 Kvoli tomu,ze tak ako je to teraz, je to tak lahko zneuzitelne. A dovody boli pisane vyssie.
Teoreticky mi skratenie volebneho obdobia referendom pride ako ok napad, v praxi to ale bude znamenat ze kazde volebne obdobie nejaka opozicna strana taketo referendum vyvola len tak vramci svojej kampane, aj ked sanca ze naozaj prejde bude len velmi mala. Vzhladom na zalostnu politicku kulturu u nas konkretne to povazujem za zly napad. Naozaj nepotrebujeme vytvarat dalsie nastroje pre populistov.
Keď už sa na to chceme pozerať z ekonomického hľadiska, náklady na referendum sú okolo 50 miliónov eur, ak sa nemýlim
Povinné testovanie stalo miliardu a situáciu zhoršilo
Povinné testovanie stalo miliardu a situáciu zhoršilo