1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-2023) + Odorova vláda (2023)
Re: 1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-202x)
Veci sa dajú riešiť paralelne
Vôbec nie je potrebné čakať, kým sa vyriešia "veľké" problémy, ktoré sú na vrchu kopy, popritom sa môžu pokojne vyriešiť aj tie, ktoré môžu byť pre väčšinu marginalne, ale pre iste skupiny osôb podstatné
Registrované partnerstvo alebo manželstvo by ta ako ovplyvnilo, keď už ženatý (predpokladám) si?
Vôbec nie je potrebné čakať, kým sa vyriešia "veľké" problémy, ktoré sú na vrchu kopy, popritom sa môžu pokojne vyriešiť aj tie, ktoré môžu byť pre väčšinu marginalne, ale pre iste skupiny osôb podstatné
Registrované partnerstvo alebo manželstvo by ta ako ovplyvnilo, keď už ženatý (predpokladám) si?
kayko: cize dvaja teply ludia maju cakat na svoje zrovnopravnenie az kym aj v Hornej Marikovej alebo na hrinovskych lazoch budu mat vodu, kanal?
zavedenie vody, kanalu, ci plynu stoji peniaze, peniaze ktore strany ako olano, smer, hlas, sme rodina rozhadzuju na vlaky zadarmo, obedy, zadarmo, ockovacie/blockove loterie, ksefty s najomnymi bytmi a kopec dalsich nezmyslenych veci, ktore by napr SaS, ci PS nepresadzovali.
Zakon o reg. partnerstvach nepotrebuje nic zo statneho rozpoctu, naopak za uzavretie zvazku na matrikach sa plati, cize by to samospravam donieslo dalsie peniaze.
A k tym “exotom”, kopec exotov mas aj medzi hetro ludmi, rozne afektovane zeny, ci chlapi, ktori potrebuju na svoju existenciu upozornovat svet a okolie. Ja nevidim rozdiel medzi hetero uchylakom a homo uchylakom, ci medzi hetero afektovanostou a homo afektovanostou. Praveze toto su tie pseudoargumenty, ktorymi sa katoliban a anti-LGBTI ludia ohanaju.
zavedenie vody, kanalu, ci plynu stoji peniaze, peniaze ktore strany ako olano, smer, hlas, sme rodina rozhadzuju na vlaky zadarmo, obedy, zadarmo, ockovacie/blockove loterie, ksefty s najomnymi bytmi a kopec dalsich nezmyslenych veci, ktore by napr SaS, ci PS nepresadzovali.
Zakon o reg. partnerstvach nepotrebuje nic zo statneho rozpoctu, naopak za uzavretie zvazku na matrikach sa plati, cize by to samospravam donieslo dalsie peniaze.
A k tym “exotom”, kopec exotov mas aj medzi hetro ludmi, rozne afektovane zeny, ci chlapi, ktori potrebuju na svoju existenciu upozornovat svet a okolie. Ja nevidim rozdiel medzi hetero uchylakom a homo uchylakom, ci medzi hetero afektovanostou a homo afektovanostou. Praveze toto su tie pseudoargumenty, ktorymi sa katoliban a anti-LGBTI ludia ohanaju.
co viem, tak sa plati len za nestandardne poziadavky, bezna sobota je zdarma, aspon v TrencinemLuks napísal: 27 jan 2023, 8:31za uzavretie zvazku na matrikach sa plati, cize by to samospravam donieslo dalsie peniaze.
my sme platili za utorok 20 euro poplatok, ale naklady boli vyrazne vyssie (aj voci nule, aj voci 20)
Pre teba pseudoproblém. Pre tisícky Slovákov veľmi veľký problém kvôli ktorému sú ochotní opustiť Slovensko navždy.
Hovoril si, že máme kopu väčších problémov a nemôžeme si dovoliť toto riešiť. Jednoduchá zmena Ústavy je to najelegantnejšie riešenie, ktoré tento problém vyrieši a umožní manželstvo pre všetkých. Ale ty zrazu navrhuješ radšej obchádzať Ústavu nejakými komplikovanými zákonmi, ktoré do systému prinesú len chaos a v skutočnosti takmer nič nevyriešia (notárska zápisnica pred 2 mesiacmi, teraz zase prichádza minister s nejakým zákonom o dôverníkoch). Veď oni sa toho manželstva pre všetkých boja, dokonca sa boja ešte aj registrovaných partnerstiev, tak vymýšľajú takéto sprostosti o ktoré naozaj nikto nemá záujem, lebo nikomu v ničom nepomôžu.kayko napísal: 26 jan 2023, 23:35 [proste prehnane citlivo reaguješ na spolitizovaný problém, ktorý sa dá v súčasnosti obísť aj bez zmeny ústavy.
Nie je načase sa prestať vyhovárať na to, že máme väčšie problémy a by si mohol priznať, že celý problém je v tom, že ti proste vadí, keď nejaká Katka a Eva, ktoré ani nepoznáš, by boli pred zákonom presne rovnaké manželky ako ty so svojou ženou?
Áno, (takmer) nikoho toto nezaujíma. Prečo to teda majú neustálu potrebu riešiť politici alebo sa tým neustále zaoberajú ľudia, ktorí prehlasujú "že ich to vôbec nezaujíma" ?kayko napísal: 26 jan 2023, 23:35 Z 500 účastníkov si svoju pseudopotrebu ukojilo 0 účastníkov.
Možno keby mali všetky obce kanalizáciu a vodovod, tak by ľudia od šťastia cítili potrebu riešiť čo majú medzi nohami.
Intersexualita a transexualita je veľmi komplikovaný medicínsky problém a mali by ho riešiť výlučne odborníci. A tí to aj riešia. Pripravili pre ministerstvo zdravotníctva postupy na základe súčasných vedeckých poznatkov. Minister teda vydal usmernenie/vyhlášku ako majú zdravotníci a úradníci postupovať, pretože tie aktuálne platné postupy sú ešte z čias socializmu. Nikto by si nič ani nevšimol, pretože ak nemáš také dieťa, tak ťa to proste nebude zaujímať.
Lenže v tom prichádza Igor Matovič, ktorý ministrovi zdravotníctva prikáže to usmernenie po mesiaci platnosti "pozastaviť". Už je to pozastavené 3/4 roka. A medzitým Igor Matovič hľadá na internete kuriozity z celého sveta, aby si takto mohol robiť kampaň na transľuďoch a kope do úplne marginálnej neškodnej menšiny.
Jo a kanalizácie riešia obce. Tie nemajú v kompetencii riešiť LGBT. Majú teda kopu času na veľké problémy. Ako to že ľudia stále nemajú kanalizáciu?
Autoeditácia príspevku po 11 min 54 sek:
Či sa platí alebo neplatí nejaký kolok za svadbu je z pohľadu príjmov asi nepodstatné. Podstatné sú tie ďalšie príjmy, ktoré vychádzajú z tej situácie. Keď sa dvaja ľudia zoberú na Slovensku, tak pravdepodobne tu chcú ostať žiť a pracovať, čo prinesie príjem aj obci aj štátu.beardie napísal: 27 jan 2023, 8:48 co viem, tak sa plati len za nestandardne poziadavky, bezna sobota je zdarma, aspon v Trencine
my sme platili za utorok 20 euro poplatok, ale naklady boli vyrazne vyssie (aj voci nule, aj voci 20)
platba prebehla cash a to "pravdepodobne" je zrovna u nas ta vynimka, ale vo vacsine to plati 
A ako vidis, tak sa to aj riesi. Aj partnerstva sa predsa v parlamente riesia, nie je to tak, zeby sa tento problem uplne ignoroval. Tak nechapem, v com je problem. Niekde nemaju vodovod, a niektore skupiny obyvatelstva nemozu uzavriet manzelstvo.beardie napísal: 27 jan 2023, 8:14 Veci sa dajú riešiť paralelne
Vobec nijako by ma to neovlyvnilo, ale rovnako by ma neovplyvnil vodovod v Hornej Marikovej. Zjavne ste sa chytili druhej casti mojho prispevku o LGBTI komunite, hoci na prvom mieste som napisal, ze proti zrovnopravneniu gayov a lesieb nic nemam. Ani slovom som nikde nespomenul, ze mi nieco vadi na gayoch a lesbach, tak nechapem tvoju otazku. Teba by to nejako ovplyvnilo?beardie napísal: 27 jan 2023, 8:14 Registrované partnerstvo alebo manželstvo by ta ako ovplyvnilo, keď už ženatý (predpokladám) si?
Toto aj ja vnimam ako vacsi problem, ze mame vlaky zadarmo, ale cesty sa rozpadaju rychlejsie, nez sa postavia nove.mLuks napísal: 27 jan 2023, 8:31 zavedenie vody, kanalu, ci plynu stoji peniaze, peniaze ktore strany ako olano, smer, hlas, sme rodina rozhadzuju na vlaky zadarmo, obedy, zadarmo, ockovacie/blockove loterie, ksefty s najomnymi bytmi a kopec dalsich nezmyslenych veci, ktore by napr SaS, ci PS nepresadzovali.
Myslim, ze Slovensko uz opustilo ovela viac ludi, kvoli problemom, ktore s tymto vobec nesuvisia. To je take ukazkove vydieranie. Robis to len na zaklade mojej vycitky k tomu, ze sa na lesbach a gayoch prizivuje nejaka pochybna agenda, alebo mas aj iny dovod?ephramko napísal: 27 jan 2023, 9:11 Pre teba pseudoproblém. Pre tisícky Slovákov veľmi veľký problém kvôli ktorému sú ochotní opustiť Slovensko navždy.
Ano mame, napr. vzdelanie, alebo zivotna uroven, co priamo suvisi s toleranciou k mensinam. Nemozes chciet behat, ked nevies ani poriadne chodit.ephramko napísal: 27 jan 2023, 9:11 Hovoril si, že máme kopu väčších problémov a nemôžeme si dovoliť toto riešiť.
zalezi asi od uradu, resp. ci si v spadovej oblasti uradu, aspon tak som to pochopil zo stranok matriky v KE. 20€ mimo uradne hodiny a ak nepatris do obvodu, 70€ ak chces sobas mimo matricnej miestnosti (cize niekde v zahrade atd), 150€, 200€ ak sa sobasis s cudzincom. (co bol napr. pripad jedneho homo paru, ktoremu nechceli uznat sobas z ineho statu.)beardie napísal: 27 jan 2023, 8:48 co viem, tak sa plati len za nestandardne poziadavky, bezna sobota je zdarma, aspon v Trencine
toto som chcel presne napisat, ako keby to ze sa bude v parlamente riesit LGBTI tema znamenalo ze nieco ine musi ist prec.beardie napísal: 27 jan 2023, 8:14 Veci sa dajú riešiť paralelne
ja som 100% za to aby sa prioritne riesili temy ako zdravotnictvo, skolstvo a korupcia. ale v parlamente mame 150 politikov, vacsina z nich robit uplne h*vno... v parlamente tiez nie su 24/7 a veru ani 8/5...
okrem najvacsich dezolatov hadam nemoze nikto verit tomu ze ak sa do parlamentu (ci dokonca koalicie) dostane strana ktora ma v plane riesit aj LGBTI temu tak zrazu sa najblizsie 4 roky nebude riesit nic ine ako toto.
Pozrel som TB Modrej koalicie ELS- M.Dzurindu a M.Kollara. Niekoho táto strana aj na fore s určitosťou zaujme.
To je take povrchne, ze to az nie je mozne. Skus svoj manzelsky zvazok prirovnat k nedokoncenemu vodovodu v Hornej Dolnej. Tiez by to tak malo byt? Ak riesenie problemu predstavuje jeho neustale sunutie pred sebou, tak ano riesi sa to... Este keby to vsetko bolo take jednofarebne ako to, ze kdh hlavny pilier krestanskch hodnot v politike na Slvensku sa nedostalo do parlamentu.kayko napísal: 27 jan 2023, 9:31 A ako vidis, tak sa to aj riesi. Aj partnerstva sa predsa v parlamente riesia, nie je to tak, zeby sa tento problem uplne ignoroval. Tak nechapem, v com je problem. Niekde nemaju vodovod, a niektore skupiny obyvatelstva nemozu uzavriet manzelstvo.
Myslim, ze Slovensko uz opustilo ovela viac ludi, kvoli problemom, ktore s tymto vobec nesuvisia. To je take ukazkove vydieranie. Robis to len na zaklade mojej vycitky k tomu, ze sa na lesbach a gayoch prizivuje nejaka pochybna agenda, alebo mas aj iny dovod?
Prirovnavat uznanie prav inych sexualnych mensin k nepostavenemu vodovodu je vazne ubohe.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Co keby sme zakazali vsteky manzelstva pokial sa neopravi vodovod... aby to bolo ferove 
A preco by sme mali nieco zakazovat, ked rec nie je o zakaze, ale o povoleni. Co keby sme na zaklade mensiny
zakazli potraty, aby to bolo ferove. Sak nemame tu iba gayov a lesby.
Takze odrazu vadi, ze riesenie nejakeho problemu je povrchne, ale ze riesenie XY dalsich problemov je povrchne nevadi?
zakazli potraty, aby to bolo ferove. Sak nemame tu iba gayov a lesby.
Takze odrazu vadi, ze riesenie nejakeho problemu je povrchne, ale ze riesenie XY dalsich problemov je povrchne nevadi?
porovnavat legisltivnu zmenu, ktora nestoji nic s investicnou vystavbou je fakt ubohe.kayko napísal: 27 jan 2023, 9:31 Tak nechapem, v com je problem. Niekde nemaju vodovod, a niektore skupiny obyvatelstva nemozu uzavriet manzelstvo.
. A ake je riesenie? Take ake prezentoval Cesar? Volit Matovica nez SaS, ci PS? Toho Matovica co rozhadze rozpocet na somariny a nebudu ani opravene cesty, ani vodovod v hornej marikovej, ani kanal na hrinovskych lazoch.Toto aj ja vnimam ako vacsi problem, ze mame vlaky zadarmo, ale cesty sa rozpadaju rychlejsie, nez sa postavia nove
Cize ked sa budu volit blazni a populisti dalsich 30 rokov, tak dalsich 30 rokov nebude vsade voda a kanal, dalsich 30 rokov nebudu registrovane partnerstva, dalsich 30 rokov budu ludia pochodovat a media riesit tuto temu a dalsich 30 rokov budete vy plakat, ze sama lgbti propaganda.
Lebo sak mame dolezitejsie veci riesit ako lgbti.
vzdelanie sa vyriesi, ked sa nebudu peniaze rozhadzovat na populisticke sracky a zivotnu uroven vyriesis, ked sa zmeni myslenie ludi. S vychodnym myslenim v hlavach nemozes mat zapadnu zivotnu uroven.Ano mame, napr. vzdelanie, alebo zivotna uroven, co priamo suvisi s toleranciou k mensinam. Nemozes chciet behat, ked nevies ani poriadne chodit.
Si uvedomujes, ze pristupom ktory prezentujes, len oddialujes riesenie problemu, ktory bude aj nadalej polarizovat spolocnost a vytvarat tlak? Chceme zapad, ale ked sa mame podobat na ten zapad, tak sa tvarime, ze na to mame cas.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Aby bola rovnopravnost
U nas su defakto nedostupnutne (v mnohych castiach Slovenska, lebo vatikanske zmluvy a diskriminacia nekatolikov).kayko napísal: 27 jan 2023, 12:02 Co keby sme na zaklade mensiny zakazli potraty, aby to bolo ferove.
To vadi vzdy.kayko napísal: 27 jan 2023, 12:02 Takze odrazu vadi, ze riesenie nejakeho problemu je povrchne, ale ze riesenie XY dalsich problemov je povrchne nevadi?
Lenze tento problem sa:
- da vyriesit lahko
- riesnie je uz pripravene a dlhodobo zname
- pomoze vela ludom
- nebude nic stat
- nikomu neublizi
- nikomu nic nezoberie
Tak preco ho nevyriesit? Povedz mi aspon jeden rozumny arhument.
Ale robit si politiku na veciach, ktore nestoja ziadnu namahu, iba hejt a vyvolavanie nenavisti, je este ubohejsie.mLuks napísal: 27 jan 2023, 12:05 porovnavat legisltivnu zmenu, ktora nestoji nic s investicnou vystavbou je fakt ubohe.
Volil som SaS, u mna si s Matovicom na zlej adrese. A pride mi to ako demagogia, skatulkovat cloveka a na zaklade jednej temy ho zaradit do konkretneho kosiara. BTW. uvedomujes si, ze Matovic sa dostal do velkej politiky cez SaS? Nemali by sme SaSku preto tiez dat na ciernu listinu?mLuks napísal: 27 jan 2023, 12:05 . A ake je riesenie? Take ake prezentoval Cesar? Volit Matovica nez SaS, ci PS? Toho Matovica co rozhadze rozpocet na somariny a nebudu ani opravene cesty, ani vodovod v hornej marikovej, ani kanal na hrinovskych lazoch.
Ano, ved vela veci sa vyriesi, ked sa nebudu peniaze rozhadzovat a kradnut, s tymto mottom isla do volieb aj sucasna koalicia. Len faktom je, ze aj toto je iba populisticka slucka na volicov.mLuks napísal: 27 jan 2023, 12:05 vzdelanie sa vyriesi, ked sa nebudu peniaze rozhadzovat na populisticke sracky a zivotnu uroven vyriesis
O akom tlaku hovoris? Mame tu referenda kvoli tejto otazke? Ten tlak je iba politicky a medialny. Parlamentom to nepreslo tak o com je tato diskusia? Ludia volia aj na zaklade inych preferencii ako je to, ci budu alebo nebudu registrovane partnerstva a to je o tom nastaveni priorit o ktorom hovorim. Nebudem volit stranu iba na zaklade toho, ci to ma, alebo nema v programe, lebo to nie je moj hlavny problem. Zmier sa s tym.mLuks napísal: 27 jan 2023, 12:05 Si uvedomujes, ze pristupom ktory prezentujes, len oddialujes riesenie problemu, ktory bude aj nadalej polarizovat spolocnost a vytvarat tlak? Chceme zapad, ale ked sa mame podobat na ten zapad, tak sa tvarime, ze na to mame cas.
1. politiku na tom si robia primarne konzervativne strany, ktore to prezentuju ako boj proti zapadnym hodnotam. v madarsku ani v cesku registrovane partnerstvo nie otazka politickeho boja a nestrasia sa s tym ludia. preco? lebo to maju uz roky zavedene. len tu sa o tom vedie zbytocna debata. ja chapem, ze tebe ani inym ludom(napr mne) nie su pochuti woke kktiny, ale prava lgb ludi, ktore su im neni priznane koli zlej atmosfere naschval vyvolavanej politikmi su uplne ina tema.kayko napísal: 27 jan 2023, 12:33 Ale robit si politiku na veciach, ktore nestoja ziadnu namahu, iba hejt a vyvolavanie nenavisti, je este ubohejsie.
O akom tlaku hovoris? Mame tu referenda kvoli tejto otazke? Ten tlak je iba politicky a medialny. Parlamentom to nepreslo tak o com je tato diskusia? Ludia volia aj na zaklade inych preferencii ako je to, ci budu alebo nebudu registrovane partnerstva a to je o tom nastaveni priorit o ktorom hovorim. Nebudem volit stranu iba na zaklade toho, ci to ma, alebo nema v programe, lebo to nie je moj hlavny problem. Zmier sa s tym.
2. ja si nemyslim, ze by ta tu hocikto presviedcal co mas alebo nemas volit.
Politiku na tom si robi kazda strana, ktora to podporuje, alebo je proti tomu. Ved o tom je politika, bud nieco podporujes, alebo si proti, ale nemozes tvrdit, ze politiku na tom stavaju iba ti, ktori su proti.
Madarsko to dodnes nema doriesene, pretoze partnerstva tam nie su na urovni manzelstva.
A ja si zase nemyslim, ze tu niekomu vnucujem svoj nazor.
Madarsko to dodnes nema doriesene, pretoze partnerstva tam nie su na urovni manzelstva.
A ja si zase nemyslim, ze tu niekomu vnucujem svoj nazor.
Pápežovi tiez nevadí LGBTI a podporuje ich. Len neviem co už považuje za extrem alebo ako to nazvať.
hejt a vyvolanie nenavisti? Ale zato nemôžu politické strany, ktoré sa snažia priniesť zmenu na slovensko, pozitívnu zmenu pre skupinu osôb, ktorá nijako neublíži ani neovplyvní majoritnú časť obyvateľstva. Za to môžu zadubení ľudia.kayko napísal: 27 jan 2023, 12:33 Ale robit si politiku na veciach, ktore nestoja ziadnu namahu, iba hejt a vyvolavanie nenavisti, je este ubohejsie.
Si vzťahovačný a problém je opačný. Problém vidím, ak niekto odmietne voliť stranu, ktorá má aj dobrý program len preto, lebo má aj lgbti agendu a radšej dá ten hlas blaznovi, či populistom. A na to som sa ťa pýtal, či je to podľa teba riešenie.Volil som SaS, u mna si s Matovicom na zlej adrese. A pride mi to ako demagogia, skatulkovat cloveka a na zaklade jednej temy ho zaradit do konkretneho kosiara. BTW. uvedomujes si, ze Matovic sa dostal do velkej politiky cez SaS? Nemali by sme SaSku preto tiez dat na ciernu listinu?
Sám si volil SaS, čiže si musel byť pripravený aj nato, že ak by dostali dostatočný počet hlasov aby mali vo vláde poriadne slovo, tak by tie RP presadili a stali by sa realitou. Nerozumiem čo tu teda riešiš, že ti vadí lgbti agenda a rozprávaš o tom, nech sa to nerieši lebo to nie je aktálny problém pre kajinu, keď si volil stranu, ktorá má lgbti agendu.
Na margo MAtoviča, je to úplne irelevantné lebo on nebol strojcom programu SaS, len sa zviezol na vlne. Čo dokazuje aj jeho odchod a založenie vlastnej strany.
Volil si SaS, čiže moja pôvodná otázka, ktorá rozprúdila debatu smerovala aj na teba. Si so súčasnou SaS spokojný? BUdeš ich voliť aj v ďalších voĺbách? Ak, nie, tak nad kým rozmýšľaš?
O tlaku ľudí z tej komunity, ľudí ktorí ich chápu a podporujú. A nie, nie je to len politický a mediálny tlak. Registrujueš každoročné dúhové pochody predpokladám, vidíš tam tých ľudí, aj heterákov, aj rodiny s detmi, ktoré to podporujú. Podľa prieskumu nižšie je skoro 49% ľudí za registrované partnerstvá. Zaujímavé sú aj percentá pri ďalších otázkach z toho prieskumu. (ak nemáš eNko, postnem to tu)O akom tlaku hovoris? Mame tu referenda kvoli tejto otazke? Ten tlak je iba politicky a medialny. Parlamentom to nepreslo tak o com je tato diskusia? Ludia volia aj na zaklade inych preferencii ako je to, ci budu alebo nebudu registrovane partnerstva a to je o tom nastaveni priorit o ktorom hovorim. Nebudem volit stranu iba na zaklade toho, ci to ma, alebo nema v programe, lebo to nie je moj hlavny problem. Zmier sa s tym.
Za registrované partnerstvá je viac ľudí než proti nim (prieskum Ipsosu)
Ale ty budeš tvrdiť, že neriešme to teraz, ani o 5 rokov, ani o 10, 20, 30 rokov, lebo vždy tu máme niečo dôležitejsie ako nejaké RP. Pseudoargument.
Zamotávaš sa do zbytočných úvah nad nesmrteľnosťou chrústa. Ako som napísal, u mňa nie je problém registrovaných partnerstiev na prvom mieste, preto si nevyberám stranu na základe tohto kritéria. U niekoho iného môže byť tento problém prioritou a je to len jeho vec. Ja to ale ako problém nevnímam, takže v tomto sa mezhodneme.mLuks napísal: 27 jan 2023, 17:08 Si vzťahovačný a problém je opačný. Problém vidím, ak niekto odmietne voliť stranu, ktorá má aj dobrý program len preto, lebo má aj lgbti agendu a radšej dá ten hlas blaznovi, či populistom. A na to som sa ťa pýtal, či je to podľa teba riešenie.
Každý má vlastný rozum a vlastnú vôľu. Ak sa ti to nepáči a chceš s tým niečo robiť, musíš zmeniť prístup a spôsob akým tých ľudí osloviť, nie nasilu meniť vôľu iných a tvrdiť, že to je ten problém. Nie, nie je. Problém je na strane ponuky, nie v tom že nie je dostatočný dopyt.
Toto je ukážka toho, keď chce niekto druhému silou mocou hovoriť, aký by mal mať názor, len na základe toho, že strana, ktorú volil, má taký názor. Myslím že niečo podobné dokázali aj komunisti. Keď si nebol vo všetkom súhlasný, bol si nepriateľ režimu. Vidíš a toto je jedna z principiálnych vecí, ktorá mi na lgbt agende vadí.mLuks napísal: 27 jan 2023, 17:08 Sám si volil SaS, čiže si musel byť pripravený aj nato, že ak by dostali dostatočný počet hlasov aby mali vo vláde poriadne slovo, tak by tie RP presadili a stali by sa realitou. Nerozumiem čo tu teda riešiš, že ti vadí lgbti agenda a rozprávaš o tom, nech sa to nerieši lebo to nie je aktálny problém pre kajinu, keď si volil stranu, ktorá má lgbti agendu.
Myslím, že ten Dzurindov projekt je zaujímavý. Aj preto, že sám povedal, že ultraliberalizmus a ultrakonzervatizmus nie sú cesta. SaS som volil hlavne preto, že ich program mi prišiel najzmysluplnejší, ale kvôli ich nekompromisným postojom sú pre mňa definitívne strana bez koaličného potenciálu. Takže v budúcich voľbách im pravdepodobne už hlas nedám.mLuks napísal: 27 jan 2023, 17:08 Volil si SaS, čiže moja pôvodná otázka, ktorá rozprúdila debatu smerovala aj na teba. Si so súčasnou SaS spokojný? BUdeš ich voliť aj v ďalších voĺbách? Ak, nie, tak nad kým rozmýšľaš?