1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-2023) + Odorova vláda (2023)

Diskusie na politické témy...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: 1. Matovičova vláda (2020-2024)

Príspevok od používateľa gogo956 »

pre tychto ludi je samovrazda možným a prijatelnym riesenim situacie. Lebo takto v ociach svojej rodiny a znamych zostanu navzdy nevinnymi, pretoze ziaden sud nestihol nad nimi vyniest rozsudok. Stat generuje skorumpovanost ako svoju prirodzenu vlastnost a taketo veci sa budu diat vzdy, az do doby, kym sa nezacne znizovat dosah statu a namiesto neho postupne nenastupi volny trh aj v tychto oblastiach. V praxi to hlavne znamena, prenos moci rozhodovania co najviac na obcanov /pripadne samospravy/ a co najmenej na roznych politikov a uradnikov s tymi "spravnymi peciatkami" lebo tam budu šuchotať obáločky bez ohladu na to, či vladne lavica alebo pravica.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Tak ucil sa od majstra. A majstrovi skoncilo jeho obdobie.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

gogo956 napísal: 14 feb 2021, 9:58 Lebo takto v ociach svojej rodiny a znamych zostanu navzdy nevinnymi, pretoze ziaden sud nestihol nad nimi vyniest rozsudok. Stat generuje skorumpovanost ako svoju prirodzenu vlastnost a taketo veci sa budu diat vzdy, az do doby, kym sa nezacne znizovat dosah statu a namiesto neho postupne nenastupi volny trh aj v tychto oblastiach. V praxi to hlavne znamena, prenos moci rozhodovania co najviac na obcanov /pripadne samospravy/ a co najmenej na roznych politikov a uradnikov s tymi "spravnymi peciatkami" lebo tam budu šuchotať obáločky bez ohladu na to, či vladne lavica alebo pravica.
Lenže on sa priznal, natrel ďalších. Pred necelým mesiacom tú "chatu" daroval synovi. Takže tam rodina musí vedieť, odkiaľ tie peniaze sú. Skôr to je podľa mňa o osobnostnej výbave. Musí to byť asi riadny šok, keď príde NAKA a ty si celé roky žil v luxuse a v presvedčení, že môžeš robiť čokoľvek, stačí vždy nosiť úplatky policajnému prezidentovi a generálnemu prokurátorovi. A ako tu bolo spomenuté, asi je rozdiel v osobnostnej výbave niekoho, kto sa len do toho nechal zatiahnuť a niekoho, kto je "kariérny zločinec" (gangster) ako Kočner, ktorý sa na súdoch usmieva ako slniečko na hnoji, vo väzení ani neschudol (žiaden stres?) a keď prokurátor čítal jeho správy o tom, či "z Kuciaka nespravia patróna novinárov, lebo už má v sebe patrón", tak sa na tom v súdnej sieni rehotal...

No a tiež neviem, ako môže "voľný trh" fungovať pri takýchto vysokých pozíciach v štáte.

Tiež nechápem ako niekto, kto bol hospitalizovaný na psychiatrii kvôli depresii a suicídnym sklonom, môže mať stále legálne držanú zbraň.

Podľa mňa aj keby zavreli Fica, tak sa tiež zabije. Možno nie hneď, lebo by dúfal, že to "naši ľudia" nejako vybavia a nič sa mu nestane. Ale je alkoholik, je závislý na moci, celú svoju dospelosť prežil ako papaláš. Keby mu reálne hrozilo 20 rokov, tak v jeho očiach príde o všetko a jeho posledný trik, ako spraviť nejakú škodu, by bola jeho samovražda. Jednak by zo seba spravil "politického väzňa" a zároveň by sa tak pomstil ľuďom, ktorí ho chcú vidieť v base na dlhé roky. Tí by sa spravodlivosti nedočkali.

Inak k tým milionárskym nehnuteľnostiam. Párkrát som klikol na FB na drahé nehnuteľnosti, takže si algoritmus teraz myslí, že mám prachy a ponúka mi len také nehnuteľnosti nad milión. :D A zatiaľ som videl vkusne "zariadené" len novostavby v štádiu holobytu. :D :D Inak sú tie zariadené nehnuteľnosti v štýle Mojsejovej... Vrchol nevkusu. Dizajn taký, že by si aj nevidiaci človek vybral krajšie zariadenie. Ja neviem, či tí kriví zbohatlíci sú ešte aj lakomí zaplatiť si architekta, dizajnéra alebo chodia do obchodu v štýle "dobrý deň, potrebovali by sme nový kuchynský stôl, aký máte najdrahší? 7000€? Dobre, berieme". Mramor všade, exotické drevo, do toho rustikálna talianska kuchynská linka, farby ako v bordely a v každej izbe iné, tapety imitujúce rokoko štýl alebo viktoriánsky štýl, sem tam jednoduchý industriálny dizajn, do toho každý kus nábytku a obraz v inom štýle, aby to čo najmenej spolu ladilo...hlavne že to stálo prachy a ukážu sa, čo všetko si vedia dovoliť.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Mozeme ocakavat placovku Fica, kde podakuje Bohmovi za kus dobre odvedenej prace :)
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

A na politicku objednavku si zabudol.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Praveze teraz to hodili na Bohma, on moze za smrt Lucanskeho a teraz ho zabili aby zahladili stopy.
Blaha sa o tom rozpisal: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2 ... %2CO%2CP-R
Asi mu uniklo ze pri jeho samovrazde bola manzelka aj syn.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Gothar napísal: 15 feb 2021, 8:51 Asi mu uniklo ze pri jeho samovrazde bola manzelka aj syn.
Ti v tom idu tiez :D

Ach, blaha je blaha, tomu neverim, ani keby povie, ze komunisti maju radi cervenu farbu.
Ale zas Fico a Pele uz na seba ceria zuby, aspon podla vcerajsich vyhlaseni.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

Topiaci sa aj slamky chyta, pri smerakoch sa to naplna uplne do bodky. A Lucansky si moze dat nevinu vytesat akurat na nahrobok. Cernak ho oznacil za mafiou plateneho lokaja a kavicka so Satorom v Komarome to iba potvrdzuje.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Jasne ze Blaha je blb ale je to hlasna truba smerackeho postoja. Vie tomu dodat emocie a potom sa to zdiela vo velkom.
Ostatni smeraci potom hovoria v podstate to iste, len umiernenejsie.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

"Fico a Pele uz na seba ceria zuby" - stratégia, taktika!
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

https://dennikn.sk/2270690/v-parlamente ... viek-zien/

A mame to tu zas. Takto si poniektori predstavuju ochranu zivota, je fuk, ze nam zomiera 100 ludi denne, podme "zachranovat" nearodenych.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Nerozumiem tej logike, však tehotenstvo nad 40ty rok má väčšie riziko aj pravdepodobnosť, že plod bude poškodený. Práve tie ženy by mali mať nárok na interupciu zo zdravotných dôvodov a tým pádom aj hradenú zo zdravotného poistenia.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Lebo tomu nerozumie ani ten idiot, čo sa riadi Duchom svätým :(
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ephramko napísal: 15 feb 2021, 16:49 Nerozumiem tej logike, však tehotenstvo nad 40ty rok má väčšie riziko aj pravdepodobnosť, že plod bude poškodený. Práve tie ženy by mali mať nárok na interupciu zo zdravotných dôvodov a tým pádom aj hradenú zo zdravotného poistenia.
Ale otazka interupcii je za vedu (socialogicky, biologicky) aj za filozofiu vyriesena, tam nie je co riesit. Logiku v jej obmedzovani nehladaj, zato nabozenski fanatizmus ano.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

ephramko napísal: 15 feb 2021, 16:49 Nerozumiem tej logike, však tehotenstvo nad 40ty rok má väčšie riziko aj pravdepodobnosť, že plod bude poškodený. Práve tie ženy by mali mať nárok na interupciu zo zdravotných dôvodov a tým pádom aj hradenú zo zdravotného poistenia.
čo som zachytil vysvetlenie od bosorky v rádiu, tak že sa tým odstránilo zvýhodnenie týchto žien a všetky ženy sú na tom rovnako. Že riziko deformácie plodu je aj u žien mladších ako 40.
gorsche
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa gorsche »

Neviem odkial by mal Krajci narazit mantinel. Z koalicie to velmi nepride, z opozicie tiez nie. Protestovat ist nemozeme. Napada mi ze zalozim peticiu aby podal demisiu. Viem ze by to bol len taky vystrel do tmy, ale za to co predvadza musi mat nejaku odozvu.
taki7
Professional
Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

Z tlačovky SMER-SD:

https://www.facebook.com/story.php?stor ... 6246492040

//hojko: Prehodil som link na normalny FB a nie mobilny, aby bolo video v lepsej kvalite.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ministerstvo zdravotníctva argumentuje tým, že vyhláška pochádza z 80. rokov a prenatálna medicína odvtedy pokročila. „Dlhodobo v spoločnosti sledujeme, že vek mamičiek rodičiek je vyšší a ich tehotenstvo býva bezproblémové,“ tvrdí ministerstvo.

Ročne podstúpi interrupciu zhruba 800 žien starších ako 40 rokov.

Ministerstvo zdravotníctva ubezpečuje, že vyhláška nič nemení na tom, že ak bude mať tehotná žena nad 40 rokov inú zdravotnú indikáciu, než je vek, interrupcia jej bude naďalej uhrádzaná zo zdravotného poistenia.
Ako odporca zákazu interupcií s tým nemám vážnejší problém, mám však rovnakú výhradu ako Cigániková, že v súčasnej dobe sú omnoho dôležitejšie veci. Ale už som čítal aj názor, že toto je Krajčího darček na rozlúčku s ministerským kreslom - uvidíme.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

brm napísal: 16 feb 2021, 8:25 Ako odporca zákazu interupcií s tým nemám vážnejší problém, mám však rovnakú výhradu ako Cigániková, že v súčasnej dobe sú omnoho dôležitejšie veci. Ale už som čítal aj názor, že toto je Krajčího darček na rozlúčku s ministerským kreslom - uvidíme.
Ja s tym problem mam, lebo krestanske kridlo nema v padlamente inu agendu, a budu postupne pridavat. Toto nie je prve obmedznie od Krajciho pocas pandemie. A ak som dobre pocital, tak v Marci mozeme pocitat s dalsim navrhom od Zaborskej.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

S tou sektárskou agendou súhlasím, čo sa týka Záborskej, mám veľké obavy, že tentokrát jej to už prejde.

Pri aktuálnej zmene vyhlášky však nedochádza k zákazu interupcií. Žena 40+ aj naďalej bude môcť podstúpiť interupciu, len si za to musí zacvakať - rovnako, ako to dnes robia 20-30r ženy. Opravte ma, ak sa mýlim. S týmto by som nemal problém za bežných okolností, problém mám, že pri pitevniach pribúdajú mraziarenské kamióny a sektári riešia toto.
Napísať odpoveď