1TB HDD je len 470MB veľké

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
truefate
Light Expert
Light Expert

1TB HDD je len 470MB veľké

Príspevok od používateľa truefate »

mám nové 1TB HDD Lacie Porshe, ktoré som pripojil na Windows, a následne ho formátoval na NTFS- avšak namiesto 1TB miesta (teda cca 930GB) som zistil, že jeho kapacita je cca 470MB... preformátovanie nepomohlo... avšak napadlo mi, že na disku bol pôvodne nejaký ovládač- ktorý sa pri formátovaní ale vymazal- nevie, či by mi ten pomohol, alebo nie- každopádne , viete čo stým??
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: 1TB HDD je len 470MB veľké

Príspevok od používateľa 4040 »

Pozri sa do Správa diskov a tam aká je veľkosť disku a kde zmizol zbytok.
truefate
Light Expert
Light Expert

pozrel som sa tam- neviem čo už tam bolo napísané, ale disk som naformátoval- spravil sa mi zvlášť priečinok, teda po pripojení HDD ma vyskočia dva disky- ale druhý disk- nový- cca 930GB- si žiadal naformátovanie- formátovať som ho dal, ale robí sa to už asi dve hodiny a som iba ani nie v polke...

snáď po dokončení to bude fachčiť... plus pre info- budem môcť potom disk upraviť tak aby som ho nemal rozdelený??- hladať na internete momentálne neviem- lebo neviem čo do googlu napísať- že čo vlastne chcem..
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Mal si zrušiť komplet disk a vytvoriť jednú partíciu.Možno lepšie ako cez windows bude cez tento program:
http://www.minitool.com/download-center ... nload.html
Stiahni si free verziu MiniTool Partition Wizard Home Edition 8.1.1.
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa wladas »

Ked sa dlho formatuje tak to znaci chybne sektory.
truefate
Light Expert
Light Expert

formátoval som cez správu diskov- tam mi po skončení vypísalo: "v poriadku", teda asi chybné sektory by nemali byť, nie??

nestopoval som to, ale typujem, že to trvalo tak 2,5 hodiny...

//autoeditácia príspevku (31 Aug 2014, 11:38)
4040: môžeš mi prosím poradiť ako postupovať?- stiahol som si ten program- teraz mám pri tomto disku vedla seba dva zväzky- H: a L: , H: má 460MB a L: má cez 930GB... chcem by som aby do H: išlo všetko....
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Dúfam že máš aj nainštalovaný ten program.Ak to nerobí problém ,daj sem screen z toho programu.Ináč alebo si dáš odstrániť jednú aj druhú partíciu v tom programe,potom vytvoríš novú na plnú veľkosť disku alebo si odstrániš iba druhú partíciu a potom prvú rozšíriš o dané voľné miesto.
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

2,5 pol hodiny na 1TB disk je normalny cas formatovania, pretoze si dal plny format a nie rychly. Neznamena to ziadny chybny sektor ani nic podobne.

Daj si prikazovy riadok, resp. Start - Pustit a tam napis: compmgmt.msc Potom ked ti vybehne sprava pocitaca, tak vyber spravu diskov a najdi ten tvoj disk. Odstran particiu a daj vytvorit novu s najvyssou kapacitou. Pripadne sem hod obrazok do prilohy.
Napísať odpoveď