22" monitor na hranie

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
johny_sk
Professional
Professional

Re: 22" monitor na hranie

Príspevok od používateľa johny_sk »

rovnomernostou podsvietenia
Polo-X
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Polo-X »

tak tak a sytostou farieb a kontrastu....
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Chalani celkom nesúhlasím. Čo mám s týmito podsvietenými lackami skúsenosti, tak je to viac na škodu ako na osoh :? Vlnitý obraz s mokrým efektom, blikotanie atp.
TomKocuR
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TomKocuR »

No zatiaľ čo som mal možnosť vidieť tak som si tiež nejako nevšimol tú lepšiu sýtosť farieb (mne sa zdajú farby na mojom CCFL samsungu sýte až-až), ani vyšší kontrast (to možno s nejakou špeci technológiou dynamického kontrastu, ktorý dokáže regulovať jas LED diód jednotlivo, ale koľko monitorov vie toto? Snáď žiaden, len pár teliek). A rovnomernosť podsvietenia? Treba si uvedomiť že tie ultraflat LED LCD displeje majú displej podsvietený úplne rovnakým spôsobom ako to majú CCFL LCD-čka, a teda že je displej, resp. matné sklo za ním podsvietené po krajoch. Kvalitné monitory majú rovnomerné podsvietenie aj napriek podsvieteniu katódami.
Polo-X
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Polo-X »

ako som spominal pockajme si na monitory led s technologiou s-ips a potom sa mozeme zacat bavit o rozdieloch

led s tn technologiou by som nepreferoval pre klasickym lcd s s-ips ako je napriklad kral strednej triedy od hp http://extrahardware.cnews.cz/hp-lp2475 ... y?page=0,9
johny_sk
Professional
Professional

uplink napísal:Chalani celkom nesúhlasím. Čo mám s týmito podsvietenými lackami skúsenosti, tak je to viac na škodu ako na osoh :? Vlnitý obraz s mokrým efektom, blikotanie atp.
sam vlastnim monitor s LED podsvietenim a ziadnu zo spominanych vad som nezaznamenal, skor naopak (vedlajsi starsi monitor s CCFL uz nie je, co byval..., aj ked je pravda, ze ma roky rokuce za sebou ;) )
pri porovnani podsvietenia vychadzam predovsetkym z testov, napr. na EHW:
napr. moj monitor: http://extrahardware.cnews.cz/dell-g241 ... i?page=0,4
napr. E-IPS s CCFL: http://extrahardware.cnews.cz/recenze-d ... d?page=0,6
NEC P-IPS (vyrazne drahsi): http://extrahardware.cnews.cz/nec-pa231w?page=0,7 tam je uz to podsvietenie zjavne velmi dobre.

Pokial ale ostaneme v rozumnej cenovej kategorii (otazka definicie, dajme tomu 10tis CZK), tak zrejme nie su pouzite take kvalitne trubice, alebo je hacik niekde inde.

Ja som so svojim monitorom maximalne spokojny. Vahal som nad niecim inym ako TN, ale kedze som predovsetkym hrac, mam trochu ine naroky, ako na rodinne-pracovny monitor (znamym vzdy odporucam podla zamerania).

Samozrejme, som zvedavy, co nam vyvoj prinesie dalej. Snad sa konecne z LCD vyzmyka, co sa da a prejde sa na nieco ine..., preferujem FED :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

johny_sk - o aký model/značku sa jedná?
johny_sk
Professional
Professional

Starse Neovo 19ka, TNko (kedysi dost predajny hit). Hlavny monitor vid vyssie.
Napísať odpoveď