3 TB disk problem

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
snopy
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

3 TB disk problem

Príspevok od používateľa snopy »

mám NB knemu pripojený tento disk plno zložiek medzi nimi aj zložku _filmy tuto zložku som mal zdielanu po virtualnej sieti N2N ... NB mal čisto nový nainštalovaný XP staršieho dáta takže sťahoval dosť aktulizácií a potom ako ich nainštaloval sa zložka _filmy už nedá otvoriť zrušil osm aj zdielanie odpojil pripojil exter a nič .. na disku pameť nepribudla .. vie niekto poradiť čo stým mvože byť? :(
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: 3 TB disk problem

Príspevok od používateľa heker »

Co znamena, ze nejde zlozka otvorit? Pise to nejaku chybu? Skusal si to na inom pc?
snopy
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

nejde otvoriť ako napríklad zložka System Volume Information .. len tá sa cez total cmd pýta že či chcem ako admin ju otvoriť ale tu nič proste iba sa tvári akože otvára ale nič nespraví .. a na inom PC som to ešte neskušal

//autoeditácia príspevku (24 Jan 2013, 16:45)
ani na druhom PC to nejde :(

//autoeditácia príspevku (24 Jan 2013, 23:02)
no tak tomu disku asi trochu drblo .. lebo je dáky spomalený ked sa načítava ten jeho základný obsah .. ale ked už idem do niake konkretnej zložky (funkčnej) tak vpohode rychlosť aj presuvania .. ale ta nafunkčná zložka stále nejde a len taký zvuk ako pri chybe .. nedá sa proste otvoriť .. neivete ako by som stadial vytiahol dáta ? :(
balthier
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa balthier »

skontroluj ten disk v hdtune
sharky-no
King
King

Príspevok od používateľa sharky-no »

na inom PC si to skusal s inym OS? existuje totiz obmedzenie v XP na 2TB ked pouziva disk 512kb sektory.. Zobrazuje ti velkost disku spravne?
2TB is a limit imposed by the MBR partition table, assuming the disk uses 512 sectors. If the sector size is increased to 4K, the limit becomes 16TB.
zdroj
snopy
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

hdtune je niaky program predpokladám a nie niaky príkaz cez príkazový raidok .. skúsim :)
aaa ano skušal som na iných operačných systémoch .. pvovodne bežal na XP prinom sa pokazil .. a potom som skušal na 8 .. a tezra zasa na xp

//autoeditácia príspevku (25 Jan 2013, 10:54)
a teraz mám pocit že mi niako celkovo spomaluje systém .. teda aspon ten hd tune strašne dlho otvára .. ak ho vobec otvorí

//autoeditácia príspevku (25 Jan 2013, 11:09)
takže stým programom je problem ked ho pustím a potom zapojím HDD nič sa nestane a ked najprv zapojím HDD tak sa nespustí program ... a celkovo už nechce načítať HDD

//autoeditácia príspevku (25 Jan 2013, 13:32)
no tak už sa mi to podarilo nadetekovať do toho porgramu ale tam ukazuje že má len 801 GB ... :( ja už neviem a teraz ho neukazuje ako písmenko

//autoeditácia príspevku (25 Jan 2013, 13:54)
ja už neviem ten disk je asi uplne vprdeli :( .. napadá ešte niekoho niečo ?
IceHammer
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IceHammer »

Skus este linux live cd ci ti to otvori tam.
snopy
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

no super stým som nikdy nerobil predpokladám že je to normalne OS linux .. lne ho nemusím inštalovať hej ? len ho nabootujem z CD .. mvože byť aj z USB ? ... či sa uplne pletiem ?

//autoeditácia príspevku (26 Jan 2013, 11:41)
a reklamacia sa nikdy nevzťahuje na dáta .. na obnovu alebo čo však ? :( .. ide o alzu
IceHammer
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IceHammer »

Stiahnes si bud na cd alebo na usb ide to tak aj tak spustis nemusis instalovat. Ubuntu je dost podobna windowsu takze az take tazke to nieje. A nie data sa ma reklamaciu nevztahuju tie si nekupil ako produkt len cisto hw teda v tvojom pripade disk.
Napísať odpoveď