3D rendre, výtvory, rozrobené práce, komentáre
Re: 3D Studio Max - výtvory, rozrobené práce, komentáre
kks tomu ani nemozem uverit ze to moze mat vobec nejaku cenu
, snad som to dobre zbalil, keby som to vedel spravil by som to celkovo lepsie 
- Prílohy
-
- psp.rar
- (1.59 MiB) 41 stiahnutí
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Pozri, ak je niečo pekné, máš fajn stroj, tak to vyrenderuješ veľké a hodíš na shutterstock, čiže áno, všetko pekné má cenu
...
mam taku lamersku otazku
mam pripravene textury ktore chcem nahodit na jednotlive objekty, ako docielit aby tieto textury(cca 10) zaberali len 1 materialovy slot. Snad je to zrozumitelne. Dik
-
Grim
Darca
...tak, že vyberieš Multi/Sub Object materiál, budeš tam potom mať niekoľko slotov, neviem či ich je až desať a do každého potom umiestniš iný materiál. Na objektoch, na ktoré chceš materiály z tohto Multi materiálu aplikovať musíš polygónom nastaviť vrstvu (niekto nech dopíše ako sa to volá po anglicky) podľa toho, v ktorom slote je daný materiál v tom multimateriále...
-
TUCERO_SVK
Star
no multi/sub object material sa pužíva ked tie objekty spojíš v editable poly dokopy /myslím že to funguje iba ked ich spojíš - attach/. Vtedy si zvolíš element a každému objektu priradíš ID v kolónke polygon: material IDs pomocou set ID. Potom si v material vyberieš ten Multi/Sub object kde máš ako grim písal sloty s názvami ID a podla toho aký ID si priradil podla toho zmeníš materiály, aplikuješ a hotovo.
-
Grim
Darca
...nemusia byť spojené...ide o polygóny, nie o objekty, ten materiál môžeš aplikovať aj na 10 samostatných objektov, len každému dáš na všetky polygóny iné ID podľa toho ktorý materiál chceš aby tam bol...
grim-reaperov postup funguje bez problemov:)
-
TUCERO_SVK
Star
-
Grim
Darca
TUCERO_SVK - príliš ostré tiene...
ta katana ma moc divnu rucku skus ju zmenit, a aj cepel na nej ohni
-
TUCERO_SVK
Star
všimni si ten znak na nej preto ten tvar....pippo napísal:ta katana ma moc divnu rucku skus ju zmenit, a aj cepel na nej ohni
dalsi model, sice som vzdy vedel ze max je narocny na RAMku nikdy som si nemyslel ze to bude pri mojich modeloch papat 1,1 GB
-
uplink
VIP
Chalanisko má talent. Na margo tých modelov, niekedy renderujem oveľa jednoduchšie modely a papá to cez 10 GB ram
...záleží všetko od subdivisions na materiáloch, multiplieru v scéne, clr tresholdu a iných parametrov a samozrejme od rozlíšenia.
uplnik 10GB? Nože hoď nejaký render a napíš koľko trval a na akom stroji (nejaký strašne strašný
)
-
uplink
VIP
BX - hmm Ty moc skúseností s renderom vo veľkom rozlíšení nebudeš mať, či? Render nie je nijako strašne strašný, len má rozlíšenie 6000 x 4500 px. Je to jednoduchý model, ktorý je extrémne zteselovaný, aby bol dokonale hladký - maxkovské modifiery na vyhladzovanie sú slabé, nestačia [smooth, turbosmooth, subdivide a relax] , aspoň nie tie základné, model má progresívne materiály, alebo 9000+ x 6000+ textúry. Najväčší problém spočíva v subdivisions materiálov. Defaultne máš nastavené vo v-rayi 8 subdivisions, ja používam 30-60 a global multiplier 8, čo značne zaťaží scénu. A posledná, ale nie málo dôležitá vec je clr. treshold, ktorý mám nastavený na 0,05, alebo 0,01. Defaultne je na 0,1, alebo 0,5. Rád by som renderoval aj na 0.005, alebo 0,001, ale to mi zatiaľ nedovoľuje pamäť. Tam by to chcelo 24 - 48 GB ram. Render trvá 11 hodín 57 minút na Core i7 930 12 GB RAM, na fermi 17 minút na v-ray RT a maxko 2011. Screenshot scény, otvorenej vo viewporte. Naschvál zakrytej, mám zakázané ukazovať tieto modely od šéfa. K tým nastaveniam, tam kam renderujem nesmie byť skoro žiadne zrno na tieňoch, preto taký extrém v subdivsions a clr. tresholde.
No to si teda uhádol. S takýmto "extrémom" (aspoň pre mňa určite) skúsenosti naozaj nemám. Ale ešte by ma zaujímalo, Vyrendríš nejaký takýto strašne hladký model a na čo? Na to aby si ho mohol ukázať v "plnej kráse", alebo sa to nejako ďalej spracúva (teda napríklad na plagáty (si ja predstavujem)), alebo teda na čo také požiadavky na "dokonalosť"?
-
TUCERO_SVK
Star
podla mna odkedy sa rozšíril názov HD tak to je normálne rozlíšenie.
prosím vás nejaké tipy ako znížim náročnosť na pamäť a čas, /teda hlavne tej pamäte pretože čas asi procesor lepší nedá/ mne už iba takéto nič zaberie 2,3 GB pmäte
prosím vás nejaké tipy ako znížim náročnosť na pamäť a čas, /teda hlavne tej pamäte pretože čas asi procesor lepší nedá/ mne už iba takéto nič zaberie 2,3 GB pmäte
-
uplink
VIP
TUCERO_SVK - presný opak mňa. Zníž global subdivisions multiplier, subdivisions v materiáloch a clr treshold daj na 0,1, alebo 0,5. Požiadavky na pamäť sa znížia rádovo v 10kách percent.
BX - tie šialené požiadavky sú na shutterstocku, istocku a im podobných portáloch. Tam mieri moja práca v 90%. Na zvyšné renderovanie, také to domáce "žuvanie" stačí 4 GB ram
BX - tie šialené požiadavky sú na shutterstocku, istocku a im podobných portáloch. Tam mieri moja práca v 90%. Na zvyšné renderovanie, také to domáce "žuvanie" stačí 4 GB ram
-
TUCERO_SVK
Star
ďakujem
edit:
nenašiel som to v nastaveniach takže si z toho vyvodzujem že sú to nastavnia pre V-ray. no je na čase ho vyskúšať keď väčšina ľudí tvrdí že je lepší ako mental ray a konečne mám čas na to .
edit:
nenašiel som to v nastaveniach takže si z toho vyvodzujem že sú to nastavnia pre V-ray. no je na čase ho vyskúšať keď väčšina ľudí tvrdí že je lepší ako mental ray a konečne mám čas na to .
-
uplink
VIP
TUCERO_SVK - prepáč, je to naozaj nastavenie v-ray-u. Mental ray je na tom nasledovne. Dosiahneš s ním oveľa viac, môžeš ho geniálne zoptimalizovať a vie byť menej náročný na hardware, avšak pre začiatočníka je mental ray len príťaž. Žerie moc prostriedkov, ťažko sa naňho robia materiály, ťažko sa s ním nasvetluje scéna, žerie moc pamäte a takto by som mohol menovať do aleluja. Čiže hor sa do v-rayu. Jedným klikom spravíš to, čo konfiguruješ niekoľko minút vo v-ray-i.