3DS Max zaciatocnik

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
chrobak
Star
Star

3DS Max zaciatocnik

Príspevok od používateľa chrobak »

Zdravim vsetkych grafikov, obraciam sa na vas s prosbou o pomoc. Som uplny ale uplny amater v 3DS Max, prave som zacal citat knihu a vzdelavat sa ale naskytol sa mi problem uz v druhej lekcii a neviem cez to prejst a riesim to uz 3 dni tak by mi velmi pomohla vasa pomoc.
Ide konkretne o tuto knihu:
http://www.martinus.sk/?uItem=70015

A tu je moj problem. V druhej lekcii robim barel, takze som vytvoril a spravil vsetko podla navodu (samozrejme par detailov som mozno nespravil uplne presne ale vysledok je rovnaky ako odo mna chcu)...teraz prisiel cas aby som do barelu hore spravil dieru pomocou Booleovskej operacie. Takze do barelu spravim dalsi cylinder kliknem na barel a dam Compound object -kliknem na Boolean a na Cut a potom na tlactiko Pick operand B a kliknem na ten cylinder ktory zmizne a mal by vytvorit tu dieru v barely, ale ja tam ziadnu dieru nemam...ak zapnem aby bolo vidno vsetku tu sietovinu tak tam mam spraveny otvor ale v 3D pohlade nic nieje. CD v knihe obsahovalo aj subory k projektom takze som spravil obrazky aby ste to mohli porovnat, original VS moj...a pomoct mi najst chybu. Dufam ze som vsetko jasne napisal...ako pisem som uplny amater a tieto zaciatky su dost tazke tak majte prosim so mnou trpezlivost.Dakujem vam.

To zlte je original to fialove je moje
Prílohy
1original.jpg
2original.jpg
1moj.jpg
2moj.jpg
pippo
Medium Professional
Medium Professional

Re: 3DS Max zaciatocnik

Príspevok od používateľa pippo »

Postupovat mozes podla navodu nizsie

1. označiť objekt (v mojom prípade cerveny)
2. pod Compound objects vybrat Boolean, Pick Operand B a postupuj podla nastaveni ako su v prilohe
3. kliknutim vyberies druhy objekt (modry) a mal by si dosiahnut pozadovany vysledok
Prílohy
Untitled-1.png
chrobak
Star
Star

Re: 3DS Max zaciatocnik

Príspevok od používateľa chrobak »

presne to robim, tak to popisuje aj kniha ale stale to vyjde ako na tych mojich brazkoch, som ten barel robil uplne od zakladov uz asi 6x a stale to iste...fakt netusim kde je problem...akurat ze ty mas na obrazku v operations oznacene subtraction a ja to mam podla knihy urobit s CUT...ale vyskusam aj to subtraction A-B ako mas ty...dakujem...ale preco to nejde s cut to mi je zahada

takze som to spravil a takto to funguje ale nemozem pokracovat podla knihy pretoze tento efekt je iny ako potrebujem dosiahnut...kedze oni odo mna chcu aby som spravil vyrez hore a potom to upravoval v polygonovom rezime a s prikazom subtraction tam spravim dieru

EDIT: tak som to vyriesil a bola to trapna ,,chyba,,...trebalo zaskrtnut v menu zobrazenia Edges faces takze mi nezobrazovalo to co malo. Na moju obhajobu musim povedat ze kniha je pisana bez nejakej teorie a od prvej lekcie sa hned modeluje...ale aj tak vdaka za rady...ale verim ze sa na vas este obratim pretoze pozrel som si niekolko tem a su tu fakt perfektne veci co niektori modeluju
Napísať odpoveď