4. Ficova vláda (2023-202x)

Diskusie na politické témy...
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: 4. Ficova vláda (2023-202x)

Príspevok od používateľa Johnnny »

Je pravda, ze ten format diskusii sa extra nepaci ani mne. A casto ani iny typ relacii. Vcera som napriklad pocuval Zavodskeho s Druckerom a skolstve som sa dozvedel gulove, pretoze dolezitejsie bolo vysvetlovat a zdilat nazory na to co povedal Fico a "rebeli" z hlasu.

Je tiez pravda, ze v tych dueloch nemaju nekonecny priestor, ale nejaky priestor tam maju a nez ho vyuzit, pripomina mi to akoby tam cely cas sedel Misko Sipos zo Slovenska.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Johnnny napísal: 23 dec 2024, 11:04Bohate mi staci ked sa ich niekto opyta ako by konsolidovali oni a odpovedou nie je nic nez omacky a to co by nerobili.
A keby povedali krutu pravdu ze treba zosekat vydaje platmi v statnej sprave, zrusenie 13. dochodkov tak by si bol spokojny? No ja teda nie a to nie som proti tomu :) Musia aj troska populizmu pouzivat, inac nemaju sancu. Priemerny slovak potrebuje riadnu davku populizmu.

Pri ostatnych veciach aj mas kus pravdu ale ako uz pisal harrison je nemozne reagovat na kazde hovno ktore vyrerie holub na sachovnici.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

No, skor nez vyska platov bude problem v poctoch.

Inak, ak by to povedali, ja osobne by som spokojnejsi urcite bol, ale rozumiem tomu co tym chces povedat a mozno mas pravdu. Je asi otazka co im ublizi viac, ci nedostatok populizmu, alebo obraz nekompetentnosti ktory potom tymi odpovedami vytvaraju. A to nie je recnicka otazka, naozaj neviem.

Akurat, ze oni reaguju, len slabo. Urcite necakam ze tam Viskupic precita 24 stranovy zoznam opatreni, ale par zakladnych by si pripravit mohli. Niektore tie blaboli sa daju vyvratit par vetami, ale za mna to naozaj vyzera tak, ze tam chodia vylozene nepripraveni.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Ku Ficovmu vyletu

mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

televízne debaty nesledujem, max len nejaké zostrihy na IG, ale ako som niekde zachytili, že nejaký človek z Hlasu, či Smeru povedal moderatorovi, že "ja som sem neprišiel odpovedať na vaše otázky, ja som si sem prišiel povedať svoje"

a moderátori, ktorí toto nedovolili skončili mimo, Kovačič, Krescanko-Dibáková, atď.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Slo o pana Colstoka a pokial sa nemylim, povedal to prave Kovacicovi :)
wladas
Redeemer
Redeemer

Dibakovu nikto nevyrazil. Sama odisla kvoli bezmocnosti. To bolo to obdobie ked ludia zo smeru, hlasu a sns odmietali chodit na debaty
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Inac toto mi pride ako dalsia vec, preco opozicia vyzera slaba, ked proti nim posle niekoho lepsieho, tak koalicia na debatu proste nepride.
mLuks
Addict
Addict

wladas napísal: 23 dec 2024, 15:14 Dibakovu nikto nevyrazil. Sama odisla kvoli bezmocnosti. To bolo to obdobie ked ludia zo smeru, hlasu a sns odmietali chodit na debaty
nevravím, že ju niekto vyhodil. Odmietali ku nej chodiť, lebo im nedovolila dristať si svoje ale ich stopla a zároveň im kládla otázky a témy, ktoré boli pre nich nepríjemné, proste išla po nich a nebola len subisívna moderátorka. Preto ju začali bojkotovať.

Fico sa chodí vyrozprávať sám do ta3, či stvr ku submisivnym moderátorom, ktorí len pritakávajú.
wladas
Redeemer
Redeemer

Presne tak.
Ma dobreho ucitela tuto na juhu ktory uz 16r nebol na ziadnej debate a chodi sa sam vyrozpravat.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Pokiaľ Slováci nepochopia rozdiel medzi politickou diskusiou a politickým PR, tak sa toto nezmení. Ale čo čakať od populácie, kde štvrtina ľudí má čitateľskú gramotnosť ako školáci na 1. stupni ZŠ.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Fú, ešte, že nám Fico zabezpečil tie energie za hubičku, by ma zaujimalo aka bude cena plynu ak nebude plyn žiadny.
Odbytim možno polnoci na novy rok prestane prudiť rusky plyn cez Ukrajinu, ake ma Slovensko možnosti? Myslím, že už nakupujeme aj teraz plyn z Nórska, ci? A plyn cez Turkstream sa k nám dostane? Máme už vyriešenú logistiku? Išlo teda Ficovi iba o divadielko s tým, že Ukrajina je tá zlá a bude drahší plyn ako ho majú drahší všade okolo nás, alebo máme aj problém čo sa týka dostatočného objemu?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Mali minimálne 15 mesiacov na hľadanie riešenia. Čo iné než divadlo na tupcov?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

retkvic napísal: 24 dec 2024, 8:45 Fú, ešte, že nám Fico zabezpečil tie energie za hubičku, by ma zaujimalo aka bude cena plynu ak nebude plyn žiadny.
Odbytim možno polnoci na novy rok prestane prudiť rusky plyn cez Ukrajinu, ake ma Slovensko možnosti? Myslím, že už nakupujeme aj teraz plyn z Nórska, ci? A plyn cez Turkstream sa k nám dostane? Máme už vyriešenú logistiku? Išlo teda Ficovi iba o divadielko s tým, že Ukrajina je tá zlá a bude drahší plyn ako ho majú drahší všade okolo nás, alebo máme aj problém čo sa týka dostatočného objemu?
Len divadlo, aby Ukrajina, EU boli tie zle a Rusko a Fico ten king.
Co sa tyka objemu nie je to problem, nie sme velka krajina a opakujem Cesi to vyriesili (na co im Rusi vypli plyn predcasne), u nas to tiez nie je problem, lebo sme to museli riesit, ked nam Rusi vypli plyn v roku 2014, 2016 a 2019 ako geopoliticku zbran.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

No, tato vlada je zial lepsia v hladani problemov nez rieseni.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Pokiaľ viem, tak vieme cucať plyn z Chorvátska aj Poľska aj z Česka. A zásobníky sú plné. Takže túto zimu problém nebude.

Podľa mňa je Fico už v predvolebnej kampani a pripravuje sa na pád vlády. Toto je divadielko pre dezolátneho voliča a Ficov pokus vycucať čo najviac voličov od SNS a náckov.

Najviac ma na tom serie, že premiér ide do Číny, Brazílie, k Putinovi a neviem ešte kde všade, ale všetko je v utajenom režime a my ako občania netušíme, čo tam robí a na čo tam chodí. A veľkej časti populácie je to úplne jedno alebo mu rovno fandia. Našťastie si Rusko momentálne nie je schopné poradiť ani s moslimami na toyotách v Sýrii. Inak by som mal vážne obavy, či sa v noci nezobudíme na nejaké dunenie a nezačnú nám tu pristávať ruskí výsadkári na základe pozývacieho listu od Fica.

V normálnej krajine by za toto už dávno bola položená ficova hlava na stole a bola by z neho politická mŕtvola alebo by bol rovno trestne stíhaný, keby sme ovšem mali normálnu políciu a neskorumpovanú prokuratúru a súdnictvo. Ale stále verím tomu, že Fico nebude mať ten luxus ako Mečiar a nedožije na slobode.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ak si spomeniete, tak Matovic ako premier skoncil prave kvoli tomu, ze tajne jednal s Ruskom o SputnikuV (ktory potom aj tak nik nechcel, lebo ked sa doniesol, tak sa dezolati zas prepli do modu antovaxerov).
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Tu je clanok o tom ako Fico odmietol kompenzacie za tratu transferu plynu. Slovensko zarobi okolo 500 mil dolarov za to, ze od nas tiekol plyn z Ukrajiny smerom na zapad. A prave toto chceli na Ukrajine a v EU kompenzovat.

Teraz je jasne, ze Ficovi nejde o zarobok pre Slovensko, aji cenu plynu, pretoze tymi kompenzaciami by dokazali upravit cenu plynu.

https://www.aktuality.sk/clanok/VTRBJAH ... itu-plynu/
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Nemám prístup no aj z mála dačo vidno:
https://www.aktuality.sk/clanok/Nv9XDc5 ... LnzH8lXJwQ

Aj tu:
https://www.aktuality.sk/clanok/XLoW2NB ... la-mikesa/

No a komentáre zväčša stoja za prečítanie. Mám za to, že sa čoraz viac ľudí nebojí napísať čo si myslia - len to nič nemení. Zatiaľ.
mLuks
Addict
Addict

Vyšiel nejaký nový seriál na Netflixe z prostredia slovenskej mafie, ale unikol na YouTube.
https://www.youtube.com/@chata.cifare

Som zvedavý na prskanie smerákov a ako dlho ten kanál vydrží.
Napísať odpoveď