4. Ficova vláda (2023-202x)
-
starysomar
Hardcore addict
Re: 4. Ficova vláda (2023-202x)
Lebo vreckové (provízia). Videl som neraz v našej bývalej firme ako a čo sa nakupuje. AK som si dovolil povedať že to isté aj kvlaitnejšie (OPP) je inde za polovicu až tretinu - bolo mi povedané aby som sa nestaral - "na to sú iní".
To ze stat zaplati za PC 3400€ neznamena ze je to 3400€ herny pc 
Tipujem tretinu provizia. A dalsich 20% z toho instalacia
Tipujem tretinu provizia. A dalsich 20% z toho instalacia
Tiež by ma zaujímali špecifikácie. A hlavne monitoru, lebo za 1200 máš krásny oled display 
Neskutočná hanba ako stojí Fico hneď po ľavej ruke Putina v Moskve. Ešte pár centimetrov a je v jeho zadku.
Objavujú sa tam aj niektorí diktátori sveta, zatiaľ som tam nezbadal Kim Som *huja. Na TA3 to akurát vysielajú.
Objavujú sa tam aj niektorí diktátori sveta, zatiaľ som tam nezbadal Kim Som *huja. Na TA3 to akurát vysielajú.
-
starysomar
Hardcore addict
Zaradil sa...
Ale však, aby sme bojovali proti kyberšikane pretekárov F1, tak policajti musia mať na to poriadne počítače...čo pindáteheker napísal: 09 máj 2025, 7:45 Pocitac za 3400 eur, neviem ci ide o stolny PC alebo notebook, no kazdopadne to musi byt herna raketa v takej cene.
Ako ti to písali ostatní, zatiaľ nevieme, kto je tá firma, ktorá vyhrala súťaž. Či to nebude zase nejaká firma, ktorá vznikla pred týždňom, má sídlo v nejakom ošarpanom dome, nemá žiadne sklady a tovar, a nikdy pre štát nič nedodávala.
Aj podľa mňa tá "herná raketa" bude v skutočnosti bežný office počítač do 1000€ so všetkým, len s cenovkou 3400€.
Ujo má firmu na špecializované lab. prístroje a boli by ste prekvapení, koľko zákazníkov od neho chce "labák na kompletku". On im odpíše, že jasné, nie je problém, pošlite mi zoznam. Lebo čakal, že budú chcieť kahany, lab. sklo a podobne. A prišla objednávka, že chcú fit lopty na sedenie a rýchlovarné kanvice atď.
To akoze regulerne sukromne firmy davaju take objednavky? Z toho plynu dalsie otazky ale asi je to zbytne riesit 
Dolezite je ze stryko ma obrat.
Dolezite je ze stryko ma obrat.
Hladal som zmluvu aj sutaz na CRZ ci UVO na pocitace, ale nic som nenasiel. Zaujimala by ma ta specifikacia pocitacov.
Ochranka ruského prezidenta okamžitě zasáhla a pokusila se chytit Fica za nohy a vytáhnout ho ven. To se však nedařilo a Putin si při vytahování stěžoval na silnou bolest. Jelikož se slovenského premiéra nepodařilo vyplavit ani klystýrem, byl ruský prezident i s Ficem v útrobách převezen do nejbližší nemocnice.
„Mohli jsme nasadit antiparazitika a počkat, až ho prezidentovo tělo samo vyloučí, nebo ho vyjmout chirurgicky. Jelikož si ale pan prezident nechce kazit víkend, rozhodl se pro okamžitou operaci a následné opuštění nemocnice na revers. Tělo našeho prezidenta se totiž hojí nadlidsky rychle a už zítra bude fit,“ uvedl lékař z moskevské nemocnice.
https://az247.cz/fico-byl-v-moskve-hosp ... vi-v-zadku
Maršál Krhla dobyjal Berlin a po vojne sa ukazal v Prahe. Aky zmysel ma stavat mu sochu Slovensko, ked s jeho oslobodenim nic nemal?
Marsal Malinovka by este daval zmysel, aj ked...
Marsal Malinovka by este daval zmysel, aj ked...
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Lebo sa niekto chce zapisat do analov.
Ved preco nepostavit sochu niekomu, kto zabil v Madarsku cez tisic civilistov?
Ved preco nepostavit sochu niekomu, kto zabil v Madarsku cez tisic civilistov?
Kocovnemu vepřovi na pravom brehu to asi nebude.
Tak informacie k Estokovym pocitacom za 3400 eur - https://zive.aktuality.sk/clanok/u1UnOb ... -hardveru/
Konkrétne je napríklad v zozname plánovaných nákupov až 5 000 „výkonných“ počítačov, ktorých procesor má 12 jadier a mal dosiahnuť v Passmark CPU benchmarku – porovnávacom procesorovom teste – výkon minimálne 30-tisíc bodov. Okrem toho je v požiadavkách operačná pamäť RAM aspoň 32 GB, DVD-RW mechanika či desať USB portov – a z toho minimálne dva s rýchlosťou 10 Gb/s a aspoň jeden 20 Gb/s.
Vykon a parametre procesora splna napriklad Intel Core i5-14600KF, ktory stoji na Alze 228 eur. K tomu doska za 100-150 eur, pamate za 75 eur, skrinka za 50 eur, zdroj za 80 eur, pripadne mechanika za 15 eur a mam pocitac za 600 eur. Ale predam ho za 3400 eur
Inak by ma zaujimalo na co je uradnikom 32GB RAM, ktore nikdy nevyuziju? Stoji pamat sice 75 eur (cena za DDR5), ale v pohode by postacilo aj 16GB. Aj procesor so spotrebou cca 180W je ekonomicky drahy na spotrebu, ked vykonovo lepsie 8-jadro kupim aj lacnejsie a ma polovicnu spotrebu. Ale je vidiet, ze si tu sutaz usili na seba.
Konkrétne je napríklad v zozname plánovaných nákupov až 5 000 „výkonných“ počítačov, ktorých procesor má 12 jadier a mal dosiahnuť v Passmark CPU benchmarku – porovnávacom procesorovom teste – výkon minimálne 30-tisíc bodov. Okrem toho je v požiadavkách operačná pamäť RAM aspoň 32 GB, DVD-RW mechanika či desať USB portov – a z toho minimálne dva s rýchlosťou 10 Gb/s a aspoň jeden 20 Gb/s.
Vykon a parametre procesora splna napriklad Intel Core i5-14600KF, ktory stoji na Alze 228 eur. K tomu doska za 100-150 eur, pamate za 75 eur, skrinka za 50 eur, zdroj za 80 eur, pripadne mechanika za 15 eur a mam pocitac za 600 eur. Ale predam ho za 3400 eur
Inak by ma zaujimalo na co je uradnikom 32GB RAM, ktore nikdy nevyuziju? Stoji pamat sice 75 eur (cena za DDR5), ale v pohode by postacilo aj 16GB. Aj procesor so spotrebou cca 180W je ekonomicky drahy na spotrebu, ked vykonovo lepsie 8-jadro kupim aj lacnejsie a ma polovicnu spotrebu. Ale je vidiet, ze si tu sutaz usili na seba.
-
starysomar
Hardcore addict
Typické kancelárske PC (irony)
Vačkové (úplatkok - realita)
Špinavá bagáž (fakt) - inak to neide napísať, bol by BAN...
Vačkové (úplatkok - realita)
Špinavá bagáž (fakt) - inak to neide napísať, bol by BAN...
Keď sa predseda vlády nudí, mám ešte nejaké nápady, čo by mohol robiť. Napr. môže robiť workshopy európskym prokurátorom o tom, ako majú bojovať s korupciou alebo Fico môže byť aj manželský poradca a radiť párom, ako mať harmonické manželstvo bez nevery.
https://domov.sme.sk/c/23490159/premier ... javov.html
___
___
Povedal im niekto, že majú konsolidovať?
https://domov.sme.sk/c/23490159/premier ... javov.html
___
___
Povedal im niekto, že majú konsolidovať?
Uz to zrusili a ciapky pre policajtov za tychto podmienok nebudu.
-
starysomar
Hardcore addict
Dá trestné oznámenie sám na seba?
V spravach na RTVS bolo, ze podava trestne oznamenie za tie ciapky.
Takže minister sám na seba podá trestné oznámenie a potom si to aj sám vyšetrí a skonštatuje, že skutok sa nestal. Geniálne.heker napísal: 13 máj 2025, 21:50 V spravach na RTVS bolo, ze podava trestne oznamenie za tie ciapky.
To neviem, ale skor to bolo v TV prezentovane tak, ze aby sa zistilo, ze kto zo zamestnancov to spravil a aby sa zistilo ci s tym ma nieco spolocne aj firma, ktora mala ciapky dodavat. Vsak si pozri v archive spravy z RTVS, tam bola ta reportaz.
Predpokladam vsak, ze nieco take ma na starosti oddelenie, ktore pripravuje verejne obstaravania a niekto z veducej funkcie, statni tajomnici alebo minister to uz len formalne podpisu. Pokial ale islo o tu sutaz na pocitace za 3400 eur z minuleho tyzdna, tak tam som presvedceny, ze to podpisoval rozhodne minister, kedze ten objem sutaze bol obrovsky a budu tam interne smernice, ze kto a do akej sumy podpisuje.
Predpokladam vsak, ze nieco take ma na starosti oddelenie, ktore pripravuje verejne obstaravania a niekto z veducej funkcie, statni tajomnici alebo minister to uz len formalne podpisu. Pokial ale islo o tu sutaz na pocitace za 3400 eur z minuleho tyzdna, tak tam som presvedceny, ze to podpisoval rozhodne minister, kedze ten objem sutaze bol obrovsky a budu tam interne smernice, ze kto a do akej sumy podpisuje.