4. Ficova vláda (2023-202x)

Diskusie na politické témy...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: 4. Ficova vláda (2023-202x)

Príspevok od používateľa heker »

Vysvetlenie Gedrovi :)
Prílohy
FB_IMG_1761999054388.jpg
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Úrad preveruje úmrtie vo východoslovenskom ústave, v čase operácie bol kardiochirurg na brífingu s ministrom Migaľom

Vazne neni dna. Ale nebojte, machala uz vybavil, ze sa o vlade bude v RTVS rozpravat uz len pekne.

Rasi si platil dezinformatorku, mala kontrakt na 40 hodin tyzdenne a nik nevie odpovedat na otazku co tam robila - https://domov.sme.sk/c/23563299/sramova ... vlada.html .

Autoeditácia príspevku po 1 deň 23 hod 39 min 12 sek:
Takto komunikuje psychicky vyrovanani, clovek, co nas zastupuje v zahranici. Takze nezbudajte, bez chleba a soli sa neopovazte vitat premiera!
Prílohy
p.jpg
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

Obecne ta idea mi nepride zla. Az sa cudujem, ze je to z jeho hlavy.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Johnnny napísal: 04 nov 2025, 13:29 Obecne ta idea mi nepride zla. Az sa cudujem, ze je to z jeho hlavy.
Tiež si myslím, že to skončí sebanaplňujícim proroctvom. A že s tým nič nebude mať opozícia a média, ale zase po ňom bude strielať jeho vlastný sklamaný a radikalizovaný volič/dôchodca.

Už je to pomaly rok, čo 850 psychiatrov a psychológov napísalo Ficovi, že nie je v poriadku a mal by sa liečiť. Odvtedy sme ani len neotvorili diskusiu, čo robiť, keď sa ústavný činiteľ zblázni a nie je schopný vykonávať funkciu zo zdravotných dôvodov. Takže teraz môžeme sledovať progres (Ficovo obľúbené slovíčko) psychiatrického ochorenia u predsedu vlády. Občania, už nemáte právo na názor, ani na kritiku. Fico vám verejne odkazuje, že ak ste proti SMERu, tak ste vrahovia a atentátnici.
__
__
PS: Páči sa mi tá "anonymizovaná" fotka Fica na tom screenshote. :D
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

ephramko napísal: 04 nov 2025, 13:56 PS: Páči sa mi tá "anonymizovaná" fotka Fica na tom screenshote.
Lebo niektori este nobedovali, nemate zac :D

A to vsteko, lebo sa ten primator vyjadrit, ze je ponizujuce vitat premira chlebom, solou a detmi oblecenymi v kraojoch mu pride neuctive.
heker
Redeemer
Redeemer

Juraj Hips napisal pekny a vystizny prispevok na Facebooku, kde opisal ako to na Slovensku (najma vdaka vladam R.Fica) funguje:

Viac ako dvadsať rokov cestujem vlakom na trase Zvolen – Bratislava a späť. Podľa grafikonu mala cesta trvať tri hodiny, ale to sa nikdy nestalo. Meškali sme zvyčajne dvadsať minút.

Potom sa ale udial zázrak. Národný dopravca znížil meškania na minimum. Vlak sa vlečie ako obvykle. V zákrutách treba ísť pomaly, aj v poli občas postojíme. Meškania sa ale znížili. Vďaka tomu, že do nového grafikonu k tým trom hodinám pridali ďalších dvadsať minút. Slovenská verzia pokroku.

Železnice teraz oznámili na tejto trase od 8. novembra veľkú novinku. Fakt som napäto čakal, čo to bude. V kútiku duše som dúfal, že možno reštauračný vozeň. Skalní cestujúci sa ale dozvedeli, že vlak bude opäť chodiť na hlavnú stanicu. Tam, kde dvadsať rokov vždy vystupujem.

Akurát posledné mesiace rýchlik odklonili na Bratislavu – Nové mesto. Národný dopravca ale za pokrok považuje už aj to, že veci vráti do pôvodného stavu. Skvelé.

Veľmi by som si prial, keby ďalšie výjazdové zasadnutie vlády bolo napríklad vo Fiľakove a využili služby národného dopravcu. Keďže členovia vlády chodia s húkačkami, tak tu je popis cesty – nastúpite v Bratislave a v Leviciach vystúpite. Presadnete na náhradnú autobusovú dopravu.

V Kozárovciach opäť nasadnete na vlak a vystúpite vo Zvolene. Tam presadnete do druhého vlaku a ak bude mať šťastie, tak po 4 hodinách a 37 minútach zmordovaní vystúpite vo Fiľakove. Ale skôr by som rátal päť hodín. Nezabudnite termosku a desiatu, žiadny reštauračný vozeň po celej trase nie je.

Možno vtedy pochopia, že ľudia nepotrebujú dve pohlavia v ústave, ale normálne fungujúcu krajinu.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Niektorí to nepochopia nikdy.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Kocner sa pomaly vracia uz v januari - https://dennikn.sk/minuta/4951042/

A mame tu vysledok premiera pokoja a mieru - Šimečkovcom chodil po streche neznámy človek. Rukou rozbil okno v izbe, kde spala - https://dennikn.sk/4950534/simeckovcom- ... simeckova/
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Stále je možné, že to bola len "náhoda" a nebol to nikto zo SISky, ani dezolát. Majetková kriminalita rádovo stúpa a nie je to už len o nenápadných zlodejíčkoch, čo si strčia niečo v obchode pod bundu. Sú drzejší, agresívnejší a myslia si, že zmocniť sa veci silou, je tiež krádež alebo že zobrať niekomu niečo z bytu/domu je tiež "len" krádež. Keď takúto "návštevu" bude mať niekto z vládnej koalície a okrem majetku, príde aj o pár zubov, uvidíte ako expresne sa zrazu bude meniť trestný zákon.
https://www.bratislavak.sk/clanky/10586 ... nej-novely

___
___

Facebook mi ponúka posty random fyzických osôb. Tu nejaký pán prosil o peniaze. A keď som si klikol na to, aby som zistil, čo sa vlastne stalo a prečo by som mu mal pomôcť, tak som zistil, že to je je*** rusácky dezolát. Cez net odhalí každé sprisahanie, ale potom niekde vyťuká komplet svoje bankové údaje, takže sa páchateľ proste prihlásil do jeho IB a vybral si peniaze. :D Samozrejme nezamestnaný, bez príjmu, lebo práca je podľa neho koncentrák/fašizmus a zo zamestnania má psychickú traumu. Mladý, zdravý chlap a takto žobre peniaze po nete. A za 30 rokov samozrejme bude naťahovať tie svoje dezolátne paprče, že si zaslúži aj 13. dôchodok a štát sa má postarať. Že ako živnostník platil min. odvody, robil na čierno alebo nerobil vôbec, už samozrejme nepovie.

Presne ako dôchodcovia, ktorí milujú Fica. Keď sa ich opýtam, prečo si myslia, že si zaslúžia 13. dôchodky, či pracovali 13 mesiacov ročne...alebo sa opýtam, že ako po 40 odrobených rokoch môže mať niekto min. dôchodok, či to nebude náhodou tým, že celé roky odrbával štát a dostával výplatu "na ruku", tak som hneď špina, hajzel, ktorého by mali rodičia prefackať :D :D
Prílohy
574865841_1176589981233414_4044065655372211163_n.jpg
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Inak, pri tych peniazoch. Dezol prisiel o 3500, neni tyzdna, aby daky dochodca v igelitke nedal podvodnikovi desiatky tisic... kde ich ti ludia beru? Ceny su vysoke, platy mizerne, dochodcom treba pridat aj 20. dochodok, aby mali na ucty a lieky, no ludia maju penazi ako pliev, zda sa.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

Ono staci obcas pozriet Simeckov IG ako chodi diskutovat po slovenskych krcmach. Je mi ho dost luto ked vidim s akym materialom tam musi pracovat. Mat jeho kvalifikaciu, uz tu nie som.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

jackb napísal: 05 nov 2025, 21:56 Inak, pri tych peniazoch. Dezol prisiel o 3500, neni tyzdna, aby daky dochodca v igelitke nedal podvodnikovi desiatky tisic... kde ich ti ludia beru? Ceny su vysoke, platy mizerne, dochodcom treba pridat aj 20. dochodok, aby mali na ucty a lieky, no ludia maju penazi ako pliev, zda sa.
Tak máme sa tu proste dobre, aj vdaka nasmu dlholetemu premierovi, nie ako v Britanii kde to ide dolu vodou. Aj ceny v restauraciach ludia vedia ocenit.

Autoeditácia príspevku po 12 min 12 sek:
ephramko napísal: 05 nov 2025, 19:45 A za 30 rokov samozrejme bude naťahovať tie svoje dezolátne paprče, že si zaslúži aj 13. dôchodok a štát sa má postarať. Že ako živnostník platil min. odvody, robil na čierno alebo nerobil vôbec, už samozrejme nepovie.
Ako všetko v poridku, akurát nie vždy chápem tie mentálne pochody ludí čo nikdy nerobili na živnosť a mali tú istotu, že keď si niekde niečo odsedia a urobia, tak im proste cinkne niekolko tisic eurová výplata, majú aj díéty, aj preplatené dovolenky, aj bonusy ku koncu roka a ešte frflú, že majú neplatené nadčasy a rozprávajú, že tak si to chodte robiť vy keď to viete lepšie. Sú to ako dva svety ktoré sa nikdy nepochopia.
heker
Redeemer
Redeemer

Johnnny - Toto je ukazka dezole a ako musi Simecka vysvetlovat co a ako -
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Z komentov: "Aj tak budu volit Fica."
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

retkvic napísal: 05 nov 2025, 22:19 Tak máme sa tu proste dobre, aj vdaka nasmu dlholetemu premierovi, nie ako v Britanii kde to ide dolu vodou. Aj ceny v restauraciach ludia vedia ocenit.
Ved toto. Aj je premier lavicovy a aj tak sa tu clovek nema "tak dobre" ako na Slovensku.
Johnnny napísal: 05 nov 2025, 21:57 Ono staci obcas pozriet Simeckov IG ako chodi diskutovat po slovenskych krcmach. Je mi ho dost luto ked vidim s akym materialom tam musi pracovat. Mat jeho kvalifikaciu, uz tu nie som.
Ked som videl kampan v CR, tusim to bol (ex)minister Rakusan, ktory chodil po "hospodach" s rovnakym programom, tak som si hovoril, ze na toto Simecka nema. S Oxfordom ist na dedine medzi stamgastov a nechat si nadavat. Ale on ide, da si pivo, neplace, ze cez dym z marsiek ho ani nevidno a necha nadavat sebe a aj vulgarizmom odpovovie.

Ale ako napisal starysomar, zbytocna snaha, ludmi to nepohne.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

myslim si ze prave toto zmysel ma. minimalne pochopia ze vsetci sme obycajni ludia, aj simecka. osobne povazujem toto rozdelovanie spolocnosti za najhorsiu vec co sa tu deje. nie len tu ale po celom svete.
a nie je to jednosmerne, tak ako vela dezolatov povazuje slnieckarov za zlo, nepriatela a monstra tak mame aj vela slnieckarov co si mysli to iste o dezolatoch.
minuly mesiac som isiel s kolegom na pivo, po par pivach samozrejme prisla tema politika a ukazalo sa ze on je volic fica. samozrejme som sa hadal, krical a kyval hlavou ako moze verit tomu comu veri, lenze on na tom bol uplne rovnako.
realne jediny rozdiel medzi nami je ze mna viac taha na jednu stranu a jeho na druhu. obaja sme ovplivneni propagandou a ani jeden z nas nechce nic zle nikomu.
co ma ale zarazilo najviac je ked mi hovoril ze vo firme mame viacerych ficovolicov ale ze to vsetci viac menej utajuju lebo sa boja. ze na nejakom teambuildingu si sadol k stolu plnom kolegov a niekto z nich akurat hlasno hovoril "vsetci volici fica si zasluzia skapat"... urcite to bola hyperbola, urcite tomu pomohol alkohol ale aj tak je to strasidelne.
predstavil som si ako by som sa citil ja pracovat v kolektive kde vsetci volia fica a ja musim tajit svoje preferencie... a verim tomu ze takych pracovnych kolektivov je vela po slovensku.

preto myslim ze to co robi Simecka je to najlepsie co moze, chodit medzi ludi, s kludnou hlavou debatovat a podkladat svoje tvrdenia faktami. myslim ze ktokolvek z tej krcmy co tam s nim bol aj ked bude dalej volit fica, minimalne uz nebude vidiet simecku ako diabla s vidlou v ruke ktory nuti nase deti aby sa najprv preoperovali na opacne pohlavie a potom isli na ukrajinsky front.

vsetci sme ludia, vsetci sme obcania slovenska a nikto z nas podla mna nechce zle sebe, svojmu okoliu ani krajine. to ze niekto je konzervativnejsi a niekto progresivnejsi je ok, tak to ma byt a nemusime si za to nadavat alebo sa nenavidiet.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Tu nenavist niekto vyvolava, zamerne rozduchava a Simecka to nieje.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

retkvic napísal: 05 nov 2025, 22:19 Ako všetko v poridku, akurát nie vždy chápem tie mentálne pochody ludí čo nikdy nerobili na živnosť a mali tú istotu, že keď si niekde niečo odsedia a urobia, tak im proste cinkne niekolko tisic eurová výplata, majú aj díéty, aj preplatené dovolenky, aj bonusy ku koncu roka a ešte frflú, že majú neplatené nadčasy a rozprávajú, že tak si to chodte robiť vy keď to viete lepšie. Sú to ako dva svety ktoré sa nikdy nepochopia.
Keď máš zamestnávatela, ktorý ťa buzeruje s dochádzkovým systémom, tak to je dvojsečná zbraň. Vy pán zamestnávateľ ste trvali na pevnej pracovnej dobe, ja som svoju dohodu splnil, začal som pracovať o 9,00hod. na sekundu presne (čiže som prišiel do práce ešte skôr). Pevná pracovná doba nemá len začiatok, ale aj koniec, takže o 17,00hod. idem domov. Alebo ak ma ešte potrebujete, tak to pekne zacvakáte. Tiež by som pri nadčasoch nepohol ani malíčkom, keby som to mal robiť zadarmo.

Proti živnostníkom nemám nič. Živnosť má jednoznačne zmysel pri niektorých povolaniach alebo ako privyrobenie si pri hlavnom pracovnom pomere. Ale ruku na srdce, koľko je takých živnostníkov, ktorí si vybrali živnosť len pretože to je spôsob, ako platiť najnižšie dane a odvody? Plus živnosť zneužívali aj zamestnávatelia. Viem to z vlastnej skúsenosti, keď som chodil po pohovoroch a pýtali sa ma somariny typu "či mám auto a budem svoje auto používať na pracovné účely". Práca psychológa na 40hod./týždenne pre jednu firmu, ani za svet nechceli dať TPP a čudovali sa, prečo toho psychológa hľadajú už viac ako rok a "nikto nechce robiť". Na druhej strane zamestnanci s odvodmi a daňami nespravia nič a platia ich obrovské. A ešte aj na dôchodku ich idú zdierať, lebo treba pomôcť tým, čo majú nízke dôchodky (platili minimálne odvody).

Celý tento dôchodkový systém vymyslený po 2. svetovej je neudržateľný. Si zoberte príklad: Moja babka, 86 rokov, išla do dôchodku v 56 rokoch. Za socializmu mala totálne smiešne daňovo-odvodové zaťaženie práce. Mohli si to dovoliť, lebo bolo XY viac pracujúcich na 1 dôchodcu, ako je teraz. Po revolúcii sa štátny majetok rozpredal, takže babka odkúpila byt za nejakých 15,000SK a po rodičoch zdedila dom. Nikdy sa nemusela tiesniť v byte s cudzími ľuďmi a platiť drahé nájomné. Koľko je dôchodcov, ktorí majú XY nehnuteľností za milióny, žijú sami a načahujú ruky, aby sme im pomohli? Ja, s hypotékou na krku, víziou budúcnosti, že pôjdem do dôchodku niekedy po 70ke (ak vôbec dožijem), dôchodok od štátu bude akurát tak na jednu kávu a na dôchodku neprežijem, ak sa teraz nepostarám sám o seba, by som sa mal teraz zadlžovať, aby to súčasní dôchodcovia mohli prežrať cez 13. dôchodky? To čo je za medzigeneračnú solidaritu?!

A to nehovorím o tom, že v tej dobe v podstate neexistovalo BOZP, medicína a vek dožitia je totálne niekde inde. Moji rovesníci z tej doby vyzerali ako keby mali pred dôchodkom. A 60R dôchodcovia už boli v zemi alebo vyzerali ako keby mali 100 rokov. A hlavne, v tej dobe bolo nenormálne nemať deti. Ešte aj gejovia si raz-dvakrát "štuchli", aby neboli reči. 20 rokov Fico buduje krajinu, ktorá nie je pre mladých, takže moja generácia má malo detí a ešte nám veľa dôchodcov odkazuje, že nás tu nechcú a keď sa nám nepáči, tak máme vypadnúť z krajiny.

___
___
Inak boli zverejnené najnovšie dáta o tom, ako sa Ficovi "darí" konsolidovať:
DPH z 20% na 23% / predikcia bola že sa vyberie minimálne o miliardu eur viac / realita je že sa vybralo menej ako pri DPH 20%
zvýšená daň zo zisku / predikcia bola vyšší výber o nejakých 250 miliónov / realita je sekera 100 miliónov
To už je toľko peňazí "v lufte", že by to bohato zaplatilo aj ten 13. dôchodok. Dámy a páni, takto Fico konsoliduje. Keby nerobil 2 roky nič, Slovensko je na tom ekonomicky lepšie.

Ale aspoň Fico pomohol svojim oligarchom, preto si teraz PENTA a spol teraz vyplácala astronomické dividenty. Tam sa daň znižovala.

___
___
A bonus: Znepokojené matky vyzvali nášho pampezidenta, aby nepodpísal novelu o cestnej premávke. Podľa polície totižto aj deti na detskom bicykli alebo odrážadle prekračujú rýchlosť 6km/h, takže nemajú čo robiť na chodníkoch a majú sa odrážať po ceste. :D
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Gaspar - plagiatorstvo je, ked opisete cast inej diplomovej prace, ale ked ju citujete a neuvediete odkial ste citovali, tak to je nieco uplne ine :D On tiez nebude najostrejsia ceruzka v preacniku, alebo si mysli, ze jeho ludia su tupi.

starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

B je správne. Nech by robili akúkoľvek škodu a zlo - ich fandovia budú stáť pri nich. Len prečo ich je tu toľko?
Napísať odpoveď